• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğumu yaz tatiline gelen anne öğretmen adayları burda buluşalım :(

ben doğum parası hakkında bişey bilmiyorum
müdürümle bir türlü bu konuları hakkında konuşamadık maalesef:(

Doğum parası 150 liraymış...Eğer bebeği kendi üstümüze alırsak aylık 40 lira farkediyomuş...

ben de bu konuda şöyle birşey biliyorum arkadaşlar. 32. haftada yani 8 hafta doğum öncesi iznini kullanmayıp çalışmaya devam edeceğin haftada doktorumuzdan "37. haftaya kadar çalışmasına engel bir durum yoktur, doğum öncesi 5 haftalık iznin doğum sonrasına aktarılmasına..." diye bir rapor alıyoruz. ağustosun 20-25 i gibi doğum yapacaklar kılpayı yakalıyor 17 haziranda, 32. haftası okul kapandıktan sonraya denk gelenler için böyle bir durum olamıyor malesef.. bu şekilde bir uygulamada yönetmeliğe aykırı bir durum yok. hemde kurban bayramı dönüşüne kadar raporsuz idare edebiliyoruz. benim gibi borcu olan ve ücretsiz izini sınırlı kullanabilecek anneler için gerçekten güzel olur yapabilirsek.

Ben lisede çalışıyorum sorumluluk ve ortalam yükseltme sınavlarımız oluyor okul kapandıktan sonra 4-7 Temmuz'a kadar falan çalışıyoruz bu durumda ben 32. Haftamda son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu alabilirim sanırım ayrıca Ağustos ayı icinde de yine sınavlarımız oluyor 10 gün kadartahminim lisedekiler bu izin durumunu halleder hatta ilköğretimde olup da Temmuz Ağustos sonuna kadardogumu olanlarda faydalanabilir Ama gebede o tarihler yaklaşmadan belli olmaz yollarda neler var neler yok yani

32.hafta 17 Haziran'ı geçse bile sınavlar yada seminerler çalışıyoruz yani izin aksilik olmazsa ekletilebilir

merhaba arkadaşlar
bende aynı durumdayım 27 ağustos olarak görünüyor doğum tarihim, yani25 haziranda 32 haftalık oluyoruz bu duruma göre çalışabilir raporu alabilmem lazım çünkü okulların kapanmasına 1 hafta kalmış oluyor.
ama net bişey bilmiyorum bu konuda çünkü, doğumu yaza gelen bazı arkadaşlar 5 haftayı doğum sonrasına aktara bilmiş , bazıları aktaramamış, sanırım bu biraz idare ve ilçe milli eğitimin tavrıyla alakalı bişey...:59:

merhaba arkadaşlar
bende aynı durumdayım 27 ağustos olarak görünüyor doğum tarihim, yani25 haziranda 32 haftalık oluyoruz bu duruma göre çalışabilir raporu alabilmem lazım çünkü okulların kapanmasına 1 hafta kalmış oluyor.
ama net bişey bilmiyorum bu konuda çünkü, doğumu yaza gelen bazı arkadaşlar 5 haftayı doğum sonrasına aktara bilmiş , bazıları aktaramamış, sanırım bu biraz idare ve ilçe milli eğitimin tavrıyla alakalı bişey...:59:

Canım sen mi yanlış hesaplıyosun ben mi?? Benim 20 ağustos görünüyo..Takvimden gün gün hesapladım 32. hafta 27 hazirana geliyo....Senin 27 ağustossa nasıl daha önceye denk gliyo??

hayır ekleyemezsin....

Doğum izni süreleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104'üncü maddesinde düzenlenmiştir. Bu madde 14.7.2004 tarih 5223 sayılı Kanunun 1 inci maddesi ile değiştirilmiştir. Değişikliğe göre maddenin son hali şu şekildedir:

"Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki sekiz haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır."

Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 108 inci maddesinin 3 üncü fıkrasında da "Doğum yapan memurlara istekleri halinde 104 üncü maddenin (A) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 12 aya kadar aylıksız izin verilir." hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan, 657'nin Yıllık İzinleri Kullanılışı başlıklı 103'üncü maddesinde "Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izliyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.
Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.
Hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir" hükmü yer almaktadır.

Bu maddelere göre,

İznin doğum sonrasına aktarılabilmesi için belirli şartların bir arada bulunması gerekmektedir. Bunlar; a) Tabip onayı, b) Memurun isteği, c) İşyerinde çalışması hususlarıdır.

Öğretmenler, Ağustos ayında izinli sayıldıklarından tabip onayı ve memurun isteği şartları karşılanmış olsa dahi işyerinde çalışma şartı gerçekleşmemiş olacaktır. Bu nedenle Ağustos ayındaki doğum öncesi iznin çalışmadığı için doğum sonrasına aktarılması söz konusu değildir.

üç çocuk annesi ve meb çalışanıyım..

2 çocuğumu da biri ağustos biri temmuzda doğurdum.. diğeri mayısta...

kızım 6 aylık.. iznim bugün bitti...pazartesi 2011 yıllık iznimi aldım bile...

mesela yönetmelikte burada da belirtildiği gibi
a) Tabip onayı, b) Memurun isteği, c) İşyerinde çalışması hususları önemli deniyor. raporu aldığımız vakit çalışıyor olduğumuz sürece oradan sonraki tatiller hesap dışı kalıyor. şubat tatiline denk gelenler hiç hesaplamıyorlar mesela 2 hafta tatili. inşallah şu 32. hafta raporuyla bu işi hallederiz arkadaşlar.

Kızlar bugün yönetmeliği indirdim...Ayrıntıya girmeden , benim 32. haftam, doldurmuş olman gerekiyo ama yani 32. 1 günlük olduğum zaman 27 hazirana denk geliyor..Çalışabilir raporunu alıp 37. haftada bi rapor daha getirecekmişiz...Ve 37. haftadan 112 gün sayın....O zaman doğum iznimiz bitermiş....En doğru hesaplama bu şekilde oluyomuş...Sonra rapor ve mazeret izni ile dönem bitiyo zaten...

ben tam olarak emin oldum ve idarecilerim tarafından onaylandı düşüncelerim arkadaşlar bilginize.. 32. haftanızın tam bitimine bir randevu alın doktorunuzdan, kontrollerinizi ona göre ayarlayın. bu tarih 1 temmuzu geçmemeli tabi ki.. inşallah 2. dönem başlayana kadar bebişlerimizin yanında olacağız..

ben tam olarak emin oldum ve idarecilerim tarafından onaylandı düşüncelerim arkadaşlar bilginize.. 32. haftanızın tam bitimine bir randevu alın doktorunuzdan, kontrollerinizi ona göre ayarlayın. bu tarih 1 temmuzu geçmemeli tabi ki.. inşallah 2. dönem başlayana kadar bebişlerimizin yanında olacağız..

canım 32. hafta bitimi demişsin ama sanırım 32+0 ile 32+6 arası yeterli

bizim baş müdür yrd.cısı na sordum ne zaman alayım raporu diye 32. haftada demesi yeterli dedi 32+0-32+6 yamasına gerek yok dedi side de öylemi?

32. haftanın içinde mi, yoksa 32. hafta dolmadan mı almak gerekiyor raporu? çünkü 32. haftaya girip de çalışır raporu almazsan artık çalışmayacaksın manasına geliyormuş.. bir de benim 32 haftam temmuz ayı ortasına geliyor, yani yaz tatiline. ancak yaz tatilinin zorunlu izin olduğu, her hangi bir durumda göreve çağrılabileceğimiz için çalışıabilir raporunun geçerli olduğu ve 5 haftayı doğum sonrasına aktarabileceğimiz söyleniyor. ben bunu yapacağım.

canım 32. hafta bitimi demişsin ama sanırım 32+0 ile 32+6 arası yeterli

canım 31+5 e 32. haftadayım diyoruz ya mesela ben şimdi 30+1 31. haftam bu hafta..o yüzden öyle yazdım. sen haftaya cumartesi alacaksın sanırım bize bilgi ver olur mu efsungcum ben de senden 1 hafta sonra cumartesi alacağım

32. haftanın içinde mi, yoksa 32. hafta dolmadan mı almak gerekiyor raporu? çünkü 32. haftaya girip de çalışır raporu almazsan artık çalışmayacaksın manasına geliyormuş.. bir de benim 32 haftam temmuz ayı ortasına geliyor, yani yaz tatiline. ancak yaz tatilinin zorunlu izin olduğu, her hangi bir durumda göreve çağrılabileceğimiz için çalışıabilir raporunun geçerli olduğu ve 5 haftayı doğum sonrasına aktarabileceğimiz söyleniyor. ben bunu yapacağım.

inşallah olur canım çalıştığın yerdeki milli eğitim müdürlüğüne bir danış bakalım bize de haber ver olur mu

selam kızlar ne sinir bozucu bir durum değil mi iznimizi sonraya aktaramamak!!ben cuma günü aldım 32 haftalık raporumu doktorum 37 de tekrar gel çalışamaz raporu al dedi.okul 17 haziran da kapanıyor 1 hafta oradan (ben milli eğitim öğretmeniyim norm fazolasıyım ilçede bize seminer yazmıyorlarmış ama ben ısrar edicem çünkü 1 ay kadar önce okula yazı geldi fiilen çalışılan süre doğum sonrasına aktarılabilir diye)+2 hafta seminer toplam 3 hafta doğum öncesi izin eklenecek sonraya 2 haftam yanıyor beklenen doğum tarihi 5 ağustos..ayrıca doktorum 5 ağustosta doğum gerçekleşmezse bir rapor daha yazıcaz dedei!!inşallah milli eğitim cinslik yapmaz!!1

canım 31+5 e 32. haftadayım diyoruz ya mesela ben şimdi 30+1 31. haftam bu hafta..o yüzden öyle yazdım. sen haftaya cumartesi alacaksın sanırım bize bilgi ver olur mu efsungcum ben de senden 1 hafta sonra cumartesi alacağım
canım benim dr mda 32 bitiminde verilecek dedi ve haftaya kaldı raporum ama bende diyorum ki gidip başka yerden mi alsam acaba 3-4gün yüzünden okul kapanmasından sonraya sarkacak raporum bende daha erken olsun ki doğum sonrasına aktırılabilsin istiyorum açıkçası
bu izin durumları çok sıkıcı yaaa:(((

canım benim dr mda 32 bitiminde verilecek dedi ve haftaya kaldı raporum ama bende diyorum ki gidip başka yerden mi alsam acaba 3-4gün yüzünden okul kapanmasından sonraya sarkacak raporum bende daha erken olsun ki doğum sonrasına aktırılabilsin istiyorum açıkçası
bu izin durumları çok sıkıcı yaaa:(((

farklı bi doktora gidip son adetin ilk gününü farklı mı versek acaba :9: nerden anlayacaklar ki

arkadaşlar ben 2008 31 ağustosta doğum yaptım ve doğum öncesi zaten izinde sayıldığım için çalışabilir raporu kabul edilmedi ve aktarım yapamadım.şu anda 2.ye hamileyim,bu sefer planlı olarak mayısta hamile kaldım bylece şubat ortasında doğum yapıp ikinci dönemle yaz tatilini birleştirme niyetindeyim.Allah izin verirse tabi.3 yılda bazı değişiklikler olmuş olabilir iyice araştırın,ben o zamanlar milli eğitimi de aramıştım,imkansız demişlerdi ama haksızlık değil mi?

Back
X