E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
Rüveyda merak ettim acaba her günü günde 1,5-2 saat koşmuş bu doktor.?Muhtemelen öyledir.Geçen sene bende koşuyordum bi defa bacaklar sıkılaşıyor ama önce ısınma hareketi yapıyordum.Sağlıklı günler..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
irem bunu bana diyetisyen de söylemişti haftada 3 defa 45 dakika yetermiş ama biz hırs yapıyoruz işte ben de 3 gündür düzenli yürüyorum günaşırıya alsam fena olmaz saunanın sadece altını giy bence takım halinde mahvoluyo insan
atv de bi doktor hergün yürümeyin gün aşırı yürüyün demiş.bende her gün yürüyodum.vücudunuz ona alışıyo yürüyüşü bırakınca kilo alırsınız ve zayıflayamazsınız demiş.ne yapcaz bilginiz var mı?hep yürücekmiyiz.
Bir makalede kilo vermek isteyenlerin kesinlikle koşmaması gerektiği, sadece tempolu bir şekilde yürümeleri gerektiği yazıyordu. Çünkü kandaki karbonhidratı da acil enerji gerekir diye depoluyormuş ve çok daha az yağ yakılıyormuş.
sporda önemli olan bence süresi yada şiddeti değil devamlılığıdır. zayıflama amaçlı spor yaparken amacımız tüm hayatımız boyunca yapabileceğimiz bir sporu ve düzeni seçmektir. her gün iki saat koşarak kilo verilir. hem de çok hızlı verilir. ama ya sonra... hayatın boyunca günde iki saat koşabilir misin? sanmıyorum.
ben eskiden hırs yapardım her gün 40 dakika yürüyüş aerobik egzersiz diye. sonra kış gelir cumburlop alırdım kiloları geri. çünkü bırakırdım sporu.
şimdi haftada sadece 3 gün yarım saat yürüyorum. belli günler değil. önemli olan haftada üç günü tamamlamak. bundan sonra da böyle devam edeceğim. her gün koşup yürüyüp bırakmaktansa az yürüyüp devamlı spor yapmayı tercih ederim.
kızlar ..kimse yokmu????bugün hem internetten hem de maltepede gezerek araştırma yaptım. alışveriş merkezlerinde daha büyük şansım oldu aleetleri bire bir gördüm...
gönderdiğm mesajdan linki tıklayıp bahsettiğim stepper aletine bakan varsa arkadaşlar alet bence pek etkili değil sadece bacak hareketi var ve alet çk sert zorlanıyorsunuz 1-2 kere yapınca sıkılınır gibi.twister çok güzel ve zevkli bel karın için düşünebilirsiniz ama en etkili grünen koşu bandı gibi duruyor... manyetikleri de tavsiye etmiyorlar elektrik motorlu olmalıymış...
araştırmalarımı paylaştım...
bilgilerinize.
ben de şunu biliyorum fazla kilolarda koşmak sakıncalı çünkü eklemlere aşırı baskı oluyor en ideali tempolu yürümek.ayrıca,kdın vücudu kas bakımından erkekten daha fakir bu nedenle ben 3 gündür erkenden uyanıp yürüyorum 40 dk kadar benim de 9 aylık oğlum var sabahları eşim bakıyor akşamları annem teyzesi flan