• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra

Kalmasına hiç gerek yok, ama yardımını istemiyorum demeni tavsiye etmiyorum. Elbette kendin ve eşin bakabilirsin ama çok zorlanırsın. Eşin işe gidecek yalnız inan çok zor oluyor. Özellikle kolik bebek (gaz sancısı durumu ve sürekli ağlama) durumu olursa aşırı zor☹, k.v Sevmesende istemesen de aynı apartmandasın yarım saat 1 saat verirsin bir kahve içersin kafanı toplarsın canım. Suyuna git derim kendin için🥲

Doğumdan sonra kolay olacak yemekleri yapıp atın dolaba anneniz gittikten sonra yapıp yersiniz. Herkeste sezaryen ağrısı aynı olmuyor ama on güne toparlanırsınız tamamen

Hanımlar merhaba iyi akşamlar öncelikle
34+2 günlük hamileyim doğumdan sonra annem yanımda 20 gün kalır diyordum ama 1 hafta anca kalabilir bazı durumlar gereği. Kayınvalidemler ile aynı bina da oturuyoruz, ve her şeye aşırı müdahil olur kendileri. her şeyin en iyisini ben bilirim modunda sürekli biz kaç tane doğurduk her şeyin en iyisini biz biliriz diyor sürekli.

Eşim de geçen annemin 1 hafta kalacağını duyunca annem de gelir kalır dedi bende gelip yardımcı olabilir ama kalmasına gerek yok sonuçta altlı üstlü oturuyoruz yardıma ihtiyaç olursa seslenirim dedim ama hiç ama hiç istemiyorum bebeğime eşimle ben bakmak istiyorum. Annem de sadece sezaryen olucağım için dikişlerimi toparlayana kadar gelsin baksın istiyorum ve bunu açıkça herkese söylemeyi düşünüyorum ama sizce başarabilir miyim hanımlar bebeğime eşimle ikimiz bakabilir miyiz ? Daha önce hiç tecrübem olmadı.
1 hafta gayet ideal bir süre, elbette kendi annenizin kalması daha çok konfor sağlar. Gerek wc ye çıkarken gerekse gaz problemle vs yaşarsanız ki yaşanıyor annenizin yanında daha rahat olursunuz. Açıkca söyleyin, yoksa büyük problemler olur. Kafanızda sürekli şöyle giydir böyle yıka, dur sen yapamazsın ben yapayım ya da senin sütün mü yok diye riv riv eden kv oldukça eşinizle de problem yaşarsınız. Haddinden fazla gerilip bebeğe de yansıtırsınız. Zaten ortalama 1 haftada göbek bağı da düşüyor. Bebeği yıkar gider anneniz oh mis.

Hanımlar merhaba iyi akşamlar öncelikle
34+2 günlük hamileyim doğumdan sonra annem yanımda 20 gün kalır diyordum ama 1 hafta anca kalabilir bazı durumlar gereği. Kayınvalidemler ile aynı bina da oturuyoruz, ve her şeye aşırı müdahil olur kendileri. her şeyin en iyisini ben bilirim modunda sürekli biz kaç tane doğurduk her şeyin en iyisini biz biliriz diyor sürekli.

Eşim de geçen annemin 1 hafta kalacağını duyunca annem de gelir kalır dedi bende gelip yardımcı olabilir ama kalmasına gerek yok sonuçta altlı üstlü oturuyoruz yardıma ihtiyaç olursa seslenirim dedim ama hiç ama hiç istemiyorum bebeğime eşimle ben bakmak istiyorum. Annem de sadece sezaryen olucağım için dikişlerimi toparlayana kadar gelsin baksın istiyorum ve bunu açıkça herkese söylemeyi düşünüyorum ama sizce başarabilir miyim hanımlar bebeğime eşimle ikimiz bakabilir miyiz ? Daha önce hiç tecrübem olmadı.
Benim annem 2 hafta kalmıştı sonra kv geldi 3 hafta da o kalmıştı bu dediklerim yatılı tabi. Sonra ben aralarında 16 ay olan iki bebemle evde kaldım. İkinci bebeğim kolikti üstelik yardımcım da yoktu. Siz aranızı fazla soğuk tutmayın ama işinize de karıştırmayın özellikle bebek bakma konusunda.

Bende kv gündüz gelip yardım etsin yatmaya evine gitsin diyen üyelere katılıyorum. Benim bebeğim de üç buçuk aylık ve ilk çocuğum. Annem ve kayınvalidem birer gece kaldılar daha fazla kalmalarını istemedim çünkü hem kv sütün yetmiyor sütün yağlı değil diyordu sürekli ve moralimi bozuyordu eşimi de inandırdı bebek mamaya alıştı şimdi çok zor emiyor mama yüzünden kabız oluyor doktor hızlı kilo almış mamayı bırakın deyince anladılar ama iş işten geçti ☹️ Demem o ki annem kv daha iyi bilir tecrübeliler ben bakamam demeyin eşinizle beraber gayet güzel bakarsınız sosyal medyada çocuk doktorlarını hemşireleri falan takip edin herşeyi anlatıyorlar zaten 😉

Eşinizle tabi ki bakabilirsiniz bebeğinize ama önce doğum yapın sonra gerekirse aşırı müdahale ederlerse söylersiniz. Belki yardıma ihtiyacınız olur, belki dinlenmeye ihtiyacınız olur. İnsanları küstürmeye gerek yok gibi geliyor sonuçta onun da torunu olacak bebeğiniz. Babaanneler anneanneler çok hevesli oluyor. Benim hem annem hem kayınvalidem yanımdaydı, çok da iyi gelmişti. Yemeğim temizliğim yapılıyordu ben de bebeğimle ilgileniyordum :)
Kesinlikle bu yoruma katılıyorum. İlk 15 gün bırakın birileri size destek olsun. İki kap yemek yapsınlar sizde dinlenir bol bol bebeğinizle ilgilenirsiniz.

Bilmiş bilmiş konuşurlarsa da tecrübe içerenleri kulağınıza küpe yapın gerisini de duymayın.. Bebeğinize keyfinize bakın.

15 gün sonra da evli evine köylü köyüne sonra siz tek başınıza bile çiçek gibi bakarsınız bebeğinize..

Biz eşimle ikimiz baktık. Hiçte korkmayın artık anne oldunuz sayılır. Güçlü olmanız gerek her anlamda.

Back
X