Doktorlara sesleniyorum mesleğinizi sevmiyorsanız yapmayinnnn

Geçen hafta özelde Kadın hastalıkları uzmanına gittim,randevum 13.30daydı ama 14.00de girebildim. Hamile hastalarından birinin kanaması olmuş,doktorun asistanı gelip sordu sizden önce girebilirlermi diye,tabi dedim ama yarım saat bekledim tabi,haliyle benden sonrakilerinde randevuları sarktı.
Bu haftaki randevum için aradı doktorun asistanı "doktorumuzun hastası normal doğum yapacaktı ama zorunlu sezeryan oldu,randevunuzu 15 dakika ileri alabilirmiyiz" diye.
Ben asla tam vaktinde giremedim anlayacağınız. Her zaman ekstrem durumlar olabiliyor bu bölümde.
Uslup konusuna birşey diyemeyeceğim. Sonuçta çocuk yüzünden hasta bakamadım vb cümleler sacma olmuş. Ne yapsın 19 aylık bebek,el el üstünde otursun mu yani bir saat sessiz sessiz,bu ütopik.
Bırakacak kimse konusuda gereksiz olmuş. Bırakırsınız bırakmazsınız o sizi ilgilendirir ki kimse istemez o aylarda bebeği sevmeyeceği bir ortamda oyalamayı. Sizin açınızdanda zor olmuştur yani.

Sizin şikayet etme hakkınız yok onların dibine kadar var. Doktorları beğenmeyenler umarım doktor bulamazlar. Bizlerin başından eksik etmesin Allah doktorları.

Bu vergimizle maaş alıyosun diyenlerin çoğu da yeşil kartlı oluyor. Kim kimin vergisiyle hizmet alıyor acaba.

Vergi ödüyor olması benim sucum degil 500 hastaya da baksa bu benim sucum degil ayrıca benimle azarlayıcı konuşması onun suçu ben bekledim beklerim de sorun biraz anlayış biraz insanlık biraz vicdan birax hoşgörü...
Benim suçum devlete gikmek se suçluyum, benim sucuk bebegimim olması mi ozaman yine suçluyum oyle mi
Ben ne doktorlar gordum her defasında kizimla gidip yüzüme bile bakmadan minnacık yavruma guleryuz gösterip ince davranan

Kimse ustune alinmasin ama bazen ben de doktorlara turlu seyler yapan insanlara hak vermemek icin kendimi zor tutuyorum.

"O onun meslegi, onun sucu yok, o da n'apsin basi kalabalik..vs vs vs" diyen kisilere sesleniyorum.
Tamamen yancisiniz.
Bir kere kurtaj olmam gerekti maalesef dusuk yapmistim ve ambulans; yogun kanamam oldugu icin mecburen cagirdigim ambulans beni kahrolasi o devlet hastanesine atti.
Doktor hanim(!)in soyledigi ilk sey; cirkef cirkef "ne diye getirdiniz bunu, kendi gelemez miydi?ya siz bunla ugrasirken bi insan olse? Daha yardima muhtac olan biri mesela?" dedi. Ben zaten sancilar icindeyim kanamalar siziyor bacaklarimdan.. "Araban yok mu senin?" dedi bana... "yok!" dedim. "Tanidiginin vs de mi yoktu??? Taksi de mi cagiramadin ha??" dedi. "Ya sabir" dedim ve o sirada Ambulans gorevlisi devreye girdi "kadinin durumu acildi, bizi aradi, biz de gorevimizi yaptik" diyip cikip gitti. Saat sabah 04.30 bu sirada..
Suratinda oyle bir ifade var ki sanki doktor degil de tovbe haşa! Tanri sanki!! Yanimda dogum sancisi ceken kadina; "sussana be kadin!!! Bagirma bak yollayacagim simdi seni ne halin varsa gor!" diye cikisti. Kadinin elini tuttum, agladi
keske kendimde olsaydim da kameraya alsaydim bu anlari dedim icimden..
Altima biseyler tikistirip(rahmime bi alet sokup o aleti cevire cevire temizlemeye calisti once icimi ve oyle canim yandi, oyle buyuk parcalar akti ki ayaklarimdan sedyeye omrumde o ani unutmama imkan yok!)tum bunlar yetmedi bir de kan aldiktan sonra beni kanamali kanamali bekleme salonuna yolladilar(tahlil sonuclari cikana dek bekleyecekmisim tam 2 saat!) ve ben daha annemin oturdugu yere, ona varamadan kan kaybindan suurumu kaybettim yere yigildim! ustune ustuk hicbir kimse ne bir gorevli ne bir hasta bakici da gelmedi, kimse kimse ile ilgilenmiyor ki!
Annem zavallim "beni lavaboya gotur anne" diye inlemisim, kusa kusa yuzum benzim sapsari olmus korkmus olecegim diye..
Neler cektim ahhh... Daha anlatsam inanin roman olur.
Hepsi ama hepsi ayni! Gittiginiz hastane ozellikle devlet hastanesi ise doktorlardaki ukalalik, nemrutluk hayatinizda gormediginiz raddede ve inanin cinnet gecirecek seviyeye getirebilirler sizi.
Inanmayan gidip herhangi bir devlet hastanesini ziyaret edebilir.
"Ama onlar gunde kac kisi ile ilgileniyorlar bla bla bla" ilgilenecek tabi! Bu onun meslegi! Hicbir sebep hastaya aksi bi davranista bulunmayi hakli cikarmaz! Psikolojileri yipraniyorsa yogunluktan gider terapi alirlar ya da baska bir meslek secerler orasi beni baglamaz ama gelip hastaya kolesi gibi davranamazlar. Buna haklari yok!
Okumakla adam olmak arasinda cok fark var maalesef!

Ayrıca bizlerin niye doktorları şikayet etme hakkımız yok babasinin hayrına bakmıyorlar ve görevlerini düzgün yapmazlarsa şikayet etmeye % 10000 hakkım var eger benimde hatam var sa onlarda beni şikayet etsin
Sizin şikayet etme hakkınız yok onların dibine kadar var. Doktorları beğenmeyenler umarım doktor bulamazlar. Bizlerin başından eksik etmesin Allah doktorları.

Doktor olduysa sisteme katlanacak düz mantığıyla; çocuğunu getirdiysen sahip çıkıp avutacaksın düz mantığı aynıdır.
İkincisi ne kadar saçmaysa ilki de o kadar saçmadır.
İş ki insan olduğumuzu unutmayalım.

Çok haklısınız bazilari varki sanki doktor degil bulunmaz hint kumaşı bazı doktorlar da varki elleri opulesice

Bunu bende fark ettim.
Dozajı yüksek, daha etkili,pahali ilaçların hic biri zaten yazilmiyor.
Yazdıkları ilaçları gun de 4-5defa alınca ancak etki ediyor.
Hı hı evet o kaliteli daha etki ilaçları yazınca cebimizden para ödüyoruz. Kastımız var hatta size iyileşmeyin diye

Konu sahibi doktorunuz muayene ettiği hastaların sonuçlarına tabi ki bakmak zorunda ki uygun tedavi yapabilsin Nasıl bu kadar anlayışsız ve bencil olabiliyorsunuz anlamıyorum Hastaneye çocuğunuzla gelmek zorunda olmanız sizin şahsi probleminiz Bu hastanede beklerken çocuğu durmayan anneler evlerinde ya da yolculukta oturuken nasıl bakıyorlar acaba ? Acil ya da önemli tahlil sonucu gösterecek hasta siz de olabilirdiniz Biraz empati yapmayı bilseniz keşke

Ben tahlili olanlara bakmasın gibi birsey demedim ya öğleden sonra bakılır yada 3.4 hasta bakılır arada tahlilleri alırlar genelde böyledr ki zaten tahlili hastalar randevulu hastalardan cok degil bu kadin doğumcu bir randevu bir tahlil hastası alıyordu.

Mesela kapının önünde 6 kişi tahlil icin beklediler onların hepsi gitti ben hala ordaydım ve onların randevularida yoktu sonucları almaya gelmişlerdi benim ne suçum var onlardan once randevusu olan hastalara bakılmalı onlarida araya sikistirabilirdi.

Ayrıca bizlerin niye doktorları şikayet etme hakkımız yok babasinin hayrına bakmıyorlar ve görevlerini düzgün yapmazlarsa şikayet etmeye % 10000 hakkım var eger benimde hatam var sa onlarda beni şikayet etsin
Bayanın tavrından dolayı öyle diyorum. Ne demek doktorların şikayet etmeye hakkı yok bu mesleği seçtiler diye tabi ki var.

Hanımlar bu konu da meslekle alakalı uygun olmayan yazılarda olmuş sanırım, hastalarda haklı doktorlar da.
Karşılıklı suçlamanın bir manası yok, en iyisi konuya nokta koyalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…