- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi benneyanginlargordum
-
Herkes hata yapıyor maalesef. Hatasını telafi etmesi için kuzeninize bir şans verdiniz mi? Konuşup, ne kadar kırıldığınızı söyleyip, bu olanların sizin için ne anlam ifade ettiğini anlattınız mı? Sizin ne kadar derinden etkilendiğinizi anlasa, kendini affettirmek için daha çok çaba gösterir belki.Kızlar, 35yasındayım. Kuzenim 33 yasında. Buhafta dogum yapacak, gecen yıl evlendi ilk bebegı. Kardes gıbı buyuduk biz, kıskanmadan küsmeden paylasa paylasa. Ciğerimi bilir, annemden iyi tanır beni yeri gelir.
Bundan 3 ay önce topluca gezmeye gıtmıstık, bu kuzenim harıc. Diger akrabalar, kuzenler.
Bu da, bana neden haber vermediniz sebebiyle SADECE BENİMLE KÜSTÜ.
Onca kuzen teyze İcinde cocuk gıbı sadece bana kusmesını anlamlandıramadım ve ablaları da benımle konusmayı kesti. Ben ve diger herkes anlam veremedik, benim dısımdakı herkesle konusuyorlardi cunku. Dogum gününde hediye aldım kutladım, sadece tesekkur etti ve barısamadık.
Bir aksam tesaduf eseri, gittigımiz yere cagrılmama sebebi olarak BENİM İSTEMEDİGİM söylenmis buna. Oraya göya kuzenler bunu cagırmak ıstemıs, ben hayır gelmesin demisim. Sakın benneyangınlargordume söyleme ama demısler. Bu aptalda, ne munasebet demek bana sormak yerine, söylenene ınanmis 35yildır tanımıyor gibi beni küsmeyi secmıs.
Benim asla öyle birsey demedıgım ortaya cıktı, sayemde ama.
Olayı aramızda hallettik ama, kırgınlığım gecmedı.
Nasıl inandı? Benim 2 yuzlu olmadigimı en iyi o bilir. Onu cok sevdıgımı geldiginde basımın ustunde tasidıgımi o bilir. Hamile kaldığını ogrenır ogrenmez, begendıgı bebek arabasını aldım gönderdim ona hediye. Evliyken cok ugrasmama ragmen hamile kalamadım, ıclenmek kıskanmak soyle dursun benımmıs gibi sevindim.
Bu söyleneni affetmeyeceğim söyleyeni de.
Söyleyene neden böyle bir yalan attın iftira attın diye sordugumda, senin kulağına gelmıcekti cagırmadım diye bana da kusmeyecektı, sessızce kapanır sandım dedi.
Ama ben kuzenimin bana sormamasinı söylenenen ınanmasını,sorgulamamasını benim dısımdakı herkese benneyangınlargordum beni istememiş diyip, hicbıseyden habersizken ben ıkıyuzlu pislikmişim gibi etrafa yaymasını hazmedemiyorum. Geçmiyor İcimdeki öfke ve kırgınlık. Ben olayı tesadüfen ogrenmesem hala küstük ve herkes beni gercekten onu istemeyen 2 yuzlu sanıyordu.
Yerimde olsanız dogumuna gider mıydınız? Kesinlikle gitmek istemiyorum ıcımden gelen bu. Peki siz ne yapardınız?
Bebek arabasını ilk hamılelıgını ogrendıgımde aldım. Sonra bu olay olmus bu da ınanmıs, ben harıc herkese anlatmis benim haberim yok. Gittik ve cagırmadık diye küstü sanıyorum hala ben, bebek fili aldım dogum gunu hediyesi gonlunu alayım diye, suclu görmediğim halde kendimi. Tesekkur etti ve gectı.Hamile kaldığını öğrendiğinizde hemen hediyesini alıp göndermişsiniz. Hem de en dandik bebek arabası bile pahalı oluyor, pahalı bir hediye almışsınız. Yani demek o sırada o kadar sinirli değilsiniz. Sonra ne oldu da sinirlendiniz? Yeni bir şey mi duydunuz?
Herkes hata yapıyor maalesef. Hatasını telafi etmesi için kuzeninize bir şans verdiniz mi? Konuşup, ne kadar kırıldığınızı söyleyip, bu olanların sizin için ne anlam ifade ettiğini anlattınız mı? Sizin ne kadar derinden etkilendiğinizi anlasa, kendini affettirmek için daha çok çaba gösterir belki.
Gerçi şimdi doğumuna yakın veya lohusayken olmaz da bir ara konuşmanız lazım.
Keske reel hayatta arkadasım olsaydınaramayacagim zaten gitmeme konusunda nettım, aramak aramamak arasıdıydım artık bunda da netim.
Buyuk fil almıstım dogum gununde, bebegı yatırıyosun ustune. Istedıgı biseydı. Sadece tesekkur etmıstı. Daha bu olay ortaya cıkmamisti ozaman. Ama hediyemi gorunce, suratına bakmadım ıstedıgım seyı unutmamıs almıs yollamıs sımdıye kadar 2yuz konusunda ufacık falsosuda olmadı inanmakla hata mı ediyorum demedi. Davranısım duyduğum sevgi, İcinde muhakeme yaptırmadı ona. Egosundan dedıgın gibi.
Allah iyi insanlarla karsılastırsın seni,belli Bı yastan sonra kendi sorunların varken sevdıgın insanlar tarafından haksızlığa ugramak cok yorucuymus.
Sımdıye kadar "aman bosver o kim kı" diyecegım kısı tarafından hıc üzülmedim.Arkadas olabiliriz canim, en azindan daima özel mesaj yollayabilirsin.
Zaten bu en yakinlarin seni daha çok üzüyor. Bazen bende diyorum, bu hayatta acimasiz olacaksin, iyi niyeti atacaksin. Olmuyor ki iste. Kahr etsin içimdeki iyi niyet
Bebek arabasını ilk hamılelıgını ogrendıgımde aldım. Sonra bu olay olmus bu da ınanmıs, ben harıc herkese anlatmis benim haberim yok. Gittik ve cagormadık diye küstü sanıyorum hala ben, bebek fili aldım dogum gunu hediyesi gonlunu alayım diye, suclu görmediğim halde kendimi. Tesekkur etti ve gectı.
Meger durum baskaymıs, sonra tesadüfen ogrendıgım gurur meselesine dondu olaybenım ıcın. Ben yalana inanıp bana sormadıgını ama herkese yaydıgını "o yapmaz, demez" demedıgı i bilmiyordum. Bilsem asla hediye almazdım.
Sonra ortaya cıktı Hersey. O zamanda sadece "sana sormalıydım ınanmamalıydım" dedi. Insallah anlatabılmısımdır
Gitmeme konusunda nettım, arayıp aramamak arasındaydım sayenizde Burdaki arkadaslar sayesinde, aramayacagımda.Bu konularda ben çok katıyım.
Ölsem gitmem.
Zaten ne oluyorsa , böyle zarif insanlara oluyor .
Ya haksızlığa ya da iftiraya falan uğruyorlar.
Gitmeyin bence.
Siz elinizden geleni yapmisiniz fazlasıyla hem kardeş kadar yakın olan bur insan akil var izan vat bir kendini bilmezin sözüyle bunu yapiyorsa zaten eskiye asla dönmem samimiyetinden de şüphe ederim.Sımdıye kadar "aman bosver o kim kı" diyecegım kısı tarafından hıc üzülmedim.
Tas uzaktan gelmez sozu ne kadar da dogruymus. Bende mukemmel degilim eminim sevilmeyen huylarım Vardır ama, buna sevdiklerimi uzmek ihanet etmek dahil degıl.
Benden sans istemeyen birine sans veremem kiBen de bir mesajda bunu yazdığınızı görüp, mesajımı düzenlemiştim.
Bence herkes 2. bir şansı hakediyor. Ben olsam birkaç ay sonra öfkem biraz hafiflediğinde, ikimizin de rahat olabileceği güzel bir ortamda konuşur, ne kadar kırıldığımı, niye kırıldığımı, niye hala kırgın olduğumu anlatırdım. En azından bir şans daha vermiş olurdum. Çabalarsa da affederdim ama abuk sabuk şeylere inanacak ve bunu yayacak kadar aptal olduğunu da unutmazdım.
Gitmeme konusunda nettım arayıp aramama konusunda kararsızdım daha cok. Aramayacagımda sanırım. Insallah dogru olanı yapar, sonradan pısman olmamSiz elinizden geleni yapmisiniz fazlasıyla hem kardeş kadar yakın olan bur insan akil var izan vat bir kendini bilmezin sözüyle bunu yapiyorsa zaten eskiye asla dönmem samimiyetinden de şüphe ederim.
Gitme konusuna gelince bu kadar umarsiz boyle nasil desem iki lafa beni satan birine gitmem asla belki telefondan agiz ucuyla hayirli olsun der gecerim fazlasina gerek yok ince düşünmek insanı hep cok üzüyor.
Dogum gununu ben kutladım buna ragmen barışması, sonra olaylar ortaya cıktı. O zamanda bisey degısmedı "ınanmalıydım sana sormalıydım" dedi sadeceBu olay olurken hamileydi değil mi?
Hormonlardan dolayı alınganlık yapmış olabilir ama doğum gününüzü kutladığı zaman barışması gerekirdi.
Bilemedim
Benden sans istemeyen birine sans veremem kibenden sans istesin ozur dilesin de istemiyorum. Ufacık bisey yapsaydı, araasaydı Bı msj atsaydı mesela. Kendimi anlatırken Karsılarında agladım, dustugum durum gozumun onunden gitmiyor. Minnacık bisey yapsaydı, kosa kosa giderdim bebegı gormeye cok bisey istemedim.
Dogru kararı verırım ınsallah
Keske yazdıgınız olgunlukta olsaydı cok dogru seyler yazmıssınızEvet doğru degil yaptıkları ama nedense kuzeninizin o kadar insanın içinde birtek size küsmesi tavır yapması ve 30 yıllık kardeş gibi buyumenizin bana verdiği his şu ki . O en çok size değer verdiği için en çok size kırılmış. Ne demişler? Kasap sevdiği deriyi yerden yere vururmusZaten sizin suçunuz olmasa bile hadi herkes vermedi sen nasıl haber vermezsin diye küsmüş ( en çok size guveniyormus) Bu olayın üzerine bir cahillik ve kizginlikla soylenen yalana inanmis ( dogumu yaklaşmış psikolojisi bilinmez belki size küs diye anlatamadigi sorunları var ) . Yani bunca yıllık akrabaligi kardeşliği böyle şeyler yüzünden harcamayı n. Gerçekten kardesiniz gibi gorduyseniz yinede yanında olun ve hatasini anlamasına yardım edin dedim ben
tabi siz daha iyi bilirsiniz aynen ben yazdiklariniz açısından degerlendirdim rica ederimKeske yazdıgınız olgunlukta olsaydı cok dogru seyler yazmıssınız
Yalanı söyleyene benden cok guvendıgı ıcın inanmıs sızın soyledıgınızın aksine. Sadece bana küsmüş cunku, benneyangınlargordum seni istemedi Denmıs bu da inanmıs. Cok deger verdiğinden degıl. Olayı cok uzun anlatsam aslında dedıgım gıbı oldugunu anlardınız sizleri sıkmamak ıcın özet gectım
İyi niyetinizi ve gaz vermek istememenizi anlıyorum, cok tesekkur ederim
Hayır. Sadece orda, ınanmamalıydım sana sormalıydım dupdururken kendini kurtarsın diye bu derece yalan söyleyeceğini dusunmedım konduramadım ya da dedi. Benim böyle bisey diyecegımı bana kondurdun ve ben harıc herkese anlattın ama dedim.O günkü yüzleşme konuşmasından sonra hala soğuk mu davrandı? Eskisi gibi olmaya çalışmadı mı?
Suclu kısıyle gorustugune emınım şöyle ki, instagramda birbirlerinin fotolarını begenıyorlar gecen gun fark ettimDoguma gidemesenizde bebegi gormeye mutlaka gidin artik cok samimi olamazsiniz belki kirilmissiniz ama cokda tavirli olmayin bence size sormaliydi hata yapmis ama herseyde densiz birinin yuzunden olmus asil suclu o kisi
Çok net affetmem. Size ,onunla birlikte küsenleri de affetmem. Özür dilediler mi? Zamana bırakın. Içizde ki kirgınlık gećinceye kadar da muhattap olmayın. Dogum da gelmedi diye tavır alirsa dogum gününü hatirlatirsiniz. 7 kat el gibi bir daha davranilmasıni istemiyorum diye. Okurken benim ağrima gitti. Kuzenimle ben de kardés gibi buyüdum boyle birsey çok ağrima giderdi.Kızlar, 35yasındayım. Kuzenim 33 yasında. Buhafta dogum yapacak, gecen yıl evlendi ilk bebegı. Kardes gıbı buyuduk biz, kıskanmadan küsmeden paylasa paylasa. Ciğerimi bilir, annemden iyi tanır beni yeri gelir.
Bundan 3 ay önce topluca gezmeye gıtmıstık, bu kuzenim harıc. Diger akrabalar, kuzenler.
Bu da, bana neden haber vermediniz sebebiyle SADECE BENİMLE KÜSTÜ.
Onca kuzen teyze İcinde cocuk gıbı sadece bana kusmesını anlamlandıramadım ve ablaları da benımle konusmayı kesti. Ben ve diger herkes anlam veremedik, benim dısımdakı herkesle konusuyorlardi cunku. Dogum gününde hediye aldım kutladım, sadece tesekkur etti ve barısamadık.
Bir aksam tesaduf eseri, gittigımiz yere cagrılmama sebebi olarak BENİM İSTEMEDİGİM söylenmis buna. Oraya göya kuzenler bunu cagırmak ıstemıs, ben hayır gelmesin demisim. Sakın benneyangınlargordume söyleme ama demısler. Bu aptalda, ne munasebet demek bana sormak yerine, söylenene ınanmis 35yildır tanımıyor gibi beni küsmeyi secmıs.
Benim asla öyle birsey demedıgım ortaya cıktı, sayemde ama.
Olayı aramızda hallettik ama, kırgınlığım gecmedı.
Nasıl inandı? Benim 2 yuzlu olmadigimı en iyi o bilir. Onu cok sevdıgımı geldiginde basımın ustunde tasidıgımi o bilir. Hamile kaldığını ogrenır ogrenmez, begendıgı bebek arabasını aldım gönderdim ona hediye. Evliyken cok ugrasmama ragmen hamile kalamadım, ıclenmek kıskanmak soyle dursun benımmıs gibi sevindim.
Bu söyleneni affetmeyeceğim söyleyeni de.
Söyleyene neden böyle bir yalan attın iftira attın diye sordugumda, senin kulağına gelmıcekti cagırmadım diye bana da kusmeyecektı, sessızce kapanır sandım dedi.
Ama ben kuzenimin bana sormamasinı söylenenen ınanmasını,sorgulamamasını benim dısımdakı herkese benneyangınlargordum beni istememiş diyip, hicbıseyden habersizken ben ıkıyuzlu pislikmişim gibi etrafa yaymasını hazmedemiyorum. Geçmiyor İcimdeki öfke ve kırgınlık. Ben olayı tesadüfen ogrenmesem hala küstük ve herkes beni gercekten onu istemeyen 2 yuzlu sanıyordu.
Yerimde olsanız dogumuna gider mıydınız? Kesinlikle gitmek istemiyorum ıcımden gelen bu. Peki siz ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?