Yapmayin allah askina. Siz belki gidince guzel sartlarda yasayacaksiniz ama su an yurtdisinda yasayan vatandaslarimiz cok mu mutlu? Insanin kendi vatani gibi olur mu? Elimizdekinin kiymetini bilmeyip baska baska kapilardan medet ummak ne derece dogru? Size Tom Hanks'in Terminal filmini izlemenizi tavsiye ederim.
Su sartlarda gitmek istemenizi tabi ki anliyorum yine de.
biz bu konuda yeterince emek verdiğimizi düşünüyoruz.
eşim mühendis, yüksek lisansı özel bir alanda.
türkiye nın çok ihtiyaç duyduğu ve o alanda eğitimli 10 kişinin bulunduğu bir alan :)
ama o işini yapamıyor. malum sebeplerden...
normal inşaat mühendisi gibi takılıyor :)
ben fizyoterapistim. bugün işe başlasam, yeni mezun olduğumdan daha azına hatta yarısına bile çalışamam. çünkü eğitim veren üniversite sayısı 10 iken, 80 e yükseldi :)
ve ataması yılda 3-5 kişi.
babamın yanında 30 dan fazla kişi çalışıyor,
son 1 yıldır cebinden ödüyor maaşlarını. seçimden sonra 1 ay daha açık tutacak şirketi.işler düzelirse ne ala.
artık kara delik gibi tükenen emeklerine bakmayı kaldıramıyor adam. 30 aile işsiz kalacak. bundan kendini sorumlu tutuyor. 1 yılda iki kere anjiyo yapıldı.
kayınpederim 50 kişi çalıştırdığı işini kapattı geçen yıl.
çocuklarımı gece 42 derece ateşle acile gitmemek için evde tutuyorum, çünkü o hengamede insani bir hizmet alamayacağımı biliyorum.
okula göndermek içimden gelmiyor. bugün el yazısı, vazgeçtik düz yazı, 4+4 olsun, sınav her yıl olsun, vazgeçtik 1 yıl olsun. okulları hepsi imam hatip olsun, müfredat her yıl değişsin, gelsin tablet, gelsin akıllı tahta, ama içi boş eğitim.
giderek artan suç oranı, ahlaki çöküş, düşen insan kalitesi, toplumda yozlaşma, burada bile dikkat ediyorum, insanlar kendilerini ifade ederken hep bir saldırı hali. zaman zaman bende de vardır muhakkak çünkü gerginiz :) sıfır tolerans noktasına yaklaştık.
belki değişir fikrim. belki çekindiğim islamofobi veya ırkçılığa maruz kalma ihtimalleri daha çok büyür gözümde, burada farklı şartlar oluşturmaya gayret ederim.
daha izole, fanusun içinde bir hayat :)
truman show tavsiye edeyim ben de. tam olarak son zamanlarda hissettiğim... birileri bizimle dalga geçiyor ve bir senaryoya zorlanıyoruz :)