• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuracağım nerdeyse isim yok

Hangi isim güzel

• Atakan

OY: 14 17,5%
  • Mert

OY: 51 63,8%
  • Mustafa

OY: 16 20,0%

• Ankete Katılan
    80
Oğlumun ismi Mert ama bu kadar popüler olduğunu bilmiyordum. 45 yaşındayım, ufaklığımdan beri çok beğendiğim bir isimdi ve hiç düşünmeden direkt koydum. Çetrefilli ve söylemesi zor isimler yerine düz, söylemesi kolay ve kulağa hoş gelen isimleri seviyorum, Mert diyorum yani 🙂
Merte çok yakınım ben yeni isimleri nedense sevemedim evet çok var Mert ama anlamlı en azından

İlgilendirmiyor evet ama şahsen öneri istemiş oldum benim talebim doğrultusunda insanları tanımadan bu kadar ön yargılı olmayın bu zihniyet hoş değil 🙂
cinsiyetçi yaklaşımla alakası yok
bayana erkek erkek Bayan muamelesi

önyargı
1. bir kimseyle ya da şeyle ilgili olarak, belirli bir olaya, duruma ya da görmeye dayanan, önceden edinilmiş olumlu ya da olumsuz yargı, kanı.

burada görüldüğü gibi önyargı oluşturan bir durumdan ziyade neredeyse somutlaşmış bir durum var.
neyse, sağlıkla ve huzurlu büyütün bebeğinizi. sapına kadar erkek olur da kimse bayanla karıştırmaz umarım.

Doğduktan sonra da koyabilirsiniz, 1 ay süresi var ama nüfus müdürlüğüne koşup size danışmadan isim kaydettirecek bir kocanız varsa durum farklı. Unisex isim istememenin bir nedeni olmalı. Benimkiler kız olduğu için erkek ismiyle hiç ilgilenmedim ama oğlum olsaydı ben de Deniz koyardım. Kardeşimin oğlu olacağı zaman da yer gök inledi, her kafadan bir ses çıktı. Babanın adını koy diyen numune bile çıktı. Annesi Can koydu ismini. Taşıyan doğuran ağrı çeken sizsiniz, eşiniz jest yapsın da seçtiğiniz isme muhalefet olmasın.
Ya eşimin böyle bir durumu yok tamamen ben ne istersem o olacak unisex bayan erkek ayrımından dolayı cok düşünmüyoruz beğendiğimiz bir isim yok açıkçası beğensek yinede koyardık ailelerimizde karışmaz hiç biz bulamıyoruz karı koca isim 😀

Merte çok yakınım ben yeni isimleri nedense sevemedim evet çok var Mert ama anlamlı en azından
Vallahi ben yakın çevremde hiç rastlamadım, o yüzden bu kadar popüler olduğunu bilmiyorum dedim ama meğerse çok varmış. Yine de Mert zamansız ve karizmatik bir isim bence, sağlıkla gelsin bebeğiniz 🙏🌸

İlla bu üçünden biri olacaksa Mert diyorum. Ama yukarıda yanına efe gelse demişsiniz o kısımdan nefret ediyorum. Cift isim bence zaten aşırı gereksiz bir şey ve herkesin 2.ismi efe nerdeyse. Lütfen yapmayın. Unisex isim ben de tercih etmezdim. Sevmemek değil ama kullanım olarak bana zor geliyor. Ortamda bahsedilirken, mail atılırken falan anlamıyorum kadın mi erkek mi.
Valla yorumunuzdan ben bile soğudum efeden haklılık payınız var 😀 bende tek isimciyim ama mert kısamıki diye düşünmüştüm

önyargı
1. bir kimseyle ya da şeyle ilgili olarak, belirli bir olaya, duruma ya da görmeye dayanan, önceden edinilmiş olumlu ya da olumsuz yargı, kanı.

burada görüldüğü gibi önyargı oluşturan bir durumdan ziyade neredeyse somutlaşmış bir durum var.
neyse, sağlıkla ve huzurlu büyütün bebeğinizi. sapına kadar erkek olur da kimse bayanla karıştırmaz umarım.
İnsan sürekli sürekli yanlış anlaşılan cinsiyetini düzeltmekten de hoslanmayabilir. Bir sürü iş arkadaşım ayni sorundan şikayet ediyordu. Sunulan isimlere bakınca bile düz, kolay bir şey istendiği belli. Yukarıda tonyukuk isteyen varmış mesela bana kalirsa da o çocuğa yazık olmuş.

önyargı

Karışıklık olmaması adına size telefonda biri deniz bey dese hoşunuza gidermi benim gitmez konuyu saptırdınız tam olarak Allah sabır versin çevrenizdekilere teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 🙂

İçinizden ne geliyorsa o an onu koyarsınız.
Oğlumun adını Emre yazdırmaya giderken
Cem Batu yazdırıp geri döndük mesela.

Vallahi ben yakın çevremde hiç rastlamadım, o yüzden bu kadar popüler olduğunu bilmiyorum dedim ama meğerse çok varmış. Yine de Mert zamansız ve karizmatik bir isim bence, sağlıkla gelsin bebeğiniz 🙏🌸

Amin tşk ederim mert önde gidiyor şuan 🥰

Kucuk kizimi dogurdugumda hala aklimizda bir isim yoktu, bir sürü öneri vardi ama hiçbirini begenmemistik. Yaklasik 10 gunluktu isimine karar verebilmistik.

Karışıklık olmaması adına size telefonda biri deniz bey dese hoşunuza gidermi benim gitmez konuyu saptırdınız tam olarak Allah sabır versin çevrenizdekilere teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 🙂

benim adım da unisex ve yanlış gelen mail ya da telefonlar hiç cinsiyet rollerimi etkilemedi. hatta burada konuşabileceğim kadar hiç büyük sorun halime gelmedi bana göre.
hatta anneannemin de adı unisex ve askere çağrılmış. ailede gülüp geçtiğimiz bir konuydu.
ama mevzu erkeklerin kadın sanılması olunca ortalık yangın yerine dönüyor nedense.

İnsan sürekli sürekli yanlış anlaşılan cinsiyetini düzeltmekten de hoslanmayabilir. Bir sürü iş arkadaşım ayni sorundan şikayet ediyordu. Sunulan isimlere bakınca bile düz, kolay bir şey istendiği belli. Yukarıda tonyukuk isteyen varmış mesela bana kalirsa da o çocuğa yazık olmuş.

herkes çocuğu biricik olsun istiyor ve o biriciklik için en "makul" ismi arıyor.
tonyukuk, mert efe, ebubekir sıddık gibi
ben yine de unisex isimli biri olarak kadınların bu durumu daha yumuşak karşılarken erkekler için bir gurur meselesi olduğunu düşünüyorum. hayvan gibi mail yazarak pot kırdığım "Sermet bey" le sonradan iyi arkadaş olmuştuk ama "Deniz hanım"lar meseleyi daha çok büyütüyor.

benim adım da unisex ve yanlış gelen mail ya da telefonlar hiç cinsiyet rollerimi etkilemedi. hatta burada konuşabileceğim kadar hiç büyük sorun halime gelmedi bana göre.
hatta anneannemin de adı unisex ve askere çağrılmış. ailede gülüp geçtiğimiz bir konuydu.
ama mevzu erkeklerin kadın sanılması olunca ortalık yangın yerine dönüyor nedense.
Ben de çocuğum olursa unisex isim koymayı düşünüyorum çünkü en güzel isimler unisex olanlar bana göre.
Hatta bu isimler bu kadar güzel olduğu için unisex tercih edildiğini düşünüyorum zaten.
Telefondaki sesin kadın erkek olup olmadığı da karıştırılmaz herhalde.
İş hayatında da mail iletmem gereken kişilerle gerek telefon gerek online meeting ile zaten tanışma ya da rutin toplantılar gerçekleştirdiğim için bey mi hanım mı karışıklığı yaşamadım. Yaşasaydım da çok büyük bir problem olacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Olay cinsiyet rollerinin etkilenmesi değil isim düzeltmekten hoşlanmamak. Yabancı olduğum için zahmet edip googledan bile ismimi yazıp kadın mi erkek mi diye bakmadan bey yazdıklarında hoşuma gitmiyor ve her seferinde düzeltmek de hoşuma gitmiyor. Cinsiyetçi değilim sadece bir şeyin kolayı varken zorunu yapmak istemiyorum. Muzaffer İzgü kitabi vardi anneannem askere gidiyor diye, o geldi aklıma hikayeyi duyunca 😅

Bir de kadın sansalar ne olur acaba oğlumu? Bunu sorun olarak görmek de bana komik geliyor.
Oğlumun anaokulunda da denizlerden biri kız, şimdi ilkokulda da. Oğlum da kız arkadaşı deniz de bunu sorun olarak görmüyor.
Biz mesela sevgiliyken gittiğimiz tatilde çocuğumuz kız da olsa oğlan da olsa adı deniz olacak demiştik.
Sorun yaşayacağını da sanmıyorum. Deniz hanım derlerse düzeltir pipisi düşmez 😁

Ben de çocuğum olursa unisex isim koymayı düşünüyorum çünkü en güzel isimler unisex olanlar bana göre.
Hatta bu isimler bu kadar güzel olduğu için unisex tercih edildiğini düşünüyorum zaten.
Telefondaki sesin kadın erkek olup olmadığı da karıştırılmaz herhalde.
İş hayatında da mail iletmem gereken kişilerle gerek telefon gerek online meeting ile zaten tanışma ya da rutin toplantılar gerçekleştirdiğim için bey mi hanım mı karışıklığı yaşamadım. Yaşasaydım da çok büyük bir problem olacağını sanmıyorum.

Yabancı isimleri çoğu zaman zaten anlamıyoruz iş hayatı problemse eğer ben gün içinde hintlilerle mailleşiyorum. Hiçbirinin isminden kadın mı erkek mi çıkaramıyorsun. Bana da her gün mr succulent diye mail geliyor yani bunlar problem değil ki.
Ben Anıl deniz vb isimler ile yabancıları önce linkedinde stalkluyorum

Back
X