doğurmadan lohusa depresyonu :(

__kontes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012
143
18
68
Kızlar iyi geceler. Şu an 35 haftalık hamileyim. Doğuma 1 ay gibi bir süre kaldı. Dert değil belki normal diyeceksiniz ama benim gözüme uyku girmiyor. Her anım internette doğumla ilgili bişeyler okumakla geçiyor. Burda ki topicleri artık ezberledim. Sorun şu ki ben doğum esnasından değil ama sonrasından çok ama çokkk korkuyorum. Yani doğumda sezeryan olursa zaten uyuşmuş olucam normal olursa da epidural filan alırım o kadar hissetmem diye düşünüyorum ama sonrası..... Sanki bi daha hiç iyileşemiycekmişim, aylarca kendimi idare edemiycekmişim gibi geliyor. Sezeryan olursam yaram hep acıycakmış, normal olursa da o alttan atılan dikişler hiç iyileşmiycekmiş o bölge hiç toparlanmıycakmış gibi gliyor. Açıkcası normal doğumdan daha çok korkuyorum. Alttan dikişim çok olursa nasıl wc giderim naparıma taktım kafayı. Nasıl temizlenirim nasıl dokunurum oraya vs vs. Sanki paramparça olucakmış gibi geliyor. Töbe töbe..
Bide şöyle bir sorunum var ki eşim ve kendi annem dışında asla ve asla başkasının yanında tam olarak rahat edemeyen diken üstünde olan biriyim. Doğumdan sonra önce kayınvalideme gideriz diye plan yapmıştık ama evleri pek müsait değil ve evde sadece alaturka wc var. Neyse ben bunu eşime söyleyince o da annesiyle konuşmuş doğumdan sonra kendi evime geleceğim kv de de buraya gelip benle kalacak. Kv gitmeyip kendi anneme gidersem kırılırlar ve yanlış anlarlar. Annem de yaşlı ve daha yeni bel fıtığı ameliyatı olduğu için gelip benle çok ilgilenebilecek bi durumu yok ztn.
Neyse kv gelecek ama benim evim çok küçük. Oturduğumuz oda da yatar muhtemelen ama ben rahat edebilir mi kalmak istermi ben rahat edebilirmiyim vs vs düşünmekten kafayı yicem.
Çok takıntılı bi insanım kabul ediyorum. O burda olunca muhtemelen hısım akraba bebek görmeye gelmek isticekler devamlı. Başımın üstünde yerleri var gelsinler ama dediğim gibi ilk günler beni çok korkutuyor. Bebeğe bakabilicek olucamı bilsem kimse gelmesin 1 hafta tek kalıyım isticem ama böyle bi istek herkese abuk gelir.
Yani doğum değil ama sonrası yüzünden çok ağır stres altındayım. Hormonların da etkisi var biliyorum ama düşünmekten başıma ağrılar giriyor her yerim sivilce döktü. Sevinemiyorum bebeğime kavuşucam diye.
Nolur beni rahatlatıcak bişeyler söyleyin, tecrübelerinizi paylaşın....

Ben bir amazon kadını gibi hissedemedigim icin normal doğuma hiç bir zaman sıcak bakamadım :) Yapabilene de hayranım doğrusu. Sezaryenim çok basariliydi ve ben ertesi gün evimde dolaşıp durdum rahatça. Neredeyse hiç ağrı duymadım. Özel hastanede yapabilirseniz sorun çıkmaz, gayet güzel ilgileniyorlar.

Kv'nizin yanınızda kalması gayet doğru alınmış bir karar. Eşiniz de size destek olacaksa, hayal gücünüzün size ettiği gibi bir işkence yasamayacaginiza inanıyorum. Kontrol edemeyeceginiz seyleri akışına bırakmayi öğrenmeniz gerek. Anı yaşayın. Şu an yerinizde olmak için varını yogunu verecek çok insan var bunu da sakın unutmayın. Hayırlı saglikli bir evlat olsun inşallah...

Allah razı olsun.. Aslında kilit cümleniz şu oldu benim için: " Kontrol edemeyeceginiz seyleri akışına bırakmayi öğrenmeniz gerek." gerçekten farkettim ki herşey kontrolüm altında planlı olsun istiyorum. hersey benim düzenimde hersey kontrolüm altında saati saatine düzeni düzenine uygun olsun istiyorum ve bu beni psikolojik olarak çok yormaya başladı.
Evet özel bir hastanede doğum yapacağım inş. Doktoruma ve hastaneye güveniyorum aslında. Normal ve sezeryan doğum yapmış bie çok örnek var çevremde. Düşündüğüm kadar zorlanmadı aslında kimse ama işte. Düşünceler düşünceler..
Teşekkür ederim desteğiniz için.

Benim Annem 3 normal 1 sezeryan yapmış bir kadın... Hâlâ Taş Gibi... Herşeyiyle Mankenleri Geride bırakır... Hiç bişi olmaz korkma...

Saat 4 yahu millet uyuyo:KK14:

Bence korkuların normal bilmediğin, hiç yaşamadığın şey sonuçta.
Ama içten içe biliyosun ki korkuların yersiz ya da abartı.
Bak benim annem 4 kilo 250 gr bebeği normal doğumla doğurdu 20den fazla dikişi vardı ve bir haftadan kısa sürede kalktı ayağa.

Hani dediğin gibi parçalanma, iyileşmeme olsa emin ol onda olurdu öyle bi'şey. Sadece bi'süre katı yemesi yasaktı tuvalette ıkınmak zorunda kalmasın diye...

Korkutma kendini, Allahın izniyle kolayca atlatırsın. Ancak ben kadınların normal doğum diye tutturmalarını anlamıyorum. Korkuyosam niye kasayım kolayı varken...

Kayınvaliden de çok kalmasın bence bir hafta iyidir. Sonra zaten başbaşa kalacaksın bebeğinle ne kadar erken okadar iyi.

Kv kısımları hariç yazıda kendimi buldum resmen.

Daha var bana ama doğum anından da sonrasından da inanılmaz korkuyorum.

Tembelim, uykucuyum. Nasıl idare edicem bilmiyorum :/

4 çocugumu da sezeryanla peşpeşe doğurmuş yalnız bir anne olarak ( kayınpederi kayınvalide yok) şunu diyebilirim :
Herşey olacağına varıyor. Sen ne kadar rahat olursan o kadar kolay olur. Öyle de geçiyor böyle de.
İlk doğumda hem normal doğum hem suni sancı hem sezeryan olunca yorgun düşmüştüm.
İki genel sezeryan iki Epidural sezeryanla oldum.
Epidural daha iyiydi en azından bebeğin doğumunu görüyosun.
Sezeryan ağrısı olur en fazla 10 günde toğarlarsın. Eşim en büyük yardımcımdı.
Benim tek yar ve yardımcım önce Allah sonra eşimdi. Kimse olmadan da oluyor yani. Herşeyi oluruna bırak Allah herşeye kadir. En kısa zamanda sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin Rabbim.

Ben henuz 20 gunluk anneyim normal dogum yaptim biraz da zor oldu senin gibi bin kaygiyla doluydum. Ama hayal edemeyecegim bir hissi yasadim bebegime kavusmakla o geldikten sonra her sey cok daha guzel oldu emin ol senin icin de oyle olacak. Dikisten felan korkma benim de fazlaydi wc isi iki gun zor oluyor sonrasinda hic bisry yok 10gunde dusuyor dikisler. Normal dogumu tavsiye ederim ama hakkinizda hayirlisi dilerim saglikli sihhatli kucaginiza alirsiniz yavrunuzu :)

Her doğumun ayrı bir sıkıntısı stresi var. ...ben sezeryan yaptım iyiydi şükür agri sizi yoktu doktorum sağolsun. .
O yapamam dediğin şeylere mecbur olunca yapıyorsn..ben hamileliğimin5.ayinda kayınvalidelerde kalmaya başladım eşimin eğitimi vardı ev başka şehirdeydi eşimin hatırına kaldım.ben ki wc konusunda başkasının evinde yapamazdim haftada bir kere wc yikayan kv evinde girdim.
Günde 4-5 defa yıkadim Karnım burnumda alaturkaydo o zaten ayrı sorun. .annem yurt dışında olduğundan iki hafta doğumdan sonra kaldım sonra anneler geçtim.hersey oluyor geçiyor dünyaya gelen bir güzellik var ortada onla herşey unutuluyor

Bendede endiseler var ama dogum sonrasi degil dogumda bana yada bebege bisey olucakmis gibi cok korkuyorum. Allah saglikla kurtarsin hepimizi insallah hormonlar alt ust oldugu icin boyle hissediyoruz

okurken kendimi buldum konunuzda.
28 haftalik hamileyim. nasil dogurucam,bebegim saglik olacak mi,
dogumdan sonra kv bende kalmak isteyecek mi ( ki ins hayirlisi ile istemez annem yakin zatwn bana), bebegime yetebilecek miyim sutum olacak mi doyacak mi kizim vs vs dusunmekten uyuyamiyorum.
ha birde aldigim kilolari verebilecek miyim:anneadayı:
aklimda deli sorularrr.
rabbim yardim etsin hepimize. ins hayirlisi ile saglikla huzurla yavrularimizi kucagimiza alip cok mutlu istedigimiz gibi bi hayat sureriz..

Allah razı olsun.. Aslında kilit cümleniz şu oldu benim için: " Kontrol edemeyeceginiz seyleri akışına bırakmayi öğrenmeniz gerek." gerçekten farkettim ki herşey kontrolüm altında planlı olsun istiyorum. hersey benim düzenimde hersey kontrolüm altında saati saatine düzeni düzenine uygun olsun istiyorum ve bu beni psikolojik olarak çok yormaya başladı.
Bu mükemmelliyetçilikten vazgeçmezseniz bebeğinizi büyütürken de çok sıkıntı yaşarsınız çünkü bebek bütün düzeni bozmaya geliyor. Kendinizi rahatlatın. Rahat düşünün. Bebek yeni dünyaya geleceği için düzene ayak uydurmayacak. Kayınvalidenizle de konuşun açık açık. Diyin ki çok yakın akrabaların harici bebeğin 40ı çıkınca gelsin. Ya da şöyle düşünün gelen bile olsa kalkıp onlara hizmet edecek değilsiniz. Biraz da her şeye yetişmeye çalışmayın doğumdan sonra. Yatın dinlenin enerji toplayın. Hazır kv oradayken yardımcı olsun sonuçta yardımcı olmaya geliyor. Siz de biraz dinlenin. tutup misafirle ilgilenmeyin yani, dolayısıyla eve gelecek misafiri de düşünmeyin, en fazla gelip görüp giderler. Kimseyi memnun etmeye de çalışmayın, biraz nazlı olun şuram ağrıyor buram ağrıyor yapın yatın boşverin.

cok klasik bir cumle ve cok dogru
o kadar zor olsaydi 2. gebeligimizi yasamazdik
ki ben :)
spinal sez. oldum
acil girdim 40.haftamda
beni kesmeyin diye agladim ziril ziril
dimdi diyorumki en konforlu dogum benimkiymis
tip ilerledi hersey kolay artik bu konuda rahat olun :)

kv ile ilgili bende ne endiseler duyuyordum
merak etmeyin su akar yolunu bulur
yaninizda yatsa bile rahatsiz olmazsiniz oyle garip oluyorki insan tarifsiz
dunya umrunda olmayacak
bebegini kucagina al bak hepsi gececek
Rabbim hepimize hayirli dogum nasip etsin :)

Kızlar iyi geceler. Şu an 35 haftalık hamileyim. Doğuma 1 ay gibi bir süre kaldı. Dert değil belki normal diyeceksiniz ama benim gözüme uyku girmiyor. Her anım internette doğumla ilgili bişeyler okumakla geçiyor. Burda ki topicleri artık ezberledim. Sorun şu ki ben doğum esnasından değil ama sonrasından çok ama çokkk korkuyorum. Yani doğumda sezeryan olursa zaten uyuşmuş olucam normal olursa da epidural filan alırım o kadar hissetmem diye düşünüyorum ama sonrası..... Sanki bi daha hiç iyileşemiycekmişim, aylarca kendimi idare edemiycekmişim gibi geliyor. Sezeryan olursam yaram hep acıycakmış, normal olursa da o alttan atılan dikişler hiç iyileşmiycekmiş o bölge hiç toparlanmıycakmış gibi gliyor. Açıkcası normal doğumdan daha çok korkuyorum. Alttan dikişim çok olursa nasıl wc giderim naparıma taktım kafayı. Nasıl temizlenirim nasıl dokunurum oraya vs vs. Sanki paramparça olucakmış gibi geliyor. Töbe töbe..
Bide şöyle bir sorunum var ki eşim ve kendi annem dışında asla ve asla başkasının yanında tam olarak rahat edemeyen diken üstünde olan biriyim. Doğumdan sonra önce kayınvalideme gideriz diye plan yapmıştık ama evleri pek müsait değil ve evde sadece alaturka wc var. Neyse ben bunu eşime söyleyince o da annesiyle konuşmuş doğumdan sonra kendi evime geleceğim kv de de buraya gelip benle kalacak. Kv gitmeyip kendi anneme gidersem kırılırlar ve yanlış anlarlar. Annem de yaşlı ve daha yeni bel fıtığı ameliyatı olduğu için gelip benle çok ilgilenebilecek bi durumu yok ztn.
Neyse kv gelecek ama benim evim çok küçük. Oturduğumuz oda da yatar muhtemelen ama ben rahat edebilir mi kalmak istermi ben rahat edebilirmiyim vs vs düşünmekten kafayı yicem.
Çok takıntılı bi insanım kabul ediyorum. O burda olunca muhtemelen hısım akraba bebek görmeye gelmek isticekler devamlı. Başımın üstünde yerleri var gelsinler ama dediğim gibi ilk günler beni çok korkutuyor. Bebeğe bakabilicek olucamı bilsem kimse gelmesin 1 hafta tek kalıyım isticem ama böyle bi istek herkese abuk gelir.
Yani doğum değil ama sonrası yüzünden çok ağır stres altındayım. Hormonların da etkisi var biliyorum ama düşünmekten başıma ağrılar giriyor her yerim sivilce döktü. Sevinemiyorum bebeğime kavuşucam diye.
Aynen genç kızların ilk gece korkusu yaşamasına benzemiş korkuların.
Kimden etkilendin bu kadar?

Hımmm sana ne söylesek te rahatlatsak acaba:))
Önce doğumdan başlayalım,sezeryan olduğum için onu anlatabilirim.
Sezaryan de bir operasyon olduğu için dikişlerinin olması,ilk bir kaç gün sıkıntı ve ağrıyı yoğun hissetmen normal.
birkere bunu baştan kabul et.
ama iyileşmeyecek yara ve dikişler değiller bunlar.hızla iyileşiyor merak etme:))
sen de kendini salmaz ,dirayetli olursan daha da kolay iyileşirsin.
şöyle ki, ben sezaryan olduğumda kaldığım odada kaç tane sezaryanlı kadın vardı.hepsinden önce ben ayaklandım.
çünkü ayağa kalkıp dolaşman gerkiyor,bağırsaklarının hareketlenmesi için.ama bazıları vardı ki en ufak gayret göstermediler.tamam acıyor acımaz mı ancak herkesin durumu aynı.ve sana diyorlar ki ne kadar çabuk ayaklanırsan o kadar kolay iyileşirsin .
ve ben sözlerini dinledim dedikleri gibi yaptım.gayretten kastım bu.kendini salmayacak,iyileşeceğini bilerek gayret edeceksin.
diğer konu da kv nin rahat edip edemeyeceği konusu.
sonuçta evinizi de durumunuzu da biliyor değil mi.bir otel konforu arayacak değildir heralde.kaldığın odada yatabilir ne var bunda.bi yastık bi battaniye alsın yeter.sağlam insan heryerde yatar bişey olmaz.
bebek görmeye de çok erken gelmez sanırım aileleriniz.adetiniz nasıl bilmem ama 40 ı çıkar bizde mevlüte çağrılır,topluca gelinir.
tabi bu arada geçmiş olsuna gelecekler olacaktır onlar da az oturur giderler,genelde sütle filan gelir konu komşu.basit bir ikramlık bulundurun geçin.çikolata,lokum filan oluabilir.eğer bunu takıyorsan akfana.
evde bebekle ilk günleriniz alışma dönemleriniz olacak ,sen de bunu bil lütfen.öyle pat diye bir düzen kurulması mümkün değil.yeni doğan bebeğin dünyadaki ilk günleri,senin de ilk annelik deneyimin.kendine de ona da alışma süreci tanıyacaksın ve yavaş yavaş alışacaksınız.eşin de destek olursa daha kolay olucak emin ol.
ama sana tavsiye bu kadar takıntı yapma herşeyi.bu sadece sana eziyet.bu halinle sorunları birken bin algılarsın ve kendi pozitif enerjini ve güçünü yitirirsin.
tek düşünmen gereken hayırlısıyla doğumu atlatıp bebeğinle eve dönmek olmalı.ikiniz de sağlıkla hastaneden çıkın da geri kalan hiçbir şeyin ama hiçbirşeyin önemi yok.

yani illaki zorluklar yaşanacak hamileliğin de zorlukları var 35. haftaya gelmişsiniz hiç zorlanmadım diyebilir misiniz
düşündükçe gözünüzde daha da büyür bence akışına bırakın fazla düşünmek hiçbir konuda iyi değil bence
çok da doğum hikayesi okumayın artık
üzerinizde çok stres var stresinizi azaltacak bişeylere yoğunlaşın
bebeğinizi düşünün hayal edin
bi gelsin zaten boşa düşünmüşüm diceksiniz onu görünce
bir de inşirah suresini okuyun hem iç sıkıntınız gider hem de kolay bir doğum yaparsınız

kayınvalidenizin de size yardımı olur insan bocalıyor ilk zamanlar bir büyüğün evde olması yükünüzü alır gelen giden olursa da o ilgilenir zaten
herşeyi kontrol etmek mümkün olmicak bunu kabullenmekle başlayın işe ve gerisi gelir zaten

Allah analı babalı büyütsün şimdiden

Eşin doğum izni alır sana bakar benim eşimde 1 ay evdeydi ki tuvalete dahi kendi kucağında taşıdı bebeğe baktı ama annemide kovmuştu o zaman çok olaylar oldu ki sonra 2 birbirini suçladılar

Back
X