Doktor olmak degil onemli olan INSAN olmak..

bronşitin röntgen bulgusu yoktur.
öksürüğü kesmek de doğru değildir.
ilk doktorun yanlış yaptığına dair çok somut bir şey yok.
bu ülkede doktorlar sırf hastalar mutlu olsun diye her türlü ilacı yazıp gönderiyorlar.
doktoru korumak için yazmadım ama, ikinci doktorun tavrını da hiç hoş bulmadım

Tabii ki gerekli yerlere şikayet edeceksiniz. Ayrıca lütfen internetteki doktor sitelerinde de adının altına bu durumu yorum olarak anlatın ki diğer hastalar da bilsin ona gore gitsin.

Biz arastirdik ama ilaclar cok hafifmis. Cocuklara veriliyormus o ilaclar. Mideye dokuncak birsey yok denildi. Peki neden ben ayakta duramiyorken tahlil istemedi zaturre felan gibisinden.

Biz arastirdik ama ilaclar cok hafifmis. Cocuklara veriliyormus o ilaclar. Mideye dokuncak birsey yok denildi. Peki neden ben ayakta duramiyorken tahlil istemedi zaturre felan gibisinden.

Deneyimli çoğu hekim röntgen istemez zaten. Akciğerleri dinlersin, bir ses duyarsın ve bir tanı düşünürsün, tanını doğrulamak için röntgen istersin. Ben çok isterim mesela röntgen, yeniyim çünkü meslekte, tanımı doğrulamaya ihtiyaç duyuyorum. Ama on yıllık bir uzman ben kadar sık istemiyordur.

Doktorun tedavisine karisamazsiniz. Yeri gelir geri yok der ilaç yazmaz gonderir. Şikayetle bir yere varacağınızı sanmıyorum. Bir daha bilgisine guvenmediginiz doktora gitmeyin, yakınlarınızı da uyarin.. Tek yapabileceğiniz bu.

Tahlil istemeden de klinik belirtilerle teshis koyabilir.Tecrubeli drlar az tahlil isteyerek teshis koyar onu soyleyeyim.O dr bilemem tabi.Hangisi balgami sokturmus hangisi durdurmus anlamadim.Ama balgam varsa sokturulur.Balgam yok kuru oksurukse bastirilir.Teshiste ne yaziyordu usye mi asye mi.Cigerlerinde miymis bogazinda mi?

Aynen boyle.
Rontgeni zirt pirt istemek de radyosyon alimina sebep olur zaten.

Ilk gittigimin tanisi 1. Astim 2 bronsit aynj bu sekilde yaziyordu. 2. Gittigim dr allerjik dedi

Basit bir gripte yada usyede de ayakta duramiyoruz.Ayakta duramamak kistas degil.Belirtileri dinler.Klinik belirtilerle teshis koyabilir.Ilaclar neymis bir yazabilir misin?Ilk dr ne yazdi ne teshis koydu ikinci dr ne yazdi ne teshis koydu.?

Bu arada Allah beterinden korusun.

Ilac isimlerini ozel den atsam receteler eczanede. Taniyi hatirlamiyorum

Ilk gittigimin tanisi 1. Astim 2 bronsit aynj bu sekilde yaziyordu. 2. Gittigim dr allerjik dedi
Astim bronsit in de alerjik bir yapisi vardir aslinda.Ilaclar ne her ikisinin. Burdaki dr hanim da degerlendirsin o daha iyi degerlendirir.

İlk gittiğiniz bölümün göğüs hastalıkları olduğunu yazmıştınız sanırım, o bölümde uygulanan standart bir tedavidir bu, soğuk algınlığının ya da enfeksiyonun bronşit veya astıma çevirmemesi için yapılır bu uygulama, ciğerleri temizlemek önemlidir, hastanın öksürükten duyduğu sıkıntıyı gidermek değil ayrıca röntgen de istemiyorlar genelde ciğerleri dinleyerek karar veriyorlar. Eczacıların dediğini ise ciddiye almamanızı öneririm, o kadar tıbbi bilgileri olsa doktor olurlardı. Siz hastalıktan duyduğunuz yakınmayı gideren doktoru haklı olarak iyi görüyorsunuz ama acil doktoru ile göğüs hastalıkları doktorunun konuya bakışı çok farklı. Yıllarca baş edemediğim öksürüğü basit ilaçlarla gidermeye çalışan acil ve dahiliye doktorlarının cezasını dört yıl bronşit tedavisi görerek ödedim. Bu yazdığım bilgileri de o bölüm doktorlarından öğrendim, bir ilaç bir günde öksürüğünüzü kesiyor ise tedavi yoktur sadece semptom bastırma vardır

Çok seviyorum sizin gibi mideyi düşünen doktorları

Muhtemelen ilk gittiginizde atesiniz yoktu. Doktor viral bir enfeksiyona bagli balgam artisi ve oksuruk dusundu. Ama ustune bakteriyel bir enfeksiyon eklendi ve atesiniz cikti. Haliyle ilaclariniz etkisiz kaldi. Acildeki doktor pratisyen. İlk gittiginiz doktor uzman. Sizce elestiri ve boylesine yersiz bi elestiriyi iyi niyetli mi yapmis. Yapmisda ne kadar hakliymis.
Bakin hayatin hic bir yerinde olmadigi gibi tipta da 2*2 4 degil. O sirada var olmayan bakteriyel enfeksiyon icin size antibiyotik verilse buradaki en buyuk zarara ugrayacak olan yine sensin. Ama farkinda degilsin.
Doktor cok iyidir demiyorum, savunmuyorum. Ama insan tam olarak hakim olmadigi konularda ahkam kesmemeli bunu ancak ahmaklar yapar.

Mide korucu neden yazmis demesi tamamen sacma. Bu cumle doktora aitse ondan aldigin ilaclara guvenmen bilemiyorum. Olmaya da bilir tabi bilemiyoruz.
Yani egitim egitim egitim. Ne diyim. Sistem ve bu cahillik ins onumzdeki 15 yilda hastane kapisinda doktor bulamayan bir ulkeye evrilmemize sebep olmaz. İngiltere orneginde oldugu gibi. Olursa uzulur muyum. Uzulmem acikcasi.

Canim ben zaten ates hissetmiyordum ki. Ilk gittigimde zaten ates vs bakmadi. Acil doktoru bakinca anladik atesim oldugunu yoksa hic hissetmiyordum. Belki o doktora gittigimdede vardi ama olcmedigimiz icin bilmiyorduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…