Doğuracağım nerdeyse isim yok

Hangi isim güzel

• Atakan

OY: 15 18,5%
  • Mert

OY: 51 63,0%
  • Mustafa

OY: 16 19,8%

• Ankete Katılan
    81
Benim yeğenlerden birisi Deniz. büyürken aşırı karizmatik bir adam dönüşmeye başladı. İsmini tesadüfen ben koymuş olduğumdan içim çok rahat.
bir diğeri de Ateş. bu adam gerçekten ateş gibi olacak. kendisinin yetişkin halinden korkuyorum açıkçası.

Ateş ismi bana çok negatif bir çağrışım yapıyor ya deniz ada su toprak rüzgar hoş da ateş de ı ıh

Bir oğlum olsa Ömer koymak isterdim adını. Yanına da bir Türk ismi. 2li isim seviyorum kızıma da öyle yaptım. listedeki isimler bana da uymadı hele atakan ; ) mert çok fazla var. mustafa klasik güzel bir isim her dönem iş yapar.

Ateş ismi bana çok negatif bir çağrışım yapıyor ya deniz ada su toprak rüzgar hoş da ateş de ı ıh

açıkçası bana da ateş ve rüzgarlar çok negatif bir çağrışım yapıyor. ateş adını kardeşim hiç düşünmüyorken ikinci isim olarak doğumdan hemen sonra karar verdi. plan bambaşka idi. ama zaten diğer adını kullanıyor çocuk.

İlla bu üçünden biri olacaksa Mert diyorum. Ama yukarıda yanına efe gelse demişsiniz o kısımdan nefret ediyorum. Cift isim bence zaten aşırı gereksiz bir şey ve herkesin 2.ismi efe nerdeyse. Lütfen yapmayın. Unisex isim ben de tercih etmezdim. Sevmemek değil ama kullanım olarak bana zor geliyor. Ortamda bahsedilirken, mail atılırken falan anlamıyorum kadın mi erkek mi.

Doğduktan sonra da koyabilirsiniz, 1 ay süresi var ama nüfus müdürlüğüne koşup size danışmadan isim kaydettirecek bir kocanız varsa durum farklı. Unisex isim istememenin bir nedeni olmalı. Benimkiler kız olduğu için erkek ismiyle hiç ilgilenmedim ama oğlum olsaydı ben de Deniz koyardım. Kardeşimin oğlu olacağı zaman da yer gök inledi, her kafadan bir ses çıktı. Babanın adını koy diyen numune bile çıktı. Annesi Can koydu ismini. Taşıyan doğuran ağrı çeken sizsiniz, eşiniz jest yapsın da seçtiğiniz isme muhalefet olmasın.

Oğlumun ismi Mert ama bu kadar popüler olduğunu bilmiyordum. 45 yaşındayım, ufaklığımdan beri çok beğendiğim bir isimdi ve hiç düşünmeden direkt koydum. Çetrefilli ve söylemesi zor isimler yerine düz, söylemesi kolay ve kulağa hoş gelen isimleri seviyorum, Mert diyorum yani 🙂

ben size dümdüz söyleyeyim. sevmemek geçerli bir sebep değil. içindeki kırılgan erkek egosu, oğlunun adının kadınlarda da olabileceğini düşününce kırılıyor.
Onun için geçerli bir sebep böylede olabilir bu sizi niye ilgilendiriyor ki ben öyle olsa acık acık söylerdim şükür ki eşim o kafada biri değil

İlla bu üçünden biri olacaksa Mert diyorum. Ama yukarıda yanına efe gelse demişsiniz o kısımdan nefret ediyorum. Cift isim bence zaten aşırı gereksiz bir şey ve herkesin 2.ismi efe nerdeyse. Lütfen yapmayın. Unisex isim ben de tercih etmezdim. Sevmemek değil ama kullanım olarak bana zor geliyor. Ortamda bahsedilirken, mail atılırken falan anlamıyorum kadın mi erkek mi.
Evet bizde bundan bahsediyoruz cinsiyetçi yaklaşımla alakası yok erkekmi kızmı belirsiz hatta ses tonundan bayana erkek erkek Bayan muamelesi bile yapılıyor telefonda

Back
X