Doktor kelimesini duyunca bile korkuyorum kizlar nolur bakin

senin derdin yokmuş ki bunu kendine dert edinmişsin. bir etrafına bak insanlar sapasağlam doğuyorlar, bir sürü sebepten uzuvlarını kaybediyorlar. şükret haline. bir sürü seçenek var. envai çeşit gözlük, lens, olmadı lazer.
ilerde olup olmayacağın katarakt için bile nerdeyse şimdiden üzülücen.
bak ben son derece iyi duyan bir bireyken, lise son sınıfta ağır geçirdiğim kızamık yüzünden, ileriki yıllarda işitme engelli oldum. ince seslerin neredeyse tamama yakınını kaybettim. sonuç %50 üzeri sesler yok sadece uğultu, duyduğunu anlamama. her iki kulağıma da kulak için protez kullanıyorum, bir kere bile niye ben demedim, hiç duymayanlar var dedim. cihaz taktım duyuyorum dedim.
bence sen şımarıksın.

dostum sen şaka mı yapıyorsun? arkadaş 4.75 miyopum diyor. sen "ama 1 metre ötesini görememek nedir bilir misin" diyorsun.

bende önemli bir konu sandim =) güldürdü yazin beni =))
ben 6 yasindan beri gözlük kullaniyorum her sene bir numara yarim numara yükseldi suan biri 3 biri 3 bucuk simdilik iki senedir yükselmiyor. ama gözlük takmayi seviyordum ben yükselmeside rahatsiz etmedi.. kendine bosuna üzme bence yükselse ne olurki gözlük ayni gözlük kim bilcek 3 mü 5mi oldugunu? simdilerde ince camda taktirabiliyorsun sonucta..

dostum sen şaka mı yapıyorsun? arkadaş 4.75 miyopum diyor. sen "ama 1 metre ötesini görememek nedir bilir misin" diyorsun.

Hahah ben ne bilirim 1 metre uzagı gorememeyi, ben 5 cm otesini zor görüyorum, birde vertigom var, yürürken sola doğru çekiyorum durduk yere başım maşım doner, bari gidip helvamı kavurayım, ölmüşüm haberim yok.

yürürken sağa sola çekmeyi ben çok iyi biliyorum. protezimi takmayıp dışarı çıkarsam, dengem sıfır.
konuyu okuyunca şaka yapıyor herhalde dedim.

Benim gözler 4 numara miyop lens, gözlük takmasam dibimi görmüyorum
Çevremde gözü iyi gören insan yok denecek kadar az.
Bunda abartıp ağlayacak , depresyonlara girecek bi durum yok yani.

yürürken sağa sola çekmeyi ben çok iyi biliyorum. protezimi takmayıp dışarı çıkarsam, dengem sıfır.
konuyu okuyunca şaka yapıyor herhalde dedim.

Bende şaka falan sandım, baktım ciddi. Yine sakin sakin yorumumu yaptım, samimi oldugum biri olsa dalga gecerdim gercekten. Millet ne hastalıklarla ugrasıyor, hanım kızımız azıcık bulanık goruyor diye ağlayıp sızlanıyor, keşke hepimizin derdi boyle olsa vallahide buna ağlasak..

Konu önemli tamam da burada göz bozulmasından öte bir şey var bence böyle aşırı tepki vermesine sebep olan

16 yildir gozlerim bozuk son 10 yildir lens kullaniorum hic uzulmedim bizde mi sorun var acaba :) cocukken gozluklu olmak ne demek sen onu bilir misin :)) allah baska dert vermesin gecmis olsun :)

Beni miyop olanlar anlar demissin ya Seni 4.5 numara miyop ve 1 numara astigmati olan biri olarak bile anlayamadim. Ne var bunda dunyanin sonu mu ben de basligi okuyunca kanser filan korkusuna hastaneye gidemeyen birini dusundum. Rabbim sifalar versin diyerek actim. Rabbim sana da sifa versin o ayri.
Goruyormusunuz cok sukur. 1 numara gozluk cami da ayni 4 numara gozluk cami da ayni miyopta sorunu siz kendinize ediyorsunuz. Ne farkeder. Birakin su takintilari yasiniz genc hos ben o yasta da sorun yapmadim ya. Simdiki gencler bir sivilce de cikda dunyanin sonu zannediyor. Rabbim baska dert vermesin

benimki 2 numara.
lens kullanmasam herşeyi,herkesi bulanık görüyorum.çalışıyorum.işe gittiğimde biri bana mı birşey söylüyor ve ya biri bana mı selam veriyor diye tedirgin oluyordum ve ya karşımdaki insan bir soru sorunca hemen atlıyordum cevap veriyordum ama sonra gözlerimi kısınca anlıyordum ki meğer o kişi bana değil yanımdaki kişiye soru soruyormuş.görme problemi olunca böyle komiklikler yaşanıyor ama benim imdadıma lens yetişti.her sabah 7 de takıyorum ve akşama kadar böyle geziyorum.artık gözlük bile kullanmıyorum.fena alıştım lense.

Kızlar hepinize tek tek cevap isterdim. Rabbim kimseye hastalık vermesin. Ne alaka diyeceksiniz ama benim kardeşim zihinsel engelli, annem kanser atlattı. Yani ağır hastalıkları biliyorum şüpheniz olmasın. Benimkini şımarıklık olan düşünenlere pes diyorum. Ya ne alaka şımarıklıkla. Ben konuyu grip oldum diye açmadım. Göz bu göz! Sanki kafam boşmuşda bunu takiyomuşum gibi konuşmuşsunuz. Çok kötü görüyorum ve bu benim için ciddi problem..!

Öncelikle yüce Rabbim sana şifa versin. Yazını çok üzülerek okudum. Fakat bende hiçbir zaman isyan etmedim neden ben demedim. Ama ağladımmı çok. Hassas duyguluyum herşeye ağlarim zaten. Şımarıklık ne alaka açıklar mısın?her ne olursa olsun hastalığın şımarıklığı olmaz.

Elbette. Amin. Insan tek gözünü dünyalara değişmez. Beni miyop olanlar anlar :-(

sanki kör olmuş gibi konuşuyorsun. Allah'ın gücüne gider. altı üstü bi göz muayenesi git yaptır kurtul. bu şekilde kaçarsan numarası daha yükselebilir belki.

Gozumun birisi %20 goruyor. Lensimi takmazsam ileride duran kim bana mi bakiyor hic anlamam. Tv de ne yaziyor okuyamam. Ama bir cozumu tedavisi var cok sukur. Sizi anliyorum bir yandan ama Allah baska dert vermesin.

konunu göz bu göz olduğunu biliyoruz da niye abarttığını anlayamadık. ailene de geçmiş olsun tabiki kolay şeyler değil. bu kadar takarsan sen de ilerde kanser olabilirsin allah korusun. gözü 1 derece miyop oldu diye günlerce ağlayanı da ilk defa gördüm açıkçası herkesin ayrı bir derdi var tek dertli sen değilsin ki

Gözün 1.5 diye bu kadar ağlarsan, Allah vermesin üzüntüden kanser olursun zaten. Allah başka dert vermesin, bırak en kötü hastalığın bu olsun yani. Şımarıklık diyenlere kızıyorsun ama biraz öyle. Dermansız bir dert değil. Kör olma riski olan bir durum değil. Migrenim var, menisküsüm yırtık, ülserim var. Bir gün olsun oturup ağlamadım, Allah beterinden korusun diye düşündüm hep.

bu durumda ben gidip kendimi köprüden atayım. gözüm miyop. lensle 6 numara miyop. lenssiz gözlükle 6 buçuk. geçen hafta baktırdım. 1 de astigmat var. .)
kısaca körüm kör..
lensler sağolsun bu arada :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…