Doktor kürtaj dedi akıl verin nolur

bir bak istersen
Doum kontrol hap kullanrken gebe kaldm. Ne yapmalym?, hap kullanrken hamile (gebe) kalmak - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

ayrıca Aile Planlamas ve doum kontrol yntemleri ile hamilelik, gebelik nleme, gebelikten (hamilelikten) korunma - Jinekolog Operatr Dr. Kaan (Kaan) Kocatepe - http://www.aileplanlama.com da
DOĞUM KONTROL HAPI KULLANIMINDA OLUŞAN ÖZEL DURUMLAR

Gebelik oluşması

Düzenli olarak doğum kontrol hapı kullanılması durumunda gebelik oluşması çok düşük bir olasılıktır. Ancak ilaç alımının unutulması, ilacın son kullanma tarihinin geçmiş olması veya bilinmeyen bazı nedenlerle gebelik oluşabilir.
Gebelik oluştuktan sonra anne adayı doğum yapmaya karar verirse bebeğin gelişimi dikkatlice izlenir. Doğum kontrol hapı kullanılması esnasında oluşan gebeliklerden doğan bebeklerde ciddi doğumsal kusurların ortaya çıkma olasılığı ilacı kullanmamış olanlara göre çok yüksek değildir. Ancak bu tür olguların bildirildiği bilimsel yayınların sayısı bu konuda bir sonuca varmak için yeterli değildir. Genel olarak söylemek gerekirse doğum kontrol hapı kullanırken gebe kalan kadınlarda, kadın bebeğini istiyorsa çok ender durumlarda tahliye yönünde karar verilir.

ayrıca google da ararsan daha ayrıntılı bilgi alırsın iyice araştır bir doktora daha görün ondan sonra karar ver olurmu canım şimdiden geçmiş olsun

Cok tuhaf ya...
böyle bır kararı sen ve esın verebılırsın doktor buna emırvakı yapamaz kı...
belkı sen cocugunda sıkıntı olsa da dogurmak ıstıyorsun ayrıca bu kadar kolay mı tanı konuyormus sasırdım dogrusu...
baska doktora gıt cnm sen

bu bebeği istiyorsun gebeliği devam ettir canım
doktorunu değiştir
aslında bir üni. hast. gidebilirsin
bütün testlerini yaptır için rahat olsun

alsanaalsanasmile bu doktorlara sinir oluyorummmmm
bi ara ege üniversitesindeki doktorlardan biri hatta dalında baya bi uzmanmış,kim gitse kürtaj diyormuş
o kadar adi insanlar varki,maksat nüfus çoğalmasın
nolur bir doktorun söylediğiyle kalmayın mutlaka başka bir doktora daha görünün
bunların hesabını nasıl verecekler bu doktorlar

ve bugün duydum ki arkadaşlar. aynı doktor bi kadına 3 aylık bi kadına hemde doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldığı için kürtaj yapamam ama iğneyle bebeği düşürücez çünkü sakat olur demiş. bursa şevket yılmazdaki bu doktoru bebeğimde bi sorun çıkmazsa şikayet edicem...

bencede şikayet et
hatta tazminat davası bile aç
eğer gerçekten birşey yokda hemen kürtaj diyorsa çeksin şerefsiz

haketti bunu dr. öyle ezbere bişey grmeden kürtajmı olurmuş yaaa bn ilk defa duydum bunu 2 arkadaşım doğum kontrol hapı içtikleri halde hamile kaldılar ikisininde maşşallah şimdi çok sağlıklı çocukları var.

bu ne saçmalık yaa doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalan birsürü insan var hiçbişey olmaz meraketme artık doktorlara güvenmiyorumbenimde aşırı sütüm olduğu halde zorla mama başlatmıştı doktor müsfettesinin biri doya doya emziremedim kuzumu içimde uhde kaldı
bazı doktorlar kendi kendilerine karar alıp uygulatmaya çalışıyolar

Eğer henüz kürtaj olmadıysan tam teşekküllü bir hastanede farmakoloji uzmanına başvur, teratojenik rapor yazsınlar.

Teratojenite, bebeğin anne karnında ilaca maruz kalması sonucunda oluşabilecek riskleri içeren bir analiz. Farmakoloji uzmanı doktor sana ilacı ne zaman aldığını, ne kadar ve ne süreyle aldığını falan soracaktır. Buna göre, literatürden de faydalanarak, riskin ne olduğunu söyler. Benim eşim farmakoloji uzmanı ve kendisine kadın doğumdan "alınsın" diye gelen bir çok hastanın aslında hiç de ciddi bir risk içermediğini söylüyor. Kadın doğum doktorlar herhangi bir risk almak istemediği için en ufak bir olayda kürtaj kararı veriyorlar. Eşim, "hayır kürtaja gerek yok" diye rapor verdiği gebeleri, doğumdan sonra hep arayarak geriye doğru takip ediyor ve inanır mısın bugüne kadar özürlü tek bir bebek dahi doğmadı. Mesela, ilk 4 hafta, ya hep ya hiç diye bir kural var, dünyada bütün doktorlar kabul ediyor bunu, yani bu şu demek: Eğer ilk 4 hafta ilaca maruz kalmışsan, bebek ya tam etkilenmiştir, ve zaten bu durumda kendiliğinden düşer, kalbi durur vb. ya da hiç bir şey olmamıştır ve gebelik devam eder.

Çok uzun yazmak istemiyorum, ama dediğim gibi bir teratojenite raporu al, farmakoloji uzmanına danış. Eğer İzmir'e gelebilme şansın varsa, Yeşilyurt devlet hastanesinde bu hizmet veriliyor.

Son düzenleme:
evet kızlar müjdemi isterim.
sevgili Sui kullanıcı adlı arkadaşımız sayesinde ve onun eşi sayesinde bebeğimde bi sorun olmadığını öğrendim. hepinizin huzurunda kendilerine binlerce kez teşekkür ediyorum ....

ahh canım benım gozunuzaydın canımm... cook sevındım... Allahım saglıkla kucagına da almayı nasıp eder ınsallah... sen ıcını ferah tut arkadasım,Allah o kadar buyuk kı...

bebekle ilgili gelişmeleri paylaşabilir misin??kötü günleri atlattın umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…