Doğumdan sonra tek başına:(

missbeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
40
42
88
Bursa
Merhaba kızlar,
bir hafta 10 güne kadar 2. çocuğum olacak inşallah. bugün doktora gideceğim tam tarihi belli olacak. Ama ne yapacağım ne edeceğim diye düşünmekten sevinemiyorum bile. Bir oğlum var 4 yaşında hem o hem bebek tek başıma idare edebilir miyim nasıl yaparım bilmiyorum. Oğlum normalde kreşe gidiyordu ama çok fazla hastalandığı için doktoru kreşten alın hem bebek içinde riskli ondan ona bulaşacak dedi diye ara verdik.
Diğer bir sıkıntıda kendi işimizde çalışıyorum ve muhtemelen doğum olduktan sonra da -ki hala işe gidiyorum- evden çalışmam gerekecek. yani hem bebek hem oğlum hem iş hem ev düşündükçe daralıyorum. Belki bu durumla başa çıkabilmem için önerileriniz olur diye yazdım açıkçası. Şimdiden teşekkürler.

Eve yardımcı al

Ev işi çocukları oyalamak vs vs gerekir

İşi yaparken çocuklara bakmak gerekecek Bebek uyusa büyük uyumaz ne ara iş yapacaksın

Maalesef maddi durumdan dolayı yardımcı alamıyorum. Aslında bebek düşünmeye başladığımızda işlerimiz çok iyiydi ve yardımcı alırız diye düşünmüştük ama planladığımız gibi olmadı

kizim 1 yasinda YAradanim bagislasin 23 haftalik da hamileyim valla ben de tek basimayim ama Rabbim nasip ettiyse bir kolayligini da nasip.etmistir.

Sürekli bir yardımcı olmasa da ayda bir kez mutlaka ev temziliğine birini çağırın.Hem ipin ucu kaçmamış olur hem psikolojik olarak daha iyi hissedersiniz.Durumunuz çok kötü değilse bir şey diyemem ama eğer buna ayıracak bütçeniz varsa alın derim.

Çalışmıyorum ama bnmde 4.5 yaşında kızım ve 8 aylıkda oğlum var.Evet zor oluyor,kolay oluyor diyemem.Lohusa iken bile yardım için yanımda kimse olmadı.Allah veriyor sabrını...

Benimde kızım 4 yaşındayken oğlum dünyaya gelmişti ve yalnızdım.4 yaş fark çok zor olmuyor merak etmeyin. Yada insan alışıyor o tempoya.Ben şanslıydim kızım hiç kıskanmadi hatta minik anne gibi oynadı ilgilendi kardeşi ile.Tabi sürekli göz önünde olmaları gerekiyor.Allah yardım etsin

yardımcı biri olmadan nasıl basedebilirsin ki?
bari ilk bikaç ay için birini bul.
evden çalışıcam diyorsun nasıl olacak?
hadi büyük kreşe gitse olur ama.

Çocuklar bakılır da hem çalışmak hem çocuk yardımcısız zor

Eşiniz yapamaz mı sizin işleri de ya da işte kim varsa yanınızda

Ben daha büyük çocukla home ofis çalışınca bile ancak gece çalışabiliyorum ama sizin gece uyumanız lazım bebeğiniz var vücudun dinlenmesi lazım

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. En azından bu durumu yaşamış kişilerin olumlu yorumlarını okuyunca insanın içi rahatlıyor. İnşallah bende altından kalkabilirim:)

yardımcı biri olmadan nasıl basedebilirsin ki?
bari ilk bikaç ay için birini bul.
evden çalışıcam diyorsun nasıl olacak?
hadi büyük kreşe gitse olur ama.

İşte beni de kara kara düşündüren kısım bu. İşi eşim geldiğinde yaparım o çocuklara bakar diye düşünüyorum. Tabi kul plan yaparken Allah yukardan gülermiş derler. İnşallah düşündüğüm gibi yapabilirim.

açıkcası ne tür bir iş yapacaksın biraz da ona bağlı.
kolay olmayacaktır ama üstesinden gelirsin bir şekilde elbet.

Benimde 2. Olunca büyüğü 2 bucuk yasindaydi bi hem ev isi hem çocuklar ikiside kucuk zor ama oluyor bi sekilde allahin izniyle.
Evden çalışınca sizin yukunuz daha ağır gibi
Gerci evin iceride ve disaridaki butun islerini ben yapınca calismis kadar oluyorum bende.

Buyuk 4 yaşında imiş insallah çok sorun cikartmayacaktir size allah yardimciniz olsun.

açıkcası ne tür bir iş yapacaksın biraz da ona bağlı.
kolay olmayacaktır ama üstesinden gelirsin bir şekilde elbet.

tasarım işindeyim. bilg üzerinden çizim yapıyorum. zor bi iş değil ama dikkat gerektiriyor . İnşallah korktugum kadar zor geçmez.

Bi çok kişi yalnız büyütüyor bende ailelerde uzak başka şehirde 2 kızımı büyüttüm biri 22 aylıkken diğeri 1 aylıktı sizib yine büyükmüş oğlunuz gerçekten sanıldığı kadar zor değil sakin olursan bi de düzen oturdu mu çok güzel ve kolay büyüyorlar yalnız olmak daha iyi kafanı ütüleyen olmuyor

Bence 1-2 ay süreli birini bulmaya çalış. Yani sen cocukla ilgilenirken yemek yapsın. Sen işle ilgilenşrken o bebeklere baksın. Yani daha çok sen bir işi yaparken o diğer işi yapacak joker biri.

Kuzen olur. Komşu olur. ilk 1-2 ayı atlattıktan sonra herşey yoluna girer. Bunu en başından 1-2 aylık olduğunu konuş ve iş verenmişsin gibi davranma.

yardımcı alamayacaksınız anneniz gelemez mi ya da kv gelsin iyi bir insansa
zor mu zor evde bir başkası olunca illaki zor ama bir dönem idare edersiniz
Allah yardımcınız olsun

Canim cocuklarim 27 aylik.tek bakiyorum.sadece ben isteyken bakiliyorlar.saat 1 gibi evde oluyorum sonra aksama kadar tekim.isimi gucumu yapiyorumm yemegimi yapiyorum onlarla oynuyorum hobilerime vakit ayirabiliyorum.cok rahat bakiliyor bakarsin merak etme.gorumceminde ilk cocugu 3 yadindayken 2.dogdu.tek bakiyor.basta biraz zor olur bebis kucukken ama zamanla oturur duzenin

yardımcı alamayacaksınız anneniz gelemez mi ya da kv gelsin iyi bir insansa
zor mu zor evde bir başkası olunca illaki zor ama bir dönem idare edersiniz
Allah yardımcınız olsun

Annem kv baksın diyor kv annen baksın diyor. Geçen hafta oğlum çok ağır bir gribe yakalandı doktor hamilesin sana geçerse çok büyük sıkıntı olur kesinlikle temasın olmayacak dedi ama ikisine de söylememe rağmen ilgilenmediler. Belki ilgilenmek zorunda değiller diyeceksiniz ama o zaman nasıl aile oluyoruz ki zor zamanda aile birbirine destek olmaz mı? hamileliğim çok zor geçiyor üstelik. bebeğin suyu fazla ve ilkide sezeryan olduğu için çok ağrım oluyor. ama ona rağmen ikisi de umursamıyor. Yani bi şekilde kendi başımın çaresine bakacağım. Benim tereddütüm bebekten ziyade oğlum için. onu oyalayabilecek miyim evde sıkılır mı diye daha çok.

İnşallah bende alışır düzenimi oturturum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…