• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğumuma 3 hafta var .......loğusalık,kv ,annem

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
163
evet arkadaşlar ,hayırlısıyla 3 hafta sonraya gün verdiler ,ilk doğumum riskli geçti acil ve riskli bir doğuma girdim ,2. sinde o sebeple daha dikkat ettik ,sık kontrol altındaydım ,çok şükür ilkine göre güzel hamileliğim geçti, soruna gelirsek malum kv ve loğusalık sıkıntıları ,önceki konularımda var ,şimdiye kadar hiç bir şeyimle ilgilenmediler durumumu özellikle anlattım ,hiçbir zor durumumuzda yanımızda yoktular, ve en önemlisi ilk doğumumda annemin gelmesini engelleyip ben kalırım ederim deyip hiç bişeyimle ilgilenmemesi ,dalga geçer gibi beni yalnız bırakıp bırakıp gitmesi ,eşimi maddi konularda sürekli sıkıştırmaları ,yani kısaca bilinçli olarak benim loğusalığımı burnumdan getirdiler ,biz başka bir yere taşındık 1 buçuk sene oldu ,evimize bir kere gelmediler doğum yapıcam kp merak ediyormuş evi ağzımızı arıyorlar ,ben başıma gelenleri bildiğim için ,kesinlikle kv yi istemiyorum ,KESİNLİKLE ,annemde olanları bildiği için bu sefer ben gelip kalıcam dedi,düşüncem doğum yapıcam hiç gelmeyin desem olmaz heralde ,doğumdan 1 2 gün önce gelsinler ,doğumumu görüp ,torunlarını görüp dönsünler , bidaha annem kalıcak zaten ,ben ilk çocuğumda anneme bile elletmedim herşeyiyle kendim ilgilendim ama şimdi diğer oğlumun okulu var falan ,biraz kalsa iyi olur,yani önceden kalabalık istemiyorum ,uzak zaten görümcemi ıvırı zıvırı bir kaç ay geçsin kendimi yoparlayım öyle çocuk görmeye gelin diycem ,eskileri düşünüpte iyice kendimi dodurmak istemiyorum ama ,yaptıklarını da unutmuyorum....

güzel doğumlar diliyorum annenizin kalması daha iyi olur tabii tecrübelenmiş bişeyi ikinci kez yaşamaya gerek yok...

Aman bence hiç üzülmeyin siz kendinize ve bebeğinize odaklanın. Hiiç düşünmeyin eskiyi olan olmuş. Anneniz geldiği müddetçe kv ister gelsin ister gelmesin çok takmayın geldikleri gibi giderler :)

İyi doğumlar dilerim
Anneniz bugünde yanınızda olsun yeter

ben doğum yaparsam yani bir daha kısmet olursa doğumdan bir 10 gün sonra haber ederim insanlara diye düşünüyorum. kv rahmetli oldu. ona yönelik değil ama gelenden gidenden lohusalık nedir bilemedim. sizden günü gününe demeyin

ben doğum yaparsam yani bir daha kısmet olursa doğumdan bir 10 gün sonra haber ederim insanlara diye düşünüyorum. kv rahmetli oldu. ona yönelik değil ama gelenden gidenden lohusalık nedir bilemedim. sizden günü gününe demeyin
o da geldi aklıma ama ,iyice sarmayım başıma diyorum bir daha millete ağlanıp bizi kötü yapıyorlar ,ya da açık açık şu zaman gelin diycem ,çünkü duyulur ikimizinde ailesi aynı yerde oturuyorlar akrabalar hep aynı yerde

Ben de bir daha dogum yaparsam annem ve ablam haric kimseye haber vermiycem.

Tamam iyi niyetten geliyorlar allah razi olsun. Bu yaptigim belki ayip ama logusa kafasiyla kimse cekilmiyor. Misafir gelmesin diye dua ediyordum her gun. Kayinvalide konusu degil bu. kendi kuzenlerim ve teyzelerimden bile cok rahatsiz olmustum.

o da geldi aklıma ama ,iyice sarmayım başıma diyorum bir daha millete ağlanıp bizi kötü yapıyorlar ,ya da açık açık şu zaman gelin diycem ,çünkü duyulur ikimizinde ailesi aynı yerde oturuyorlar akrabalar hep aynı yerde

o dönem insan iyiliğine bir şey densin ona bile kırılıyor. nedense baya bir hassaslaşıyor. ondan dolayı sanıyorum annemi bile sonradan haberdar edicem. ilk doğumum normaldi kalktım hemen. ikinci de normal ve sorunsuz olursa kalkarım. ama sezaryen olursa eşim 10 gün evde bakar bana sanırım kalkarım 10 güne. tabi benim ki çok ütopik oldu ortada daha çocuk bile yok :D

Ben de bir daha dogum yaparsam annem ve ablam haric kimseye haber vermiycem.

Tamam iyi niyetten geliyorlar allah razi olsun. Bu yaptigim belki ayip ama logusa kafasiyla kimse cekilmiyor. Misafir gelmesin diye dua ediyordum her gun. Kayinvalide konusu degil bu. kendi kuzenlerim ve teyzelerimden bile cok rahatsiz olmustum.

bende tamamen böyle düşünüyorum. yani kafa kaldırmıyor en ufak şey hatta iyi niyetli şeyler bile geriyor insanı yok yere

o dönem insan iyiliğine bir şey densin ona bile kırılıyor. nedense baya bir hassaslaşıyor. ondan dolayı sanıyorum annemi bile sonradan haberdar edicem. ilk doğumum normaldi kalktım hemen. ikinci de normal ve sorunsuz olursa kalkarım. ama sezaryen olursa eşim 10 gün evde bakar bana sanırım kalkarım 10 güne. tabi benim ki çok ütopik oldu ortada daha çocuk bile yok :KK70:
Keşke alınganlık yapsam , benim durum çok farklıydı, daha yeni sinirlerim düzeldi,

Bence hiç kimseyi yatılı almayın. Anneniz dahil. Hele ikinci çocuklarda. İlk çocuk duruma ne kadar çabuk alışırsa o kadar iyi. Burada yardımcı olacak kişi anne, kayınvalide değil; babadır. Yemeğe, temizliğe, çocuk bakımına bi kaç hafta rl atıversin. Sizde 4 kişilik ailenize bir an önce adapte olun.

Hiç düşünmeyin bisey de demeyın. Annenız zaten gelecekmiş kv gelırse gelır gelmezse gelmesin takmayın onu. Anneanne ilgilenir okulla git gel.

Bence hiç kimseyi yatılı almayın. Anneniz dahil. Hele ikinci çocuklarda. İlk çocuk duruma ne kadar çabuk alışırsa o kadar iyi. Burada yardımcı olacak kişi anne, kayınvalide değil; babadır. Yemeğe, temizliğe, çocuk bakımına bi kaç hafta rl atıversin. Sizde 4 kişilik ailenize bir an önce adapte olun.
herkesin çalışma durumu farklı ,memur olsa belli bir düzen tamam ,ama yoğun olunca eşim kafasını kaldıramaz ,onun haricinde çok şükür ilgilidir ,yemeğe ona buna takıntılı bir adam değil ,ben de annemi istiyorum açıkçası ,

Hiç düşünmeyin bisey de demeyın. Annenız zaten gelecekmiş kv gelırse gelır gelmezse gelmesin takmayın onu. Anneanne ilgilenir okulla git gel.
kv uyumlu görünse de kıskanç bir insan ,ben onu gördükçe ilk loğusalığım gelicek aklıma ,annem daha bilinçli geliyor bana gerçekten yardımını gördüm ,kv ememiyorsa bi kaç gün mama verin biberonla diyen bi insan ,annem olmasa oğlum göğsümü tutamazdı kolaya kaçmaz uğraşır ha ters düştüğüm durumlar olmuyor mu oluyor ama söylediğimde alınmıyor .. kv hastanenin termosta getirdiği loğusa şerbetini ben getirdim diye gelenlere dağıtmış ,evde loğusa şerbeti yapalım dediğimde hiç oralı olmadı ,50 kere çarşıya indi ,neyse geçti gitti ,eltisinin gelinine şerbet yapmış bana anlatıyor ,üzmez hiç bana gelince kendini biliyorum huylarını

evet arkadaşlar ,hayırlısıyla 3 hafta sonraya gün verdiler ,ilk doğumum riskli geçti acil ve riskli bir doğuma girdim ,2. sinde o sebeple daha dikkat ettik ,sık kontrol altındaydım ,çok şükür ilkine göre güzel hamileliğim geçti, soruna gelirsek malum kv ve loğusalık sıkıntıları ,önceki konularımda var ,şimdiye kadar hiç bir şeyimle ilgilenmediler durumumu özellikle anlattım ,hiçbir zor durumumuzda yanımızda yoktular, ve en önemlisi ilk doğumumda annemin gelmesini engelleyip ben kalırım ederim deyip hiç bişeyimle ilgilenmemesi ,dalga geçer gibi beni yalnız bırakıp bırakıp gitmesi ,eşimi maddi konularda sürekli sıkıştırmaları ,yani kısaca bilinçli olarak benim loğusalığımı burnumdan getirdiler ,biz başka bir yere taşındık 1 buçuk sene oldu ,evimize bir kere gelmediler doğum yapıcam kp merak ediyormuş evi ağzımızı arıyorlar ,ben başıma gelenleri bildiğim için ,kesinlikle kv yi istemiyorum ,KESİNLİKLE ,annemde olanları bildiği için bu sefer ben gelip kalıcam dedi,düşüncem doğum yapıcam hiç gelmeyin desem olmaz heralde ,doğumdan 1 2 gün önce gelsinler ,doğumumu görüp ,torunlarını görüp dönsünler , bidaha annem kalıcak zaten ,ben ilk çocuğumda anneme bile elletmedim herşeyiyle kendim ilgilendim ama şimdi diğer oğlumun okulu var falan ,biraz kalsa iyi olur,yani önceden kalabalık istemiyorum ,uzak zaten görümcemi ıvırı zıvırı bir kaç ay geçsin kendimi yoparlayım öyle çocuk görmeye gelin diycem ,eskileri düşünüpte iyice kendimi dodurmak istemiyorum ama ,yaptıklarını da unutmuyorum....
Dogumdan sonra Direk annenizin evine gitseniz daha iyi olmaz mi

Hic gelmesinler mumkunse
keşke

gelirlerse gitmezler bence. eşinle konuş. o ne diyor?

eşimde kızgın onlara ,ama eşimin sakin bi tavrı vardır fevri değildir ,ben böyle düşünüyorum dediğimde sen bilirsin dedi ,hiç gelmesinler desem de bir şey diyeceğini sanmıyorum ,ama ne bileyim içten içe kırılır mı benim annem orda onun kimsesi yok ,

Dogumdan sonra Direk annenizin evine gitseniz daha iyi olmaz mi
ben kendi evimde rahat ederim ya ,öyle çok zor olur ,annemi bile 1 hafta kalsın yollamayı düşünüyorum ,o 10 15 gün kalırım diyor ama o da sıkılır tahminim :KK16:herkesin düzeni var

ben kendi evimde rahat ederim ya ,öyle çok zor olur ,annemi bile 1 hafta kalsın yollamayı düşünüyorum ,o 10 15 gün kalırım diyor ama o da sıkılır tahminim :KK16:herkesin düzeni var
Bende hamileyim ben direk anneme gecmeyi dusunuorum cunku o gelse babam tek kalacak ilk oglumda 2 yasinda olacagi icin ben oyle karar verdim ama tabi insanin evi gibisi olmaz esim izin alirim dio ama bi erkek ne kadar bakabilir ki

Back
X