doğurmadan lohusa depresyonu :(

4 çocugumu da sezeryanla peşpeşe doğurmuş yalnız bir anne olarak ( kayınpederi kayınvalide yok) şunu diyebilirim :
Herşey olacağına varıyor. Sen ne kadar rahat olursan o kadar kolay olur. Öyle de geçiyor böyle de.
İlk doğumda hem normal doğum hem suni sancı hem sezeryan olunca yorgun düşmüştüm.
İki genel sezeryan iki Epidural sezeryanla oldum.
Epidural daha iyiydi en azından bebeğin doğumunu görüyosun.
Sezeryan ağrısı olur en fazla 10 günde toğarlarsın. Eşim en büyük yardımcımdı.
Benim tek yar ve yardımcım önce Allah sonra eşimdi. Kimse olmadan da oluyor yani. Herşeyi oluruna bırak Allah herşeye kadir. En kısa zamanda sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin Rabbim.

4 sezeryan doğum mu:KK57:
şaşırttınız beni.. Türkiye' de oluyor mu 4 sezeryan
ben 1 doğum genel anstesi sezeryan ile oldum
ben nazlıyımdır ama ben bile 10 günde toparlandım
en büyük yardımcım kv dem dir Allah bin kere razı olsun
arkadaşım kv iyi bir insansa yanında rahatsız olmana gerek yok
Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah :)

Kızlar iyi geceler. Şu an 35 haftalık hamileyim. Doğuma 1 ay gibi bir süre kaldı. Dert değil belki normal diyeceksiniz ama benim gözüme uyku girmiyor. Her anım internette doğumla ilgili bişeyler okumakla geçiyor. Burda ki topicleri artık ezberledim. Sorun şu ki ben doğum esnasından değil ama sonrasından çok ama çokkk korkuyorum. Yani doğumda sezeryan olursa zaten uyuşmuş olucam normal olursa da epidural filan alırım o kadar hissetmem diye düşünüyorum ama sonrası..... Sanki bi daha hiç iyileşemiycekmişim, aylarca kendimi idare edemiycekmişim gibi geliyor. Sezeryan olursam yaram hep acıycakmış, normal olursa da o alttan atılan dikişler hiç iyileşmiycekmiş o bölge hiç toparlanmıycakmış gibi gliyor. Açıkcası normal doğumdan daha çok korkuyorum. Alttan dikişim çok olursa nasıl wc giderim naparıma taktım kafayı. Nasıl temizlenirim nasıl dokunurum oraya vs vs. Sanki paramparça olucakmış gibi geliyor. Töbe töbe..
Bide şöyle bir sorunum var ki eşim ve kendi annem dışında asla ve asla başkasının yanında tam olarak rahat edemeyen diken üstünde olan biriyim. Doğumdan sonra önce kayınvalideme gideriz diye plan yapmıştık ama evleri pek müsait değil ve evde sadece alaturka wc var. Neyse ben bunu eşime söyleyince o da annesiyle konuşmuş doğumdan sonra kendi evime geleceğim kv de de buraya gelip benle kalacak. Kv gitmeyip kendi anneme gidersem kırılırlar ve yanlış anlarlar. Annem de yaşlı ve daha yeni bel fıtığı ameliyatı olduğu için gelip benle çok ilgilenebilecek bi durumu yok ztn.
Neyse kv gelecek ama benim evim çok küçük. Oturduğumuz oda da yatar muhtemelen ama ben rahat edebilir mi kalmak istermi ben rahat edebilirmiyim vs vs düşünmekten kafayı yicem.
Çok takıntılı bi insanım kabul ediyorum. O burda olunca muhtemelen hısım akraba bebek görmeye gelmek isticekler devamlı. Başımın üstünde yerleri var gelsinler ama dediğim gibi ilk günler beni çok korkutuyor. Bebeğe bakabilicek olucamı bilsem kimse gelmesin 1 hafta tek kalıyım isticem ama böyle bi istek herkese abuk gelir.
Yani doğum değil ama sonrası yüzünden çok ağır stres altındayım. Hormonların da etkisi var biliyorum ama düşünmekten başıma ağrılar giriyor her yerim sivilce döktü. Sevinemiyorum bebeğime kavuşucam diye.
Nolur beni rahatlatıcak bişeyler söyleyin, tecrübelerinizi paylaşın....
Ben sezeryan oldum. Epidural uyuşukluğu 3/4 saatte geçiyor zateb ilk gun yürümesi baya zor oluyor ama yılmadan deneyeceksin. Ben 7. Gun pazara gitmistim 10. Gun annemi göndermiştim ben balarım artık diye. Kv nizin sizde kalması iyi olmacunku diğer türlü butun esyalari toplayıp bi yere kalmaya gitmek cok zor oluyo. Ben on gun eşimden ayrı yatmıştım annemle aynı odada yattık bebege bazen o bakiyodu bazen bn. Dikişler kapanana kadar esimle yaymadım gece bisi olur diye

Kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim. Hepinizin yazdığından ayrı ayrı ders çıkardım ve tekrar düşündüm. Sanırım en güzeli herşeyi oluruna bırakmak, çok düşünmemek ve herşeyi kontrol altında tutmaya çalışmamak. Bu ne olacak şu nasıl olsun takıntımdan kurtulursam sadece doğum için değil genel olarak hayat benim için daha kolay olur. Normalde bile zaten şurdan şuraya gitmek için 3 gün önceden stres olan biriyim. Hamilelik psikolojisiyle büyüdü büyüdü çığ oldu düşünceler. Umarım bebeğim gelişiyle beni rahatlatır, onu görünce gerçekten söylenildiği gibi herşeyi unuturum....
Aslında etrafımda o kadar çok doğum yapan insan var ki. her örnek var normali sezeryanı.. Ama insan kendisi olunca bi de ilk doğum olunca sanki yeryüzünde ilk doğuran kendisiymiş gibi düşünüyor.

Belki herkes farklı atlatıyordur ama ben doğumdan sonra doğru düzgün ağrı duymadım. Epiduralle sezeryan doğum yaptım. Belimdeki kateter doğumdan sonra çıkarılmadı, belli aralıklarla oradan iğne yapıldı. Doğum yaptığım gün dahil hep ayaktaydım. Sadece bir kere uzun zaman yattım ondan sonra kalktığımda acı hissettim o kadar. Yani ne kadar sık aralıklarla yürürseniz o kadar rahat edersiniz. İlk gece yanımda annem ve eşim kaldı. İkisi de yorgunluktan uyudular sandalyede ben ikisinin ayaklarının altına sandalye götürüp ayaklarını uzattırdım. Gayet rahattım yani. Bebeğimi hep kendim aldım beşiğinden emzirmek için. Epidural sezeryan yaparsanız ağrının geleceğini hissettiğiniz anda hemen ağrı kesicinizi yaptırın doğum yaptığınızın farkında bile olmazsınız.

Kızlar iyi geceler. Şu an 35 haftalık hamileyim. Doğuma 1 ay gibi bir süre kaldı. Dert değil belki normal diyeceksiniz ama benim gözüme uyku girmiyor. Her anım internette doğumla ilgili bişeyler okumakla geçiyor. Burda ki topicleri artık ezberledim. Sorun şu ki ben doğum esnasından değil ama sonrasından çok ama çokkk korkuyorum. Yani doğumda sezeryan olursa zaten uyuşmuş olucam normal olursa da epidural filan alırım o kadar hissetmem diye düşünüyorum ama sonrası..... Sanki bi daha hiç iyileşemiycekmişim, aylarca kendimi idare edemiycekmişim gibi geliyor. Sezeryan olursam yaram hep acıycakmış, normal olursa da o alttan atılan dikişler hiç iyileşmiycekmiş o bölge hiç toparlanmıycakmış gibi gliyor. Açıkcası normal doğumdan daha çok korkuyorum. Alttan dikişim çok olursa nasıl wc giderim naparıma taktım kafayı. Nasıl temizlenirim nasıl dokunurum oraya vs vs. Sanki paramparça olucakmış gibi geliyor. Töbe töbe..
Bide şöyle bir sorunum var ki eşim ve kendi annem dışında asla ve asla başkasının yanında tam olarak rahat edemeyen diken üstünde olan biriyim. Doğumdan sonra önce kayınvalideme gideriz diye plan yapmıştık ama evleri pek müsait değil ve evde sadece alaturka wc var. Neyse ben bunu eşime söyleyince o da annesiyle konuşmuş doğumdan sonra kendi evime geleceğim kv de de buraya gelip benle kalacak. Kv gitmeyip kendi anneme gidersem kırılırlar ve yanlış anlarlar. Annem de yaşlı ve daha yeni bel fıtığı ameliyatı olduğu için gelip benle çok ilgilenebilecek bi durumu yok ztn.
Neyse kv gelecek ama benim evim çok küçük. Oturduğumuz oda da yatar muhtemelen ama ben rahat edebilir mi kalmak istermi ben rahat edebilirmiyim vs vs düşünmekten kafayı yicem.
Çok takıntılı bi insanım kabul ediyorum. O burda olunca muhtemelen hısım akraba bebek görmeye gelmek isticekler devamlı. Başımın üstünde yerleri var gelsinler ama dediğim gibi ilk günler beni çok korkutuyor. Bebeğe bakabilicek olucamı bilsem kimse gelmesin 1 hafta tek kalıyım isticem ama böyle bi istek herkese abuk gelir.
Yani doğum değil ama sonrası yüzünden çok ağır stres altındayım. Hormonların da etkisi var biliyorum ama düşünmekten başıma ağrılar giriyor her yerim sivilce döktü. Sevinemiyorum bebeğime kavuşucam diye.
CNM YAA NEDEN BU KADAR GÖZÜNDE BÜYÜTTÜN Kİ BENDE İLKİMDE SEZERYANLA DOĞUM YAPTIM EWETY İLK İKİ GÜN ZOR OLUYO AMA 1 HAFTAYA KALMAZ TOPARLIYOSUN HELEKİ BEBEĞİNİ GÖRÜNCE BUNLARI ZATEN HİÇ DÜŞÜNMEYECEKSİN BUNU BİL SEN DOĞUMU FALAN DÜŞÜNME SONUCUNA ODAKLAN O ACILARI ÇEKMEDEN ANNE OLAMAYACAKSIN İŞİN İNCE AYRINTISI ORDA ZATEN ŞİMDİDEN GÖZÜN AYDIN DARISI BİZLERE :)

Canım hiç takma ,bırak kendini ,sonuçta bu bebek doğacak öyle değilmi ,sonrasını düşünme ,bende 2 sezeryan yaptım 2sinde de hastanede bile ben baktım bebeklerime,eve çıkınca da yalnızdım ve gelen giden bitmiyordu,10 güne tamamen iyileşiyor insan hiç sıkıntı yapma kendini de yıpratma ,tadını çıkar.

dogumdan sonra bu yazdıklarını tekrar oku inan güleceksin.
dogum ve sonrası o kadar çabuk ve kolay geçiyor ki
sende inanamayacaksın
lütfen senden isteğim artık dogum hikayelri vs okuma etkilenme bunlardan,ve akışına bırak
düşünecegin tek şey `umarım saglıklı bir bebeğim olur` olsun
hayırlı dogumlar

Ayni kaygilari ben de yasamistim hatta hamileligimin son donemini zehir etmistim kendime boyle seyler dusunerek :confused:
normal dogumu hic dusunmedim epidural sezeryan oldum, ayni gun ayaga kalktim, ertesi gun girdim ayakta dusumu aldim. Hic agrim sizim olmadi.
Annem gelmisti yanima, kayinvalidem ve kayinpederim de gelmek istediler acikca soyledim dogumdan once, sizin yaninizda rahat edemem en azindan bi 15-20 gun sonra gelin diye, iyi ki soylemisim rahat edemezdim cunku ilk gunler surekli meme disarda emzirerk geciyor, kanaman oluyor vs. Ben cekinirim oyle rahat edemem.

neyse misafirlerle hep annem ilgilendi, normalde evde firt firt gezdigim halde misafir gelince odama kapanip yatiyordum, annemi de uyariyordum izinsiz iceri girmesinler diye.
kisacasi simdiden takmayin, o zamanlar gelince de kimse kirilacak ayip olur v.s. dusunmeyin nasil rahat edecekseniz oyle planlayin her seyi.

4 sezeryan doğum mu:KK57:
şaşırttınız beni.. Türkiye' de oluyor mu 4 sezeryan
ben 1 doğum genel anstesi sezeryan ile oldum
ben nazlıyımdır ama ben bile 10 günde toparlandım
en büyük yardımcım kv dem dir Allah bin kere razı olsun
arkadaşım kv iyi bir insansa yanında rahatsız olmana gerek yok
Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah :)
Evet 4 ve burda :)

ahaa bi manyak da benım gibi..:KK46:yavrumm sezeryan nasıl guzel bsy bılıyomusun?dogurmadım ama hıc anestezı aldın mı bılmem.ama hastanen guzelse kafan kıyak sekılde dogumdan cıkıyosun.sana hafta refakatcı lazım evınde.o da en fazladan dedım yanı.sonra oohh rahatsın.asıl bebek dogduktan sonrakı uykusuzlukları dusun.delı mısın yavrum yastık gordunmu yapış.bu gunlerı cok arıcaz coookkk.

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.. sanırım sezeryan olursam şöyle zor böyle zor kesin normal doğur diyenlerede çok kulak asmamam lazım

Back
X