- 6 Aralık 2011
- 3.429
- 1.657
- 173
- Konu Sahibi benneyanginlargordum
-
Kızlar, 35yasındayım. Kuzenim 33 yasında. Buhafta dogum yapacak, gecen yıl evlendi ilk bebegı. Kardes gıbı buyuduk biz, kıskanmadan küsmeden paylasa paylasa. Ciğerimi bilir, annemden iyi tanır beni yeri gelir.
Bundan 3 ay önce topluca gezmeye gıtmıstık, bu kuzenim harıc. Diger akrabalar, kuzenler.
Bu da, bana neden haber vermediniz sebebiyle SADECE BENİMLE KÜSTÜ.
Onca kuzen teyze İcinde cocuk gıbı sadece bana kusmesını anlamlandıramadım ve ablaları da benımle konusmayı kesti. Ben ve diger herkes anlam veremedik, benim dısımdakı herkesle konusuyorlardi cunku. Dogum gününde hediye aldım kutladım, sadece tesekkur etti ve barısamadık.
Bir aksam tesaduf eseri, gittigımiz yere cagrılmama sebebi olarak BENİM İSTEMEDİGİM söylenmis buna. Oraya göya kuzenler bunu cagırmak ıstemıs, ben hayır gelmesin demisim. Sakın benneyangınlargordume söyleme ama demısler. Bu aptalda, ne munasebet demek bana sormak yerine, söylenene ınanmis 35yildır tanımıyor gibi beni küsmeyi secmıs.
Benim asla öyle birsey demedıgım ortaya cıktı, sayemde ama.
Olayı aramızda hallettik ama, kırgınlığım gecmedı.
Nasıl inandı? Benim 2 yuzlu olmadigimı en iyi o bilir. Onu cok sevdıgımı geldiginde basımın ustunde tasidıgımi o bilir. Hamile kaldığını ogrenır ogrenmez, begendıgı bebek arabasını aldım gönderdim ona hediye. Evliyken cok ugrasmama ragmen hamile kalamadım, ıclenmek kıskanmak soyle dursun benımmıs gibi sevindim.
Bu söyleneni affetmeyeceğim söyleyeni de.
Söyleyene neden böyle bir yalan attın iftira attın diye sordugumda, senin kulağına gelmıcekti cagırmadım diye bana da kusmeyecektı, sessızce kapanır sandım dedi.
Ama ben kuzenimin bana sormamasinı söylenenen ınanmasını,sorgulamamasını benim dısımdakı herkese benneyangınlargordum beni istememiş diyip, hicbıseyden habersizken ben ıkıyuzlu pislikmişim gibi etrafa yaymasını hazmedemiyorum. Geçmiyor İcimdeki öfke ve kırgınlık. Ben olayı tesadüfen ogrenmesem hala küstük ve herkes beni gercekten onu istemeyen 2 yuzlu sanıyordu.
Yerimde olsanız dogumuna gider mıydınız? Kesinlikle gitmek istemiyorum ıcımden gelen bu. Peki siz ne yapardınız?
Cok guzel duyarlı ve ince dusunup yazmıssınız öncelikle bunun ıcın tesekkurler. Ortada yanlıs anlasilan birsey yok, iftira olduğu ispatlanmış söyleyenınde kabul ettıgı bi durum var. Bu durumu ortaya cıkarmak gurur meselesine dondu bende ve karsılarında kendimi ıspatlarken ağladım, o halim gozumun onunden gitmiyor.Yanlış anlaşılmalar her zaman olur yaptığı doğru değil tabi ki sorabilmeliydi yada sonrasında gönlünüzü almalıydı ama hamile bir bayan doğumuna az kalmış iken yaşanan şeyler bence hormonal değişiklik deyip bu seferlik affedin kendini toplandığında tutumuna bakın ve bebeği görmeye gidin bence
Belli ki sizin gördüğünüz kadar yakın görmemiş sizi ki kolayca gözden çıkarabilmiş.Belli bir yaş üstü insanların bu şekilde davranmasını anlamıyorum özür dilenmiş konu kapanmalıydı ne diyelim sağlık olsun.Ben herkesin doğumuna giderim hayırlı olsuna ama görümceme gitmedim mesaj bile atmadım çünkü hoşlanmıyorum ondan görüşmüyorum aynı şekilde ben doğum yaparsam böyle davranmasını bekliyorum hiç sanmıyorum ama...Şuan ikinciye hamile tavrım değişmeyecek...Kızlar, 35yasındayım. Kuzenim 33 yasında. Buhafta dogum yapacak, gecen yıl evlendi ilk bebegı. Kardes gıbı buyuduk biz, kıskanmadan küsmeden paylasa paylasa. Ciğerimi bilir, annemden iyi tanır beni yeri gelir.
Bundan 3 ay önce topluca gezmeye gıtmıstık, bu kuzenim harıc. Diger akrabalar, kuzenler.
Onca kuzen teyze İcinde cocuk gıbı sadece bana kusmesını anlamlandıramadım ve ablaları da benımle konusmayı kesti. Ben ve diger herkes anlam veremedik, benim dısımdakı herkesle konusuyorlardi cunku. Dogum gününde hediye aldım kutladım, sadece tesekkur etti ve barısamadık.
Bir aksam tesaduf eseri, gittigımiz yere cagrılmama sebebi olarak BENİM İSTEMEDİGİM söylenmis buna. Oraya göya kuzenler bunu cagırmak ıstemıs, ben hayır gelmesin demisim. Sakın benneyangınlargordume söyleme ama demısler. Bu aptalda, ne munasebet demek bana sormak yerine, söylenene ınanmis 35yildır tanımıyor gibi beni küsmeyi secmıs.
Nasıl inandı? Benim 2 yuzlu olmadigimı en iyi o bilir. Onu cok sevdıgımı geldiginde basımın ustunde tasidıgımi o bilir. Hamile kaldığını ogrenır ogrenmez, begendıgı bebek arabasını aldım gönderdim ona hediye. Evliyken cok ugrasmama ragmen hamile kalamadım, ıclenmek kıskanmak soyle dursun benımmıs gibi sevindim.
Söyleyene neden böyle bir yalan attın iftira attın diye sordugumda, senin kulağına gelmıcekti cagırmadım diye bana da kusmeyecektı, sessızce kapanır sandım dedi.
Ama ben kuzenimin bana sormamasinı söylenenen ınanmasını,sorgulamamasını benim dısımdakı herkese benneyangınlargordum beni istememiş diyip, hicbıseyden habersizken ben ıkıyuzlu pislikmişim gibi etrafa yaymasını hazmedemiyorum. Geçmiyor İcimdeki öfke ve kırgınlık. Ben olayı tesadüfen ogrenmesem hala küstük ve herkes beni gercekten onu istemeyen 2 yuzlu sanıyordu.
Yerimde olsanız dogumuna gider mıydınız? Kesinlikle gitmek istemiyorum ıcımden gelen bu. Peki siz ne yapardınız?
Kimse kimseden ozur dilemedi. Ben bir yuzlesme ayarladım yalan ortaya cıktı, akabinde "ınanmamalıydım sana gelip sormalıydım kimseye anlatmadan" dedi.Belli ki sizin gördüğünüz kadar yakın görmemiş sizi ki kolayca gözden çıkarabilmiş böyle bir yalan iftira atabilmiş belli bir yaş üstü insanların bu şekilde davranmasını anlamıyorum özür dilenmiş konu kapanmalıydı ne diyelim sağlık olsun.Ben herkesin doğumuna giderim hayırlı olsuna ama görümceme gitmedim mesaj bile atmadım çünkü hoşlanmıyorum ondan görüşmüyorum aynı şekilde ben doğum yaparsam böyle davranmasını bekliyorum hiç sanmıyorum ama...Şuan ikinciye hamile tavrım değişmeyecek...
Biran kendi hevesim geldi aklıma düğünümde olan onca şeye rağmen görümceme toz kondurmuyordum nevresiminden mama setine kadar oyuncağı ayakkabısı hatta küpe bile bakıyordum eşime göndermiştim nasıl diye sonra gerçek yüzünü anlayıp kabullenip bütün hediyeleri ondan iki ay sonra doğacak kuzenime verdim o kadar mutlu oldu ki insanlar değmiyor gerçekten hayırlı olsuna bile değmiyor...Bence gitme. Hadi kiz anlik bir sekilde o söylenenlere inandi, gaza geldi. Yalan oldugu ortaya ciktiginda hemen senden özür dilemiliydi. Hatta daha öncesi, hediye olayinda bile cözülmeliydi. Olay o kadar büyük degil ki. Burnu pek havadaymis kuzenin. O egoyu indirmeyide bileceksin canim.
Yerinde olsam, sadece hayirli olursun diye arardim. Ki o'da ekmegine yag sürmemek adina. Kimse laf söz etmesin diye. Eger hediye aldiysan bile, o hediyeyi cocuk yurduna ver. Bundan sonrada mesafeni koru.
Cok guzel duyarlı ve ince dusunup yazmıssınız öncelikle bunun ıcın tesekkurler. Ortada yanlıs anlasilan birsey yok, iftira olduğu ispatlanmış söyleyenınde kabul ettıgı bi durum var. Bu durumu ortaya cıkarmak gurur meselesine dondu bende ve karsılarında kendimi ıspatlarken ağladım, o halim gozumun onunden gitmiyor.
Sustugu ıcın bu duruma dusmemden rahatsız olsun isterdım olmadı. Ben hala gitsem mi gitmesem mi diye vicdan yapıp, sizlerin vaktini alırken burda onun umrumda oldugumu sanmiyorum. Zoruma giden de bu. Degersizlık hissi. Sevdıgınız bırı yasatınca size bunu, kırılıyorsunuz. Onun hormonları farklı calisiyor evet, benimde duygularım var ama.
Ne yapacagımı Hala bilmiyorum,bugun yarın doğuma girecek Allah yardımcısı olsun
Insallah dogru kararı verırım
İste ıcımden gecenler.. Yalan oldugu ortaya cıktıgında "ınanmamalıydım sana sormalıydım" demek dısında birsey demedi.Bence gitme. Hadi kiz anlik bir sekilde o söylenenlere inandi, gaza geldi. Yalan oldugu ortaya ciktiginda hemen senden özür dilemiliydi. Hatta daha öncesi, hediye olayinda bile cözülmeliydi. Olay o kadar büyük degil ki. Burnu pek havadaymis kuzenin. O egoyu indirmeyide bileceksin canim.
Yerinde olsam, sadece hayirli olursun diye arardim. Ki o'da ekmegine yag sürmemek adina. Kimse laf söz etmesin diye. Eger hediye aldiysan bile, o hediyeyi cocuk yurduna ver. Bundan sonrada mesafeni koru.
Insallah haklı cıkarsınız fark eder. Tek ıstedıgım ugradıgım haksızlığı görmesi. Cunku kendime su düştüğüm durumu yakıstıramıyorum, tabii ona da.Aslında haklısınız iftiraya inanmış oluyor ama işte acaba hamilelik psikolojisi ile doğru düşünemedi mi diyorum ama sonrasında birşeyler hatasını anladığını göstermeli idi. Kendi başıma gelse ne yapardım kısmı ile bakıyorum da affederim fakat kırgınlığım için onun bu duruma bir çözüm bulmasını isterdim sanırım. Aranızda sıkı bir bağ varmış ben olsam el gibi gider hayırlı olsun der çıkar dönerdim. Bir süre sonra hatasını anlar umarım kaybetmek çok kolay ama kazanmak malesef o kadar kolay olmuyor oda bunu fark eder
Kendimi elestırıyordum katı mıyım acaba diye, ama goruyorum ki benimle hemfıkırsınız.Kişilik olarak genelde ılımlı ve yapıcıyımdır ama geçmiş hukukunuzla size değilde diğer kişiye inanan ve özür dilemesi gereken yerde susan insanı sizin yerinizde olsam aramazdım bile.
Katı degıl haklısınız.Belki çok katı bulacaksınız ama ne arar ne giderdim.İftirayı atanı da,o iftiraya inananı da rezil ederdim çevreye.Size iftira atan kadar bu kadar yakınınızda olup size sorma gereği duymayan da suçlu.Demek ki sandığınız kadar yakın değilmişsiniz,sizden böyle bir hamle bekliyormuş ki sorgusuz sualsiz inanmış.
İste ıcımden gecenler.. Yalan oldugu ortaya cıktıgında "ınanmamalıydım sana sormalıydım" demek dısında birsey demedi.
Millete yaydıgı ınandıgı ıcın vicdan azabı duysa ozur dilemesın yine ama ne bileyim ufacık birsey yapsaydı, yapmadı.
Egosu nasıl olmasın, onunla beraber ablaları da kustu, kimsede cıkıp dememıs benneyangınlargordum asla demez öyle diye, bunu da yuzlerine vurdum.
Ararsamda dedıgın gibi "bu aramadı bile" demesinler ekmeklerine yag surulmesın diye arayacağım Ki bunu bile istemiyorum.
Cok tesekkur ederim☘
Kızlar, 35yasındayım. Kuzenim 33 yasında. Buhafta dogum yapacak, gecen yıl evlendi ilk bebegı. Kardes gıbı buyuduk biz, kıskanmadan küsmeden paylasa paylasa. Ciğerimi bilir, annemden iyi tanır beni yeri gelir.
Insallah haklı cıkarsınız fark eder. Tek ıstedıgım ugradıgım haksızlığı görmesi. Cunku kendime su düştüğüm durumu yakıstıramıyorum, tabii ona da.
Keske reel hayatta arkadasım olsaydınYani saçma sapan bir olayda yine iyi niyetini gösterip, yasgününde hediye ile bile gittin. Kizda halen tik yok. Belli ki kendini çok fazla begeniyor. Sonunda o ille davetli bile olmak zorunda bile degil. Onsuzda bulusabilirsiniz, ama olurmuu hanfendi için.
Yani senin yerine ben bile sinirlendim simdi. Burda biri "hamilelik hormonlari" diye bahs etti. Nefret ediyorum bu hamile kadinlara özel statü verilmesi. Hormon ise, anlik çikis yada sinirlerdi olur ya! Hormonlardan dolayi 30 yillik kuzen satilmaz! O hormon degildir!
Ayy vaz geçtim kiz, arama bile. Yazdikça daha da sinirlendim
Bırkere öylesine arasaydı gonlumu alırdı, aramadı. Bunca olay ustune yalanlar ortaya cıktıgı halde gene de benim aramamı beklediBen olsam sanırım sanki mesafeli bi iş arkadaşıma nasıl davranırsam öyle davranırdım.
Zaten hediye almisssiniz gidip bi 5 dk uğrar hayırlı olsun derdim hastanede.
Eve gitmezdim daha samimi olur eve gitmek çünkü.
Ha ama sizi arar ayrıca gönlünüzü alir bi jest yapar falan o ayri o zaman durumlar değişir.
Bebek arabasını ilk hamile oldugunu soyledıgınde aldım. Benimle kustukten sonra, olayı bilmediğim ıcın dupdururken kustugunu yalanlara inandığını aklımın ucundan bile gecırmedıgım ıcın, buyuk fil aldım bebeginı yatıracagı. O da ıstedıgı biseydı.Bebek arabasına da tepkisi kuru bir teşekkür olduysa gitmezdim. Hadi inandı etti diyelim siz anlatınca olay çözülünce nasıl davrandı o da önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?