• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogumumdda yasananlar Çok kırıldım:((

Sizin için çok üzücü bir durum olmuş, ama daha fazla bunu düşünmeyin Allah korusun üzüntüden sütünüz kesilmesin.

Ben başka birşeye takıldım, aklı başında hiçbir doktor daha 2. gün bebeğe doymuyorsa mama verin demez.

Yenidoğan bir bebeğin mide kapasitesi 4 tatlı kaşığı kadardır, eğer kadında meme hastalığı yoksa o süt illaki gelir ve sezeryanda 2 gün süt gelmemesi normaldir. Ve ne gelirse bebeğe yeter. Bunu ben, sen, öbürü biliyorsa bir doktor nasıl böyle birşey der ?

İnşallah doğumdan sonra aynı doktorla devam etmiyorsundur.

Bir çok arkadaşımda duydum maalesef bebeğin doymadığı, memeyi almadığı yada sütün gelmediği durumlarda ilk günden itibaren mama veriliyor. Tabii ki en güzeli anne sütü ama yetmiyorsa yapacak bir şey yok, yeni doğanlar için uygun olan mamalar gerekli ölçüde veriliyor.

yorumlardan anladığım,kaynanaya ağzınıza geleni sayabilirsiniz ama anneye laf söylenmez konusu.şimdi konu sahibi bunları kaynanam yaptı diye anlatsaydı sayfalarca kaynanaya hakaret yazıları olurdu,kızın annesinden canı yanmış dertlenmiş:51:

Ben başka birşeye takıldım, aklı başında hiçbir doktor daha 2. gün bebeğe doymuyorsa mama verin demez.

Yenidoğan bir bebeğin mide kapasitesi 4 tatlı kaşığı kadardır, eğer kadında meme hastalığı yoksa o süt illaki gelir ve sezeryanda 2 gün süt gelmemesi normaldir. Ve ne gelirse bebeğe yeter. Bunu ben, sen, öbürü biliyorsa bir doktor nasıl böyle birşey der ?

benim arkadaşımın kızı da sezeryanla doğum yapmıştı ve sütü gelmemişti.bebeğin kilosu da azdı.dr.mama verin yoksa aç kalırsa sarılık olur dediği için mama verdiler hastanede.

yorumlardan anladığım,kaynanaya ağzınıza geleni sayabilirsiniz ama anneye laf söylenmez konusu.şimdi konu sahibi bunları kaynanam yaptı diye anlatsaydı sayfalarca kaynanaya hakaret yazıları olurdu,kızın annesinden canı yanmış dertlenmiş:51:

hatta bir arkadaş demiş ya kaynana affedilmez, anne affedilir diye işte orada koptum da kimseye belli edemedim :1::1::1::1:

benim arkadaşımın kızı da sezeryanla doğum yapmıştı ve sütü gelmemişti.bebeğin kilosu da azdı.dr.mama verin yoksa aç kalırsa sarılık olur dediği için mama verdiler hastanede.

Benim doktorda ısrarla bebek 3 gün aç kalabilir, onlar 3 gün açlığa programlanmıştır endişe etme diyor. Haliyle doktoruma güvendiğim için farklı yaklaşıyorum.

Benim doktorda ısrarla bebek 3 gün aç kalabilir, onlar 3 gün açlığa programlanmıştır endişe etme diyor. Haliyle doktoruma güvendiğim için farklı yaklaşıyorum.

bilmiyorum işte her dr farklı davranıyor galiba....

Benim canım annemde 2 haftadır yengemle duruyor düşük tehlikesi var yengem yatıyor. İnşallah kıymet bilir.

Annende ne tuhaf kadınmış çok şaşırdım okurken , keşke kalmasaydı . Yokluğu daha dertsiz olurdu.
İyi olmak zor zanaat.
Keşke sende eşine anlatmasaydın kötü olmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim anlamadığım insan annesini tanır..
yani bir şeye tepki olarak bu şekilde davranmadı demi... annenin tarzı bu demek ki.. başından önlem almalıydın. kvaliden kalırsa çekişme olur diye belki iyi bir alternatif olmayabilirdi ama eşin kalabilirdi. benim doğumumda eşim kaldı yanımda. çok da güzeldi..zaten olan olmuş bugün ya da yarın çıkarsın hastaneden..

Yaşadıklarına çok benzer şeyler yaşadım bende;
Annem önce ben hastaneye felan gelmem dogum yapınca bana haber verirsiniz dedi. Sonra nedense gelmeye kadar verdi ama zorla götürüyormuşuz gibi davrandı. Dogumdan çıktım misafir gibi köşede oturuyordu üstümü eşim giydirdi. Çocugu emzirmem lazım ay ben dokunamam çocugun altı değişmesi gerek ay ben elleyemem dedi. Eşimden Allah razı olsun herşeye koştu. Gece oldu eşim yorgunluktan harap oldu sandalyenin üzerinde uyumak zorunda kaldı. Çünkü refakatçi yatagında annem fosur fosur uyudu.
Bize faydasından çok zararı dokundu yani. Bende çok üzüldüm hatta çok ağladım. Senin en azından kaynanan iyi bende oda yok.
Al annemi vur kaynanama. Eşime dedim bir daha dogum yaparsam sen dışında kimseyi istemiyorum. Üzülme canım napcan kısmet.

İlk doğumumda ,bebeğimin agzi sürekli emiyormuş gibiydi. ilk gece nöbetçi doktora ; doymuyor mu yoksa refleks mı diye sorunca direk doymuyor hemşire hanımlar mama getirsin dedi. Neyse ki ben dinlemeyip mamayı vermedim.

Uzun sure uykuda bu durum devam etti bebeklerde aglamiyorsa refkles olabiliyormuş.
Sonrasında kilo alımiyla lgili sorun yasamadım .

Konu sahibi arkadasım , tatsız seyler yasamissiniz ama artık olan olmuş bu saatten sonra yapacak bişey yok . Annenizin hastane fobisi falan mi var acaba ?
Hastaneye giremeyen , mecbur kalırsa sıkıntıdan napacagimi bilemeye hatta hastane ortamını anımsatiyor diye beyaz çarşafta uyuyamayan birini tanıyorum .

Düşünmemeye calisin , bosverin ve meleğinize odaklanmaya çalışın lütfen .

Bir daha hastane ısınız olursa anneniz son tercih olur bunu öğrenmiş oldunuz.

Son düzenleme:
aynısını k.validen yapsa bu nasıl anne derdik o yüzden annen içinde aynı cümleyi kurucam.bu nasıl anne?

oraya keyif yapmaya ve karnını doyurmaya gelmiş sanki.senin yerinde olsam bir daha asla ondan yardım istemem ve biraz zaman geçince hastanede yaptıklarını konuşurum onunla.

ayrıca eşin haklı bende olsam annenin yüzüne bakmazdım da keşke ona anlatmasaydın.bunlar ilerde sana dönebilir çünkü.

yarın bigün allah korusun, annende hastanelik olursa sende yanında ''ay cok soguk ay cok sıkıcı,kocana söyle bana yemek getırsın'' desen hoşuna gidermiydi annenin? ihtiyaclarını karsılaman gerektıgınde fosur fosur uyusan bozulmazmıydı? çok kınadım böyle bişey olamaz yani..:20:

her zaman söylerim, bizler evlat olarak nasıl ailemize karşı sorumluluklarımızı varsa onlarında bize karşı sorumlulukları var ve ömürleri güçleri yettiğince bize destek olmalılar köstek değil..

Anneniz önceden de bu tarz davranışları olan biri miydi?
Birden bu rahatına düşkün kadın profili mi çıktı yoksa ortaya_

Önceden de buna benzer tavırları varsa siz bile bile lades yapmışsınız maalesef. Mümkün mertebe uzak tutacaktınız yanınızdan..Öz anne de olsa annelik kelimesi o bayana yakışmıyor. Ben olsam o gece hastaneyi ayağa kaldırır ve annemi kovardım bile ordan..

Oflasın puflasın açım desin oldu..!!!! senin derdin zaten seni aşmış :51:

diğer konu ise eşine söylemen ..Umarım ileride ısıtıp bu durumu önüne sunmaz.:19:

Anneni mümkün mertebe uzak tut kendinden.

hamilelik sürecini doğumun zorluğunu dünyaya bi bebek getirmeyi duyguları tek tek yaşadınız..Allah çocuğunuza eşinize sevdiklerinizle geçireceğiniz uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin.. Annelik ne demek artık yaşıyosunuz..durup şimdi düşünün bence 1 gece sıkıldım dedi yoruldu diye yardım edemedi diye anneyi üzmeye değer mi..ilgi bekliyorsunuz anlıyorum ama sizi bu yaşa kadar yorulmadan sıkılmadan büyüten bir annenin bir gece sıkılmaya hakkı vardır..çok zorda kalmışsınız bunu da anlayabiliyorum ama o da istemezdi size bunu yaşatmayı çok yorulmuş uyumuş yani uyumamış olsa ayakta olsa da yapmasa neyse..

demem odur ki ben hep anneme babama sanki bir daha hiç görmeyecekmiş gibi davranıyorum küs kalamam kalplerini kırmamak için çok çaba sarfederim.. O sizin anneniz olmuş bi sıkıntı içinize yer etmesin affedin..

Benim kayınvalidem böyle yapmıştı. Sabaha kadar horul horul uyudu kadın gözünü bile açmadı. Oğlumu odaya vermişlerdi küçük bir beşikle birlikte gece oğlum uyanıyor emmek için ağlıyor onu bile duymuyordu ben de sezaryanla doğum yaptım dikişlerim açıyordu resmen o halde çocuğu alıp emziriyordum sağıma soluma dönerken o kadar çok canım açıyordu ki anlatamam kalkıp otururken çok zorlanıyordum. Sabah oldu uyandı kayınvalide bir de eşim gelince aman sabaha kadar gözüme uyku girmedi demez mi? Anne nasıl gözüne uyku girmedi sabaha kadar gözün açılmadı ki tek başıma anam ağladı çocuğu kucağıma alıcam emziricem diye dedim. Eşimde çok bozuldu tabii annesinin yaptığına ama ne yapacaksın bazı tipler böyle maalesef ki.

böyle annelerde var maalesef, her anne anneliğin gerektirdiği vasıflara sahip olamıyor.

lohusalık döneminde annenin bu davranışlarına maruz kalman çok üzücü.

ama keşke eşine de anlatmasaydın ilerde bunun pişmanlığını yaşayabilirsin.

ufak bir tartışmanızda bile bu olayları dile getirebilir.

Annenizin yaptıklarına çok şaşırdım doğrusu, her zaman mı uykuya düşkün, gerçi uykuya düşkün olsa da bu kadarı da olmamalı.

Bende 1 ay önce doğum yaptım, benzer şeyleri yaşamışız. Hastanede zorluk çekmedim, çünkü ablam kaldı. Annem sabah geldi, başım ağrıyor dedi ve refakatçı yatağına uzandı, gelir gelmez hemde. Ablam tüm gece uyumadığı halde o uzanmıyor, annem uzanıyor. Suratı 5 karış, neye trip attığını anlamadım. Sinirlendim kızdım, tartıştık beni azarladı bastı gitti. Düşünsene 1 gün önce sezeryanla doğum yapmışım, acı çekiyorum, ve annem hala bana bağırıp kızıp odayı terkediyor. Ablam buldu getirdi, çok kötü başım ağrıyor dedi geri yattı refakatçı yatağına. Hastanede ztn aynı seninki gibi eşin gitsin şunu alsın gelsin, eşin gitsin şunu yapsın dedi sürekli. Eve geldiğimizin 1. saatide eşimi azarladı. Herkesin suratı 5 karış, benim zaten psikolojim bozuk. Evdeki ilk gecemizde ben anneme yatak odasında beraber yatalım dememişim, eşim gelmiş yatmış odada diye küstü. Diğer geceler kalmadı. Hatta ilk hafta kv kalıyordu, başka şehirden geldi. O gidene kadar doğru dürüst gelmedi bile. Kv ise ne bana ne bebeğime baktı. Yemek dahi yapmadı, 3 öğün kuru pasta yeyip, dikişlerim acıya acıya bebeğime kendim baktım. Eşim işe gidiyordu. bebeğimin altını değiştirecek kimsem bile yoktu. Sütüm azaldı, sürekli ağlayıp zırlayıp gezdim evin içinde.
Kv gittikten sonra 20 gün annem sabah gelip akşam gitti. Evlerimiz yürüyerek 10 dk olduğu halde gelip giderken çok yorulduğunu, 40 ı çıkana kadar benim gidip onda kalmam gerektiğini söyledi. Eşimde akşamları bebeği sevip evine gitsinmiş. Ben kabul etmedim. 20 gün bana baktı, yemeğimi işimi yaptı, bebeğime baktı, ama çenesiyle burnumdan getirdi. İstediği kadarda iyi baksın, o ilk günler çektiğim acıları, rezilliği hiç unutamam ben. Bebeğimin doğduğuna bile sevinemedim onlar yüzünden. Kv desen akşam 9 da girer odasına yatar, sabaha kdr bebek ağlamaktan çatllasada gelip sormaz. Annem desen eşin şöyle nankör, sen şöyle nankörsün diye beynimi yedi. Bir daha doğurursam parayla bakıcı tutacağım...

sakın üzme kendini sütüne yazık.annen gerçekten yazıklar olsun nasıl uyumuş yani..bak bak annesi bekleyemedi dedirtmedi ama burnunda da getirmiş.hem lafını sokmuş teklif beklemiş hemde ben kızıma bakarım tavırlarına bürünmüş.eşinde haklı surat yapmakta..senn kendi hayatınla ilgilen

Back
X