• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doktora dava

ayisigi88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2012
3.464
188
103
merhaba bi arkadaşım geçtiğimiz yaz bademcik ameliyatı oldu doktor ameliyatı lazerle yapmış ve ameliyat sonrası kızın yemek borusunda daralma olmuş konuşmada zorluk oluşmuş sesi boğuk boğuk normal değil. bi kaç ay hep sıvı beslenmiş ve aşırı derecede kilo vermiş. doktor ameliyatta yaptığı işlemleri rapor olarak yazmamış ama itiraf etmiş yapmamam gereken bişeyi yaptım o yüzden öyle oldu diye. daha sonradan başka bi hastanede ameliyat olmuş yemek borusu genişletilmiş bu ameliyatla ilgili raporlar varmış tabi fakat tekrar bi ameliyat olması gerekiyomuş. bugün tekrar ilk ameliyatı yapan doktora gitmişler doktor itiraz etmiş ben bişey yapmadım psikolojik diyomuş şimdi doktora dava açmayı planlıyolar. sizce bu dava ne kadar sürede sonuçlanır ve doktora ceza gelir mi gelirse cezası ne olur. bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba;
Eğer ilk doktorun yaptığı müdahalenin tıbben hatalı olduğu adli tıp kurumu tarafından belirlenirse doktordan hem maddi hem manevi tazminat talebinde bulunabilirler. Ceza Hukuku bakımından doktorun herhangi bir ceza alması için de yine doktorun tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu hastaya uygulanan tedavinin haricinde bir zarar vermiş olması lazım.Bu durum kesin olarak kanıtlansa bile alacağı ceza para cezası olur ve bu da yüksek ihtimalle ertelenir. Bahsettiğim bu iki dava ayrı ayrı davalardır. Maddi ve manevi tazminat davası Hukuk mahkemelerinde görülür. Ceza davası ise ceza mahkemelerinde görülür. Her iki davanın da nerede açılacağı (İstanbul, Ankara veya Anadolu'nun herhangi bir şehri davaların) davanın ne kadar sürede sonuçlanacağı bakımından önemlidir. Bu nedenle ne kadar sürede sonuçlanacağına dair sağlıklı bir bilgi vermek mümkün değildir. Ancak her iki davanın da en az bir yıl süreceğini söyleyebiliriz.
Eğer dava açmayı düşünüyorlarsa mutlaka bir avukatla yüz yüze görüşmelerini ve avukattan destek almalarını öneririm.
İyi günler dilerim.

Merhabalar,, ben çok kötü sonuçları olan bir estetik operasyon geçirdim,,Dr. Düzeltmesi gereken yerleri mükemmel bir hale getireceğini söyledi ama sonuç korkunç oldu,eskisinden çok daha kötü oldu,ve ameliyatta erken uyandım ,nefes alamıyordum ama sesimi duyamıyordum,,tüm bu sebeplerden psikolojim bozuldu,1 yıldan fazla günde iki çeşit ağır antidepresan kullanmak zorunda kaldım.. Bu ilaçlarla 1 yılda 20 kilo aldım,kilo tiroidlerimi bozdu rahatsızlandım... İlaçları kullanırken adeta uyuştum evden bile çıkamadım,işlerim mahfoldu,,ve ilacı bıraktıktan 1 ay sonra normal düşünmeye başlayıp bu işin peşine düşmeye karar verdim..
Size sorum;
Acaba tazminat davası açmalımıyım ve bu miktar aşağı yukarı kaç tl olmalı,ne kadarlık bi dava açmam normal olur ?..
Bilgilendirirseniz çok sevinirim.. Şimdiden teşekkürler..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Olacak şey değil bencede aç ki başka mağdurlar olmasın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X