Doktora yapmak :)

ben ölümlü dünyada bukadar kafa patlatmanın bir anlamı olmadığını düşünenlerdenim.
Yeteri kadar okumuşsun.
Özellikle bu ülkede seni takdir eden olmaz.
Kıymet bilende.
Bide çok okuyanlar genelde eş beğenmez ,beğensede kısa sürer beraberlikler.”istisnalar olır tabiki’
Kısaca bence direk işe gir çalış paranı ye

ben ölümlü dünyada bukadar kafa patlatmanın bir anlamı olmadığını düşünenlerdenim.
Yeteri kadar okumuşsun.
Özellikle bu ülkede seni takdir eden olmaz.
Kıymet bilende.
Bide çok okuyanlar genelde eş beğenmez ,beğensede kısa sürer beraberlikler.”istisnalar olır tabiki’
Kısaca bence direk işe gir çalış paranı ye

Ablacım beğenmeme değil, kendi eğitim seviyene göre birini seçiyorsun o zaman da
Ben PhD terkim CEO, otel işletmecisi, tıp doktoru, avukat, yönetici olarak çalışan bir PhD mühendis, başka bir mühendis.....flört ettiğim tipler bunlar. Bana da bunlar uygun denk geldi, bunlara baktım.
Mesleği benimki kadar kazançlı olmayan bir abinin annesi, bilmeden tanımadan annem aracılığıyla talip oldu. Kaç para kazandığımı anneme sormuş, duyunca geri oldu:bicak:Ben benim için para çok önemli değil dedim ama tınan olmadı:dua::bicak: beğenmemek değil ama birbirine uygun olmamak diyelim.
Herkesin bir dengi, herkesi sevecek uygun biri olduğuna inanıyorum ben. Aksine eğitim iyidir, taliplerin de eğitim seviyesini yükseltir:KK15::21::21:Eğitimi bile kocaya bağlattınız ya tövbeeee

Herkese yanıtları için teşekkür ederim. Öğretim görevlisi olmak istediğim için ve her ne kadar insanın canı çıksa da araştırıp yazmayı sevdiğim için doktora yapmak istiyorum.
Doğru, ölümlü dünyaya bir kere geliyoruz ve tam da bu yüzden eğitim alanında kendimi ne kadar fazla geliştirirsem o kadar daha huzurlu ölürüm. (Ailemin de büyük bir etkisi var bunda. İlkokuldan beri hep eğitimimi desteklediler.)
Evlilik konusunun açılması ilginç. :))

Ben de inşallah bir dahaki dönem yüksek lisans tezine başlayacağım. Yüksek lisans da bile bu kadar çok çalışırken, doktora gözümü bir korkuttu. Doktora için çalışma konusu da bulmak zor. Doktora yapan arkadaşlar, aldığınız dersler konu bulmak için bir ışık yaktı mı? Yoksa makaleler didikleye didikleye mi bir fikir edindiniz?
Her türlü soru; yani kayıt, bilgi, danışma, tarama, rapor yazma, erasmus, ders bilgi paketi, tez süreci, yönetmelik, ankara, eğitim süren, burslar vb konularda bana mesaj atabilirsin. Seve seve sana yardımcı olurum, konuyu bilmiyorsam da yönlendirirm. Sevgiler...

Öğretim üyesi olcaksanız girin derim. Olmicaksanız zaten master mezunuysanız iş her türlü kaparsınız zaten. Sosyal bilimler kafayı ütülüyor.

Benim deneyimim ömür törpüsüydü açıkçası:) ama ben gayet bayık bir yerde Almanya'da yaptığım için. Okula, danışmana, konuya göre değişir bence.

Bu arada alıntıladığım yorum hayatıma bomba gibi düştü:eek:PhD de mi kocaya bağlanır yahuuuu:deli:Kadınlarımızın vizyonu koca ve çocuktan ibaret kendim çalışayım yapayım yok, nasılsa çalışmak erkeğin görevi ya! Bir erkek olsaydı bunu soran kimse de yapma demezdi.

Valla gençler ben para var diye girdim açıkçası:) 2.yıldan sonra vınladım canımı zor kurtardım. Yayın yine de yapıyorum, iyi konferanslara makale gönderiyorum hatta şu anda yeni şaheserim üstünde çalışıyorum:KK48::KK48: Master yapın, gerisi sizin çabanıza çalışmanıza bağlı. Kendini geliştirdikten sonra her şey oluyor PhD şart değil (bence). Sevgiler herkese.

Haklı taraflarınız var.
Oh şükür anlayan biri çıktı.
Başak burcuyum ya , herşeyin 2o adım ilerisini hesap ettiğimiz için bunlar.
Diyorlar eğitimi kocaya bağladınız diye.
Halbuki eğitim bitecek , kalacaz kocayla başbaşa.
Olsun varsın yanlış anlasınlar , ilerde nedemek istediğim tam olarak anlaşılacak zaten.
Eğitim tabiki iyidir.aksini söylemek mümkünmü.
Ben sadece ilerde evin huzuru çok kaçmasın diye nacizane yorumda bulundum.
Tabiki herkesin bir dengi var.
Ama kadının kendi iç dünyası huzuru için erkeğinden az bilmesi daha iyi olur :)

Olsun varsın yanlış anlasınlar , ilerde nedemek istediğim tam olarak anlaşılacak zaten.

Koca bitince eğitimle baş başa kalma durumu da olabiliyor ablacım
O zaman da gelip buraya konu açıyor insanlar keşke param, mesleğim olsaydı diye
Kadınlarımızın koca odaklı olması utanç verici. Hiç evlilik odaklı yaşayan erkek görmedim. Eğitim bitince karıyla kalıyor onlar da, amma hiçbiri hayat seçimlerini günün birinde evlenecekleri potansiyel eş adayına göre yapmıyor. Daha piyasada olmayan bir insan odaklı şekilde hayati karar vermek gerçekten çok garip bir kafa. Kadınlar bu kadar vizyonsuz ve bağımlı olmasın.

Meslek de olsun, evlilik de. Bunlar farklı farklı alakasız şeyler. Erkekler bu ayrımı gayet güzel yapıyor darısı kadınlarımızın başına.

Son yazdığınız cümleye de diyecek bir şey bulamadım. Eşit ve denk evlilik olmuyor mu? Kadın fazla konuşmasın, ben bilmem beyim bilir desin benliğini yitirsin, eksik akıllı, aciz bir tip olsun hepsi başka bir insan için, o insanın da tek farkı pipisinin olması yani. Bu kadar ç.k odaklı bir yaşama gerek yok bence:bicak:

Koca bitince eğitimle baş başa kalma durumu da olabiliyor ablacım
O zaman da gelip buraya konu açıyor insanlar keşke param, mesleğim olsaydı diye
Kadınlarımızın koca odaklı olması utanç verici. Hiç evlilik odaklı yaşayan erkek görmedim. Eğitim bitince karıyla kalıyor onlar da, amma hiçbiri hayat seçimlerini günün birinde evlenecekleri potansiyel eş adayına göre yapmıyor. Daha piyasada olmayan bir insan odaklı şekilde hayati karar vermek gerçekten çok garip bir kafa. Kadınlar bu kadar vizyonsuz ve bağımlı olmasın.

Meslek de olsun, evlilik de. Bunlar farklı farklı alakasız şeyler. Erkekler bu ayrımı gayet güzel yapıyor darısı kadınlarımızın başına.
Dediklerine yüzde yüz katılıyorum aksi zaten düşünülemez.ben olaya çok başka bi taraftan yorum yaptım zaten.konu sahibine okuma okulu bırakta demedim : ) git koca bu evlen hiç demedim ki koca delisi olmaktan çok uzak biriyim hatta feminist olmama ramak kalmıştı bi ara : ) evlilikten önce meslek olsun , koca sonrada bulunur.burda hemfikiriz sadece anlatmak istediğimi pek anlayamamışsınız.
Konu sahibinin konusunu işgal etmemek için daha ayrıntılı yazmak istemiyorum.
Kadın eğitimi yükseldikçe ,erkeğini tamamlayan duruma düşer.
Ama kadınlar genelde kendisini tamamlayan erkeklerle hayatlarına sıkılmadan devam ederler(kural değil tabiki sadece benim düşüncem)
Az bilmek huzur getirir insana.keşke bende kocamdan az bilseydim derim hep..

Doktora yapmadım ben henüz master yapacağım ama oku demeye geldim. Oku güzelim, oku balım, ordinaryus olana kadar oku hatta. Zor olsa da vazgeçme. O "Benim dairem, arabam var, evlenmeye "layık bulacağım" kadının gözü açılmamış olacak, benim yemeğimi yapacak, temizliğimi yapacak, mükemmel soyumu türetecek, anama babama bakacak, ne okuması yöaaa bu kadar okuma yeter işte taam. Sonra bizi beğenmiyor haspalar." diyecek adamlara (ve kadınlara) inat oku.

Kocasından az bilmek konusuna pek katılamıyorum çünkü araştırmak, öğrenmek ve okumak benim için çok önemli şeyler şu hayatta. Ve bunların bir yaşı/ cinsiyeti olduğunu da düşünmüyorum. Hayat boyunca hep bildikleri üzerine bir şeyler koymalı insan. Ancak haklı olduğunuz noktalar da vardı. Sanki insan ne kadar çok bilirse basit anlamda mutlu olması o derece zorlaşıyor gibi. Etrafındaki şeyler yetmemeye, kendi seviyesinde kendisini geliştirmemiş insanların muhabbetleri keyif vermemeye başlıyor. Daha kolay mutlu olabilen basit yaşayabilen insanlara da bazen özenmiyor değilim...

Kocasından az bilmek konusuna pek katılamıyorum çünkü araştırmak, öğrenmek ve okumak benim için çok önemli şeyler şu hayatta. Ve bunların bir yaşı/ cinsiyeti olduğunu da düşünmüyorum. Hayat boyunca hep bildikleri üzerine bir şeyler koymalı insan. Ancak haklı olduğunuz noktalar da vardı. Sanki insan ne kadar çok bilirse basit anlamda mutlu olması o derece zorlaşıyor gibi. Etrafındaki şeyler yetmemeye, kendi seviyesinde kendisini geliştirmemiş insanların muhabbetleri keyif vermemeye başlıyor. Daha kolay mutlu olabilen basit yaşayabilen insanlara da bazen özenmiyor değilim...
Kesinlikle bende öyleyim.
Okudukça okumak istiyorum.
Sürekli kafamda extra gerekli gereksiz bilgi biriktiriyorum.
Ve yeri geldiğinde o bilgileri kullanma ihtiyacı hissediyorum.
Bilgi fazla oldugu için eşime müdhale ediyorum çok biliyorum ya herşeyi : ) en doğru benim diyorum ...
Sonuç kontrol manyağı bişey oldum çıktım.
Eşimle ister istemez atışıyoruz çünkü erkekler daha düz.
Beni rahat bırak der gibi hallere bürünüyor adam haklı.
Fazla bilmesen , sen rahat herkes rahat olur.
Ama işte elinde değil insanın malesef.
Okumak gezmek görmek öğrenmek,bunlar içten gelen şeyler.

Back
X