Doktora öğrencisi kazanç ve kpss

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, sorunum ben şu an doktoraya hazırlanıyorum, yüksek lisansım bittii şu an bir işte çalışmıyorum. Önceki senelerde kpss ye hazırlandığım dönemler oldu fakat doktora ve akademisyenliği istiyorum inşallah.. Şu an çalışmıyorum söylediğim gibi ailem kredi kartımı ödüyor.. Yüksek lisansım bitince iş ilanlarına baktım fakat özelden umudum yok. Geçen gün Kpss kadroları yayınlandı. Benim de bir puanım var fakat öyle yüksek değil. Yine de benim tercih edebileceğim kadrolar var.. Ben eskiden olsa uzak yakın demeden farklı şehri tercih ederdim fakat şu an doktora için, yüksek lisanstan mezun olduğum okulu istiyorum inşallah.. Hocaları tanıyorum, başka bir okula gitsem ne olacağı da belli değil, kendi öğrencilerini isteyebilirler öyle bir şeyler duyuyorum.. Benim şu anki durumum ben harcamamı ailem de ödese para sıkınıtısı çekiyorum.. Ayrıca çalışmak da istiyorum, ama buradaki okulu ve doktorayı düşünmeden uzak şehir de olsa kpss tercihinde bulunamıyorum. Kesin atanacağımdan değil de insanın aklına geliyor.. Ben şu an akademisyenliği daha çok istiyorum ama doktora yaparken de gelirim kazancım olması lazım.. Ayrıca doktora bursuna da başvurmayı düşünüyorum bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Sizlere sormak istedim farklı fikirler olabilir diye.. Okuduğunuz için teşekkür ederim..

Bence KPSS tercihi yap
Atanırsan bir gelirin olur sonuçta doktora bursu da çok yüksek Eğil ki

Bence KPSS tercihi yap

Tercih yapacağım ama ya buradaki okula yakın olup da haftada bir iki gün gelebileceğim şehirler ya da uzak ama orada da doktoraya başvurabileceğim şehirler..

illa akamisyenlik diye diye yıllarını yedi bi tanıdığım. Bence ara dönemde doktora açarsa herhangi bi yer gir ama derslere devam etme bu 6 aylık dönemde kpss çalış. Bir dönem kaybetsen birşey olmaz. Hem akademisyenlik için de doktora yapıyor olmak şartını sağlamış olursun

O şekilde devam etmeden istemiyorum. Doktora şu an birinci önceliğim okulun ucunu kaçırdığın zaman toplaması çok zor olur ayrıca 1 dersi bile kaçırdığında çok şey kaçırıyorsun... Ben şu an part time özelde bile olsa bu şehirde onu düşünüyorum kazancım olsun diye.

Bulunduğunuz şehirde garsonluk, tezgahtarlık, kasiyerlik gibi işlere başvurun madem. Başka yolu yok.

Bulunduğunuz şehirde garsonluk, tezgahtarlık, kasiyerlik gibi işlere başvurun madem. Başka yolu yok.

Açılan kadrolar önceki seneler gibi olsa nasılsa tercih edemiyoruz derdik ama bizim bölümün yazabileceği kadrolar açılmış. Kesin kazanacak olmasan bile insanın aklını karıştırıyor..

Açılan kadrolar önceki seneler gibi olsa nasılsa tercih edemiyoruz derdik ama bizim bölümün yazabileceği kadrolar açılmış. Kesin kazanacak olmasan bile insanın aklını karıştırıyor..
Ben olsam yazardım, en kötü ihtimalle bir süreliğine okulu dondurup atanıp giderdim. Çünkü özellikle bu devirde parasızlık çok kötü. Ayrıca doktoranın veya üniversitede kalmanın garantisi yok. Yani olmayabilir

Şansınızı deneyin, eğer olumlu sonuçlanacak olursa düşünürsünüz ne yapacaginizi.

Aynen benimde öyle bir tanıdığım oldu.
Çok şey kaçırdı.
Halbuki 1-2 kadro Açılıyor.
O Kadroları da özel kişilere açıyorlar zaten.
Belirlediği kişiler için ilan veriyorlar.
Pek adaletli değil yani sistem orada.

Bence kpss kesinlikle başvurun. İlla akademisyenlik demeyin. Doktora olursa da gidiş geliş yaparsınız. İlla lisansta olduğu gibi aynı şehirde yaşamak şart değil. Sigortanız yatar, sabit geliriniz olur. Doktoraya başlarsanız bile kadro olacağı kesin değil ki. Hem öğretim üyesi olmak için başka gerekleri de karşılamak lazım. Sadece doktora diploması yetmez. Yayınlar, projeler vs.

Alanınızı bilmiyorum ama çok yüksek değilse puanınız ortalama bi puanla atanma olasılığınız yok zaten. Devlette aşırı kadro sıkıntısı var bu nedenle puanlar çok çok yüksek. Yine de bi deneyin bi şey kaybetmezsiniz.

Akademi zaten içler acısı. Yani doktora okey ama kadro alabilecek misiniz? Sadece buna da bel bağlamayın derim ben. Bulabildiğiniz tüm alternatifleri deneyin elinizde maaşınız olsun. Sonra ne istediğinizi tekrar değerlendirirsiniz.

Bence KPSS tercihi yap

2500 tl imiş..

Araştırma görevlisi olmayı deneyin. Ben yüksek lisans ders dönemimde atandım. Neredeyse 6bin maaş alıyorum. Şimdi de tezi yazıyorum. Üstelik kadrom yüksek yaptığım okulda ve acayip rahatım.

Zaten öğrencisi oldugu yeri istiyor vardır bir bildiği. Zaten kararını vermiş ne soruyor anlamadım ben

Araştırma görevlisi olmayı deneyin. Ben yüksek lisans ders dönemimde atandım. Neredeyse 6bin maaş alıyorum. Şimdi de tezi yazıyorum. Üstelik kadrom yüksek yaptığım okulda ve acayip rahatım.

Araştırma görevliliği için yaş şartı var. Bizim okulda misafir araştırma görevlisi olduğun söyleyen birini duydum yaşı da büyük. Nasıl olduğunu bilmiyorum.

Zaten öğrencisi oldugu yeri istiyor vardır bir bildiği. Zaten kararını vermiş ne soruyor anlamadım ben

Böyle kpss de kadrolar açılınca aklımız karıştı. Bizim bölüme kadro önceki senelerde az oluyordu bu sene biraz daha çok açılmış.. Yine yüksek puanlılar atanır da her şehri yazamam bu okulda doktora düşünürken.. Önceden olsa En uzak Artvin'i yazmıştım mesela kazansam da giderdim..

Siz kaç yaşında başvurdunuz nasıl başvurmuştunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…