• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman sen ne işe yarıyorsun deseydiniz.Başından savmış resmen.Nasıl rahat yiyebiliyor aldığı parayı merak ediyorum.
Dua falan yazın böyle bırakmayın dedim. Kimyasal gebelikler geçirdim birçok kez Tedavisi yokmuş ona dua etcekmişim olsun diye. Özel hastane bide üstüne 1 buçuk saat beklettiler

Ya damı işinden etmek gibi bir amacım yok zaten. Öyle bir şey aklımdan geçmedi. Sadece bir uyarı alsın, devam etmesin hastalarına böyle davranmaya. İstediğim tek şey bu.
Yok ya zaten isinden neden olsun? Sadece onu yapamam bunu yapamam demeseler diyorum. Aile hekimliginin kurulus amaci,ilac yazdirmaya gidenler, basi gozu disi agriyanlar ,enjeksiyon yaptiracak olanlar devlet hastanelerinde,tip fakultelerinde bosa yer kaplamasin,hiyerarsiye uygun sekilde basit seyler icin kendi mahallelerinde ugrayabilecekleri bir yer olsun,orada bu isler cozulsun,degil midir? Ben oyle biliyorum. İlk baslarda bu amaca uygun sekilde calistilar ama simdi herkeste bir kompleks,hemsiresi ayri tripte,doktor desen basit bir goz muayenesini yapamayacak durumda,ben renk koru muyum,gece korlugum var mi,ayagim topal mi ona bile bakmaktan aciz. Niye aciz yani? Cagirsinlar bu hekim arkadaslari sorsunlar mesela,doktorcum neden yapmiyorsun bunu desinler. Belki bu doktorlarin da soyleyecegi bir cift bir sey vardir anlatsinlar dertlerini,onlarin da derdi cozulsun,vatandas olarak da benim derdim cozulsun, benim talebim bu mesela. Sikayet edince ben cozum bekliyorum ama afedersin arkadasim bir moka yaramiyor sikayetler.

Yok ya zaten isinden neden olsun? Sadece onu yapamam bunu yapamam demeseler diyorum. Aile hekimliginin kurulus amaci,ilac yazdirmaya gidenler, basi gozu disi agriyanlar ,enjeksiyon yaptiracak olanlar devlet hastanelerinde,tip fakultelerinde bosa yer kaplamasin,hiyerarsiye uygun sekilde basit seyler icin kendi mahallelerinde ugrayabilecekleri bir yer olsun,orada bu isler cozulsun,degil midir? Ben oyle biliyorum. İlk baslarda bu amaca uygun sekilde calistilar ama simdi herkeste bir kompleks,hemsiresi ayri tripte,doktor desen basit bir goz muayenesini yapamayacak durumda,ben renk koru muyum,gece korlugum var mi,ayagim topal mi ona bile bakmaktan aciz. Niye aciz yani? Cagirsinlar bu hekim arkadaslari sorsunlar mesela,doktorcum neden yapmiyorsun bunu desinler. Belki bu doktorlarin da soyleyecegi bir cift bir sey vardir anlatsinlar dertlerini,onlarin da derdi cozulsun,vatandas olarak da benim derdim cozulsun, benim talebim bu mesela. Sikayet edince ben cozum bekliyorum ama afedersin arkadasim bir moka yaramiyor sikayetler.

Şahane özet olmuş. İşin kırılma noktası kompleks sanırım.
O da doğru şikayet işe yaramıyor ama rahatsız olduğumuz durumları şikayet etmezsek de şikayet etme hakkımız kalmıyor. Bugün ben ederim, yarın başkası eder birilerinin kulağına su kaçırırız belki. Diğer türlü kendi çözümümü bulup oturmak bana doğru gelmiyor. Dünyayı ben kurtarcam sanki, ama işte kişilik meselesi.

Benim sansli adamin aile hekimi onu da yapiyordu yahu. Bugun gordum sasirdim. Cani isteyen yapiyor,istemeyen yapmiyor. Zaten halihazirda gorup gormedigini anlamalari icin harf sekil gostermesi yeterli. Bunu da yapamiyorlar. Hadi tamam yapamiyorum diyorsun,neden her yer tek tip degil ben ona kiziyorum. Ahmet baska mehmet baska. Cezasini da benim gibiler cekiyor. Adam bir de tutturdu devlet hastaneleri yapiyor bunu standart uygulama diye. Meger ozeller de yapiyormus beni yanlis yonlendiriyor. E ben esek miyim sana geldim,dogrudan ozele gidebiliyormusuz. Bastan asagi fiyasko yav uyuz oldum :KK66:

ahaha kızım sende bu şans varken yapamayan tek aile hekimi sana denk gelir.
adamın şansı değil o senin şanssızlığın:))

Ankaradamisiniz aynı bizim aile hekimi gibi:)) Allahtan bizimki hem gıcık hem şirin yaşlı idare edebiliyorz:)

Şu 'gunde 100 tane hastaya bakiyorum' bahanesinin arkasina siginip, hastalara kotu davranma hakkini kendinde goren doktorlara asiri gicik oluyorum. Bu senin gorevin kardesim. Ben de bankaciyim, onume gelen insanlara bir gun bile kotu davranmadim ki benimki para isi. İnsan sagligi cok baska bir sey. Recete yazmamasini anlarim ama hakareti, ters davranmayi asla.

aynen öyle aynen

Konu sahibinin olaydan bagimsiz olarak soyleyeyim
Gordugu hastaya da yazamiyor :KK66:
Ben ehliyet degisimi icin saglik raporu almak uzere gittim aile hekimine
Muayene edemiyorum dedi
Devlete de degil,ozel hastaneye sevk etti :) boyleleri de var

vermiyorlar saglık raporu resmen ozele gidiyoruz resmen insanlara bilerek yapıyor bazı doktorlar

Selam millet.

Az önce aile hekimimizle sağlam bir tartışma yaşadık. Sorunu anlatmayacağım çünkü tartışma çıksın istemiyorum. %100 haklı olduğum bir konu ve aynı konuda defalarca aynı şeyi yaşadık. Aile hekimimiz malesef egolarını hastaları üzerinde tatmin etmekten zevk alan bir adam. Doktor değiştirme şansımız yok. Daha önce birkaç kez sabim'e telefonla şikayette bulunduk ancak bir sonuç alamadık. İsmimi cismimi vermeden, daha etkili yollarla şikayet edebileceğim bir yer var mı?

Ekleme:

Konuyu anlatmamam hoş karşılanmadı. O yüzden ekliyorum.

Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.

Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.
Şöyle başka doktor bunları yaz dedi deyip kendisinin tedavi etmeden direk şu doktor bunu yaz dedi derseniz doktor da gidin o yazsın o halde diyebilir.Çoğu boyle değil ama tabıkı yazalım diolar.Olayın ayrıntısı gerekıyor.Belki doktorunuz böle konularda hassastır olabılır.Bimer ,Cimer ve sağlık bakanlığı 184 ü arayıp sıkayet edebılırsınız.

Ankaradamisiniz aynı bizim aile hekimi gibi:)) Allahtan bizimki hem gıcık hem şirin yaşlı idare edebiliyorz:)

Yok izmirdeyim. Bundan önceki bizim de tonton huysuz ihtiyardı. Tahlile gidince bu ay yapmam git haftaya gel falan derdi, ya da burun spreyi kullanıyorum diye kızardı bana ama hakaret ya da ona benzer bir şey duymadık hiç kendisinden. Bu beyefendiyle bir türlü anlaşamıyoruz.

Üç yıldır polikliniklerde asistan doktor abi ablalarimla beraber durdum..Hocalarla hasta baktık..Hiç bir sekilde hastasını aşağılayan doktor görmedim...Ki ben de hastaya iyi davranmaya aşırı derece dikkat eden biriyimdir..Ben ne gördüm..Doktorun sabrını sınayan bağırıp çağıran anlamak istemeyen ve sonunda hastasını takmadı aşağıladı damgasi yiyen doktorlari gördüm..Kendisiyle beraber bekleyen onca hasta varken ve doktor sanki iceride baska seyler yapiyor gibi beklemekten sıkılıp kavga çıkaranları gördüm..Suratıma yazdığım reçeteyi fırlatan insanın yüzündeki saygısız kendini begenmis ifadeyi gordum..Umarım bir gün bunlari da farkedersiniz..

Cidden mi görmediniz :))) lütfen güldürmeyin, lütfen! O hastaların yaptığının benzerini doktorlar yapıyor, sadece daha profesyonel ve bulundukları pozıyonun hakkını vererek , o pozisyonun verdiği hiyerarşik yetkiyi suistimal ederek. Doktorlarda bu toplumun bir parçası, ne eksikler ne de fazla. Her ülkenin eğitimlisi de az çok ortalamasına benzer. Entelektüel hekimleri tenzih ederim. Bunu da ailesinde epey hekim olan biri olarak söylüyorum ki, Türkiye'nin en iyi fakültelerinden mezunlar, şu İstanbul'da olanlardan. Birinin de dediğini söyleyeyim " Türkiye'de doğru düzgün hekim yetişmiyor artık, yüzlerce kişiyi doluşturttular fakülteye, ders dinlemek diye bir şey yok, kimse öğrencisini tanımıyor, yabancı dil bilmediği için çoğu literatür tarayamıyor zaten ilginemiyor da. Hekimlik onlar için paraya giden kısa yol, ötesi yok".

Ha bu arada yılların hastane koridorlarında geçirmiş epey hekimin hasta kovduğuna, ilgilenmediğine tanık olmuş, bizzat annemi hekim hatası yüzünden kaybetmekle yüzyüze gelmiş biriyim, o yüzden lütfen hekimler yapmaz böyle demeyin, insan herşeyi yapar!. Dur ablamı unutmuşum. Kafam kadar myomu ne hamilelik öncesi ne de süresinde görmemesi ( büyük mesleki beceri gerektirir!) sonucu Doğumda myomu görme kanamayı duduramama, kan bulamama... Doğuma sevinmek yerine, canının parçasını kaybetme riski ile karşı karşıya kalma! Türkiye baştan aşağı, aşağıdan yukarı bir ihmaller ülkesi. Hepimizde biraz bayağı, olmamış tipleriz. Üç kuşak sonra belki normale döneriz!

Selam millet.

Az önce aile hekimimizle sağlam bir tartışma yaşadık. Sorunu anlatmayacağım çünkü tartışma çıksın istemiyorum. %100 haklı olduğum bir konu ve aynı konuda defalarca aynı şeyi yaşadık. Aile hekimimiz malesef egolarını hastaları üzerinde tatmin etmekten zevk alan bir adam. Doktor değiştirme şansımız yok. Daha önce birkaç kez sabim'e telefonla şikayette bulunduk ancak bir sonuç alamadık. İsmimi cismimi vermeden, daha etkili yollarla şikayet edebileceğim bir yer var mı?

Ekleme:

Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.

Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.
Adresinizi yakınlarda oturan bı takımınızın evine alıp oradaki sağlık ocağına kayıt olun size en yakın başka bir sağlık ocağına yani.. daha sonra adresinizi evinize alıp ordan bakılmaya devam edebilirsiniz. Annemler böyle yaptı tam tersi durum içindi, doktorunuza değiştirmek istemedi eski evinin orada devam etti.. Bunu soylememin sebebini aciklayim; isimsiz şikayet bir işe yaramayabilir, isimle şikayet ederseniz yeni sistemde doktor sorunlu hasta diye belirttiginde ( kendi ekranlarından) başka gittiğiniz her doktor bunu bilerek muamele ediyormuş .. Bunu hastanede çalışan arkadaşımın eşi söylemiş ona .. Bence en mantıklı çözüm işini düzgün yapmayan doktordan uzaklasmak...

Ben çocuklarımı ne zaman aile hekimine gotursem akabinde dr a gitmek zorunda kaliyorum çünkü iyilesmek yerine gecmiyor
Gecenlerde kendimde gittim iki ilac verdi iyilesmek şöyle dursun daha kotu oldum özele gittim bayilacak gibiydim hemen igne vs yazdilar anca toparlandim zaten durumum cok iyi olsa ilk anda ozele giderim muayenemi tahlilimmi falan orda yaptirir hic ugrasmam baska şeylerle ama işte insani mecbur birakiyorlar
Sizin yasadiginiz gibi bir seyi hamileyken tahlil yaptirmam gerekirken yasadim zaten zorlu bir hamileligim vardi bi ton para doktum ozellere tahlili saglik ocaginda yaptirayim derken aile hekiminde saglam bi azar yedim hic unutmam
Yani burda ayni yollardan gecmis biri olarak size hak veriyorum konu sahibi
Yazmasin ilac yaptirmasin tahlil ama kendisi dr die karsidakini azarlama hakkini kendinde bulamaz kimse kusura bakmasin

E devlet ve e nabız üzerinden aile hekimini size en yakın sağlık ocağından degistreblyrsnz 3 gün bekliyor ve onay veriyor sistem. Ikamet adresiniz farkli semtte bile olsa yapiliyor bu yakin zamanda ben yaptim.
Allah böyle insanlrdn korusun hepimizi.

Selam millet.

Ekleme:

Doktorunuz haklı ne yazık ki , prosedür açısından.

bu doktorlar hipokrat yeminini nereleriyle ediyorlar anlamiyorm. size etkili bir yontem. soyleyeyim kesinlikle. saglik bakanligini arayin ilgilenmezlerse ayni sekilde onlarida en ust kurula sikatet edeceklerini dile getir. ama cok diret basima bir kerr geldi. bu sayede ozrumde dilendi
Selam millet.

Ekleme:

Annemin kanser hastası olmasından dolayı acil yazdırmak zorunda olduğumuz ilaçlar oluyordu ve sağolsun aile hekimimiz bu özel durumdan dolayı yardımcı oluyordu. Bu tarz hastalarda bağışıklık düşük ve mikrop kapma olasılığı çok yüksek olduğundan aile hekiminiz insiyatif kullanıp yardımcı olabilirdi. Ama zorunluluk olarak mecburiyetleri var mı onu bilmiyorum

Ben atesten kucagimda duramayan cocugumla yarim saat aile hekiminin beni iceri almasini bekledim. Ustelik iceride hasta da yokmus. Gunde bakacagin 20-25 hasta ona da binbir naz niyazla bakiyorlar. Bu isin bi denetimi olmasi lazim gercekten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X