Doktor kelimesini duyunca bile korkuyorum kizlar nolur bakin

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.231
78
Merhaba kızlar yine ben
16 yaşında doktora gözüm şiştiği için gitmiştim ve tesadüfi miyop olduğumu öğrendim. Sağ 0.50 , sol 1 numara. Astigmat yok ama miyop. Uzağı göremiyordum ama 1 numara da beklemiyordum. O zaman lise 3. Sınıftım günlerce ağladım ağladım ve ağladım. Artık bu çağda herkesin gözleri problemli ama kabullenemiyordum. Çok ağladım. Özel hastaneye gittim bu seferki doktor 1 numara başlangıç için fazla deyip soluma da 0.50 verdi. Sol gözümle rahat göremiyordum ama sağ gözüm yetiyordu şükür. Neyse sadede geliyim, geçen sene üniversite sınavına hazırlandığım için gözlerim çok yoruldu gözlük yetmemeye başladı ki zaten kırılmıştı gözlüğüm. Gözlerim kitaptan çok yoruldu.
Kızlar yemin ederim tek gözümü kapatınca 1 metre ötesini net göremiyorum. Şimdi gitsem en az 1.50 diyecek doktor. En az. Doktora gitmek istemiyorum ama gitmek zorundayım. Kendimi biliyorum ben yine çok ağlıycam. Ya da doktora söylesem de numarayı bana söylemese mi acaba. Çok kötüyüm çok korkuyorum

Benim 6 numara. Gozluk ya da lens olmadan telefon bile kullanamiyorum. Sükret haline.
Rabbim yardımcın olsun canım benim. Hic bir zaman isyan etmedim ama 2.siradan bile tahtayi göremiyorum tv izleyemiyorum off off

bir yıl öncesine kadar %120 görüyorken şimdi hem miyop hem astigmat var iki gözümde de. Hiç ağlamadım nedense. İki gözü de görmeyen, doğuştan göremeyen bir sürü insan var. Bunları düşünmek lazım.

Gözlüğe malesef ben de alışamadım. Şimdilik sadece araba kullanırken ve altyazılı bişeyler izleyeceksem takıyorum. O yüzdn lense geçmeyi düşünüyorum. Sen de bu seçeneği düşünebilirsin. Hem sadece miyop için daha ucuz ve daha rahat oluyor lens. İşin içşne astigmat girince uçuyor fiyatlar.

Özel değilse bir sebebi var mı Sephora? Birden bire gibi olmuş?

Lensi beceremem, o günlük takıp çıkarılacak suda bekleyecek, arada sırada göze batacak. Gözlük rahat ama benimkinin camı kalın olur büyük ihtimal

Özel değilse bir sebebi var mı Sephora? Birden bire gibi olmuş?
Yok sebebi canım. Son bir sene biraz fazla ders çalıştım sanırım. Kpss derdi vardı, girmem gereken bir kurumun yabancı dil sınavı vardı. Çok fazla yordum gözlerimi sanırım. Bir de bir hata yapıyormuşum doktorum çok kızdı. Ipad kullanıyorum son 2 yıldır. Ama elimde bu alet varken tv de karşımda açık oluyor genelde. Bir uzağa bir yakına bakmak çok bozuyormuş gözleri. Şimdi ya tv ya internetle ilgileniyorum. İkisine birden bakmıyorum. Doktorum bu akıllı telefonlar yaygınlaştıktan sonra göz bozukluklarının çok arttığını söylüyor.

Lensi beceremem, o günlük takıp çıkarılacak suda bekleyecek, arada sırada göze batacak. Gözlük rahat ama benimkinin camı kalın olur büyük ihtimal
Cam kalınlığı diye bir şey yok. İnceltiyorlar camları artık. Eskisi gibi pahalı da değil. Eşimin 6.5 numara gözlükleri incecik.

Çok sağol, kumandayı elime alıp tvyi kapatmam bir oldu. Kendimce, önemli olan sabit durmaması arada açıyı değiştirmek iyi oluyordur kesin diyordum, ama ne olur ne olmaz. Geçmiş olsun sana çok, ilerlemeden farkedebilmiş olman daha önemli. Gözünün nurunun karşılığını umarım en kısa zamanda alırsın

Allah sana başka dert vermesin, hakikaten okurken şaka falan sandım.. İnsanlar kanser oluyor, kanseri yeniyor.. neler neler oluyor çevremizde. Benimde gözlerim liseden beri bozuk, 4.75 derecem hatta. Lens olmadan annemi babamı zor tanıyorum, ama hiç engel olmadı, niye engel olsun, 18 oldugunda lazerle cizdirirsin, 10 dakikada turp gibi kalkarsın bitti gitti.. ben lazerde olmadım, istemedim gereksiz buldum acıkcası, lensimi gozlugumu takıyorum, sorunum çözülüyor...

Keşke benimde derdim böyle basit olsa.. gözüm bozuk diye üzülsem.

18 yaşındayim zaten.Lazer herkes tavsiye ediyor, araştırdım lazer olursam katarakt ameliyati olamazmişim yaşlanınca. Ya da en ufak hata gözleri kör ediyormuş. Tabikii tek derdim bu değil ama 1 metre ötesini görememek nedir bilir misin

Dediğim gibi bu çağda herkesin gözleri problemli. Tepkim fazla olabilir ama göz bu es geçememki

es geçmek değil üzülmen normal ama bence gözünün bozulmasından öte bir problem var burada
tepkin fazla çünkü göz bozulmasına göre
doktor deyince bile korkman falan

Canım benim gozler 4.75 / bırak 1 metreyi karşı koltukta oturan kardeşimi pixel pixel goruyorum şu an, televizyondaki dizileri seçemiyorum oyuncuları sesinden tanıyorum. Lens takmadan dışarı çıksam yoldaki arabayı zor goruyorum. 5 metre ilerdeki koca yazılı tabelayı okuyamıyorum. Gayet iyi bilirim yani.
Gayet paşalar gibiyim keyfim yerinde, takıyorum lensimi bitiyor derdim.

Iyiki baska ciddi bi rahatsizligin yokmus Allah ta vermesin aglaya aglaya helva kavurmaya baslardin heralde buyutulecek birsey yok ince hastaliga yakalanmista tedavisi yok gibi davranma bence buyutme ve arastir gozluklerinide kullan

Odağın sürekli değişmesi zamanla göz merceğinin yapısını mı şeklini mi ne değiştiriyormuş. O tvler kapanacak ben radyo kanallarındn birini açıyorum genelde internete gireceksem. Ekran siyah oluyor gözüm kaymıyor böylece. Hem de ses oluyor evin içinde.
Sağol canım, kimsenin emekleri boşaçıkmasa keşke..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…