• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorların Hastalarını Baştan Savmaya Çalışması

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Psikolojiktir psikolojik.
Nefret ediyorum bu söylemden.
Var bir şey yahu, net bir şey söyle bana, açıkla.
Duyana kadar dolanıyorum, tamam önemli bir şey yoksa da bir şey var ve ben bunun nedenini bilmek istiyorum.
Psikolojik diye diye kendimizden şüphe ettirip deli etme niyetleri mi var diye düşünüyorum.
Bir doktor da iş bitiyor ama dolanıyorum yani.
Açıklasın, ona göre davranayım. Psikolojik bir durum varsa da anlıyorum yani.
Bir de başta ailem olmak üzere bu psikolojik lafını çevremden de çok duyuyorum.
Gaipten şeyler mi yaşıyorum ben? Biride demiyor ki rahatsızsa vardır bir şey.
Doktorlar da tvde şunu önemseyin bunu önemseyin küçük görmeyin diyor, önemseyince de azar işitiyoruz psikolojimiz bozuk oluyor vs.
Her aksırıkta doktora giden hastalık hastası biri de değilim.
Dolmuş muyum ne...

Evet bütün doktorlar çok etik çalışıyor.
Hiç performansa dayalı hizmetle ilgili kaygıları yok.
Hiçbir ilaç firmasıyla ilişkileri yok.
Vs vs.
Rahatlamışsınızdır şimdi. : )

Performans a dayalı bir kaygım olsaydı acil olmayan hasta acile gelmesin polikliniğe gitsin demezdim ilk yorumumda. Oh ohh gelsin gelen her hasta benim için para demek derdim. Çok şükür ki öyle kaygılarım yok.. diliyorum ki bir ömür de olmayacak..
Ayrıca muadil ilaç yasaldır. Her meslek grubu her kişi çıkarını gözetirken hekim deden gözetmesin anlayamadım? Sonucta muadil ilaç eşdeğer ilaçtır..
Konuyu dagıtmak istemiyorum. Daha fazla polemige de girmeyeceğim. Iyi geceler..

Bu forumda mesleklerle ilgili tartışma açılması da yasaklanmalı bence.Kimse toz kondurmuyor mesleğine.
Kimsenin mesleğine bir şey denildiği yok burada.Sadece ''bazı'' doktorların umursamazlığından bahsediyoruz.Niye herkes üzerine alıyor her şeyi anlamıyorum ben.
Ben de anlamıyorum. Kompleks olduğundan başka bir şey gelmiyor aklıma. Bir polis suç işler. Polis eşleri doluşur siz onların ne şartlar altında çalıştığını biliyor musunuz, dangalak bir öğretmen konusu açılır öğretmenler doluşur, zorluklarını biliyor musunuz hiçbir veliye yaranamıyoruz, zor, çocuklar stresli bilmem ne. Doktor konusu açılır aynı.
Hiç sevmediğim bir laf ama yaraları mı var da gocunuyorlar bu kadar.
İftira da değil ki söylediklerimiz, ne bu saldırganlıklar anlamıyorum. Sen kendine güveniyorsan başka doktorların davranışları zoruna gitmez. Gitmemeli.
Taraftar gibi meslek grupları oluşturuyorlar.
Bu inanç konularında da politikada da mesleklerde de böyle. Radikalleşip taraftarlaşıyorlar. Halbuki bi sakin olsalar şahıslarına söylediğimiz bir şey yok.
Ama diyorum ya, alınıyorlar. Gariplik orada. : ))
Savunma mekanizması hiç durmuyor.

Performans a dayalı bir kaygım olsaydı acil olmayan hasta acile gelmesin polikliniğe gitsin demezdim ilk yorumumda. Oh ohh gelsin gelen her hasta benim için para demek derdim. Çok şükür ki öyle kaygılarım yok.. diliyorum ki bir ömür de olmayacak..
Konuyu dagıtmak istemiyorum. Daha fazla polemige de girmeyeceğim. Iyi geceler..
Bak kişisel algılıyorsun. : ) ben senin için mi dedim performans diye? Doktordan kastettiklerimiz tanık olduğumuz çevremizdekilerin tanık olduğu doktorlar.
Forumdaki her doktor üstüne alınmasa keşke.

Hani çocuk yapmayı önermekle vicdan ne alaka?
Popülist alakasız bir cevap?
Kimse karşısında gün teyzesi gibi bir doktor görmek istemez de ondan. Jinekolog olsam hastaya böyle bir şey söyleme haddini bulamam. Had bulanlar bana denk gelirse bozarım. Hasta- doktor ilişkisi laçka olmamalı.

Eğer kadın doğumla ilgilenseydiniz anlardınız
100 hasta gelirse 90 ının derdi bir şekilde çocukla ilgilidir
Ben aklen kimseye 25 ten önce anne olun demem ama fiziken bilirim ki ideal annelik yaşı 22-23 daha fazlası değil
Önerilerim de kendi aklıma,yaşayışıma göre değil
İnsanın fiziki gerçekliğine göre olur
Çünkü ben 30 unda erken menopoza giren de görürüm,25 inde kanser olup rahmi alınan da,10 sene korunup sonra yıllarca tüp bebekle uğraşanı da
Kadın üreme sistemi benim gözümde geriye sayan bir saat
Saniyeleri tüketmeden,kalitesi düşürmeden o yumurtaları kullanmak lazım
Kaldı ki benim kimseye çocuk yap derken yüzüm kızarmaz
Branşım mahrem konuların konuşulduğu bir branş
Çocuk yapın demek benim için reflüsü olan hastaya yemek yer yemez yatma demek kadar doğal birşey

Ben çocuk yapın derken yüzünüz kızarmıyor mu gibi bir şey söylemedim.
Çocuk yapın dediğiniz hastaların çocuğu olmuyorsa kızarmaz mı dedim. Çözüm olarak sunduğunuz şey yaralarına tuz basıyorsa yani?Yanılmıyorsam siz de bu konuda otomatiğe bağlayıp "çocuk yapın" dediğinizi söylemiştiniz. Yanlış mı anladım bilmiyorum herhangi bir şikayetle gelen herhangi birine "çocuk yapın" diye öneride bulunmak ne derece mantıklı bilemem. Yaşı kalitesi uygun ama psikolojisi, akli dengesi ne bileyim maddi durumu uygun mu nereden bilerek önerilir? Belki de işin içinde olmadığımdan bana garip geliyor. Karşılaşmak istemem böyle bir şeyle.

Dayak kelimesini gorup bana kizanlar olmis ki ben burda dayak taraftari olmadigimi yazdim acile ne icin gidilir biliyorum merak etmeyin bilmeyende var bilgilendirilmesi gerekir ki bu da dogrudur kamu spotu hazirlanmali bunun icin bence ulkemizde cok eksik var ama saglik bakanligina oneride bulunursak insallah boyle kamu spotlariyla halk bilinclendirilebilir .bazi arkadaslar acilde agri kesici yapilmasini normal buluyorlar aciliyeti gidermek icin ama su da varki ben baska bir acilde gittigimde tetkik tahlil yapilip drun oyle karar verdigini de gordum simdi o doktor mu hatali tetkik tahlil yapmadan agri kesici basanmi burda doktor arksdaslar da vardir evet her doktor bir degil her hasta dabir degil ama bu gercegi degistirmiyor sizin gibi iyi doktorlarin olmasi ki burda doktor olup yazdigim dayakla ilgili cumleyi tam okumadan cevaplayan kisiler olmus ve doktorsuz kalin falan yazmislar birde burdan yakın.

Şuna bir şu iğneden, şuna şundan.. derken baştan savma yaptıklarını ya da bakmadan yaptıklarını bildiğine göre sen onlardan daha iyi biliyorsun bunu işi??
İsi bilen doktorlari da gordugum icin aradaki farki anliyacak kapasitedeyim tahlil yapmadan daha adam derdini tam anlatmadan offf ezbere yapalim su isi diye bagirip tek tek herkese agri kesici bastirmak ne oluyor ben acile elim ayagim titreye titreye gittigimde oturun sakin olun diyip beni bilgilendirenide gordum bagirip cagirani da bende kadinim ne olmus kan gorduysen derken dusuk yaptigimi bilmeyip konustugunu da hatirladim yine tuhaf oldum ki dusuk yspmadan once rahime vajinal ultrason ile bakip ay bulamiyorum ya nerde diyip o soktugu seyi daha 4haftalikken icimde dolastirani da gordum bilen kisiyi cagirdiklarinda saniyesinde bulup burda ya kese ne ariyordunuz ki siz diyeni de ohoo anlatsak surda neler cikar nrler

Bak kişisel algılıyorsun. : ) ben senin için mi dedim performans diye? Doktordan kastettiklerimiz tanık olduğumuz çevremizdekilerin tanık olduğu doktorlar.
Forumdaki her doktor üstüne alınmasa keşke.

Konuşmalar "doktorlar" şeklinde olunca bütün doktorlar alınıyor iste. Yanlış hatırlamıyorsam arefe günüydü. 19 yaşında bir erkek çocuk kafadan kurşunlanma olarak getirildi acile. Gece bir falandı. Ilk müdahalesi yapıldı sevk etmeye uğrasıyoruz. Tabi hiç bir hastanede yogun bakımda yer yok.butun ekip başında çocuğun. Ailesi dışarıda bağırıyor ağlıyor. Bir amca gelmiş kapıda bekliyor. Bir anda bağırmaya başladı yok iğnesinin saati geçiyormuş yok ne biçim insanlarmışız, zaten doktor olduğumdan şüpheliymiş. Snra yanındakı çocuk başladı dwdemin tansiyonu war bisey olursa seni bulurum gebertirim falan diye. Allah'tan kurşunlanan gencin yakınları onlara bagırdı çağırdı. Onlar da çekip gittiler. Biz de neler yaşıyoruz inan bilemezsiniz..
Ben de alınganlık yaptım biraz sanırım :)

Hayır tabii ki : ) mesela gittiğimiz bir psikiyatride buna tanık oldum. Iyi bildiğimiz ilaçlardan olmayan bir depresyon ilacını şakır şakır yazıyordu.
Antibiyotiklerde de bunu yapıyorlar.

Ama bir doktorun bunu bilmemesi ya da bilmiyormuş gibi yapması trajikomik olan. : D
Neyse bilmiyorsanız öğrenmiş oldunuz. Tabii genelleme yaparken birkaç örnekle genelleme yapıyorum. Bu yüzdeye vurduğumuzda çok çok azdır muhtemelen.

Aynı etken maddeye sahip ama adı değişik bir sürü antibiyotik var
Farklı firmalar üretiyor
Hangi firmanın adamı gelip defalarca aynı ilaç adını tekrar ederse ve gözünün önüne kalem,kağıt,broşür koyarsa
Beynine kazınıp onu yazar oluyorsun
Kimse karşısında gün teyzesi gibi bir doktor görmek istemez de ondan. Jinekolog olsam hastaya böyle bir şey söyleme haddini bulamam. Had bulanlar bana denk gelirse bozarım. Hasta- doktor ilişkisi laçka olmamalı.

Gün teyzeliği değil
Biyolojik gerçekler
He biyolojiniz sizin had sınırlarınızı aşıyorsa
O da sizin enteresanlığınız

Ben çocuk yapın derken yüzünüz kızarmıyor mu gibi bir şey söylemedim.
Çocuk yapın dediğiniz hastaların çocuğu olmuyorsa kızarmaz mı dedim. Çözüm olarak sunduğunuz şey yaralarına tuz basıyorsa yani?Yanılmıyorsam siz de bu konuda otomatiğe bağlayıp "çocuk yapın" dediğinizi söylemiştiniz. Yanlış mı anladım bilmiyorum herhangi bir şikayetle gelen herhangi birine "çocuk yapın" diye öneride bulunmak ne derece mantıklı bilemem. Yaşı kalitesi uygun ama psikolojisi, akli dengesi ne bileyim maddi durumu uygun mu nereden bilerek önerilir? Belki de işin içinde olmadığımdan bana garip geliyor. Karşılaşmak istemem böyle bir şeyle.

Benim için bir kişinin çocuğunun olmaması da olması kadar normal bir durum
Ben önerim yaparım gerisi hastaya kalmış
Dediğim gibi benim önerim işleyen biyolojik saati işaret eder

Okullar açıldığından beri öğretmen konularından sinirlerim laçka olmuştu. Biraz da siz savunmaya geçin doktorlar:D
Sonra da sıra bankacılara falan gelsin...:KK9:

Konuşmalar "doktorlar" şeklinde olunca bütün doktorlar alınıyor iste. Yanlış hatırlamıyorsam arefe günüydü. 19 yaşında bir erkek çocuk kafadan kurşunlanma olarak getirildi acile. Gece bir falandı. Ilk müdahalesi yapıldı sevk etmeye uğrasıyoruz. Tabi hiç bir hastanede yogun bakımda yer yok.butun ekip başında çocuğun. Ailesi dışarıda bağırıyor ağlıyor. Bir amca gelmiş kapıda bekliyor. Bir anda bağırmaya başladı yok iğnesinin saati geçiyormuş yok ne biçim insanlarmışız, zaten doktor olduğumdan şüpheliymiş. Snra yanındakı çocuk başladı dwdemin tansiyonu war bisey olursa seni bulurum gebertirim falan diye. Allah'tan kurşunlanan gencin yakınları onlara bagırdı çağırdı. Onlar da çekip gittiler. Biz de neler yaşıyoruz inan bilemezsiniz..
Ben de alınganlık yaptım biraz sanırım :)
Ben birsey gordum bu yerr yok konusumda acil kadin hastaliklari polikilgne yolladilar beni 2yatak doluydu sanirim bir alet vardi kalp atisi dinliyordu bebegin ve diger kadinin yarim saat sonra cikisi yapilcakto bir kadin geldi bni surdan yolladilar diye sekreter yolladiklari ueri arayip hasta yollamayin yer kalmadi burda dedi

Valla olmaz mı. Her meslekte iyisi de var kötüsü de. Ama sağlık sektörü kötüyü kaldırmıyor işte, hata kaldırmıyor, bu mesleği seçenlerinde prestij için değil, gerçekten istediği için seçmesi lazım. Bazı doktorların doktor olma vasfına sahip olduğunu düşünmüyorum.

Devlet hastahanelerinde ne anılarım var benim. Ameliyatlı ve yaşlı amcayı azarlayan mı, bayılan hastaya laf eden mi neler neler..

İşini layıkıyla yapana diyecek sözüm yok, ama sabrı, insan sevgisi ve hoşgörüsü olmayanlarda bi zahmet kendilerine başka meslek bulsun, sağlık çocuk oyuncağı değil.

şşşşş!!!! 6 yıl okudu onlar. bizim cvp vermeye hakkımız yok soru sormaya hiç hakkımız yok !
internette okuduklarınla gelme demişti bir doktor bana da. internete bakmasam nereden bilicem fibrokistik lezyon bilmem ne ne demek ?
tabi şeker gibi olanları var onları ayırıyorum :)

Okullar açıldığından beri öğretmen konularından sinirlerim laçka olmuştu. Biraz da siz savunmaya geçin doktorlar:D
Sonra da sıra bankacılara falan gelsin...:KK9:
Brn ogretmenlerime cok kizarim gecmiste kaldi tabi ama 6yasinds bir cocuga sira dayagi olayi ozaman bile vardi simdiki ogretmenleri bilemiycem her meslekte iyi ve kotu var bankacilar ile problem uzun suredir yasamiyorum internet bankaciligi ve paramatikler sagolsun subeden uzak duruyorum :) bnce memurlara motivasyon verilmeli yapiliyor mu bilmiyorum

Geçen de bir konu vardı doktorlarla ilgili olarak biz HEPSİNİ değil bazılarını olaya katarak sorumsuzlar diyoruz buradaki hemşire bir üye de bize saldırdıkça saldırıyordu siz ne anlarsınız diye. Şahsen ben sorumsuz değilsem sorumsuz denilmesini üstüme alınıp da saldırmam mesela.
Kabul etmek neden zor bu kadar? Bazıları gerçekten başından savıyor. Birebir şahit olduğumuz durumu da kanıtlamaya mı uğraşalım?

Son düzenleme:
Eğer kadın doğumla ilgilenseydiniz anlardınız
100 hasta gelirse 90 ının derdi bir şekilde çocukla ilgilidir
Ben aklen kimseye 25 ten önce anne olun demem ama fiziken bilirim ki ideal annelik yaşı 22-23 daha fazlası değil
Önerilerim de kendi aklıma,yaşayışıma göre değil
İnsanın fiziki gerçekliğine göre olur
Çünkü ben 30 unda erken menopoza giren de görürüm,25 inde kanser olup rahmi alınan da,10 sene korunup sonra yıllarca tüp bebekle uğraşanı da
Kadın üreme sistemi benim gözümde geriye sayan bir saat
Saniyeleri tüketmeden,kalitesi düşürmeden o yumurtaları kullanmak lazım
Kaldı ki benim kimseye çocuk yap derken yüzüm kızarmaz
Branşım mahrem konuların konuşulduğu bir branş
Çocuk yapın demek benim için reflüsü olan hastaya yemek yer yemez yatma demek kadar doğal birşey

Ben de kadın doğum uzmanıyım.

Çocuk yap bir öneri olarak tıbbi olmaktan çok sosyal ve genel yaşantıyla alakalı olduğu için size katılmıyorum.

Çünkü herkes çocuk yapmak zorunda değil ki. Geriye sayıyor kadın vücudu çocuk konusunda evet, ama belki yapmak istemiyor?

şşşşş!!!! 6 yıl okudu onlar. bizim cvp vermeye hakkımız yok soru sormaya hiç hakkımız yok !
internette okuduklarınla gelme demişti bir doktor bana da. internete bakmasam nereden bilicem fibrokistik lezyon bilmem ne ne demek ?
tabi şeker gibi olanları var onları ayırıyorum :)
Birtane vardi denk geldi Allahtan icimi rahatlatmisti keske yakin olsam da artik yakinda degilim onun gibi doktor ornek olmali lacivert onluklulere stajyer diyorlarmis belki ilk tecrubeleri bilmiyorum ne oluyor lacivertliler ama boyle devam ederse cok basarili doktor olur ismi duyulurİnsallah

Brn ogretmenlerime cok kizarim gecmiste kaldi tabi ama 6yasinds bir cocuga sira dayagi olayi ozaman bile vardi simdiki ogretmenleri bilemiycem her meslekte iyi ve kotu var bankacilar ile problem uzun suredir yasamiyorum internet bankaciligi ve paramatikler sagolsun subeden uzak duruyorum :) bnce memurlara motivasyon verilmeli yapiliyor mu bilmiyorum
Kolay değil hassas bir konu, çocuk yetiştiriyoruz...Ufak bir söz çocuğun hayatını etkileyebiliyor...
Herhangi bir motivasyon verilmiyor üzerine bir de cenazen dahi olsa bunu sınıfa yansıtmaman bekleniyor...

Back
X