Elbette. Amin. Insan tek gözünü dünyalara değişmez. Beni miyop olanlar anlar :-(Allah başka dert vermesin
Rabbim yardımcın olsun canım benim. Hic bir zaman isyan etmedim ama 2.siradan bile tahtayi göremiyorum tv izleyemiyorum off offBenim 6 numara. Gozluk ya da lens olmadan telefon bile kullanamiyorum. Sükret haline.
bir yıl öncesine kadar %120 görüyorken şimdi hem miyop hem astigmat var iki gözümde de. Hiç ağlamadım nedense. İki gözü de görmeyen, doğuştan göremeyen bir sürü insan var. Bunları düşünmek lazım.
Gözlüğe malesef ben de alışamadım. Şimdilik sadece araba kullanırken ve altyazılı bişeyler izleyeceksem takıyorum. O yüzdn lense geçmeyi düşünüyorum. Sen de bu seçeneği düşünebilirsin. Hem sadece miyop için daha ucuz ve daha rahat oluyor lens. İşin içşne astigmat girince uçuyor fiyatlar.
Lensi beceremem, o günlük takıp çıkarılacak suda bekleyecek, arada sırada göze batacak. Gözlük rahat ama benimkinin camı kalın olur büyük ihtimalbir yıl öncesine kadar %120 görüyorken şimdi hem miyop hem astigmat var iki gözümde de. Hiç ağlamadım nedense. İki gözü de görmeyen, doğuştan göremeyen bir sürü insan var. Bunları düşünmek lazım.
Gözlüğe malesef ben de alışamadım. Şimdilik sadece araba kullanırken ve altyazılı bişeyler izleyeceksem takıyorum. O yüzdn lense geçmeyi düşünüyorum. Sen de bu seçeneği düşünebilirsin. Hem sadece miyop için daha ucuz ve daha rahat oluyor lens. İşin içşne astigmat girince uçuyor fiyatlar.
Yok sebebi canım. Son bir sene biraz fazla ders çalıştım sanırım. Kpss derdi vardı, girmem gereken bir kurumun yabancı dil sınavı vardı. Çok fazla yordum gözlerimi sanırım. Bir de bir hata yapıyormuşum doktorum çok kızdı. Ipad kullanıyorum son 2 yıldır. Ama elimde bu alet varken tv de karşımda açık oluyor genelde. Bir uzağa bir yakına bakmak çok bozuyormuş gözleri. Şimdi ya tv ya internetle ilgileniyorum. İkisine birden bakmıyorum. Doktorum bu akıllı telefonlar yaygınlaştıktan sonra göz bozukluklarının çok arttığını söylüyor.Özel değilse bir sebebi var mı Sephora? Birden bire gibi olmuş?
Cam kalınlığı diye bir şey yok. İnceltiyorlar camları artık. Eskisi gibi pahalı da değil. Eşimin 6.5 numara gözlükleri incecik.Lensi beceremem, o günlük takıp çıkarılacak suda bekleyecek, arada sırada göze batacak. Gözlük rahat ama benimkinin camı kalın olur büyük ihtimal
Yok sebebi canım. Son bir sene biraz fazla ders çalıştım sanırım. Kpss derdi vardı, girmem gereken bir kurumun yabancı dil sınavı vardı. Çok fazla yordum gözlerimi sanırım. Bir de bir hata yapıyormuşum doktorum çok kızdı. Ipad kullanıyorum son 2 yıldır. Ama elimde bu alet varken tv de karşımda açık oluyor genelde. Bir uzağa bir yakına bakmak çok bozuyormuş gözleri. Şimdi ya tv ya internetle ilgileniyorum. İkisine birden bakmıyorum. Doktorum bu akıllı telefonlar yaygınlaştıktan sonra göz bozukluklarının çok arttığını söylüyor.
Dediğim gibi bu çağda herkesin gözleri problemli. Tepkim fazla olabilir ama göz bu es geçememkiNeden bu kadar üzüldüğünü anlamadım
Tamam insanın morali bozulabilir her hastalıkta ama tepkin fazla değil mi biraz
18 yaşındayim zaten.Lazer herkes tavsiye ediyor, araştırdım lazer olursam katarakt ameliyati olamazmişim yaşlanınca. Ya da en ufak hata gözleri kör ediyormuş. Tabikii tek derdim bu değil ama 1 metre ötesini görememek nedir bilir misinAllah sana başka dert vermesin, hakikaten okurken şaka falan sandım.. İnsanlar kanser oluyor, kanseri yeniyor.. neler neler oluyor çevremizde. Benimde gözlerim liseden beri bozuk, 4.75 derecem hatta. Lens olmadan annemi babamı zor tanıyorum, ama hiç engel olmadı, niye engel olsun, 18 oldugunda lazerle cizdirirsin, 10 dakikada turp gibi kalkarsın bitti gitti.. ben lazerde olmadım, istemedim gereksiz buldum acıkcası, lensimi gozlugumu takıyorum, sorunum çözülüyor...
Keşke benimde derdim böyle basit olsa.. gözüm bozuk diye üzülsem.
Dediğim gibi bu çağda herkesin gözleri problemli. Tepkim fazla olabilir ama göz bu es geçememki
18 yaşındayim zaten.Lazer herkes tavsiye ediyor, araştırdım lazer olursam katarakt ameliyati olamazmişim yaşlanınca. Ya da en ufak hata gözleri kör ediyormuş. Tabikii tek derdim bu değil ama 1 metre ötesini görememek nedir bilir misin
Elbette. Amin. Insan tek gözünü dünyalara değişmez. Beni miyop olanlar anlar :-(
Odağın sürekli değişmesi zamanla göz merceğinin yapısını mı şeklini mi ne değiştiriyormuş. O tvler kapanacakÇok sağol, kumandayı elime alıp tvyi kapatmam bir oldu. Kendimce, önemli olan sabit durmaması arada açıyı değiştirmek iyi oluyordur kesin diyordum, ama ne olur ne olmaz. Geçmiş olsun sana çok, ilerlemeden farkedebilmiş olman daha önemli. Gözünün nurunun karşılığını umarım en kısa zamanda alırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?