Doktorayı dondurup kpss çalışacağım içimde burukluk yenilmişlik hissi aşamıyorum

Nazendeyuregim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2021
575
455
23
29
Doktoradan sonra hemen kadro bulunamadığı bir gerçek ve uzun bir süreç bende bu dönem doktoramı dondurup kpssye dönmeye karar verdim. İngilizceyi geçmek ve doktora mülakatı için büyük stres yaşadım gecemi gündüzümü verdim. Kararımdan eminim ama içimde bunca çabadan sonra donduruyor olmak yenilgi hissi yaratıyor. Geceleri bazen uyuyamıyorum. Çok mu duygusal yaklaşıyorum bilmiyorum

E neden hazır bitirmekte olduğunuz bişeyi donduruyorsunuz Bizim ülkemizde yarın ne olacağı belli değil bi bakarsın kpss diye bi sınav artık yok, bi bakarsın dolu dediğin tüm kadrolar açık atama yapacak kimse yok. Bence önce elindeki yarım işini bitir. Bu kadar emek vermişsin madem yazık olmasın

Sonra tekrar devam edebilirsiniz zaten dondurmak bunun için var. Kadro almasanız bile br projeye falan dahil olamaz misiniz baska okullarda?
Atanıp kafa rahatlığıyla devam etmek daha mantıklı geldi. Tabi kpss de bir yerde biraz çaba biraz da nasip işi

Ben de yüksek lisans tez dönemindeyim, aynı zamanda kpss çalışıyorum. İkisini birlikte götürmek çok zor oluyor. Bazen bıraksam mı diye düşünüyorum çünkü akademi çok uzun ve zahmetli bir süreç. Bitirip biran önce doktoraya da başlamak istiyorum fakat sonunda ne olacağı da hiç belli değil. Bu yüzden kpss daha mantıklı ve kısa gibi görünüyor şuan için.

Beraber götürme durumunuz yoksa kpss öncelikli olabilir

Geçen sene kpss ye hazırlanırken yüksek lisansa 1 dönem devam ettim. Baktım olmuyor dondurdum yüksek lisansı.

Şimdi iyi ki yapmışım diyorum. Çünkü hem kpss de istediğim sonucu aldım hem de yüksek lisansı verimsiz geçirecektim. Şimdi yüksek lisansa devam ediyorum. Hem daha keyifli hem de kaygısız.

doktora çok emek istiyor, kpss çalışırken yapmak verimini ve keyfini azaltacaktır, bence doğru karar vermişsin. bırakmıyorsunuz donduruyorsunuz, geri dönebilirsiniz.

Merhabalar,
Tez aşamasında mısın bilmiyorum ancak doktora kusursuz bir hayat yaşayan insanlar için bile çok zor bir süreçken; kpss çalışıp, iş kaygısı yaşarken tamamlanması neredeyse imkansız. Bu süreçte bir şekilde ilerlesen bile ders notların düşük gelebilir, makale yayını yapmakta zorlanırsın ve kadro açılsa dahi parlak bir akademik kariyer sunamadığın için kabul alamayabilirsin.
Şimdi üzülüyorsun ama dondurup kpss ve iş konusunu hallettikten sonra doktoraya geri döndüğünde şimdikinden çok daha iyi bir performans sergileyeceğini unutma. Bu arada, maddi olarak acil bir işe ihtiyacın yoksa doktorayı tamamlamanı öneririm ancak işe girmek zorundayım diyorsan dondurma kararının arkasında dur. Dondurmak bu gibi durumlar için var zaten. O doktora senin hakkın, elbet geri döneceksin hem de daha güçlü. Dilerim her şey istediğin gibi ilerler.

Ders aşamadındayım. Hoca sürekli yeni yeni kaynaklar öneriyor ve ben bunlara yetişemiyorum. Asgari ücretin altında maaaş aldığım bir işte çalışıyorum iş ve doktora aynı anda bir hayli de zorluyor hem maddi hem de manevi.

Hangi okuldasın bilmiyorum ama ben her önerilen kitabı alamadığım zamanlar arkadaşlarımınkini taratıyordum ya da okulun kırtasiyesinde mevcut oluyordu daha önceden çekilmiş fotokobiler. Onları alıyordum. Daha uyguna geliyordu. Gerçekten çok kitap öneriliyor hepsine yetişmek mümkün değil. Varsa bazılarının pdf hallerini indiriyordum internetten. Eğer internette o kaynaklar varsa, paralı akademik kaynaklara ücretsiz erişmemizi sağlayan bir oluşum var. Oradan da yararlanabilirsin. Ama dondurmakla hem akademik hayatın hem de kafa rahatlığın için en doğrusunu yapıyorsun diye düşün. Üzülme...

eğer sosyal bilimlerdeyseniz okulunuzun üyeliğiyle turcademy den pek çok türkçe kitaba ücretsiz ulaşabilirsiniz.
daha öncede yorum yaptın, kpss sonrası kafa rahatken doktora yapmak çok daha keyifli olacak doğru yapıyorsunuz bence

dondurmuşsunuz sonuçta tamamen bırakmak gibi düşünmeyin kpss ve doktora bir arada gitmez ve bence de kpss çalışmak daha mantıklı

Duygusal yaklaşmak değil ki bu ben sizi çok iyi anlıyorum. Allah emeklerinizin karşılığını versin. Kaçan uykunuza da, hislerinize de hak veriyorum. Doktora bu. Ne emekler ne aşamalar sonunda buraya geliniyor. Ne güzel dondurabilme hakkınız var. Demek ki zamanınız var. Ne yenilgisi? Kaldığınız yerden devam edebileceksiniz çok şükür ki. Planlar da durumlar da değişebilir. Hayat bu

yüksek Lisansımı tez aşamasında dondurup kpssye çalıştım yaklaşık 9 yıl önce . Şimdi 8 yıllık devlet memuruyum hiç pişman olmadım önümde arş gör olma şansı vardı ki sözleşmeli onlar su an hayatımdan cok memnunum kariyer olarak farklı bir yol sectim bu 8 yıl içinde görevde de yükseldim ki daha da yükseleceğime eminim ilerisi için .

Size de bol şans

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…