- 14 Nisan 2019
- 1.734
- 7.244
- 158
Araştırma görevlisi için iki çeşit kadro oluyor. Birisi 50d. Genelde açılan kadro budur. Bu kadroda doktora eğitimin bittiği anda kadron düşüyor. Eğer Dr öğretim üyesi kadrosu açılırsa ve sende kadronun doktora mezunu olmak dışındaki gereklerini de karşılarsan sözleşmeli olarak alınıyorsun. Sözleşmeli olmanın mantığı her yıl belirli puanı karşılayan yayın yapmak. O zaman sözleşmen yenileniyor. Yenilenmeyeni görmedim bu arada.Kolay gelsin ben çalışmadığım halde tezi yazarken tüm vaktimi almıştı..
Akademik kadroya yerleşmek sandığınız kadar kolay değil. Doktoraya başlamak istediğiniz ünide sizi kadroya almak isteselerdi mutlaka belli ederlerdi. Doktora yapacak mısın burada devam edecek misin diye sorarlardı. Doktoraya istediğiniz yerde başlayabilirsiniz. Çünkü atandiginiz zaman görevlendirme isteme hakkınız var. Yeni çıkan yönetmeliğe göre 50d lı arş. gör. ler bile görevlendirme isteyebiliyor. Önce atanıp sonra devam etmenizi öneririm. Sadece manevi anlamda değil maddi anlamda da yoran bir süreç. Gerektiğinde yurtdışından 1000 liralik kitaplar sipariş vereceksiniz. puanlarınız çok yüksek değilse çok önemli ve yeni konular çalısirsaniz akademik camiada taninirsiniz ve kolay kadro bulursunuz. Size ya torpil ya da yüksek başarı lazım. Birincisi bi yere kadar götürür sonra rezil olursunuz. Ikincisini elde ederseniz eninde sonunda kapılar açılır
35 yaştan gün almama şartı vardı ama kalktı. Bir kaç ay olmuştur en fazla.
Tabi tabi. Doktorayı bitirdikten sonra yrd. doç. kadrolarına başvurursunuz. Ancak sadece doktorayı bitirmiş olmanız yeterli değil. Yayın şartları vs varBen, beni ünide kadroya alsınlar demedim, doktora yapmak istiyorum dedim.. Doktorayı bitirdikten sonra başka bir okula da başvurabilirsin öyle değil mi? Ben doktorayı zaten yüksek lisansta düşünmeye başladım.. Bu konular hakkında yeterli bilgim de yok. Ama akademisyenliğin ve doktoranın avantajı, ilerleyebiliyorsun.. Doktorayı bitirirsen istersen başka şehir ya da üni de bir ilan yayınlanırsa oraya da başvurabilirsin..
Tabi tabi. Doktorayı bitirdikten sonra yrd. doç. kadrolarına başvurursunuz. Ancak sadece doktorayı bitirmiş olmanız yeterli değil. Yayın şartları vs var
Merhaba. Keşke yüksek lisansı tamamladıktan sonra ales ile birlikte akedemik kadrolara başvuru yapsaydınız. Daha sonra görevlendirme alıp doktora yapmaya hakkınız oluyor. Bu şekilde hem kazancınız hemde eğitiminiz oluyor. Siz biraz tersten gitmişsiniz zor olan yolu tercih etmişsiniz. Eşim anlattığım gibi yapmış şuan doktoranın savunmasına hazırlanıyor bitti bitecek neredeyse. Bu süreçte maaş da aldı maddi sıkıntımızda olmadı.
Kpss ile uğraşmak yerine alese çalışıp açılan kadrolara başvurabilirsiniz.
Kartonlarının yanında götürdükleri de var. Vala ben de sac kalmadıBen dr öğretim görevlisi olayım diyorum.. Şİmdi yüksek lisans bana çok şey kattı. Kim bilir doktora ne kadar katacak.. Hayırlısı inşallah.
Araştırma görevlisi yada öğretim görevlisi kadroları açılıyor sözleşmeli oalrak bazı üniversitelerde. O ilanları takip edebilirsiniz.Yüksek lisans yeni bitti. Ales puanı da var şu an. Akademik kadrolara başvuru derken hangi kadrolara?
Araştırma görevlisi yada öğretim görevlisi kadroları açılıyor sözleşmeli oalrak bazı üniversitelerde. O ilanları takip edebilirsiniz.
O zaman şimdilik bu bütçe ile idare edip alese ve yabancı dile odaklanın. Hakkınızda hayırlısı olsun...Yaş şartı kaldırılmış az önce de baktım.. Ales puanımın süresi geçmeden doktoraya başvurayım dedim zaten yabancı dil puanı da gerekiyor o şu an yok.. Hem Alesi yükselteyim hem yabancı dil puanımı hazırlayım diyorum.. Bakalım kısmet inşallah..
O zaman şimdilik bu bütçe ile idare edip alese ve yabancı dile odaklanın. Hakkınızda hayırlısı olsun...
Ama bişey itiraf etmem gerekirse şimdiki aklım olsa ne akademisyen eşim olsun isterim ne de akademisyenlik fikri aklımdan geçsin isterdim :)
Yok ben değilim. İlk üniversitemi örgün okudum. 2üniversiteyi açıktan okuyorum. Bi ara eşimden görünce heveslendim yüksek lisans mı yapsam falan diye ama işin gerçek yüzünü görünce o fikri çıkardım aklımdan.Siz de mi akademisyensiniz? Neden aklınızdan geçmesin?
Olunamıyor. Ben zaten doktorayı yurt dışında düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla o tip kadrolar eskidendi artık doktora bitince kadro da bitiyor.
Memnunum ama zorlukları da yok değil. Bazen angaryalardan kendi araştırmalarıma vakit ayıramıyorum. Şartlar üniversiteden üniversiteye değişiyor.
İlanlarda çoğunlukla lisansın ve yüksek lisans bölümleri aynı oluyor. Farklı olanların büyük çoğunluğu ise kişiye özel açılıyor.Dün araştırma görevliliği ve öğretim görevlisi ilanlarına baktım da biraz.. İlanların bazılarında aynı bölümün lisans ve yüksek lisansından mezun olma şartı var.. Mesela İşletme lisans ve işletme YL gibi.. Bunları görünce biraz moralim bozuldu.. Benim lisans bölümüm ve yüksek lisans bölümüm farklı.. Doktora bitmiş olsa öğretim görevliliği alımlarında farklı bölümlerden mezun olmuş olma sorun çıkarır mı sizce? Yoksa ne araştırmış ona mı bakarlar?
İlanlarda çoğunlukla lisansın ve yüksek lisans bölümleri aynı oluyor. Farklı olanların büyük çoğunluğu ise kişiye özel açılıyor.
Ama lisansınızla yüksek lisansınız birbiriyle ilişkili bölümlerse size göre bir ilan bulma şansınız biraz var.
Aynen öyle. Milletin keyfini bekleyeceğiz de kadro açacaklar da gireceğiz falan da filan.Kişiye özel ilanları da gördüm.. Mesela Doktorayı bitirip dr öğretim görevlisi ilanlarında şu konuda araştırmaları olmak diye ilan da görmüştüm.. Herkesin işi çok zor. O kadar doktorayı bitireceksin kadro ya da ilan olmayacak..
Aynen öyle. Milletin keyfini bekleyeceğiz de kadro açacaklar da gireceğiz falan da filan.
Hayır. Ben facede yüksek lisans sayfalarını takip ettiğim için bu konuda az çok bilgi sahibi oldum. Ben de yakın zamanda KPSS ve yüksek lisans arasında kalıp KPSS'yi seçmiştim. Sebebi ise az önce yazdığım gibi ne yüksek lisansa başlamamın ne de kadroya alınacağımın bir garantisi olmasıydı. KPSS'de bölümümden iyi alım olması beni cezbetmişti.Siz de mi akademisyensiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?