• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor hakareti

Arkadaşlar bugün annemi doktora götürdüm devlet hastanesinde ögle arasına az kalmıstı ortopediye gitmistik bide annemin gözü 1 haftadır aşırı agırıyordu randevuda 15 gün sonraya verdiler hazır hastaneye gitmisken göz doktoruna bi rica ediyim dedim belki bakar diye odaya girdim adam( diyorum cunku beyi haketmiyo ) beni asagılayıp odadan kovdu resmen : (çık çık çık odadan diye bi asagılaması vardı nasıl zoruma gitti ya resmen boğazıma bisey takıldı gitmiyo : ( (aşagılanmayı hazmedemiyorum sizede oldumu böyke bişey : (
Doktor terbiyesizlik, saygısızlık etmiş. Kendisine saygısı olmayan insanlar başkalarına da saygı gösteremez. Güzellikle de derdini anlarabilirdi.

Her mesleğin kötüsü var.
Ama asla iyi durumda hastanın denk gelmedigi bir meslek de doktorluk. Kimbilir sizden önce hangi huysuz ruh hastası geldi de "senin maasini benim vergimle ödüyorlar" bık bık diye ötmüştür. Siz 1 kişi sizi tersledi diye moraliniz bozulurken bir doktora bir günde kaç tane hasta gelip çemkiriyor.

Gelmişken ugrayayım soraym diye bir durum yok. Sonra herkes gelip soruyor randevusuz ricalar bilmem neler.

Sağlık sisteminde en büyük yük doktorların omzunda. Her türlü aksaklıklarda doktora çatıyor insanlar.
Halbuki neden bu hastane yetmiyor neden randevu yok neden alelacele muayene edip gönderiyorlar diye siyasilere çatmak gerekiyor. Her meslekte uyulmasi gereken kurallar var.

Annenize geçmiş olsun. Çok şiddetlenirse acile gidin yahut özellere bakın.

Ama lütfen bir de doktorun gözünden bakmayı deneyin. Günde onlarca hasta gelip gidiyor ve bunlarn büyük çoğunluğu da çemkirip gidiyor. Insanda ne sabır kalır ne de iyi hâl

Arkadaşlar bugün annemi doktora götürdüm devlet hastanesinde ögle arasına az kalmıstı ortopediye gitmistik bide annemin gözü 1 haftadır aşırı agırıyordu randevuda 15 gün sonraya verdiler hazır hastaneye gitmisken göz doktoruna bi rica ediyim dedim belki bakar diye odaya girdim adam( diyorum cunku beyi haketmiyo ) beni asagılayıp odadan kovdu resmen : (çık çık çık odadan diye bi asagılaması vardı nasıl zoruma gitti ya resmen boğazıma bisey takıldı gitmiyo : ( (aşagılanmayı hazmedemiyorum sizede oldumu böyke bişey : (
cokkk... oyle bir durumda baş hekime veya yardm. inin. şikayet edin. annenizin yaşı kaç bilmiyorum ama sanırım 65-70 den sonra randevu bile almadan bazı hast. öncelik verip muayene ediyorlar hastaları. ama her hast. bunu yapmıyor nedense. sonra da saglık bakanlıgna dok. adı sanını yazıp şikayet edin. birşey cıkmıyor ama savunma yazıoyr ihtar alıyor filan..ugraşıyor :D

Öncelike sıra almak için danışma vs ye bi uğramalıydınız ,bu aralar doktorlarda bi asabiyet mevcut,son zamanlarda çok açılır oldu böyle konular.
yaz tatili yakınlaştı da ondan...asabileştiler tahammulsuzler artık.
cok sevdigim bir doktr. var hep şey derdi. eger ben gelen hastaya güler yüzlü olmazsam ve odamdan cıkarken o hastanın yüzü gülmez ise ben iyi bir doktor degilim. derdi. ki haklıda...

Benim kanamam vardı bebek düşüyordum 2 saat bekledim girdim rica ettim çık çık dedi beklerken ölmem inş dedim ölürsen öl dedi

Direk bashekimlige sikayet etseydin orasi hastane ilgili davranacaklari yerde iyce hasta ediyorlar adami ya..

Başhekimi görürse eder, yerlerinde bile olmuyorlar. Bimer'e detaylı bir şekilde şikayette bulunun. Uğrayıp sorma durumu söz konusu değil, herkes "uğrayıp sorarsa" işleri iş. Ama elbette o şekilde davranamaz size ne olursa olsun.

Randevu almak icin aradım 15 gün sonraya randevu verdiler gittik hazır bostu oda girdim eger sıra yoksa bakabilirmisiniz dedim o eger insan gibi bakamam deseydi tamam der çıkardım ama kovdu oda çok zoruma gitti : (
Öğle arasında veya muayene saatinin bitişine denk gelmişsinizdir özel hastane olsa bakardı ama devlet hastaneleri bir bakabilir misiniz mantığı ile işlemiyor bunu hepimiz biliyoruz kimseye ricacı olmayın dinlenme arasına da denk gelmiş olabilirsiniz.
Neyse böyle içinize oturacağına bir daha böyle bir duruml karşılaşırsanız üslübunuza dikkat edin diye üste çıkın. Kimse ile böyle konuşmaya hakları Yok ama hastalar rica minnetçi olunca bunlar da kendilerini birşey sanıyorlar

Benim kanamam vardı bebek düşüyordum 2 saat bekledim girdim rica ettim çık çık dedi beklerken ölmem inş dedim ölürsen öl dedi
Bunu başhekime de söyleyin aynen şimdi şikayet ediyorum hasta haklarına gibi mantıklı birşey dediniz mi
Başhekime değil her hastanede hasta hakları masası var oraya şikayet edeceksiniz

Bunu başhekime de söyleyin aynen şimdi şikayet ediyorum hasta haklarına gibi mantıklı birşey dediniz mi
Başhekime değil her hastanede hasta hakları masası var oraya şikayet edeceksiniz
Oooo nerelere şikayet ettim bişey çıkmadı Bimer e çimer e hatta çıktım 184 ü aradım içeri aldılar sizi şikayet ediyorum dedim ben bakmam git acile dedi 3 saat ayakta bekletip madem acile gidecektim deseydi en baştan

Gerçekten devlet doktorları asabi burnundan kıl aldırmıyorlar tabi hepsi değil bende regl olamıyorum diye gittim bana dediki bişeyin yok ilişkiye girdin mi bakire misinin evli misin dedi yok dedim o zaman boşver siyasetemi kafanı takıyon dedi ne alaka konunun siyasetle bian önce çıkayımda saçmalamasın dedim sinirimi bozdu. Adet olamıyorum neymiş evlenince dert et bak keyfine dedi

Sağlık bakanlığının yeni politikası randevusuz hasta alınmıyor acil bir durumda acile başvurup oradan polikliniğe yönlendiriliyor. Aile hekimliğine bile bunu getiriyorlar(Randevu alırsanız mhrsden ya da direk hastanenin kendi sitesinden beklemeden direk muayene alınıyorsunuz aradan başkası bir şey soracam diye girmezsse :). Birde devlet hastanelerinde poliklinik sırası vardır her geldiğinizle aynı doktorla karşılaşmazsınız mesela bir hafta servistedir bir hafta poliklinikte odasında hasta olmaması o gün çalıştığı anlamına gelmez servis sorumlusudur. Son olarak o öğle arasında yemek yemezse inanın ki akşama kadar vizit bitene kadar bir daha yemek yiyemez. Çık çık demesi tabi çok yanlış ama bir gün oturup izleyin en az 20 kişi sizin gibi ricada bulunmak için girer ve kesinlikle hastalar arasında tartışma çıkar.

Oooo nerelere şikayet ettim bişey çıkmadı Bimer e çimer e hatta çıktım 184 ü aradım içeri aldılar sizi şikayet ediyorum dedim ben bakmam git acile dedi 3 saat ayakta bekletip madem acile gidecektim deseydi en baştan
Evet pislik yapmış ama yanına kar kalmaz merak etme. Her şikayetten sonra savunma yazıyorlar gerekçesini vermek zorundalar en azından bununyazmak zorunda bıraktın

Basima bişey gelmedi ama gelse herhalde hemen kavga ederdim şikayet et canım

adamın tavrı yanlıs ama sizde sıra alalısınız giris yaptırmalısınız. ozaman devletin haberi olmuyor .
ama adamı takmayın size degildir onun tavrı sadece cok var öyle.deseydiniz ne oluyor yoksa yok deyin basıl uslub diye bagırsaydınız

Tamam siz belki sıra almadınız olabilir ama o doktor bozuntusunun da böyle davranması çok büyük terbiyesizlik.. İnsan gibi söylese ne kaybederdi acaba.. Doktor olmuş da insan olamamış.. Söyleyeceği şey kaç kelime ki? " hanımefendi sıra almalısınız aksi takdirde bakamıyorum lütfen sıra alın" bu kadar.. Ben olsam orda onunla tartışırım kimse kimseye o şekilde bağıramaz.. Gidip başehikmliğe şikayet edin..

Devlet hastaneleri öyle canım ama randevu yada sıra Alman gerekiyor başkalarında hakkına giremezsin değil mı ama onlarda sabahtan akşama kadar bir ton kişiye bakıyor ne çeşit insanlarla karşılaşıyorlar tabikide yaptığı hiç normal bişey değil ama takma boşver bir dahakine başka doktora randevu alarak gidersiniz

Back
X