İnsanin kendinden once tecrube etmis birinden ogrenecegi cok sey oluyor, cok sey ogreniyorum senden cnm, cok tesekkurler. Ben de insallah kismet olur da hamile kalirsam senin gibi devam edicem burada yazmaya.
Evet canim istanbul bahcesehirde (bu ara atakoyde annemlerde kaliyorum gerci) yasiyorum. Sen?
Merve's iPhone
Ben de anadolu yakasında, içerenköyde oturuyorum. 1 ay sonra transferin yapılır. Ben o dönem 8-9 aylık olurum. Her ihtimale karşı sana şimdiden tavsiyelerde bulunayım.
Transferden sonra sabahtan akşama sürekli yatma, bi hemşire söylemişti, 2 saatte 1 kalk ve 15 dk yürü demişti. Ayrıca, her gece tuvalete kalktığımda evin içinde bi tur atıp öyle yatıyordum, kan dolaşımı oluyormuş.
Her gün 4,5 lt su içiyordum. Her gün yumurta, 1 kivi, 1 avuç kabak çekirdeği, ceviz yiyordum. tatlı vs. yemedim. Sebzelerden hangisi yararlı zararlı bilmediğimden abartarak yemedim, 3-4 kaşık yedim. Protein ağırlıklı beslendim ama tavuktan tiksindim hiç yemedim. Bu dönem maydanoz, nar, nane, adaçayından uzak dur.
Transferden sonra kasık ağrıların olacak. sakın adet oluyorum hissine kapılma. Bunun nedeni kullandığın jel. Banyomu korkudan 5. ve 10. gün yaptım, ama jel kasık ağrısı yaptığı ve bir miktarı geri geldiği için neredeyse her gün alt kısım için yarım duş aldım.
Embriyo 6. veya 7. gün tutunmaya başlıyor. Yani 5 günlük transfer yapılırsa transferden sonraki veya bir sonraki gün kana karışmaya başlıyor. Eğer embriyo damara denk gelirse yerleşme kanaması oluyor, yoksa olmuyor, niye olmadı deme. Benim transferden sonraki 4. gün gece sabaha doğru hafif bi kanamam oldu, baygınlık geçirdim, neyseki anneme seslendim ve beni tutmuş. O nedenle korkudan tuvalete gidince kapıyı hiç kapatmadım.
Yatarken karnını kasmadıktan sonra istediğin gibi yat. Ayaklarını uzat veya kırarak yat, farketmez. Hep sırt üstü yatınca bel ağrısı oluyor, o nedenle hafif yan yatabilirsin, ben ilk denememde ayaklarımı bile hareket ettirirken çekiniyordum, sadece karnını kasmaman önemli, benim çoraplarımı, iç çamaşırıs vs. annem giydirmişti :)
Bu süreçte dönem dönem umutsuzluk oluyor, o durumda hemen güzel şeyler düşün, bebeğini hayal et :)
sakın idrar testi yapma çıkmaz çünkü. ama kan testi yaptırırsan 7-8-9. gün kana karışmaya başlıyor, azda olsa kanda görünüyor, 12 gün bekleyemezsen transferden sonraki 7.8.9. gün test yaptırabilirsin.
Şimdilik aklımda bunlar var, soruların olursa cevaplarım, aklıma yeni şeyler gelirse yazarım.