- 24 Temmuz 2021
- 575
- 455
- 23
- 29
- Konu Sahibi Nazendeyuregim
-
E neden hazır bitirmekte olduğunuz bişeyi donduruyorsunuz Bizim ülkemizde yarın ne olacağı belli değil bi bakarsın kpss diye bi sınav artık yok, bi bakarsın dolu dediğin tüm kadrolar açık atama yapacak kimse yok. Bence önce elindeki yarım işini bitir. Bu kadar emek vermişsin madem yazık olmasınDoktoradan sonra hemen kadro bulunamadığı bir gerçek ve uzun bir süreç bende bu dönem doktoramı dondurup kpssye dönmeye karar verdim. İngilizceyi geçmek ve doktora mülakatı için büyük stres yaşadım gecemi gündüzümü verdim. Kararımdan eminim ama içimde bunca çabadan sonra donduruyor olmak yenilgi hissi yaratıyor. Geceleri bazen uyuyamıyorum. Çok mu duygusal yaklaşıyorum bilmiyorum
Atanıp kafa rahatlığıyla devam etmek daha mantıklı geldi. Tabi kpss de bir yerde biraz çaba biraz da nasip işiSonra tekrar devam edebilirsiniz zaten dondurmak bunun için var. Kadro almasanız bile br projeye falan dahil olamaz misiniz baska okullarda?
Ben de yüksek lisans tez dönemindeyim, aynı zamanda kpss çalışıyorum. İkisini birlikte götürmek çok zor oluyor. Bazen bıraksam mı diye düşünüyorum çünkü akademi çok uzun ve zahmetli bir süreç. Bitirip biran önce doktoraya da başlamak istiyorum fakat sonunda ne olacağı da hiç belli değil. Bu yüzden kpss daha mantıklı ve kısa gibi görünüyor şuan için.Doktoradan sonra hemen kadro bulunamadığı bir gerçek ve uzun bir süreç bende bu dönem doktoramı dondurup kpssye dönmeye karar verdim. İngilizceyi geçmek ve doktora mülakatı için büyük stres yaşadım gecemi gündüzümü verdim. Kararımdan eminim ama içimde bunca çabadan sonra donduruyor olmak yenilgi hissi yaratıyor. Geceleri bazen uyuyamıyorum. Çok mu duygusal yaklaşıyorum bilmiyorum
Ders aşamadındayım. Hoca sürekli yeni yeni kaynaklar öneriyor ve ben bunlara yetişemiyorum. Asgari ücretin altında maaaş aldığım bir işte çalışıyorum iş ve doktora aynı anda bir hayli de zorluyor hem maddi hem de manevi.Merhabalar,
Tez aşamasında mısın bilmiyorum ancak doktora kusursuz bir hayat yaşayan insanlar için bile çok zor bir süreçken; kpss çalışıp, iş kaygısı yaşarken tamamlanması neredeyse imkansız. Bu süreçte bir şekilde ilerlesen bile ders notların düşük gelebilir, makale yayını yapmakta zorlanırsın ve kadro açılsa dahi parlak bir akademik kariyer sunamadığın için kabul alamayabilirsin.
Şimdi üzülüyorsun ama dondurup kpss ve iş konusunu hallettikten sonra doktoraya geri döndüğünde şimdikinden çok daha iyi bir performans sergileyeceğini unutma. Bu arada, maddi olarak acil bir işe ihtiyacın yoksa doktorayı tamamlamanı öneririm ancak işe girmek zorundayım diyorsan dondurma kararının arkasında dur. Dondurmak bu gibi durumlar için var zaten. O doktora senin hakkın, elbet geri döneceksin hem de daha güçlü. Dilerim her şey istediğin gibi ilerler.
Doktoramı devam ettirecek maddi güce de sahip değilim. Hoca sürekli kaynak öneriyor ve ben asgari ücret altı bir işteyimMemur olup napican anlamadim ki bi cazibesi kalmadi. Asgari ucret bugun 4250tl oldu zaten farkinda misin?
Ders aşamadındayım. Hoca sürekli yeni yeni kaynaklar öneriyor ve ben bunlara yetişemiyorum. Asgari ücretin altında maaaş aldığım bir işte çalışıyorum iş ve doktora aynı anda bir hayli de zorluyor hem maddi hem de
dondurmuşsunuz sonuçta tamamen bırakmak gibi düşünmeyin kpss ve doktora bir arada gitmez ve bence de kpss çalışmak daha mantıklıDoktoradan sonra hemen kadro bulunamadığı bir gerçek ve uzun bir süreç bende bu dönem doktoramı dondurup kpssye dönmeye karar verdim. İngilizceyi geçmek ve doktora mülakatı için büyük stres yaşadım gecemi gündüzümü verdim. Kararımdan eminim ama içimde bunca çabadan sonra donduruyor olmak yenilgi hissi yaratıyor. Geceleri bazen uyuyamıyorum. Çok mu duygusal yaklaşıyorum bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?