- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.357
- 598
sezeryan olursaniz herkese gore degisiyor ama benim her ikisinde de cok agrim oldu hatta ikincide agridan agliyordum her hareket ettigimde ki aci esigim cok yuksektir:) tamam lohusalıkta neler oluyor onları da yazar mısın bana fiziksel duygusal
ilk 10 gun sut artsin diyr surekli emzirdim , zaten bebegin kan sekerinin dusmemesi icin 3 saatte bir emzirmeniz lazim
artik oyle bir hal almisti ki geceligin onunu bile ilikleyemiyordum
kanamaniz olacak siddeti her kadinda degisir ama benim bikac kere geceligime cikmisti ve yatak batmisti
bebekle beraber uyumaniz lazim cunku sut icin yirgun olmamaniz gerekiyor
bebegin sakinligi icin sizin de sakin kalmaniz gerekiyor
ben normalde cok huzurlu ve sakin bir insanimdir ama 40 gun cidden kabuslar gordum ve acaip huzursuzdum , bebegime yansimamasi icin surekli kendi kendime telkin yapiyordum hepsi lohusaliktan diye
ama kimi kadinda bu 40 gunden daha uzun surebiliyor ve cok daha siddetli olabiliyor
genelde tum yeni annelerde hafif bir paranoya oluyor bebekle ilgili , ona birsey olur mu korkusu , ilk cocugumu annem bile kucagima aldiginda icimde patlamalar yasiyordum ama dile getirmeyip kendime hakim oluyordum
yani ilk 40 gun pek cok degisiklik yasayacaksiniz hem psikolojik hem fiziksel
boyle bir surecte ya kendi evinizde ya anne evinde kalmaniz lazim , aksini kesinlikle kabul etmeyin