Nasıl atandınız ?Araştırma görevlisi olmayı deneyin. Ben yüksek lisans ders dönemimde atandım. Neredeyse 6bin maaş alıyorum. Şimdi de tezi yazıyorum. Üstelik kadrom yüksek yaptığım okulda ve acayip rahatım.
Geri ödemeli mi
Faizi ile ödeyeceksiniz. Onu da katın hesaba.Geri ödeniyormuş. Ama ayda ne kadar onu bilmiyorum
Boşver ya iş Herşeyden önemli.Geri ödeniyormuş. Ama ayda ne kadar onu bilmiyorum
Açılan ilana başvurdum. 23 yaşında başvurdum.Siz kaç yaşında başvurdunuz nasıl başvurmuştunuz?
Evet. Daha sonra ortalama yds ve ales'e göre ilk 10'u yazılı sınava çağırdılar. O sınav sonucunda da birinci oldum ve atandım. Zaten 1 kişi aldılar.Nasıl atandınız ?
Yüksek lisans yaparken okul kadro mu açtı ?
Merhaba arkadaşlar, sorunum ben şu an doktoraya hazırlanıyorum, yüksek lisansım bittii şu an bir işte çalışmıyorum. Önceki senelerde kpss ye hazırlandığım dönemler oldu fakat doktora ve akademisyenliği istiyorum inşallah.. Şu an çalışmıyorum söylediğim gibi ailem kredi kartımı ödüyor.. Yüksek lisansım bitince iş ilanlarına baktım fakat özelden umudum yok. Geçen gün Kpss kadroları yayınlandı. Benim de bir puanım var fakat öyle yüksek değil. Yine de benim tercih edebileceğim kadrolar var.. Ben eskiden olsa uzak yakın demeden farklı şehri tercih ederdim fakat şu an doktora için, yüksek lisanstan mezun olduğum okulu istiyorum inşallah.. Hocaları tanıyorum, başka bir okula gitsem ne olacağı da belli değil, kendi öğrencilerini isteyebilirler öyle bir şeyler duyuyorum.. Benim şu anki durumum ben harcamamı ailem de ödese para sıkınıtısı çekiyorum.. Ayrıca çalışmak da istiyorum, ama buradaki okulu ve doktorayı düşünmeden uzak şehir de olsa kpss tercihinde bulunamıyorum. Kesin atanacağımdan değil de insanın aklına geliyor.. Ben şu an akademisyenliği daha çok istiyorum ama doktora yaparken de gelirim kazancım olması lazım.. Ayrıca doktora bursuna da başvurmayı düşünüyorum bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Sizlere sormak istedim farklı fikirler olabilir diye.. Okuduğunuz için teşekkür ederim..
Açılan ilana başvurdum. 23 yaşında başvurdum.
mb1 hocalarınla hiç doktoraya başvurma konusunda konuştun mu? Doktora için başvurduğunda karşına çıkacak komisyonda onlar olucak sonuçta ..senin doktoraya kendi okulunda basvurmani destekleyen olumlu bir tutum icindeler mi? Ben eski konularından 37 yaşındasin diye hatırlıyorum.Akademik alanda bir is bulamazsan sonrasında yaş ile ilgili sınırlara takılıp KPSS de de bir şansın kalmayabilir.
Yds yi halletsem bende deneyeceğim deEvet. Daha sonra ortalama yds ve ales'e göre ilk 10'u yazılı sınava çağırdılar. O sınav sonucunda da birinci oldum ve atandım. Zaten 1 kişi aldılar.
Hocalariniza "doktora bilim sınavında hangi konuları çalışmamı tavsiye edersiniz?" diye sorsanız adamların seni programa kabuletmeye gönülleri var mı anlarsın zaten...olay bilim sınavından 50 yi tutturmaktan ibaret olsa neden kendi okulunda şansının daha yüksek olduğunu düşünüyorsun ki? Atan istediğin şehirdeki herhangi bir ünv.de doktorana başlarsın.Kpss B de yaş sınırı kaldırıldı. Doktora konusunda ben başvuracağım beni buraya kabul ederler mi diye mi sorulacak? Kim yüksek puanlıysa o kabul edilir. Ayrıca daha önceki doktora öğrenci alımlarına bakıyorum kontenjandan daha az kişinin kazandığı olmuş. Bİlim sınavında 50 puan şartı var o sebeple..
Hocalariniza "doktora bilim sınavında hangi konuları çalışmamı tavsiye edersiniz?" diye sorsanız adamların seni programa kabuletmeye gönülleri var mı anlarsın zaten...olay bilim sınavından 50 yi tutturmaktan ibaret olsa neden kendi okulunda şansının daha yüksek olduğunu düşünüyorsun ki? Atan istediğin şehirdeki herhangi bir ünv.de doktorana başlarsın.
Olunamıyor. Ben zaten doktorayı yurt dışında düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla o tip kadrolar eskidendi artık doktora bitince kadro da bitiyor.Ben Dr öğretim görevlisi olmak istiyorum.. Sizde ileride dr araştırma görevlisi ya da öğretim görevlisi olunabiliyor mu? Bir de zorlukları var mı memnun gibi yazmıştınız ama..
Belki başka okullarda açılıyordur ama bizde mutlaka tezli olmak zorunda. Yök'e bir bakın. Yakın zamanda tezli olma şartını kaldırdılar diye hatırladım. İlanlardaki şartları inceleyin.Yds yi halletsem bende deneyeceğim de
Tezsiz yüksek lisans mezunları için kadro Açılıyor mu
Olunamıyor. Ben zaten doktorayı yurt dışında düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla o tip kadrolar eskidendi artık doktora bitince kadro da bitiyor.
Memnunum ama zorlukları da yok değil. Bazen angaryalardan kendi araştırmalarıma vakit ayıramıyorum. Şartlar üniversiteden üniversiteye değişiyor.
Teşekkür ederim. Hakkaten öyle. Tam başına oturuyorum biri iş kitliyorKolay gelsin ben çalışmadığım halde tezi yazarken tüm vaktimi almıştı..
Tesekkür ederimBelki başka okullarda açılıyordur ama bizde mutlaka tezli olmak zorunda. Yök'e bir bakın. Yakın zamanda tezli olma şartını kaldırdılar diye hatırladım. İlanlardaki şartları inceleyin.
35 yaştan gün almama şartı vardı ama kalktı. Bir kaç ay olmuştur en fazla.Araştırma görevliliği için yaş şartı var. Bizim okulda misafir araştırma görevlisi olduğun söyleyen birini duydum yaşı da büyük. Nasıl olduğunu bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?