• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor hakareti

Sira yoksa doktordan rica edeyim cok yanlis bir dusunce. Ancak daha once hastasi oldugunuz ve takibinda olduğunuz bir doktordan boyle bir sey rica edebilirsiniz.
O da genel durumunuz hakkında bilgi verebilir. Bu adam randevusu olmadan size ilaç yazmaya kalksa yazamaz. Tahlile gönderemez.

Diğer yandan,
Hastane personeli bir garip gerçekten. Sekreterinden hemşiresine doktoruna hepsi bir garip. Hastaya kotu muamele gercekten cezalandirilmali. Allahtan bimer sabim cikti da sikayet etmeye basladik. Bashekimlik zaten kendi personelini olumune korudugu icin herkes hastaya istediği gibi muamele ediyordu. Şikayetler ile azalacak.
Sorun sıra yoksa rica ederim değil durumu pek anlamadınız galiba adamın beni odadan asagılayıcı bir tavırla kovması insanca söyleyebilirdi

1 haftadir agri varsa acil olamaz. Hicbir doktor da acil gozuyle bakmaz annenize.
O kadar acilse bir haftadir nerdeydiniz?
Doktorun tavrini hakli buldugumdan degil, bos bos oturuyor bakiversin diye diretiyorsunuz hala.
Ben hic bos oturan doktor gormedim.
Evet bir haftadır ağrı var ve randevu alamıyorum size hesapmı vericem konuyu iyi okudunuzmu ne yazıyo orda niye bakmadı degil demiyorum anlaşılmıyormu yeterince adamın hakaretvari tavrı anlamadıysanız yazmayın

Doktorun davranışını onaylamadıgım gibi sizin ricanızı da onaylamıyorum.
Sıra için danışmadan rica edersiniz. Hastaneler zaten yoğun. Herkes bir iki rica etse?
Ne ricası sizin bu konulardan pek haberiniz yok galiba sekreter doktora ssorun diyo sormadan kayıt acmıyo anlamıyosunuz galiba ?

Bizim yükümüzde ağır ama bi doktoru gidipte azrlamıyoruz yükleri ağır olupta kaldıramıyorlarsa yapmasınlar kimse kimsenin azarlamasını duymak zorunda değil
İnsanlıktan nasibini almamış yerini sindirememiş kişiler bunlar. Doktor oldukları için insanların ona muhtaç olduğunu düşünerek her hakkı kendilerinde görüyorlar. O kocaman egoları yüzünden Karşısındakinin bir birey hatta üzgün bir birey olduğunu önemsemiyorlar bile. Herkesin sıkıntısı kendisine(!) kimsenin bir canlıya ( sadece insana indirgemek istemiyorum) kötü davranma, onu azarlama hakkı yoktur.
Bence hemen şimdi bimeri ya da sağlık bakanlığı şikayet hattını arayın ve şikayet edin ki sizden sonra gelen hastalarını azarlama girişiminde bulunmadan önce sonuçlarını düşünsün.

Su kızcağız derdini daha hangi kelimelerle anlatsin yahu!
O da kendi hatasının farkinda ama doktorun hakaretine üzülmüş iste! Of ben daraldim okurken.
Kim rahat calisiyor bu ulkede? Herkes stresli.
Taksiye binince sıra arkadaki arabanin diye kovsa taksici hoşunuza gider mi?
Hakareti eden doktor olunca mi 'ama onlar cok stresli ' diye mazur görülüyor?
Doktorlarin bir kismi ya hic insanliktan nasibini almamis ya da 'stresten ' insanlıktan çıkmış.
Bir tanesi yuzumuze gülerek muayene etse bize dunyalari bahsetmis sanıyoruz

1 haftadir agri varsa acil olamaz. Hicbir doktor da acil gozuyle bakmaz annenize.
O kadar acilse bir haftadir nerdeydiniz?
Doktorun tavrini hakli buldugumdan degil, bos bos oturuyor bakiversin diye diretiyorsunuz hala.
Ben hic bos oturan doktor gormedim.
Doktorların acil gözüyle bakması için heralde gözünün çıkması lazım insanın siz hangi acilden bahsediyosunuz aynı hastanede bi kadın yerde bayılmıştı doktor olucak hanimefendi "kadına egilmis beni duydugunu biliyorum cevap ver diyodu " sanki kadın yalandan bayılmıs tol yapiyo gibi asagilayici bi tavri vardi kadin 15 dakikada zor kalkti yerden

Su kızcağız derdini daha hangi kelimelerle anlatsin yahu!
O da kendi hatasının farkinda ama doktorun hakaretine üzülmüş iste! Of ben daraldim okurken.
Kim rahat calisiyor bu ulkede? Herkes stresli.
Taksiye binince sıra arkadaki arabanin diye kovsa taksici hoşunuza gider mi?
Hakareti eden doktor olunca mi 'ama onlar cok stresli ' diye mazur görülüyor?
Doktorlarin bir kismi ya hic insanliktan nasibini almamis ya da 'stresten ' insanlıktan çıkmış.
Bir tanesi yuzumuze gülerek muayene etse bize dunyalari bahsetmis sanıyoruz
Gercekten teşekkür ederim ancak bu kadar iyi anlatılırdı ne anlayışsız insanlar var ya ben ne diyorum onlar ne anlıyolar hakarete ugrayan ben savunulan doktor oldu resmen

Ah kıyamam üzülmeyin, nezaketsiz bir çalışanla karşılaşmışsınız sadece. Sonuçta size "maalesef bu şekilde bakamıyoruz randevu almanız gerekiyor" diyebilirdi. Aslında onun sorunu kendisiyle sizinle değil. Eminim başkası olsa ona da böyle davranacaktı. O yüzden kişisel algılayıp üzülmenize değmez. Maalesef böyle insanlarla her yerde karşılaşıyoruz, cevabınızı verip gerekirse şikayet edip geçeceksiniz.

İnsanlıktan nasibini almamış yerini sindirememiş kişiler bunlar. Doktor oldukları için insanların ona muhtaç olduğunu düşünerek her hakkı kendilerinde görüyorlar. O kocaman egoları yüzünden Karşısındakinin bir birey hatta üzgün bir birey olduğunu önemsemiyorlar bile. Herkesin sıkıntısı kendisine(!) kimsenin bir canlıya ( sadece insana indirgemek istemiyorum) kötü davranma, onu azarlama hakkı yoktur.
Bence hemen şimdi bimeri ya da sağlık bakanlığı şikayet hattını arayın ve şikayet edin ki sizden sonra gelen hastalarını azarlama girişiminde bulunmadan önce sonuçlarını düşünsün.
Aynen öyle doktor olmus ama insanligı unutmus keske senin konusmanda hayır yok vericegin ilactan ne çıkar sikayet edicem zaten cok sagolun haklı yorumunuz icin

Doktorların acil gözüyle bakması için heralde gözünün çıkması lazım insanın siz hangi acilden bahsediyosunuz aynı hastanede bi kadın yerde bayılmıştı doktor olucak hanimefendi "kadına egilmis beni duydugunu biliyorum cevap ver diyodu " sanki kadın yalandan bayılmıs tol yapiyo gibi asagilayici bi tavri vardi kadin 15 dakikada zor kalkti yerden

Hangi tıp eğitimini aldınız da "acil olan vakalar ve olmayan vakalar" şeklinde ayrımı yapabiliyorsunuz?

Sizin de burdaki bikac yorum yapan kişinin de bir hekimle gayet iyi konuştuğunuzu düşünmüyorum ki size hic gerek yokken bağırıp çağırmış olsun..
Doktor hatalı ama siz de sütten çıkmış ak kaşık degilsiniz belli.

Hadi gidin şikayet edin bakalim size nasıl bir dönüş yapılacak. Sonucu da burda yazarsınız biz de öğreniriz siz suclu musunuz sucsuz mu.

Sıra almadan odaya girmeniz çok yanlış. Sonrada neden kızdı diyorsunuz. Günde kaç hastayla uğraşıyorlar. Bende sıra beklerken birisi sırası olmadğı halde odaya girerse tepki gösteririm. Boşuna beklemiyoruz sıra almıyoruz. Lütfen kurallara uyalım.

Sıra bekleyen yoksa bile gidip sıra almanız gerekir. Kuralları çiğniyorsunuz sonrada ağlıyorsunuz .
Sıra almak ne demek biliyormusunuz sıra yok randevu varsa kayıt yapıyolar yoksa doktora sorun canı isterse kayıt yaparız diyolar anlatabiliyomuyum ?ne kuralı çiğnendi yazdıklarımı okuyun bide kendi yazdıklarınıza bakın ona göre konuşun aglayıp aglamamam sizi ilgilendirmez

Sıra almak ne demek biliyormusunuz sıra yok randevu varsa kayıt yapıyolar yoksa doktora sorun canı isterse kayıt yaparız diyolar anlatabiliyomuyum ?ne kuralı çiğnendi yazdıklarımı okuyun bide kendi yazdıklarınıza bakın ona göre konuşun aglayıp aglamamam sizi ilgilendirmez
Canı isterse mi? Öyle birşey mi varmış ?
Hıç denk gelmedim hanfendi kusura bakmayın ben Türkiye de yasıyorum bariz

Evet bir haftadır ağrı var ve randevu alamıyorum size hesapmı vericem konuyu iyi okudunuzmu ne yazıyo orda niye bakmadı degil demiyorum anlaşılmıyormu yeterince adamın hakaretvari tavrı anlamadıysanız yazmayın
Cok acilse acile gidersin. Oradakiler goz doktoruna gonderirler hemencecik.
Hesap mi verecegim falan cok kotu bir uslubunuz var.

Hangi tıp eğitimini aldınız da "acil olan vakalar ve olmayan vakalar" şeklinde ayrımı yapabiliyorsunuz?

Sizin de burdaki bikac yorum yapan kişinin de bir hekimle gayet iyi konuştuğunuzu düşünmüyorum ki size hic gerek yokken bağırıp çağırmış olsun..
Doktor hatalı ama siz de sütten çıkmış ak kaşık degilsiniz belli.

Hadi gidin şikayet edin bakalim size nasıl bir dönüş yapılacak. Sonucu da burda yazarsınız biz de öğreniriz siz suclu musunuz sucsuz mu.
Benim aldığım egitim sizi ilgilendirmez !buraya gelip gövde gösterisi yapmayın hanimefendi yoksa tıpmi okudunuz durun ben söyleyim siz nereden biliyosunuz konuşmamı bende sizin pek normal olduğunuzu düşünmüyorum bu nasıl mesela ?akkaşık karakasıkmı size soran oldumu ? Sikayet ederim etmem keyfimin kahyasımısınız ?

Benim aldığım egitim sizi ilgilendirmez !buraya gelip gövde gösterisi yapmayın hanimefendi yoksa tıpmi okudunuz durun ben söyleyim siz nereden biliyosunuz konuşmamı bende sizin pek normal olduğunuzu düşünmüyorum bu nasıl mesela ?akkaşık karakasıkmı size soran oldumu ? Sikayet ederim etmem keyfimin kahyasımısınız ?

Tam tahmin ettiğim profilsiniz biliyo musunuz :) anlamam gerekeni anladım zaten. :)

Neyse iyi günler size

Gercekten teşekkür ederim ancak bu kadar iyi anlatılırdı ne anlayışsız insanlar var ya ben ne diyorum onlar ne anlıyolar hakarete ugrayan ben savunulan doktor oldu resmen
Kizim agir bir enfeksiyon gecirmisti, ilac kullanmasina ragmen 1 hafta sonra aksam ateslenmeye basladi. Ilacin tekrarlanmasi gerekecek muhtemelen diye aldik acile götürdük. Atesi de 39 a yakin. Bir hafta oncesindeki korkunc durumu olmasa ben de merakli degilim goturmeye ama atesi cok hizli yukselecek biliyorum. Neyse gittik acile. Anlatiyorum derdimi ' gecen hafta hastalandi vs vs ' derken dr hanim gecen haftadan beri hasta ve biz aldik simdi getirdik daha gibi anlamis. Cocugun tedavisinin surdugunu anlatmaya calisiyorum dinlemiyor bile. Azarlamaya basladi beni. Cocugu cekip aldik elinden, muayene etmeyin istemiyorum , daha hastanin ne anlattigini anlayamiyorsunuz nasil muayene edeceksiniz dedim. Bir sasirdi ama bir sey demedi. Bir de adinizi soyadinizi soyleyin lutfen yanlis kisinin basini yakmayalim deyince isler o kadar cok degisti ki anlatamam.
Adini soyadini yazip verdi, yarin poliklinige gelin her turlu incelemeyi yapalim burda eksik olur vs vs. Hayir ne munasebet dedim. Hayatimda ilk defa o kadar sinirlendim sanirim. Inanin butun acil personeli toplandi etrafimiza. Hepsi kuzu gibi oldu.
O yuzden sadece doktor degil yani herkese hak ettigi sekilde davranmak lazim. Hangi dilden anliyorlarsa o.

Biz de acilde konversiyona mudahale etmiyoruz.
Ama bunu ogrenmek icin 6 yil tip okuman gerekebilir.
Anlamiyorum ya bu ulkede kimse bankaciya bu nasil para saymak vs demezken herkes doktora isini ogretebilecegini saniyor.

Siz demediniz mi gitmişken o doktorada sorayım baksın diye
Tek orayımı okudunuz siz baska ne yazıyo orda yarım okumussunuz gözü siddetli ağırıyo dizleri icin gittik fazla yürüyemiyo iki defa gidemeyiz randevu yok!15 gün sonra göz bu geciktirmeye gelmez keyfemi gittik hayır bu acıklamaları yaptım size hesap vermek degil amacım yanlış anlaşılmak istemiyorum sadece ve amac ne burda niye bakmadımı diyorum ortada hakaretvari tavır var anlıyomusunuz ?

Back
X