Dogumdan Sonra Size Kim Bakti

valla kımsem gelmedı canım.tek basıma ılk cocuk cok yoruldum.2,5ay dayanabıldım.esımın ısrarıyla aılesının yanına gıttık.burnumdan geldı.hıc sorunumuz yokken dusman olduk.kızım kızım dıyen ınsanlar torun dogunca geeeelııııııınnnnn demeye basaldılar.yavrumun yavrusu seklınde sevıyorlardı kızımı.yardım etsınelr dıye gıttık.basladılar ymeek yap ye yıyelım sut lazım kızımıza.kucagımda bebek uyuyo sen topla surayı.benımkıler geldı yavas yavas.dedım noluyooooo bı durun bakıyım.esıme anlattım dedım gıdelım.kız gunuydu evde soguktu dıye ıkı gun daha kalalım dedık.kıyafetıme kocamla ozelıme yatmama kalkmama basladılar.emzırıyorum tepemde kadın.nasıl verıyon su bu vs.....,tek derdı kaynanalık.en son agza alınmayacak bır kelımesı oldu mahremıyetıme karısan kapıyı carpıp cıktım daha konusmayız.esımde cok sınırlendı ama ana babası.
valla boyle olacaksa senın sınırını bozacaksa hııııcc belaya sokma basını.ıkıncı kızım da sezeryan oldum dedım kımselerı ıstemem kocamla buyuk kızım bana yeter.
sen bılırsın ama sınırının bozulup sutunden aklından olana kadar tek basına kal derım yanı.kaynananın huyunu sen daha ıyı bılırsın.

Anlamadım, birilerinin bakması mı, nasıl yani. Niye birileri baksınki bana, ben kendime bakarım. Sezeryan olan arkadaşlar ihtiyaç duyabilir, sonuçta ameliyat olmuşlar kolay değil ama normal doğum için ne gerek var birilerine. Zati 2.gün kalkıp misafir ağırladım , 20 .günü tatile gittim ben. ohhhoooooo:smiley-cool:

bu konudan dertliyim zaten
ben haymanadayım kayınvalideler ankarda doguma bir hafta kala oraya gittik hastanede tabi kayınvalide kaldı yanımda eşimi istedim ama dogum evinde sanırım kadın refakatci oluyor
ankaradan bize geldik 3. günümde annem de geldi
anneciğim durmadan yemekler yapıyor ben dinleneyim diye ugraşıyor kayınvalide bi halt yapmadıgı gibi benden hizmet bekledi
o halimde dikişlerle ona hizmet edecekmişim anneme durmadan beni şikayet ediyormuş yok şöyle böye diye
hanımefendi ac kalıyomuş sanki mutfaga yasak koydum gir ye ben mi sana yapcam lohusa halimle eşim benle ve cocukla ilgilendikçede cıldırdı hastalık tripleri yaptı ilgi cekecek ya
şuram agrıyor buram agrıyor aggladı bişeyler yaptı ilk haftamızı cehenneme cevirdi
bide evine gidip sonra kayınpedere aratıyor neymiş şikayetleri varmış ilgi alaka göememiş hizmet görmemiş
tabi ben eşime söyledim benden o halde hizmet bekleyen annenin agzının payını ver diye
eşim cok kötü kvga etti bunlarla evimize de gelmeyin torun filan da yok size dedi
iki hafta sonra hiçbir şey olmamış gibi cıktı geldi hediyeler almış filan işler yapıyor sen dinlen diye peşimde dolaşıyor llazımmış ogglundan fırca yemek

kızlar tepkıyı keyfımızden vermıyoruz memnun olmayanlar sebepsız yeremı sıkayet edıyorlar yada hıc bı sorun yokta bızmı onları ıstemıyoruz.lutfen yanı.ıyı olan ınsana nıye sesımızı cıkaralımkı.bakılmayı el usttunde tutulmayı yardım edılmesını nıye ıstemeyelım.adamına gore muamele dıye bır laf var.yasadıkalrımızdan yola cıkarak soyluyoruz.eger sıze yararından cok zararı olacaksa sınırınızı bozacaksa kendı basınızın caresıne bakın dıye.
ben ılkınde normal dogumdu yıne aynı gun kalktım.ıkıncısı sezeryandı.bana bırı baksa rahat ettırse sınırımı bozmadan nıye laf soyelyımkı.salakmıyım ben canım akastımmı var.
tabıkı torunları sevecekte bakacakta.ama torunuysa oglunun cocuguysa onu doguran canından can cıkaranı unutanlara lafımız bızım:)))))

Ayy kızlar bazı arkadaşların kayınvalideleri hakkında yazdıklarını okuyunca nasıl üzüldüm ( benim kayınvalidem de zamanında Eltime doğumdan sonra bakmak için kızın evine gitmiş kalmaya . Hani adettenmiş ya geline kaynana bakarmış diye .. Öyle oğlunun peşinde gezmiş , sanki oğlu doğurdu .. Oğlumun evi diye yerleşmiş . sonunda öyle şeyler yaşamışlar ki Eltim evini terk etmiş .. Madem bakamıyorsun çek git evine kızın annesi gelsin baksın .. Bu sebepten geçmişte yaşananları eşim bildiği için bana annemin bakmasını uygun gördü . Arada geliyor torununu seviyor falan , şimdilik problem yaşamıyoruz. Sorun yaşayanlara Allah yardım etsin .

bende iki tane cocuk dogurdum ama bna kimse bakmadi
benim annem zaten türkiyede .kaynanamda cok iyidir aslinda ama herkes baksin kendi cocugunu der
bi yandan hakli bir sürü torunu oldu hangi birine gitseydi
gerci benim cocuklarim ilk torunlardi digerleri sonradan geldi
cok sükür normal dogum yaptim cünkü ikisindede eve gelir gelmez temizlige giristim.yemek camasir hepsi beni bekliyor
ama eltim iki cocugu oldu sezeryanla hastaneden cikip eve gelicek baktim kaynanam hic ilgilenmiyor
ben dayanamadim gittim evini temizledim ikinci cocugunda bir kac gün yemek götürdüm evine bir bucuk yasinda kizida var evde .o halde ikisine birden bakti ama allhatan kocasi cok yardim eder bebeklerin herseyiyle ilgilenir bir dogurmadi yani

keske benimde yanimda sürekli biri olsa shannon birak gelsin yardim etsin bak ben yeterince dinlenemedim birde tabiki bebek bakimi zor oluyor gelsin ne olucak sanki

kızlar annem gitti kayınvaldem geliyor 2 gündür yemegiimi temizliğimi yapıyor simdilik bi sorun yok tek problem gelince gitmek nedir bilmemesi gitsin diye gözünün içine bakıyorum o konu actıkca ben kapatıyuorm ama ya anlamıyo yada işine gelmiyo birde bebegim aglayınca ikimiz birden kosturuyoruz beni buda sinir ediyor ama idare ediyoruz bakalım simdilik problem yok gibi

Evet kayınvalidelerin de torunları haklısınız ama insan kıskanır tabi.Her ağladığında senin yerine o kucağına alıyorsa , hele bi arkadaş yazmış önce kaynanama anne dedi bebeğim diye,düşünemiyorum bile.Bazı şeylerden dolayı insan kızıyor,ister istemez tepkili oluyor onlara mesela kız bekleyen anneye"Olsun olsun sağlıklı olusn da..." gibi ifadeler.Oğlan olursa şu ismi koyalım deyip kız olacağını öğrenince sahip çıkmamalar.Oğlan bebeğin pipisini açıp sevmeler,kız yapmazlar umarım :) .Acayip tavırlar.
Ama eşlerimizin hatrına,Allah rızası için katlanmak lazım kötü de olsalar,ki bazıları çok iyi çıkıyor.Babaanne sevgisini bizler tattık elbet çocuklarımız da tatmalı.

Tabii ki dogum sonrasi anne bakmali. Netice de nazlanmayi en iyi anne ceker hayatta. Annem 12 gun bizde kaldi. Sonra da ziyaretcilerim gelecegi zaman gelerek bana yardim etti. baska da kimseyi kabul etmedim. Bebegim banyosunu esimin ya da benim kucagimda yapti. hem de her sabah bayila bayila...Suyla da bizimle de iliskisi cok guzel gelisti. Ben de bebegimi cok kiskandim, hep kucagimdaydi. herkes koy ya da ver biraz da dinlen dediginde bana kufur gibi gelirdi. Iliskilerin seyri, gecmisi gibi kriterler ve yaklasimlar, agizdan cikan her sozun gittigi yer cok onemli. Duygusal anlamda cok hassas ve tramvatik bir donemdesin unutma. Senin ic rahatin herseyden onemli, cunku emziriyorsun ve duygularini bebeginle paylasiyorsun. Caninin istedigi gibi davran. Bu donemde yani lohusalikta kimsenin sana kirilmaya hakki yok zaten.

benim doğumdan sonra kayınvalidem baktı çünkü 15 gün yatmak zorunda kaldım çok iyi baktı allah razı olsun bidaha olsa yine ona baktırırım ..torununu çok seviyo onla yatıyo benim çok hoşuma gidiyo bazen evi felan temizlerken kaynanama veriyorum o bakıyo dışarı çıkmamda kolay oluyo...sen biraz farklı düşünüyorun kusura bakma canım.....

bizler ne kadar tuhafız gelmese yada cocugu sevmese kaynana değilmi bak gelmiyo deriz benim kaynanam bakmak istedi ama annem çok yakında oturuyordu sezeryan oldum çekinirim dedi ve annem baktı ama bence güzel birşey ya sen onları hiç sevmiyorsun yada lohusa sendromundasın bırak baksınlar sen emzir yan gel yat bu zamanları ararsın demedi deme

bizim de 4 ayımı doldu çok şükür ama doğumuma çook var daha ama ilk baştan beri hep bu mesele kafamı karıştırıyo.evlenmeden önce söylenen bikaç kelime düğünde yepılan bikaç hareket ne bileyim beni o kadar soğuttuki onlardan düşündükçe sinirim daha da artıyor.Allahtan onlar bizden 16 saat mesafedeler annem ise 5 saat.Annemim uzun süre kalamıyacağını bildiğimden doğumda 1 hafta kalır sonra 40ım çıkana kadar kaynanamlar gelir diye düşüüyoduk eşimle ama Rabbim bana güzel bi ders verdi Geçen ay bi düşük tehlikesi atlattıkkanama falan eşim telaşlala ardı bunları bi de eşim tek oğlan zaten 2 çocukları var bizim ufaklık da ilk torunları olacak ya pek hevesliler.Neyse bunlar geldi gelir gelmez ay kötü olmuşsun zayıflamışsın sararmışsın benim psikolojimi tahmin ediyormusunuz zaten bebek karnımda yaşıyo mu diye düşünüyodum sürekli aynen dediğiniz gibi eşimi benden kıskandı kayımnbabam neymiş ilgilenmiyomuş okadar yoldan gelmişler de yanlarına gelmiyomuş sanki koyunlarında yatıracaklar tabi bizim yemek kültürümüz falan da pek uymadığından kendileri pişirdi kendileri yedi ben yemeğimi kendim yaptım napiyim mercimek çorbasına tavuk suyu katıyo ya sonra ben onun yemeğini yemiyom diye surat yapıyo yani olan eşimin sinirleine oldu tam 3 hfta kalıdılar ama ben bittim yani evimde misafirden beter oldum toz alıyorum ev temiz diyo neymiş eve misafir mi geliyomuş ayy temizlik başkası için mi yapılır yaa ev kirr iinde bana temiz sen otur diyo.Şimdi ise anemden sö aldım 20 gün kalacak ben iyivce ayaklanınca onlar da 1 hafta gelip torunlarını sevsinler bi de şu önemli kayınvalidem eşime hiç iş yaptırmıyo o da alışıyo bebek doğduğunda beraber öğrenelim istitorum bakmayı banyodsunu falan öğrenirse altını almayı falan başkasına gerek olacağını düşünmüyorum Ayy ne dertliymişim herşeyimn hayırlısı olsun öpüyorumm

birden kendimi cok sansli hissttim
burda 10 gun falan bakici gelir eve her isini yapar bebege bakar sana bakar tabi kayinvalidemde geceleri bende kaliyodu benim dikislerim iltihaplandigi icin 2 ay hic bisey yapamadim bile sagolsun geldi yemegimi temizligimi herseyimi yapi sagolsuna.s.

kızlar bu konuyu actıımdan beri cok sey degişti kayınvalidem bana güzel bir ders verdi yemegimi temizliğimi yaptı sagolsun her işime yardımcı oldu kadıncagızın gıkı bile cıkmadı o yüzden simdi cok pismanım böyle düsündüğüm için bebegim aramızdaki buzları eritti.masallah simdi cok iyiyizsiz siz olun kaynvalidenizle iyi gecinin siz iyi olunca herkes iyi oluyor unutmayın

selamun alekum kızlar size bişe danışmak istiyorum benim doğumuma kısa bi zaman kaldı Allah nasip ederse annem gil gelemeyecek uzakta oturuyorlar kayinvalidem yakın doğumdan sonra ben bakarım kırkın çıkana kadar diyor bize gelin diyor bende oraya gitmek istemiyorum zaten söyledim o bize gelecek acaba zor olurmu 40 gun bizde kalacak

Benim kayınvalidem bana 40 gün baktı ve çiçek gibi baktı gaz yapmasın diye günde iki kere kimyonlu çayımı yaptı.Gaz yapmayacak yemekler yaptı sabahları bebeğimi aldı beni uyuttu dinlendirdi sağolsun evimi toparladı düzenledi misafirlerim için hazırlıklar yaptı yani aranızdaki ilişkiye bağlı.Bir de şöyle birşey var lohusalık biraz değişik bir ruh hali en ufak şey bile size batabilir eğer öyle olursa derin bir nefes alın ve bu durumun sizin açınızdan geçici bir durum olduğunu hormonal olduğunu düşünün yani 40 gün boyunca size ve torununa bakmayı istemiş olması bile ince bir düşünce bence biraz pozitif yaklaşın ve rahatlayın Gerçekten bu süreçte yardıma çok ihtiyaç oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…