Doktora gitti ve olan oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O size gereken hassasiyeti göstermemiş o yüzden üzerine gitmeyin falan demiyorum. Sadece kendinizi rahat bırakın. Sürekli bu konuyu düsünmeyin. Ayrıca sizin böyle hassas bir döneminizde odunlugundan taviz vermeyen bir adamdan çocuk yapmayı bir daha düşünün. Kayinvalidenize haddini bildirin zira sizin cinsel hayatınız onu zerre ilgilendirmiyor. Ille çocuk yapacaksanız da hemen sigarayı bırakın en azından vücudunuz temizlensin.
Ondan cocuk sahibi olmak istediğime eminim dünyaya bir daha gelsem yine onunla evlenirdim.ha dedigin dogru.. ama bak devran döndü simdi ben umursamaz davranıyorum ona karşı . Canim kayinvalide nedense bu sorulari bana sorar ogluna soramaz. Bir de ne hikmetse de oglu yokken sorar. Tam teskilat anlayacagin. Öfkem dinmiyor
.ama bir ara saglam giydirdim cep telefonuyla konusurken laflar ona pat pat pat gitti. Ondan beridir hic açmıyor cocuk konusunu
. Açarsa sence oğlun da sorun varmis sigarayi birakmasi lazımmış diyim mi?

Iyi geceler hanımlar 7 aylık evliyim. Korunmasiz iliski yaşıyoruz ama cocugumuz olmadı. Bu süreçte ben cok defa doktora gittim adet düzenim bozuldu ve rahimde enfeksiyon var dendi.
Ilac kullandım.
Düzeldim ve korunmasiz iliskimizden sonra adetim 15 gün kadar gecikince test yaptırdım. Negatif ve enfeksiyon tekrarlamış. Doktor ayni ilaclari reçete etmiş. Iyice sinir küpüne döndüm ve sogan suyu yaptim söktürücü ile adet gördüm en sonunda eşime patladım belki sende var bana bulaşıyor neden doktora gitmiyorsun biktim enfeksiyondan falan diye..
Gitmedi.Surekli erteledi.
Gitmemesini gectim cokta ukala davranışlar sergiledi bana bu süreçte. Kendisi ve annesi.
Yok kafana takıyorsun,beklemedigin bir anda olcak cocuk
Yok sigara iciyorsun
Kayinvalide zaten evlendik 1 ay sonra korunuyor musunuz siz diye sordu neymis ben tiroid hapı kullanıyormuşum da acaba sorun olur muymus. Bizde eşşek tik ya sanki anlamadık neden sorduğunu. Ben zayıf misim vucudumu temizlememisim ama hamile kalmaya çalışıyormuşum.
Sanki hamile kalmak istemek tek basina verilen bir karar.
Her neyse.Esim doktora gitti ve sperm sayısı düşük çıktı. Ben ona enfeksiyon icin git demistim sperm testi verdi bide.
Doktor vitamin vercem 3 ay kullancaksin demiş.
Bu arada doktoru telefonla arıyor,bende neden recete kodunu istemedin alırdık ilaclari dedim.
Moralsiz,keyifsiz.nerden öğrenmişse de bana keciboynuzu yapayimmi diyor.
Ben cok sogukkanli davranıyorum.onu kaale bile almıyorum neredeyse hak etti çünkü beni cok üzmüştü. Onun icin üzülüyorum yalan yok ama bana kibirli ve ukala davranışlarını unutamiyorum.Ayrica cokta cocuk isteyen birisi adetim 2 gun geciksin gider test alır gelir.onumuzu az cok gorebiliyorum zaten. Ne yapmam lazim bu süreçte ic dunyam.karman corman oldu. Moralsizim.Internette de pek ic acıcı seyler yazmiyor. Esime tabiki destek olacağım ama onu üzgün ve kafasi bozuk görmek beni üzdü. Bir de dikkat ettim sigara içmiyor. Aramiz iyi.Ama ben az cok bu isleri bildigim icin tüp bebek lafi ettim dün bir ara internette okuduklarima bakip.bana ne tüp bebegi yaaa dedi.Boyle artist hareketlerinden de hic hoşlanmıyorum. Erkekler cok etkilenir.mi bu durumlardan?nasil davranmam gerekiyor. Biraz zorlayıcı olmali miyim. Ilaclari bile almadı henüz. Zaten cok rahat relax vurdumduymaz birisi offff

Bitkisel kurler deneyin derim. Mesela caksir suyu var esiniz kullansin duzenli 3 ay. Bayanlar icin bitkisel macunlar var. Sigarayi birakin fastfood tarzi beslenmeyide birakin. Madem cocuk istiyorsunuz yasam seklinizi degistirin olur emin olun ve tabiki biraz zaman taniyin. Her seyi deneyin ondan sonra tup bebek dusunun cunku oda kesin olan bisey degil.

Sizede gecmis olsun baya biseyler kullanmis esiniz. Sigara konusunda hak verdim bende icen birisiyim bir ara bırakmıştım cok kötü olmuştum. Doktor dogru söylüyor ama erkekleri daha cok etkiliyor.Bu arada siz sorunu kendinizde görürken o rahatmış sizde suan sen bilirsin diyormussun ya bende aynen bu tavirda takinmayi düşünüyorum
Kendi kulaklarıyla duydu doktordan daha niye üsteleyim ki takip ediyorum ama kullanıyor mu içmiş mi bi süre çocuk gibi takip edeceğiz mecbur neyi çok üstelersek olumsuzu cazip geliyor bunu keşfettim eşim de çok inatcı birisi bu keçiboynuzu filan saydım ya yukarda vitaminleri kullanımıyor mesala gerekçesi ise doğala kimyasal karıştırmayalım diyor ilaç gibi bişey sonuçta verdiği vitamin diyo orayı aşamadık henüz

Çok etkilenir, kadınlar olumsuz olayları daha rahat göğüslüyorlar ana erkekler özellikle bu tarz olayların içinden çıkamıyorlar direk kısır mıyım ben diye düşünüyordur.
Siz şimdi kvye bakmayın, sizin sürekli enfeksiyon yaşamanızda sorun var ilişki öncesi eşinizin temizlenmiş olmasına dikkat edin, büyük ihtimal eşiniz yeterli özen göstermiyor siz kontrol edeceksiniz artık yoksa enfeksiyon varken hamile kalmanız bebeğin tutunması galan çok çok düşük bir ihtimal.
Eşiniz vitaminleri düzgün kullansın siz de enfekte olmamaya çalışın gergin çamaşır değiştirin pamuklu dışında kullanmayın, eşiniz de çamaşır değiştirsin
Dikkat edin hayırlısı ise olsun
Canim bıktım artık kasıklarım ağrıyor. Ogun 95 derecede yikadim camasirlari. Doktorun bana dedigi şu "korkma kadinlarda enfeksiyon tekrarlayabilir" pamuklu kullanıyorum esimde.tertemiz biri aslında basak burcu zaten titiz ya ufffff yaaaaa bıktım. Fitil takmaktan

Kendi kulaklarıyla duydu doktordan daha niye üsteleyim ki takip ediyorum ama kullanıyor mu içmiş mi bi süre çocuk gibi takip edeceğiz mecbur neyi çok üstelersek olumsuzu cazip geliyor bunu keşfettim eşim de çok inatcı birisi bu keçiboynuzu filan saydım ya yukarda vitaminleri kullanımıyor mesala gerekçesi ise doğala kimyasal karıştırmayalım diyor ilaç gibi bişey sonuçta verdiği vitamin diyo orayı aşamadık henüz
Öyle olumsuz geliyor zaten ınatlar. Lafa bak dogala kimyasali karistirmayalim mis. Hayir sigara icen bir insanin söyleyeceği sözler değil. Herseye bir bahaneleri var.masallah. bakalim kullancak mi benimki de.

Reçete kodu mesaj olarak gelmiyor mu? Ben de ilaç yazılınca otomatik mesaj olarak geliyor onu gösteriyorum eczaneye. Belki tc kimlik no dan da eczaneden alınabilir. Vitaminse zaten devlet karşılamıyor. Bence birbirinizi yıpratmayın. Eğer eşinizin başka problemi yoksa çok üstüne gitme annesi de cahilmiş zaten uğraşmaya değmez. Sabır gereken bir süreç bu yolda basit şeylerle kırmayın. Sağlıklı beslenin bi de en önemlisi stressiz olmanız. Hiç bi problemi olmadığı halde arkadaşımın sırf stresten gecikmişti çocuk sahibi olması bir kaç sene.

Erkekler daha çok etkileniyor aslında ama belli etmemeye çalışıyorlar . Esinde çocuk çok seviyormuş gerekeni yapacaktır hazmetmesi için zaman ver sadece .

Hem evliliginizde daha çok düzene girer iyice oturtursunuz acele etme yani .

Ama yine de zamanı gelince bu konuda uzman dr lara çift olarak başvurun bütün tetkikleriniz detaylı yapılsın .

Biraz zaman tanıyın kendinize ;)

Kocamı çocuğa babası iknaetti
Büyük sıkıntılar yoktu.yine de tüp bebek yaptirdik.üstelik kocam hasta mi degil mi odu koptu bi kac test yaptirinca çıkacak diye.1tane sperm testini zor yaptirdi.oda iyi çıkmıştı.ikimizin maasli olmasi ile tüp bebek yaptirdik
Ilk tüp bebek tek embriyo tutmadi.
2.yi istemedi ee yaptik olmadi dedi tam boğmalik.tedavi vs olmak icin gitmek istemedi.bana bilimsel olarak da hala iyi degerleri oldugunu kanitlamadi.bu aralarda bende insulin direnci olmasa da gizli seker ve hasimato cikti.hasimato da öyle ayan beyan belirti vermedi.32 yaşımda öğrendim düşün.bi sene bu haplari icip 2 tane transfer oldum.biri tuttu.ilk 3 ay şeker hapi ictim.kaynanana selam söyle doğurana kadar troid hapi ictim hapi bosladigim bir ayda tsh 4e dayaniyordu.troid hapindan mi bilmem herseyi tamamlanmış şekilde kizim acele etti 36. Hafta icinde 2430gr dogdu.

Kocamı çocuğa babası iknaetti
Büyük sıkıntılar yoktu.yine de tüp bebek yaptirdik.üstelik kocam hasta mi degil mi odu koptu bi kac test yaptirinca çıkacak diye.1tane sperm testini zor yaptirdi.oda iyi çıkmıştı.ikimizin maasli olmasi ile tüp bebek yaptirdik
Ilk tüp bebek tek embriyo tutmadi.
2.yi istemedi ee yaptik olmadi dedi tam boğmalik.tedavi vs olmak icin gitmek istemedi.bana bilimsel olarak da hala iyi degerleri oldugunu kanitlamadi.bu aralarda bende insulin direnci olmasa da gizli seker ve hasimato cikti.hasimato da öyle ayan beyan belirti vermedi.32 yaşımda öğrendim düşün.bi sene bu haplari icip 2 tane transfer oldum.biri tuttu.ilk 3 ay şeker hapi ictim.kaynanana selam söyle doğurana kadar troid hapi ictim hapi bosladigim bir ayda tsh 4e dayaniyordu.troid hapindan mi bilmem herseyi tamamlanmış şekilde kizim acele etti 36. Hafta icinde 2430gr dogdu.
Zaten internette de yaziyor hamileyken de kullaniliyormus ve doktorlar bir sorun olmaz diyor sorduğumda. O bahane etti hapı. Yani biz korunuyor muyuz cocuk istiyor muyuz istemiyor muyuz onu ogrenmek icin sordu.
Bir de böyle cok biliyorlar mis gibi konusmuyorlar mi eee yaptık olmadı diye
Siz kacinci ayda yatırmıştınız tup bebeği?
Burada bazi arkadaslar ne bu acele tarzı konusmusta bana..

Reçete kodu mesaj olarak gelmiyor mu? Ben de ilaç yazılınca otomatik mesaj olarak geliyor onu gösteriyorum eczaneye. Belki tc kimlik no dan da eczaneden alınabilir. Vitaminse zaten devlet karşılamıyor. Bence birbirinizi yıpratmayın. Eğer eşinizin başka problemi yoksa çok üstüne gitme annesi de cahilmiş zaten uğraşmaya değmez. Sabır gereken bir süreç bu yolda basit şeylerle kırmayın. Sağlıklı beslenin bi de en önemlisi stressiz olmanız. Hiç bi problemi olmadığı halde arkadaşımın sırf stresten gecikmişti çocuk sahibi olması bir kaç sene.
Yok valla mesaj olarak gelmiyor. Evet tahmin ettim zaten vitamini devlet krsilamaz hatta sen ilacin ismini sor doktora git al dedim tamam dedi.stres mi bu cahil kaynana kaynananin cahil ve kiro cevresi sorulan sorular tembel vurdumduymaz bir koca.. Nasil stres olmayayim. Ben zaten mükemmeliyetçiyim. Yoksa cok cok haklısın stres herseyin başı. Ama beni strese sokan etmenler bunlar
.keske kaynana bana küsse de rahat etsem.

Daha 7 aylık evlisiniz ne kadar yıpratmışsınız birbirinizi. Doktorlar bile ilk bir sene olmaması normal derken siz çok stres yapmışsınız. Çevre baskısı sağolsun. İlk önce eşinizin rahatsızlığını kabullenmesi lazım. Herşeyin tedavisi var artık çok şükür. Ne olursa olsun eşinizden desteğinizi esirgemeyin bence. Kendine yakıştıramıyor olabilir bu durumu. İlaç tedavisi kür falan olur inşallah.

Daha 7 aylık evlisiniz ne kadar yıpratmışsınız birbirinizi. Doktorlar bile ilk bir sene olmaması normal derken siz çok stres yapmışsınız. Çevre baskısı sağolsun. İlk önce eşinizin rahatsızlığını kabullenmesi lazım. Herşeyin tedavisi var artık çok şükür. Ne olursa olsun eşinizden desteğinizi esirgemeyin bence. Kendine yakıştıramıyor olabilir bu durumu. İlaç tedavisi kür falan olur inşallah.
Beni cok üzdüler. Kac kez hüngür hüngür ağladım esim geldi durdurdu. Benim annemin uzun seneler cocugu olmamış sonra 2 tane olmuş. Bunu kayinvalide biliyor laf arasinda geçmişti.
Kayinvalidenin kıro cevresi herhalde benimde oyle olcgimi düşünüyor.
O kadar sinirliyim ki birisi elimde kalacak yas bas dinlemeden dalcam
Yaparim da kudretim var.
Ama eşimin hatrı daha çok var
Eşime aşığım.
Sabahtan beri yatıyor zaten uyanmıyor deminden beri gittim yanına gec yatmis isin mi vardi dedim yok tabletteydim dedi kesin arastirma yapiyor. Benimki biraz sinsidir.ice kapaniktir da.mesajiniz icimi rahatlatti cok sagolun yorumunuz icin

Göğüslerim şiş. Merdivenlerden inerken ağrıyor. Eşimin kolu değsin ağrıyor. Acaba icinde süt mu var hamilemisin diye heveslendi zavallım. Cok üzgünüm :( gecen ay sogan kürü yapmıştım adet oldum adette 3 gun ictim zaten 15 gunu doldurdum bu ay böyleyim. Tabiki heveslenmiyorum o kadar şanslı bi cift degiliz ne yazik ki hahhhhhhahhahahahahha

Beni cok üzdüler. Kac kez hüngür hüngür ağladım esim geldi durdurdu. Benim annemin uzun seneler cocugu olmamış sonra 2 tane olmuş. Bunu kayinvalide biliyor laf arasinda geçmişti.
Kayinvalidenin kıro cevresi herhalde benimde oyle olcgimi düşünüyor.
O kadar sinirliyim ki birisi elimde kalacak yas bas dinlemeden dalcam
Yaparim da kudretim var.
Ama eşimin hatrı daha çok var
Eşime aşığım.
Sabahtan beri yatıyor zaten uyanmıyor deminden beri gittim yanına gec yatmis isin mi vardi dedim yok tabletteydim dedi kesin arastirma yapiyor. Benimki biraz sinsidir.ice kapaniktir da.mesajiniz icimi rahatlatti cok sagolun yorumunuz icin

Ne demek canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. İlk evlendiğimiz zamanlar çok istiyorduk olmuyordu ben gittim eşim gitti doktora hiç bir sorun yok. Sorun yoksa niye olmuyor diye çok ağlardım. Sonra kafama takmakyı bıraktım o ay hamile kaldım. Kızım bir yaşındayken bana ikinciyi yap demeye başladı çevremdekiler. Daha küçük diyordum olsun sen başla hemen olmuyor zaten senin çocuğun demişlerdi. O kadar içime oturdu ki o laf ve ben o ay ikinci çocuğuma hamile kaldım o ay. Sürpriz oldu hatta oğlumuz. Yani diyeceğim kimsenin lafına aldırış etmemek aslında. Rabbim en güzel cevabı veriyor çevrendeki insanlara.

Benim abimde de var ayni sorun yengemde hic bir sikinti yok tup bebeklerini yaptilar nur topu gibide cocoukalri oldu abim asla gurur yapmaz boyle seyleri hicde ukala konusmaz hatta soranlara sikinti bende oyuzden tup bebek yaptik diye soyler ne varki bunda biraz esinizin ufku acik olsun. Ama sizi adiniza sevindim cunku sikinti sizde olsaydi sanki o koca ve kayanandan cekerdiniz gibi rabbimin kotu işi olmaz diyelimmm.

Daha çok erken bunları dert etmen için. Zaten bu kadar stresle hamile kalman zor. Kafanın rahat olması lazım. Ayrıca ben eşine kızmadım. Sperm sayısının düşük olması onu utandırmış ve moralini bozmuştur önce bunu hazmetmesini bekle. Evliliğinin keyfini çıkartıp eşini tanımaya çalışacağına kendine yersiz dert yapmışsın tatlım. Tüp bebek lafları etmek için çok çok erken. Bunların lafını etmen tabiki eşini üzer. Dur bi geçsin üzerinden biraz zaman ne acelen var.

Ne demek canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. İlk evlendiğimiz zamanlar çok istiyorduk olmuyordu ben gittim eşim gitti doktora hiç bir sorun yok. Sorun yoksa niye olmuyor diye çok ağlardım. Sonra kafama takmakyı bıraktım o ay hamile kaldım. Kızım bir yaşındayken bana ikinciyi yap demeye başladı çevremdekiler. Daha küçük diyordum olsun sen başla hemen olmuyor zaten senin çocuğun demişlerdi. O kadar içime oturdu ki o laf ve ben o ay ikinci çocuğuma hamile kaldım o ay. Sürpriz oldu hatta oğlumuz. Yani diyeceğim kimsenin lafına aldırış etmemek aslında. Rabbim en güzel cevabı veriyor çevrendeki insanlara.
Cevrenizdekiler baya hainmis. Allah onlara isye boyle cevap verir. Hemen olmuyor mus mus. Her insanin bunyesi sınavı kaderi farklidir herseyin bir zmani var. Kaynana bana daha ilki olmamis diyor ki tek cocuk mu olur yaa yani 2 cocuk olmasi lazımmış. Bayramda bekar görümcem daha evli bile değil konusuurken diyorki ben tek cocuk yapcam bitanesi diyorki ya eşin çocuk seven biri olursa o da diyor ki sadece sevmekle kalır
Kaynana hadi kizina da söylesin tek cocuk mu olur yaa diye
Daha dogrusu once kizi evlensin maymun suratlı.
Allah cocuklarinizi size bagislasin
Ikiz gibi buyumuslerdir onlar
Ne guzel bir duygu..

Benim abimde de var ayni sorun yengemde hic bir sikinti yok tup bebeklerini yaptilar nur topu gibide cocoukalri oldu abim asla gurur yapmaz boyle seyleri hicde ukala konusmaz hatta soranlara sikinti bende oyuzden tup bebek yaptik diye soyler ne varki bunda biraz esinizin ufku acik olsun. Ama sizi adiniza sevindim cunku sikinti sizde olsaydi sanki o koca ve kayanandan cekerdiniz gibi rabbimin kotu işi olmaz diyelimmm.
Abinize helal olsun valla
Esim lafta ve görüntüde modern sözüm ona
Allah in hikmeti iste benim yukumu ona verdi
Bana ukalalik cok yapti sanki ben kafama takıyormuşum da ondan olmuyormus gibi
Enfeksiyon icinde sana yemin ederim igne hap fitil vajina icine yerlestirilen boyle siringayla krem
Arkasindan 1 hafta daha ek vajinal tablet ve krem kullandim
Akintim kesildi
Kasik agrim dindi
Öteki ay tekrarladi
Bence enfeksiyonda ondan bana bulasiyor
Dogru diyorsun Allah iste neler cektigimi gördü. Bakalim ne olcak ilerleyen süreçte ama ben kaynanaya özellikle konusunu acarsa ogluna söyle sen onu benlik bisey yok zayif olmakta hamilelige engel degil zaten diye laf sokmak istiyorum.
Hani neden biliyor musun. Bu nefs tir.

Cevrenizdekiler baya hainmis. Allah onlara isye boyle cevap verir. Hemen olmuyor mus mus. Her insanin bunyesi sınavı kaderi farklidir herseyin bir zmani var. Kaynana bana daha ilki olmamis diyor ki tek cocuk mu olur yaa yani 2 cocuk olmasi lazımmış. Bayramda bekar görümcem daha evli bile değil konusuurken diyorki ben tek cocuk yapcam bitanesi diyorki ya eşin çocuk seven biri olursa o da diyor ki sadece sevmekle kalır
Ne guzel bir duygu..

Ne guzel bir duygu..

Sağol canım amin inşallah Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Yani çevre baskısı hiç bir zaman bitmez. Nişanlanırsın düğün ne zaman evlenirsin çocuk ne zaman doğurursun ikinci ne zaman???
Sen öncelikle sende sorun olmadığı için şükret canım.
Sonra eşini en iyi sen tanıyorsun onu tedavi olması için nasıl ikna edeceğini bilirsin tedavi olması için ikna et.
Sorun sende olsaydı sen tedavi olmayacakmıydın?
Bunu kabullendit eşine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X