- 24 Temmuz 2021
- 575
- 455
- 23
- 29
- Konu Sahibi Nazendeyuregim
-
Teorik bir bölümde tabii ki çalışırken de doktora yapabilirsiniz.Doktora ders dönemindeyim. Kpss ye yönelmem daha doğru gibi gelmeye başladı. Seçim dolayısıyla atamaların fazla olacağı söyleniyor. Akademik kariyerime ara verip kpssye dönmek mantıklı olur mu. Tarih öğretmenliği mezunuyum
Yeterliliğe nasıl hazırlandınız çok merak ettim.Teorik bir bölümde tabii ki çalışırken de doktora yapabilirsiniz.
Benim kimya öğretmenim kimya mühendisliğinde master yapıyordu. Fizik öğretmenim de atom fiziğinde master yapmış.
Doktora yaptıktan sonra akademik kadro bulmak da zor. Yaşınız ilerledikten sonra yine bir atanma derdine düşeceksiniz. Ayrıca bursla yapıyor olsanız bile burs miktarları düşük. Atanıp ekonomik olarak da rahat edip ikisini birlikte yapabilirsiniz. Hem sigortanız da bu arada işler.
Ya okuduğunuz bölümde ar.gör olun yada kpss ile atanın. Doktora uzun bir yol, işsiz zor olur.
Yeterliliği verip atanmaya çalışmanız daha doğru olur ama bence. Kafanız çok rahat eder. Öteki türlü belli bir süre içinde yeterlilik vermek gerekiyor. Kimi insanlar aylarca çalışıyor o sınav için. Ben bunu anlamıyorum tabii, o zamana kadar öğrenmiş olman gereken şeylerdi zaten, ben 2 hafta hazırlandım yeterlilik sınavına çok da iyi bir şekilde geçtim çünkü kendimi zaten yeterli hissediyordum. Siz de kendi durumunuza göre yeterliliği de düşünün dedim.
Bu sıralamaya uymak en doğrusuymuş ama olmadı işteÖnce mesleği ele alıp,para kazanıp sonra yl doktora yapılabilir bence
DüşünüyorumAkademisyenlik dusunmuyorsaniz kpss en mantiklisi.
Ailemle yaşıyorum, aynı zamanda yarı zamanlı bir işte çalışıyorum. Ailem her konuda destekliyorİşe girme gibi bi zorunluluğunuz yoksa doktoraya devam edin
Kadro açılırsa girersiniz, açılmazsa bir şey yok
Para kazanmak zorundaysanız ama önce atanın sonra doktoraya devam edersiniz
Para kazanma ihtiyacı sizin karar verebileceğiniz bir durum olduğu için pek yorum yapmak istemiyorumAilemle yaşıyorum, aynı zamanda yarı zamanlı bir işte çalışıyorum. Ailem her konuda destekliyor
Kimya mühendisliğinde yaptım doktoramı, bizde kitapları yanımıza alabiliyoruz. Gireceğim derslerin kitaplarını aldım. Baştan başladım hangi konu nerede işlenmiş, kullanabileceğim denklemlerin yerini belirledim. Bu kadar. Konuları zaten biliyorum, baştan öğrenilecek bir şey yoktu benim için. Ezberci insanlar 6 yıllık dersleri tekrar ezberlemeye çalıştığı için bu kadar çalışıyor benceYeterliliğe nasıl hazırlandınız çok merak ettim.
Tebrik ederim, başarılı bir öğrencilik hayatı geçirmeniz sebebiyle zorlanmamışsınız sanırım. Herkesin en korktuğu bölüm yeterlilik sınavı. Ünivden ünive değişiyor sanırım nasıl olacağı yöntemin. Bazıları kaynak önerildi diyor bazıları önerilmedi diyor kitapla girildiğini de ilk sizden duydum. Biri de tez konunun alanından soruluyor demiştiKimya mühendisliğinde yaptım doktoramı, bizde kitapları yanımıza alabiliyoruz. Gireceğim derslerin kitaplarını aldım. Baştan başladım hangi konu nerede işlenmiş, kullanabileceğim denklemlerin yerini belirledim. Bu kadar. Konuları zaten biliyorum, baştan öğrenilecek bir şey yoktu benim için. Ezberci insanlar 6 yıllık dersleri tekrar ezberlemeye çalıştığı için bu kadar çalışıyor bence
Hatta önemli derslerin birinde (kütle transferi) 1 gün bırakmıştım çalışmak için onda da anneannem rahatsızlandı çalışamadım ama sorusunu çözdümhatta hoca sonra o soruyu master öğrencilerine vermiş ödev olarak, onlardan okulunu 1. Bitirmekle övünen biri de bana geldi sordu üstüne bir de ukalaca "sen biyomuhendis olmana rağmen iyi öğrenmişsin bunları" dedi. E dedim öğrendik bir şeyler
Disiplen arası farklar tabii ki. Bizde kıtap açık ama öyle sorular var ki kitabın olması çözmenize yetmiyor, öyle düşünün :)Tebrik ederim, başarılı bir öğrencilik hayatı geçirmeniz sebebiyle zorlanmamışsınız sanırım. Herkesin en korktuğu bölüm yeterlilik sınavı. Ünivden ünive değişiyor sanırım nasıl olacağı yöntemin. Bazıları kaynak önerildi diyor bazıları önerilmedi diyor kitapla girildiğini de ilk sizden duydum. Biri de tez konunun alanından soruluyor demişti
mesela bizde 2 gün sürüyor sınav:Tebrik ederim, başarılı bir öğrencilik hayatı geçirmeniz sebebiyle zorlanmamışsınız sanırım. Herkesin en korktuğu bölüm yeterlilik sınavı. Ünivden ünive değişiyor sanırım nasıl olacağı yöntemin. Bazıları kaynak önerildi diyor bazıları önerilmedi diyor kitapla girildiğini de ilk sizden duydum. Biri de tez konunun alanından soruluyor demişti
dersin kaçıcncı döneminde bilemiyorum ama normalde ders en fazla 4 dönem oluyor 5. döneminde de yeterliliği geçmesi lazım dondurmazsa. çünkü şu sıra ilan yok okullar aralıkta ilana çıksa alana kadar dönem bitmiş olur. hatta 1 dönem daha bile geçebilir.Teorik bir bölümde tabii ki çalışırken de doktora yapabilirsiniz.
Benim kimya öğretmenim kimya mühendisliğinde master yapıyordu. Fizik öğretmenim de atom fiziğinde master yapmış.
Doktora yaptıktan sonra akademik kadro bulmak da zor. Yaşınız ilerledikten sonra yine bir atanma derdine düşeceksiniz. Ayrıca bursla yapıyor olsanız bile burs miktarları düşük. Atanıp ekonomik olarak da rahat edip ikisini birlikte yapabilirsiniz. Hem sigortanız da bu arada işler.
Ya okuduğunuz bölümde ar.gör olun yada kpss ile atanın. Doktora uzun bir yol, işsiz zor olur.
Yeterliliği verip atanmaya çalışmanız daha doğru olur ama bence. Kafanız çok rahat eder. Öteki türlü belli bir süre içinde yeterlilik vermek gerekiyor. Kimi insanlar aylarca çalışıyor o sınav için. Ben bunu anlamıyorum tabii, o zamana kadar öğrenmiş olman gereken şeylerdi zaten, ben 2 hafta hazırlandım yeterlilik sınavına çok da iyi bir şekilde geçtim çünkü kendimi zaten yeterli hissediyordum. Siz de kendi durumunuza göre yeterliliği de düşünün dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?