- 19 Kasım 2013
- 18.769
- 33.862
- 798
- Konu Sahibi LargeGemini
-
Sizin şikayet etme hakkınız yok onların dibine kadar var. Doktorları beğenmeyenler umarım doktor bulamazlar. Bizlerin başından eksik etmesin Allah doktorları.Doktorların Şartları Belli Asla da Değişmedi Değişmiyecekte Ülkemizde Bile bile bu işe yapmak zorundalar her işin bir zor kısmı var her mesleğin sevilmeyen yönüde bilerek isteyerek bu işi seçtiklerine göre ömür boyu bu işi yapacaklarına göre şikayet etme hakları yok bence
Bu vergimizle maaş alıyosun diyenlerin çoğu da yeşil kartlı oluyor. Kim kimin vergisiyle hizmet alıyor acaba.Doktorsuz kalin lütfen. Özellikle o "vergimizle maaş alıyolar" diyen üye. Doktor bulamayın.
Doktorlara hasta seçme ve hatta bazı hastaları da sağlık hizmetinden men etme durumu gelse keşke. Hastanelerin ortamı düzelir daha nezih daha çalışılabilir bir atmosfer elde edilebilir. Belki sağlık çalışanları da ölmezler...
Yazık ya, gecesini gündüzüne katan o doktorların hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Aa tabi maasları yüksek di mi? Ulan bi milletvekili kac maaş alıyo, üstelik tek yaptıkları laf kalabalığı. Onlara bir tanenizin sesi çıkmıyo size yazıklar olsun be. Elinizden gelse ayaklarını yalayacaksınız, ama is oğretmene doktora gelince herkes bi cengaver. Doktorlar hic vergi vermiyo zaten.
Doktor kabul edilemez bir suç işlese tamam diycem, tüküreyim öyle doktora. Kadın bir yandan muayene etmeye ugrasiyor bir yandan tahlilleri yetistirmeye ugrasiyor. Bir yandan da diger servislerden konsultasyon isteniyor... bi de böyle insanlara laf anlatmaya çalışıyolar. Neymis isleri buymus bakacakmış. Zekaya bak zekaya.
Insallah doktorsuz kalırsınız da böyle b.k attığınız doktorluk mesleğine hasret kalırsınız. O zaman belki kafaniza dank eder ama yine de sanmıyorum.
Ses cıkaracaksanız sisteme ses çıkarın, sağlık bakanlığına, hükümete. Diyin ki bize insan gibi bi sistem getirin, doktor bizimle düzgünce ilgilenebilsin, doktoru 36 saat çalıştırmayın ki bizimle daha zinde bir zihinle ilgilensin. Ama bunu yapacak adam nerdee... anca doktora sataşın siz.
Sanki hastaneleri bu hale saydırdığınız o zavallı doktorlar getirdi de...Siz beklemek istemiyorsunuz haklısınız da o doktor hanım da zorla 200 hasta baktırılmak istemiyor. Görevini icra etmeye çalışırken 10 saniyede bir taciz edilmek istemiyor. Gidin işleri bu hale getiren devlete çemkirin. Vergici bıkbıklara gelince o hanımefendi sizden kat kat fazla vergi ödüyor, öğrenmişsiniz iki cümle onun etrafında dönüyorsunuz.
Sizin şikayet etme hakkınız yok onların dibine kadar var. Doktorları beğenmeyenler umarım doktor bulamazlar. Bizlerin başından eksik etmesin Allah doktorları.
Kimse ustune alinmasin ama bazen ben de doktorlara turlu seyler yapan insanlara hak vermemek icin kendimi zor tutuyorum.
"O onun meslegi, onun sucu yok, o da n'apsin basi kalabalik..vs vs vs" diyen kisilere sesleniyorum.
Tamamen yancisiniz.
Bir kere kurtaj olmam gerekti maalesef dusuk yapmistim ve ambulans; yogun kanamam oldugu icin mecburen cagirdigim ambulans beni kahrolasi o devlet hastanesine atti.
Doktor hanim(!)in soyledigi ilk sey; cirkef cirkef "ne diye getirdiniz bunu, kendi gelemez miydi?ya siz bunla ugrasirken bi insan olse? Daha yardima muhtac olan biri mesela?" dedi. Ben zaten sancilar icindeyim kanamalar siziyor bacaklarimdan.. "Araban yok mu senin?" dedi bana... "yok!" dedim. "Tanidiginin vs de mi yoktu??? Taksi de mi cagiramadin ha??" dedi. "Ya sabir" dedim ve o sirada Ambulans gorevlisi devreye girdi "kadinin durumu acildi, bizi aradi, biz de gorevimizi yaptik" diyip cikip gitti. Saat sabah 04.30 bu sirada..
Suratinda oyle bir ifade var ki sanki doktor degil de tovbe haşa! Tanri sanki!! Yanimda dogum sancisi ceken kadina; "sussana be kadin!!! Bagirma bak yollayacagim simdi seni ne halin varsa gor!" diye cikisti. Kadinin elini tuttum, agladi
keske kendimde olsaydim da kameraya alsaydim bu anlari dedim icimden..
Altima biseyler tikistirip(rahmime bi alet sokup o aleti cevire cevire temizlemeye calisti once icimi ve oyle canim yandi, oyle buyuk parcalar akti ki ayaklarimdan sedyeye omrumde o ani unutmama imkan yok!)tum bunlar yetmedi bir de kan aldiktan sonra beni kanamali kanamali bekleme salonuna yolladilar(tahlil sonuclari cikana dek bekleyecekmisim tam 2 saat!) ve ben daha annemin oturdugu yere, ona varamadan kan kaybindan suurumu kaybettim yere yigildim! ustune ustuk hicbir kimse ne bir gorevli ne bir hasta bakici da gelmedi, kimse kimse ile ilgilenmiyor ki!
Annem zavallim "beni lavaboya gotur anne" diye inlemisim, kusa kusa yuzum benzim sapsari olmus korkmus olecegim diye..
Neler cektim ahhh... Daha anlatsam inanin roman olur.
Hepsi ama hepsi ayni! Gittiginiz hastane ozellikle devlet hastanesi ise doktorlardaki ukalalik, nemrutluk hayatinizda gormediginiz raddede ve inanin cinnet gecirecek seviyeye getirebilirler sizi.
Inanmayan gidip herhangi bir devlet hastanesini ziyaret edebilir.
"Ama onlar gunde kac kisi ile ilgileniyorlar bla bla bla" ilgilenecek tabi! Bu onun meslegi! Hicbir sebep hastaya aksi bi davranista bulunmayi hakli cikarmaz! Psikolojileri yipraniyorsa yogunluktan gider terapi alirlar ya da baska bir meslek secerler orasi beni baglamaz ama gelip hastaya kolesi gibi davranamazlar. Buna haklari yok!
Okumakla adam olmak arasinda cok fark var maalesef!
Hı hı evet o kaliteli daha etki ilaçları yazınca cebimizden para ödüyoruz. Kastımız var hatta size iyileşmeyin diyeBunu bende fark ettim.
Dozajı yüksek, daha etkili,pahali ilaçların hic biri zaten yazilmiyor.
Yazdıkları ilaçları gun de 4-5defa alınca ancak etki ediyor.
Mesela kapının önünde 6 kişi tahlil icin beklediler onların hepsi gitti ben hala ordaydım ve onların randevularida yoktu sonucları almaya gelmişlerdi benim ne suçum var onlardan once randevusu olan hastalara bakılmalı onlarida araya sikistirabilirdi.Konu sahibi doktorunuz muayene ettiği hastaların sonuçlarına tabi ki bakmak zorunda ki uygun tedavi yapabilsin Nasıl bu kadar anlayışsız ve bencil olabiliyorsunuz anlamıyorum Hastaneye çocuğunuzla gelmek zorunda olmanız sizin şahsi probleminiz Bu hastanede beklerken çocuğu durmayan anneler evlerinde ya da yolculukta oturuken nasıl bakıyorlar acaba ? Acil ya da önemli tahlil sonucu gösterecek hasta siz de olabilirdiniz Biraz empati yapmayı bilseniz keşke
Bayanın tavrından dolayı öyle diyorum. Ne demek doktorların şikayet etmeye hakkı yok bu mesleği seçtiler diye tabi ki var.Ayrıca bizlerin niye doktorları şikayet etme hakkımız yok babasinin hayrına bakmıyorlar ve görevlerini düzgün yapmazlarsa şikayet etmeye % 10000 hakkım var eger benimde hatam var sa onlarda beni şikayet etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?