Doğuma Hazırlık Doğumum yaklaştı korkuyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Zilanyldrm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2021
37
24
3
25
34.haftadayım ama bebeğim 2 hafta önceden gidiyor hep...ilk gebeliğim ve oğlumun kafası büyük olduğu için normal doğum yapamamaktan korkuyorum. Bide hastane çantası, doğumun başladığının belirtileri, o süreç.. .hepsini çok merak ediyorum neler yapmaliyim neler yapmalıyım bana biraz bilgi verip aydınlatabilecek arkadaşlar varsa yazabilir mi ? Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum açıkçası...

Sakin olmaya çalışın önce kötü şeyler düşünmeyin yapabilirim diye kendinizi motive edin sonuçta ne ilk ne son dogum yapan kadın siz olmayacaksınız dogum başladıgı zaman hissedersiniz bende gece 12 de sancım başlamıştı 10 dk da bir geldigini fark ettim ve süre tuttum bu süreçte yatakta film izliyorduk eşimle ona söylemedim bile sonra gece 3 e dogru sancılar 5 dk da Bi gelmeye başladı kalkıp odanın içinde yürüdüm biraz sonra eşime söyledim hastaneye gittik ben bu süreçte korona oldugum için hastaneye daha erken gittim aksi halde evde durup biraz daha rahat bi ortamdayken sancılarını daha artmasını beklemek isterdim zaten eşim zorla götürdü ben daha dur diyordum hastaneye gidince sizi yönlendiriyorlar yapacagınız şeyleri söylüyorlar zaten Allah kolay dogum nasip etsin ama dogumda en önemli olan inanmak güçlü olmak sen kendine güvenmez inanmazsan zorlanırsın

Normal doğum yapamamaktan korkmaktan vazgeçin mesala :) normal olmasın sezaryen olsun ne önemi var ki. Sonuca odaklanın. Bebeğinizi kucağınıza aldığınız onu kokladığınızı emzirdiğinizi düşünün. Ay öyle güzel ki size anlatamam ama yaşayınca siz bize anlatın :) güzel hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum. En sağlıklısından

yumurtalık kistim patladi ameliyat oldum yumurtaligim alindi ameliyattan dikislerden o ortamdan acayip korkmus durumdayim bu yüzden sezaryenden çok korkuyorum

40

40 Gün boyunca adetmi oldunuz yani öyle diyorlar bide uyuşturucuların etkisi geçtikten sonra ağrı sancınız oldumu
Adet gibi yoğun olmadı leklenme gibi çoğunlukla. 50 güne kadar sürdü. 1 2 gün ağrıdı geçti.

Doğum şeklinden korkmayın. Bu size artı stres yükler hiç gerek yok. Endişe hissetmeniz çok doğal. Ama merak etmeyin kervan yolda düzülüyor. Doğumun geldiğini daha sancılar gelmeden hissedebilirsiniz bende öyle olmuştu. Sonra bir sekilde halloluyor zaten sık sık doktora gideceksiniz o sizi yönlendirecek.
Kanama da âdet kanaması gibi oluyor. 40 gün boyunca sürmüyor ilk hafta kanar sonra yavaş yavaş azalır lekenme olarak devam eder. Soğuk almamaya bakın bu süreçte. Soğuk alırsanız sancı çok oluyor.

Hamileliğiniz boyunca neden hiç araştırmadınız? Yani hastane çantası vs önceden hazırlamanız gerekirdi geç kalmışsınız eğer henüz hazırlamadıysanız. Birçok online eğitimler ve makaleler mevcut, doktorunuza da sorabilirsiniz. Doğum belirtilerini bilmeniz gerekir ki olağan bir durumda hemen farkedip harekete geçesiniz. Doğum herkes için farklıdır. Kimisine kolay, kimisine zor. Hikayeleri dinleyip kendinizi strese sokmanıza hiç gerek yok.

yumurtalık kistim patladi ameliyat oldum yumurtaligim alindi ameliyattan dikislerden o ortamdan acayip korkmus durumdayim bu yüzden sezaryenden çok korkuyorum
Samimiyetle söylüyorum bebeğinizin sevgisinden ona göstermek istediğiniz ilgiden dolayı ağrı sızı umrunuzda olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…