Dogumdan sonra vajina kaslari

hepgenc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2017
1.208
1.776
63
2 ay once 2. dogumumu yaptim. Ilk dogumda hic sikinti yasamamistim. Her sey eskisi gibiydi. Bu dogumda ise his kaybim var. Kegel egzersizi denedim ama yapamiyorum. Birkac ay once cok rahat yapabiliyordum. Tuvalette cisimi tutup birakmayi denedim. Ve tam basaramiyorum. Doktora gitmeyi dusunuyorum ama biraz zamanla toparlar mi acaba bilemiyorum. Boyle bir durum yasayan var mi?

2 ay once 2. dogumumu yaptim. Ilk dogumda hic sikinti yasamamistim. Her sey eskisi gibiydi. Bu dogumda ise his kaybim var. Kegel egzersizi denedim ama yapamiyorum. Birkac ay once cok rahat yapabiliyordum. Tuvalette cisimi tutup birakmayi denedim. Ve tam basaramiyorum. Doktora gitmeyi dusunuyorum ama biraz zamanla toparlar mi acaba bilemiyorum. Boyle bir durum yasayan var mi?
Dogumdan sonra hic kontrole gittiniz mi kadin doguma? Normalde 40. Gunden sonra cagiriyorlar cunku. Belki doktorunuza danisabilirsiniz bununla ilgili

Ben de yaşadım bunları toparlandı zamanla. Hiç geçmeyecek galiba hissini biliyorum yaşadım . Ara ara denedim kegel ve zamanla yapabilecek duruma geldim. Sonra artırarak devam ettim

1 yıl içinde toparlanır ama hicbir zaman eski sıkılıgı olmaz. Vajinoplasti ve perineoplasti şart normal doğumdan sonra .

1 yıl içinde toparlanır ama hicbir zaman eski sıkılıgı olmaz. Vajinoplasti ve perineoplasti şart normal doğumdan sonra .
Sürekli kegel egzersizi toplar bence kas sonuçta her şey estetik oldu artık.
Vajinada kas olduğu için gelisebilir.
Vajina bal gibi derler açılır ve sonra tekrar birleşir

Nasıl yapamiyorsunuz. Hamilelik onceside mi yapamiyordunuz?

Hamilelik oncesinde yapabiliyordum sanirim 🙄 yada hic denemedim. Ama 2 aydir deniyorum olmuyor. Esimde afedersiniz ama acilmiş orasi genislemis tarzi biseyler soyledi. Az biraz idrar kacirmam da var
Ama o egzersizi yapamiyorum olmuyor. Iliski aninda da kasamiyorum. Bu sorunmu ki kontrolum var doktoruma soyleyim

Hamilelik oncesinde yapabiliyordum sanirim 🙄 yada hic denemedim. Ama 2 aydir deniyorum olmuyor. Esimde afedersiniz ama acilmiş orasi genislemis tarzi biseyler soyledi. Az biraz idrar kacirmam da var
Ama o egzersizi yapamiyorum olmuyor. Iliski aninda da kasamiyorum. Bu sorunmu ki kontrolum var doktoruma soyleyim
Normalde idrar kaçırma ve kası hissetmemek olmamalı tabi bir gevseme olabilir ama hamilelikte normal olabilir bu durum siz doktorunuza söyleyin.

İdrar yaparken durmayi deneyin durabiliyorsaniz kaslarinizi sıkabilirsiniz demektir

Sürekli kegel egzersizi toplar bence kas sonuçta her şey estetik oldu artık.
Vajinada kas olduğu için gelisebilir.
Vajina bal gibi derler açılır ve sonra tekrar birleşir
Öyle birşey mümkün değil evet birleşir ama ikinci üçüncü doğumdan sonra asla eskisi gibi olamaz kasin etrafında tekrar doku olusuyor kas birbirine yaklasamiyorki ztn.

Bana hiç gerekmiyor herşey eskisi gibi görüntüsü de kendisi de bence doğumdan doğuma fark eden birşey bu ve kişinin yapısal durumuna göre de değişiyor

Bana hiç gerekmiyor herşey eskisi gibi görüntüsü de kendisi de bence doğumdan doğuma fark eden birşey bu ve kişinin yapısal durumuna göre de değişiyor
Doğum iziniz yokmu gerçekten epizyo illaki yapılmıştır ? Bazılari tam onaramiyor tabi onunda etkisi var ama doğum izi her kadında oluyor genelde epizyotomi yapıldığı için .birkac doğum sonrası kasların aynı kalmasida mumkun degil gevşer ilk doğumda o kadar hissedilmesede 2. doğumdan sonra daha çok farkediyor.

Zamanla düzelir merak etmeyin ara ara kegel egzersizi yapmayı deneyin. Ben ilk lişkide zorluk yaşamıştım darlık vardı 3 çocuğum var hala zaman zaman zorlanırım hala dar yani. Yani zamanla kaslar eski haline dönüyor.

Hamilelikte vajina da dolgunluk olur aslında açılmasını anlayamadım bir doktora görün istersen

Doğum iziniz yokmu gerçekten epizyo illaki yapılmıştır ? Bazılari tam onaramiyor tabi onunda etkisi var ama doğum izi her kadında oluyor genelde epizyotomi yapıldığı için .birkac doğum sonrası kasların aynı kalmasida mumkun degil gevşer ilk doğumda o kadar hissedilmesede 2. doğumdan sonra daha çok farkediyor.
2.doğumdan sonra nasıl olur ne olur bilemiyorum tabi ama benim epizyo kesim de bariz belli değil bilmiyorum ilişkideki his de aynı görüntü de pek değişmedi ilk 40 gün gerçekten hep öyle kalacak sanarak bunalıma girmiştim ama fazlasıyla toparladı neyseki🙏🏻

Back
X