• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İğrenç doktorlar var gerçekten, varlar yani. Meslek ahlakı edinememişler.

İğrenç hastalar da var. İnsan ahlakından bihaberler.

Bilinçli doktor olmayı da, bilinçli hasta olmayı da başarmak gerek.

Bir hastanın ısrarı 5 başka hastanın yanlış teşhisine yol açabileceği gibi, bir doktorun o güne özel dikkatsizliği de 5 hastanın yanlış tedavisine yol açabilir.

Konu mesleklerden oldukça bağımsız.

Birtane vardi denk geldi Allahtan icimi rahatlatmisti keske yakin olsam da artik yakinda degilim onun gibi doktor ornek olmali lacivert onluklulere stajyer diyorlarmis belki ilk tecrubeleri bilmiyorum ne oluyor lacivertliler ama boyle devam ederse cok basarili doktor olur ismi duyulurİnsallah

bana denk gelen ve sürekli gittiğim 2 tane araştırma hastanesinde görevli doktor var ve ikiside çok rahatlar soru sorunca terslemiyorlar açıklıyorlar rahatlatıyorlar böyle olmalı doktor dediğin. hastaya çemkirip moralini bozmakla tedavi olmaz..

o mavi önlüklüler intern son sınıf öğrencileri yani :)
Allah yollarını açık etsin zor meslek valla

şşşşş!!!! 6 yıl okudu onlar. bizim cvp vermeye hakkımız yok soru sormaya hiç hakkımız yok !
internette okuduklarınla gelme demişti bir doktor bana da. internete bakmasam nereden bilicem fibrokistik lezyon bilmem ne ne demek ?
tabi şeker gibi olanları var onları ayırıyorum :)
Internet yanlış önyargı oluşturduğu için demiştir yararınıza yani.evet minimum gece gündüz ders çalışarak 6 yıl okudu ''onlar ''

Evimden 24 saat uzakliktaki bir şehirde universite okurken sürekli bas dönmesi şikayetiyle gittiğim doktor bana aynen sunu söyledi

"Sen sevdiğini birakip gelmissin sevdaluk cekiyorsun başka derdin yok !
Bölümünü kullanip burada bize hikayeler anlatip bizi kandiriyorsun"
(Türkçe öğretmenliği okuyordum)

Ben odaya girer girmez daha ben agzimi açmadan reçete yazmaya başlayan cildiye doktoru...

Bana apandisit acil ameliyat deyip ameliyata alan ama ciktiktan sonra senin sancilarinin sebebi kistmis ama biz apandisit zannettik, kistleri temizledik apandisitin de aldik diyen doktor..

Ama bunların yaninda birde tas dusurdugum dönemlerde en az 20 dakika muayene edip bana her şeyi güzelce aciklayan doktor...

Allah herkese mesleğini hakkiyla yapabilmeyi nasip etsin

Internet yanlış önyargı oluşturduğu için demiştir yararınıza yani.evet minimum gece gündüz ders çalışarak 6 yıl okudu ''onlar ''

yanlız söylemek var " söylemek" var... bizde minimum 4 yıl okuyoruz ama kapımıza gelen kimseyi terslemiyoruz..

Doktorun birseyin yok demesi ya da tek ilac yazip göndermesi ilgilenmemesi demek degil. Bu birseyiniz olmadigi ya da yazdigi o tek ilacin yeterli oldugu anlamina gelir. Bir de acilde oyle zor durumda hastlaar vardır ki elim yandi ya da basim agriyor diye gelenlere yani aciliyet derecesi dusuk olanlara o sekilde hizli mudahale edip gondermek zorunludur. Haa cok ilac iyi tedavidir diyorsaniz ve doktorun da bilgisini sorguluyorsaniz gidin bir eczaneye orda otc adi altinda recetesiz satilan birsürü ilac var. Onlardan bolca alip eve depolayin kendi teshisinizi koyar tedavinizi yaparsınız. Bu arada bir eczaci olarak sunu da belirteyim ne kadar az ilac o kadar duyarli doktor. Boşuna birsuru ilac yuklenmesine karsi cikmalisiniz asil.

6 7 yildir ronatizmal agrilar yasiyorum. Ilk meshur bi ozel hastaneye gittim. Dr g.tunden teshis uydurup beni tedavi etti. Gecmedi 1 yil sonra universite hastanesine gittim. Romatizma genetik canim seninki annende de vardir diyip agri kesiciyle eve yollandim. 20 yasimda ne romatizmasi dedim. Stresten dedi. Baska devlet hastaneleri muayenehanelere gittim. Hepsi stres romatizma dedi kas gevseticiyi verdi yolladi.

En son 2 ay once bir devlet hastanesinde yasli ve sadece uzman olan bir fizik tedavi doktoru omurgamin egrilmeye basladigini ahmet mete isikaranin hastaligina yakalandigimi soyledi. Bu teshisle eski gittigim doktorlara tekrar gittim. Aaaa evet dogru soylemis dediler. Koskoca proflar. Siz neden soyleyemedijiz diyemedim. 7 yildir benim gezmedigim doktor kalmadi. Hepsine yaziklar olsun.

Evimden 24 saat uzakliktaki bir şehirde universite okurken sürekli bas dönmesi şikayetiyle gittiğim doktor bana aynen sunu söyledi

"Sen sevdiğini birakip gelmissin sevdaluk cekiyorsun başka derdin yok !
Bölümünü kullanip burada bize hikayeler anlatip bizi kandiriyorsun"
(Türkçe öğretmenliği okuyordum)

Ben odaya girer girmez daha ben agzimi açmadan reçete yazmaya başlayan cildiye doktoru...

Bana apandisit acil ameliyat deyip ameliyata alan ama ciktiktan sonra senin sancilarinin sebebi kistmis ama biz apandisit zannettik, kistleri temizledik apandisitin de aldik diyen doktor..

Ama bunların yaninda birde tas dusurdugum dönemlerde en az 20 dakika muayene edip bana her şeyi güzelce aciklayan doktor...

Allah herkese mesleğini hakkiyla yapabilmeyi nasip etsin
eğer akut batınla gittiyseniz apandisit şüphesi azcık varsa alınır apandisit sağlam olsa da açılırsa alınır ilerde tekrar akut batın olursanız ordaki skardan alındığı sanılır çünkü ve sizin için geç kalınmış olur. Kural bu yani . Sizi riske atmamışlar aslında. Araştırın isterseniz .

6 7 yildir ronatizmal agrilar yasiyorum. Ilk meshur bi ozel hastaneye gittim. Dr g.tunden teshis uydurup beni tedavi etti. Gecmedi 1 yil sonra universite hastanesine gittim. Romatizma genetik canim seninki annende de vardir diyip agri kesiciyle eve yollandim. 20 yasimda ne romatizmasi dedim. Stresten dedi. Baska devlet hastaneleri muayenehanelere gittim. Hepsi stres romatizma dedi kas gevseticiyi verdi yolladi.

En son 2 ay once bir devlet hastanesinde yasli ve sadece uzman olan bir fizik tedavi doktoru omurgamin egrilmeye basladigini ahmet mete isikaranin hastaligina yakalandigimi soyledi. Bu teshisle eski gittigim doktorlara tekrar gittim. Aaaa evet dogru soylemis dediler. Koskoca proflar. Siz neden soyleyemedijiz diyemedim. 7 yildir benim gezmedigim doktor kalmadi. Hepsine yaziklar olsun.
Çok geçmiş olsun

Devlet hastanesinde yoğun bölümlerde 80-
100 hasta bakılıyor günde tek kişi tarafından. Eğer herkesle uzun konuşsa dışardakiler bağırmaya başlıyorlar . Kişi başı 15 Dakika'dan 1500 dk yapıyor kaç saat demek farkında mısınız yani zaman yok 15 dakika için de .sizi terslememiş doğru olanı öğretmek istemiş. Internet'ten hastalık öğrenilmez çok yanlış birşey bu . Siz okuduklarınızla gidip bunları anlatmaya harcarsanız vaktinizi doktorda bunları düzeltip baştan anlatamaz size keşke her hastaya rahat rahat bakılabilse bunu
en çok doktorlar ister. Maalesef kalabalık ve doktor için eğitim hayatı gibi çalışma hayatı da çok zor .
yanlız söylemek var " söylemek" var... bizde minimum 4 yıl okuyoruz ama kapımıza gelen kimseyi terslemiyoruz..
zim

• Beğen
Reactions: twe
eğer akut batınla gittiyseniz apandisit şüphesi azcık varsa alınır apandisit sağlam olsa da açılırsa alınır ilerde tekrar akut batın olursanız ordaki skardan alındığı sanılır çünkü ve sizin için geç kalınmış olur. Kural bu yani . Sizi riske atmamışlar aslında. Araştırın isterseniz .

Riske atildigimi zaten iddia etmedim ben. Sadece ameliyattan sonra bu şekilde aciklama yapilmasi beni sasirtmisti. Kist için dahi acmis olsaydik bu tarz durumlarda apandisitide aliyoruz zaten demişti doktor yani bende ikna oldum ama sasirdim sadece. Ancak ameliyat öncesinde EKG akciğer grafisi yapilmadi ve ben anestezi uzmaniyla gorusmedim. İlk kez ameliyat olduğum içinde bunlardan haberim yoktu tabi. Daha sonra farklı iki ameliyat için bu tetkikleri yaptirinca o zaman ilk ameliyatta eksik yapildigini düşündüm. Benim burda amacim kimseyi karalamak değil sadece olan durumu paylastim.

İyi aksamlar

11 sayfayı okumadan geçtim kusura bakmayın. bazı doktorlar varki insanı canından bezdiriyor. kaç kere gereksiz yere azar işittim hatta bi kere ağladım bu yüzden. bitaneside ağrım var dedim. varsa git ağrı kesici iç dedi banaaa. mahkemelik edeydim onu keşke

adama başım ağrıyor dedim tuttu iğne vurdu. yahu bir sor en çok hangi bölgede, ne zamandan beri var vs anlatmama bile müsade vermiyor
salla başı al maaşı yapıyorlar
işini hakkıyla yapanlar da var yok değil ama böyleleri sanki daha çok gibi geliyor
o kadar çabayla tıpa giriyorlar bitiriyorlar uzmanlık falan alıyorlar gelinen nokta bu olmamalı yani
Acilde acil mudahale edilir. Ne zamandan beri ve hangi bolge gibi sorular bekliyorsaniz o zaman randevu alip doktora gitmelisiniz. Adamin size en cok neresi agriyor diye sorarak harcayacagi zaman, cok acil bir hastanin hayatina mal olabilir.

Ben de kadın doğum uzmanıyım.

Çocuk yap bir öneri olarak tıbbi olmaktan çok sosyal ve genel yaşantıyla alakalı olduğu için size katılmıyorum.

Çünkü herkes çocuk yapmak zorunda değil ki. Geriye sayıyor kadın vücudu çocuk konusunda evet, ama belki yapmak istemiyor?

Pardon ama zorla mı yaptırıyoruz dersiniz?

Akut batın acil ameliyat ama tetkik istenecek vakit olsa apandisit mi diye bakılacak vakit de olurdu. Uygulamada ve açıklamada bir hata göremedim ben aklınızda soru işareti varsa diye yazdım başka bişeyden değil . Size de iyi geceler
Riske atildigimi zaten iddia etmedim ben. Sadece ameliyattan sonra bu şekilde aciklama yapilmasi beni sasirtmisti. Kist için dahi acmis olsaydik bu tarz durumlarda apandisitide aliyoruz zaten demişti doktor yani bende ikna oldum ama sasirdim sadece. Ancak ameliyat öncesinde EKG akciğer grafisi yapilmadi ve ben anestezi uzmaniyla gorusmedim. İlk kez ameliyat olduğum içinde bunlardan haberim yoktu tabi. Daha sonra farklı iki ameliyat için bu tetkikleri yaptirinca o zaman ilk ameliyatta eksik yapildigini düşündüm. Benim burda amacim kimseyi karalamak değil sadece olan durumu paylastim.

İyi aksamlar

• Beğen

İyi aksamlar

Acil ameliyat oldunuz degil mi? Acil operasyon durumunda onlar yapilmayabilir zaten. En basitinden biz randevulu sezaryen olacak hastalara bu tetkikleri yaptiriyoruz ama acil sezaryene alinmasi gereken hastadan da bunlar istenemez. Kar zarar durumu.

• Beğen

ispanakliborek ispanakliborek o kadar vebal altina giriyorlar ki...nasil uyuyorlar rahat bilemiyorum...babam iki yil mersin de hastayim diye dolandi durdu bir şey yok diye vücudundan kan gelen adami dahi inandirdilar hasta olmadigina..

Adana da askeri hastaneye tesadüfen gitti ve uç gün içinde ameliyata alindi.. Kansermis ve ilerlemiş ..mesanesi alindi, işinden ayrildi, yasadigimiz şehri terk ettik ve o doktor bozuntularina bu kotu durumdayken dava dahi acamadik , uğraşacak gücümüz yoktu...

Resmen cana kast ediyorlar.. Sonra 6 yil okudular diye hakli cikiyorlar bir cirpida..

Bilmediğimi düşünmüş olmanız enteresan çünkü o soruyu sorarken ironi yapmıştım ama yapamamışım demek ki:) sizin iyi olarak bilinmeyen dediğiniz ilacı devlet iyi olarak biliyor olmalı ki o kadar çok yazmasına rağmen sorun olmamış. Yazılan her ilaç sisteme kaydolur. Dikkat çekecek bir durum olsaydı emin plun hakkında işlem başlatılırdı. Antibiyotik mevzuuna gelince tanıyla örtüştüğü müddetçe istediği antibiyotiği yazabilir bir doktor. Firmaların ilaç üretebilmesi için o hastalığa iyi geldiğine dair etkinliklerini kanıtlamış olmaları gerekiyor. O yuzden yazılan antibiyotiğin piyasaya çıkmasına müsaade edildiyse işe yarıyordur. Sorun yok yani :) yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa öyle hekimlere gitmemenizi öneririm. Her bogaz enfeksiyonuna farklı ilaç vereni tercih ediniz. Sevgiler :)
Bence arkadas kendi ilaclarina kendi karar versin bundan sonra kendi iyi gordugu ilaclarin yazilmasini rica etsin sen sag ben selamet. Cok guldum ya. I kadar prosedurden testten geçmiş ilac iyi degil. Ha bir de herkese ayni abtibiyotik aman tanrim. Bu arkadaslar evlerine 1000 mg Augmentin depolayip her bogazim agridi burnum akti dediklerinde onu dayiyan annelerine de bu tepkiyi veriyor mudur acaba?

Pardon ama zorla mı yaptırıyoruz dersiniz?
Her önünüze gelene çocuk yapın dememeyi denemek böyle mahalle kavgasına girer gibi konuşmaktan daha tercih edilebilir bir durum bence.

Back
X