Yaşlılara ve engeli olanlara sırada öncelik veriliyor zaten bekletilmiyor asla çok fazla.
Haklısınız ama bu sadece randevu alıp gelen sıra numarası için bekleyen kişiler için geçerli. Randevusuz hasta kabul edilmez uyarısı her dr kapısında yazar. Hatta çoğunda sırası olmayan kişi de giremez sonuç için bile dr bilgisayar ekranından yada isimle çağırır. Konu sahibi randevusu yokken kayıt bişey yokken gelmişken bi baksın mantığıyla girdiği için dr da sinirlenmiş cık demiş hakaret yok bişey yok ortada.Yaşlılara ve engeli olanlara sırada öncelik veriliyor zaten bekletilmiyor asla çok fazla.
Gençmiş yani ... Ne denilebilir ki kabul etmiyor yaptığı saygısızlığı doktor da hatalı bağırması gerekmiyordu ama öyle de böyle de konu sahibi haksız ... Kıvırıp duruyor56 yaşındayms konu sahibinin annesi yanlış hatırlamıyorsam.
Ismi okundukca iceriye alinicagini bildigi halde akbaba gibi kapinin esiginde bekleyenler...
Ne ısrarı hanımefendi heralde kafanızda canlandırdığınız senaryo bu e baska neler var anlatın ?geçen bir konu açılmıştı öğretmen öğrencisine gerizekalı gerzek demişti de herkes ama öğretmenler çok yoruluyor o hakaret sayılmaz demişti :)
şimdi bakamam dışarı çık diyen doktor hakaret mi etmiş sayılıyor allah allah hangi kanunmuş bu bulun da aydınlanalım.
muhteşem sağlık sistemimizde doktor köleniz değil sizi araya dereye sıkıştırmak zorunda değil. düzgünce ve insanca sorulduğunda düzgünce cevap alındığına eminim.
belli ki ortada bir ısrar var bakıversin canım ne olacak 1 haftalık ağrıyan acil(!) bir göz var :) doktor artık bu ısrara azarlama ile karşılık vermiş. bence gaaayet normal.
ben de bazen muayene için rica etmeye gidiyorum çok kez müsait olunmadığı için kapıdan döndüm. ama ne oluyor 1 insan gibi kapıda bekliyorum içerdeki hasta çıksın diye
2. kapıyı çalıp gel lafını duyunca insan gibi özet geçip 2 kelimeyle izin istiyorum.
3. ilk olumsuz yanıtı duyduğumda teşekkür edip çıkıyorum ısrar etmeden
ve genellikle %99 insan gibi sıra alıp bazen saatlerce bekleyip giriyorum
bir insanın medeniyetini hastaykenki halleri belirler bence. çünkü bilinçaltı ortaya çıkar yorgunken sinirliyken rol yapamaz. bu yüzden toplum yapısını en iyi hastanelerde görebilirsiniz
doktor dediğiniz bir insan. makine değil sütü sağılacak inek değil eşya değil. ona baskı yaparak işinizi halledemezsiniz. sizin köleniz de değil hasta reddetme hakkına sahip. sizin başka doktor seçme hakkınız olduğu gibi. memnun değilseniz başka doktora gidin.
şikayet etmişsinizdir umarım. neden? doktorun iyiliği için. belki devletle ilişiği kesilir böylece o da özele gider insan gibi randevuyla gelen insanlarla muhattap olur. devlette de göz doktoru kalmaz :)
nası çözüm?
Ne suçu arkadaşım ?sen heralde okuyup anlayamayanlardansın sıra yok diyorum olmayan sırayımı beklicem burda kafanızdan uydurup yazmayın !randevu yokken kayıt acılması icin doktora sorulması lazım daha kac defa söylücem bos yorum yapıyosunuz !Önce sıra yok diyorsun sonra doktora sorup sıra alayım diyorsun . 15 gün sonraya randevu vermişler diğer hastalık için nasıl olsa hastanedesin çalışma saati içindesin pek alâ gidip sıra alıp bekleyebilirdiniz. Dizleri ağriyor diyorsun o zaman oturaklar var oraya oturup beklerdi. Bazen kafam almıyor ben babamı tek bacağı ile sırada beklettim hak yemeyeyim kızım dediği için .. suç bastırmak seninkisi kusura bakma
Evet cevapları okumak zorunda degilsiniz ve yorum yapmak zorundada degilsiniz !anlamadan yazmayın madem icerigini bilmediğiniz her konuya aaa dur bende bi yorum yapıyım diye atılmayın mademArkadaşlar bugün annemi doktora götürdüm devlet hastanesinde ögle arasına az kalmıstı ortopediye gitmistik bide annemin gözü 1 haftadır aşırı agırıyordu randevuda 15 gün sonraya verdiler hazır hastaneye gitmisken göz doktoruna bi rica ediyim dedim belki bakar diye odaya girdim adam( diyorum cunku beyi haketmiyo ) beni asagılayıp odadan kovdu resmen : (çık çık çık odadan diye bi asagılaması vardı nasıl zoruma gitti ya resmen boğazıma bisey takıldı gitmiyo : ( (aşagılanmayı hazmedemiyorum sizede oldumu böyke bişey : (
Hanımefendi ben sizin cevaplarınızı tek tek okumak zorunda değilim. Konunuzu açarken sekreterden felan bahsetmemişsiniz.
Rica ile hasta bakılmaz. Acilse bir hafta beklemeseydiniz. Madem çok acil önceliği göze verseydiniz o halde.
Gençmiş yani ... Ne denilebilir ki kabul etmiyor yaptığı saygısızlığı doktor da hatalı bağırması gerekmiyordu ama öyle de böyle de konu sahibi haksız ... Kıvırıp duruyor
Kıvırma ne açıklayın dansözmü oynatıyoruz böyle yazdığınıza göre siz kıvırmadan iyi anlıyosunuzGençmiş yani ... Ne denilebilir ki kabul etmiyor yaptığı saygısızlığı doktor da hatalı bağırması gerekmiyordu ama öyle de böyle de konu sahibi haksız ... Kıvırıp duruyor
Evet bana yazmadınız ama benim yaptıgımın arasında bunların hicbiri yok kimsenin sırasını almadım hak yemedim benimde yorum yapan size değil ama böyle bilmeden anlamadan yorum yapanlara sinir oluyorumKonu sahibi için demiyorum ama buna o kadar sinir oluyorum ki.
Kapıda yazmasına rağmen kapı çalanlar.
İsmi okunmadan odaya dalanlar.
İçerideki insana yazık değil mi, bir gizliliği falan kalmıyor.
Kibar mı ? Kibarlıktan kastımız ne burda hanımefendi biz orada doktorun özel hayatına girmiyoruz kibarlık hic istemiyoruz kimse kimseyi kovamaz herkes birbirine saygılı olmak zorunda !Yaptığınız şey işgüzarlık bence. Sıra yoksa yoktur. Sinir oluyorum böyle bi bahaneler uydurup uyanıklık yapan insanlara hastanelerde.
Doktorların iş yükü konusunda bi fikriniz var mı? Insanların doktorluk konusundaki tek bilgisi maaşları ve kibirlerinden ibaret. Nasıl sömürüldükleri konusu kimsenin umurunda bile değil. Bu gün bi devlet dairesine saat 4. Buçukta gidin bakalım bütün gün oturmaktan bi tarafları büyümüş memurlar nasıl öfleye öfleye tersliyorlar sizi. Kendi ağzınızla öğle arası olmak üzereydi diyorsunuz. Biraz empati yapın sabahtan beri kimbilir kaç hastaya baktı? 15 gün sıra yok diyorsunuz. Belli ki nefes bile almadan çalışmak zorunda kalıyor. Tam işi bitiyor oh be diyemeden siz dalıyorsunuz odaya. Size hakaret bile etmemiş. Özel alanından çıkmanızı istemiş. Sizi dinlememe hakkı gayet tabi var.
Neye dayanarak şikayet edeceksiniz? Bi hasta doktor ilişkiniz yok ki. Sıranızı alırsınız adamın hastası olursunuz şikayet edersiniz o zaman. Şu an sadece kibar davranmadığı bir yabancısınız. Özel hayatında karşıdakine kibar davranmak kişinin kendi tercihidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?