Dogumdan Sonra Toparlayamadim...

nemli_bulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
102
70
48
Bu ikinci uyeligim uzun suredir Kk uyesiyim bu konuyu diger uyeligimle acmak istemedim. Neyse konuya geleyim. Tedavi ile hamile kaldim 3. tedavi sonrasi yipratici bir surecti sukrolsun kucaginiza aldik. stresli bir gebeligim oldu. cok buyuk sorunlar olmasa da rahat da bir hamilelik degildi yaklasik 3 ay once dogum yaptim ama halen fiziksel olarak toparlanmmadim bu da ruhuma yansiyor. soyleki haftada ya da iki haftda bir acilde aliyorum solugu.
iki defa idrar yolu enfeksiyonu gecirdim siddetli bir sekilde. hemoroid oldum. sezeryan sonrasi pihti olusmus. kalp veya akcigere atmasindan suphelendiler. tedaviye basladim.
gebeligim esnasinda melanin hormonu cok salgilandi ben sayim artti gebelik sonrasi iki parmaginda siyah cizgi olustu internette melonoma yaziyor hastaneye kosturdum. sukrolsun bisey cikmadi.
en sonda siddetli karin agrisi ile iki gece ust uste acilde aldim solugu apandisitten suphelendiler. simdilik izlemedeyim. halen karnim agriyor ve suanda ishalim. bu 3 ay icinde 2 kez rontgen , bitanesi ilacli olmak uzere 2 kez tomografi 5 kez usg cekildi.
sikayet degil tovbe hasa. hastalik sagligin sadakasidir. ama nerede hata yapiyorum da bukadar hastalaniyorum acaba?
sezeryan ile dogum yaptim. oyle cok dinlenmedim hemn bbbegimle ilgilenmeye baslamak icin. bunlarin yaninda kaybetme korkum hat safhada. acaba psikolojim mi etkiliyor beni? amapsikolojimde apandisitimi sisirmez hani... hem dualariniza hem de tavsiyelerinize ihtiyacim var...

Ayni konu uzerinden devam etmek istedim. Her gecen gun kaybetme korkum artiyor. bebegimde farkli olan birsey gorup internette arastirip en kotusunu seciyorum kendime... herkes mi boyle her anne mi boyle gecicek mi bu gunler. bebegimi kaybetme korkusu ona bakamamak korkusu vs vs...

omrumun su noktasina kadar sanki hicbirseyde basarili olamadim. unv bi donem uzadi. uzun sure issiz kldim ose girdim oylesine bir yerdi sirf yasadigim sehirde klmak icin benim icin en iyi sey evliligim.oldu. onda da esimi yipratiyorum. once tup bebek tedavisi simdi bu duygular...

Son düzenleme:
sezaryen pek hafife alıncak bişey değil ,üşütmüyosun dimi kendini ben ayaklarımı üşütsem hemen dayanılmaz ağrım olur 2 yıllık olmasına rağmen

dikkat etmedin mi canım sen hiç kendine

sezaryen pek hafife alıncak bişey değil ,üşütmüyosun dimi kendini ben ayaklarımı üşütsem hemen dayanılmaz ağrım olur 2 yıllık olmasına rağmen
etmmisim demek ki canim. mastit bile olmusum ama farketmedim. kimseye muhtac olmamak icinmidir nedir bilmiyorum her isimi kendim yapmaya calistim. millet 10 gun kalkmamis falan ben ertesi gun agri kesici atip ayaga kalktim cok hafife aldim sezeryani sanirim. herkes de dedi halbuki bu bir ameliyat vs vs vs... dinlemedim. acaba ondan mi oluyor. kontrole gittum dikisler iyi rahim toparlanmis.

yani kendine dikkat etmemen hata olmuş bak bende sıkı canlıyımdır ama ben bu kadar hafife alamadım sorunlarını yazınca ilk aklıma gelen kendine dikkat etmediğin oldu

Canım çok fazla sezeryanla ilgisi olduğunu düşünmesemde dinlenememiş olman veya kendine dikkat etmemiş olmandan kaynaklı etkiler olabilir.pskolojik olarakta kötü hissediyorsan hepsi bir araya geldiğinde sana daha ağır hissettirebilir.bir süre ruhani olarak iyi hissedebilmek için ilaç kullanabilirsin.emzirirken zararsız ilaçlar var ki arkadaşım erken doğum yaptığı halde en ağır antidepresanı kullanıyor.süte geçmediğini test etti çünkü çocuğu sütü emince hemen toparladı.(bunu tabikide önce doktorun bilir) daha sonra pskolojin düzelince dha güçlü hissedeceksin kendini ve mevcut hastalıklarınla mücadele ve dayanma gücün artacak.korkma.doğum etkileri biraz uzun sürebilir.geçecek...

Sonucta sorunlu bi gebelikten yeni cikmissin ve lohusalik da sikintili surec. Psikoloji fizyolojik hastaliklari ne derece etkiler bilmiyorum ama sen yine de kendine biraz dikkat et. Bu psikolog destegi seklinde de olabilir, arada bir kendine ozel vakit ayirip acik hava yuruyusu yapmak, farkli seyler yapmak seklinde de olabilir sikintinin derecesine gore

yani kendine dikkat etmemen hata olmuş bak bende sıkı canlıyımdır ama ben bu kadar hafife alamadım sorunlarını yazınca ilk aklıma gelen kendine dikkat etmediğin oldu
sanirim haklisin...sagol canim...
ya ben de yakin zamanda destek almayi planliyorum. evliligimi de etkiliyor artik hissediyorum.

Canimiz bize emanet onu korumaliyiz canim dikkat et kendine sonucta bicak yarasi gecmis olsun allah sifa versin
ah zaten her ilac verildiginde canim yana yana kullaniyorum. apandist icin ameliyat olabilirsin dediler ameliyati dusunmedim bile evladima nasil bakacaklar diye dusundum. ki annem 4 cocuk buyutmus insan...

kesinlikle en yakin zamanda bu konuda destek alicam...

Yardima gelecek kimse yok? Sizi rahat ettirecek biri yaninizda kalsa keske. Soyle 1-2 ay size baksalar.
Acil sifalar insallah.
annecigim var Allah uzun hayirli omurler versin ama memlekette. kirkim cikana kadar haftaici yanimda kaldi haftasonu memlekete gitti universiteye hazirlanan kardesim var. onu da bos biraksin istemiyorum o da yoruluyor haliyle. bir de cok titiz sadece bana yardimla kalmiyor cam cerceve tim evi elden geciriyor her geldiginde. zaten her rahatsizligimda cagirdim hep kosa kosa geldi ama artik yuzum de kalmadi.
yanlis anlasilmaktan da korkar oldum. bir insan bukadar rahatsizlanir mi? diyip ilgi cekmeye calisiyorum sanarlar diye de cekinmeye basladim. koca kadinim hala cocukca dusuncelerim var farkindayim.

simdi de siddetli bel agrim var. yataktan kalkamiyorum neredeyse.... cok kiziyorum kendime. resmen saglikli insanlara ozenir oldum.

Canım hayırlı olsun bebeğin sağlıkla büyüt inşallah, psikolojik bence sorunların birçok zor şey yaşamışsın ayrıca lohusalık başlı başına psikolojiyi etkileyen bir dönem iyi beslen , dua et namaz kıl , evde sana yardımcı olacak birisi olsun mutlaka ve hep iyi şeyler düşün

zaten ibadetlerim ve inancim olmasa daha da kotu olacakmisim gibi geliyor.
evladima bakip gelecegine tanik olamayacakmisim gibi geliyor. Allah korusun bu durumlarin daha buyuk sorunlara yol acmasindan da korkuyorum.

Geçmiş olsun sizinki kadar değil kesinlikle ama benimde 6ay olacak daha bende toparlanamadım,kendinize zaman tanıyın geçmiş olsun

Bence logusalikta dikkat etmediginizin cazasi logusalik cok onamli dikkat edilmesi gereken bi surec ve zaman. Umarim iyi olursunuz

sezeryan dogum yaptım 3 bucuk ay once 10 gun sonra evın tum ısı bendeydı... yerlerı supurdum sıldım yatak yorgan yıkadım falan...
ve gecen haftada tasındım ev tasıma yerlestırme agır esya ıtme cekme

benımde tum bunlardan sonra resmen ıcım acıyor bu hafta ıcı doktora gıdıcem...

cok dıkkat etmek gerek aslında ama ıs basa dusunce ınsan mecbur kalabılıryor.... hastalıklarının en buyuk sebebı stres ınsallah bı an once rahatlar bebegınle daha huzurlu rahat vakıt gecırebılırsın...

Psikoloji bunları yapar mı demişsiniz ya yapar zira vücut direncin düşer ağrı eşiğin düşer

Aynı ağrıyı ben hissetmem sen iki üç katı hissedersin vs vs

Çünkü ameliyat olursam bebeğe kim bakar vs diye düşünülür tabii ama ya ameliyat olmayıp daha fena olursan

Maddi durumunuzu bilemem ama azıcık yardımcı tutabilir misiniz temizlik yemek yapsın hava fena değil siz de gezin bebeği de alın zira onu başkasına emanet bu aşamada size iyi gelmez gibi

Bir de uzman yardımı alın ilaç vermese bile bu duruma ilişkin bazı şeyler anlatır ilk yaşayanın siz olmadığınızı duymak bile iyi gelir

Eskiden aktif yaşantınız varsa bu kısıtlandı ise de bilinçaltı mahvediyor insanı zira markete gitmek bile lüks oluyor biliyorum bebeğiniz için hepsinden vazgeçersiniz ama beyin bazı şeyleri farklı kabul ediyor biz vazgeçeriz desek de bir bölümü vazgeçmiyor işte

Bir de hasta olmayı siz istemediniz kendinizi nazlı mızmız eşinize karşı mahcup vs hissetmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…