Doktorum kabul etmemekte ısrarlı ama ben eminim.

bestceny

günaydın gittim ben
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
393
4
96
Adana
ben 3 aydır antidepresan kullanıyorum. çok kilo aldım. şiştim resmen. bir de eşimden uzaklaştım. cinsel yaşamım etkilendi. soğudum. hiç istek yok bende. bunların kullandığım ilaçların yan etkisi olduğunu düşünüyorum. druma söyledim hayır onunla alakası yok falan dedi. bugun de bir bakayım dedim ilacın kutusunda yazanlara. yan etkiler aynı benim dediğim gibi. cinsel isteksizlik ve kilo alımı. acaba drumu mu değiştirsem ilaçlarımı. dra söyledim ilacımı değiştirmek istiyorum diye. tedaviye baştan başlamış oluruz diyor. 3 ayımız boşa gidecekmiş. hem bende etkisi olmadıki. ilacı almadığım gün diğer günlerdeki gibiyim. benim soracağım şey sizlerde de anti depresan kullanan varmı? yan etkileri neler oldu paylaşırsanız sevinirim.

Canım dr unu değiştir bence hiç düşünmeden her ilaç herkese fayda etmez doktoruna bunları anlattığında hemen değişiklik yapması gerekiyordu ayrıca ilacı değiştirmek tedaviye sil baştan başlamak demek değildir.. Ayrıca 3 ayda çok uzun bir süre değil.. Kimi doktorlar var her hastaya aynı ilacı yazarlar bunlarlada karşılaştım ben.. Yan etkiler tabiki olur ama bunuda unutma.. Antidepresanların en kötü yan etkisi çok iştah açarlar.. Ama doktorun sana niye yalan söylüyor onunla ilgisi yok diyor anlamıyorum.. Açıkça söyleyebilirdi.. Sabret tedavi bitene kadar diyebilirdi.. Ama bence bu doktorda daha fazla zaman harcama.. Benim düşüncem böyle..

antidepresanların yan etkileri çook fazla uyumak iştah çook açıyo maalesef ilacın dozajını düşürebilirdi

bende kullanıyorum cinsel yönden etkilerine tam cevap veremicem evli değilim ama derste gördüğümüz kadarıyla söylediğin gibi etkileri var yani doktorun ya bilgisiz bu konuda yada süreci bozmamak için böyle diyor ama bence doktorunu değiştir çünkü birçok antidepresan var değiştirmesi lazım bu durumlarda sana uygun olanına göre

yan etkileri bayaga oluyor evet ancak kesmek degilde belki azaltmak ama ruh sagligin da önemli bir baska doktora gitsen danissan yada memnun olmayip hic bir ilerleme görümüyorsan degistir doktorunu

Kendin yazmışsın zaten ilacını hergün almalısın doktorun bırak diyene kadar. Yoksa bir etkisi olmaz. Tedavi süresi 6 aydır. 6 ayın sonunda düzeleceksin fakat kesin diye birşey yok ileri derecedeyse hastalığın doktorun muhtemelen devam ettirir. Fakat hergün kesinlikle aksatmadan kullanmalısın. Antidepresan ben de kullanıyorum ve eşimle hiç beraber olamıyoruz. Sorun benden kaynaklı psikolojik çöküntü içindeyim. İlaçlarda biraz isteksizlik yapıyor evet. Neyse ki eşim sorun etmiyor bu durumu. Eğer ki bu durumdan bir an önce kurtulayım dersen doktorunun dediklerini yap ve ilaçlarını hergün aksatmadan al. Aksi halde 6 ay olan tedavi süren 1 seneye çıkabilir ve eşinle bu kadar süre boyunca ilişki yaşamayabilirsin. Evliliğinizde belki de sorunlar çıkabilir.

3 gündür anti depresan kullanmıyorum ve gerçekten hiç farkı yok. hatta şunu söyleyebilirim anti depresan kullandığım zamanlarda eşime karşı cinsel anlamda isteksizlik olmuştu. sürekli aklımda kurduğum düşünceler ve olumsuzluklar vardı. şu 3 gündür psikolojim daha iyi. uyuyamıyordum. artık uyuyabiliyorum. herşeyi unutuyordum, şimdi daha iyiyim. bana faydasından çok zararı oldu. kendime özgüvenimi kaybetmiştim. herşeyden acizdim. dışarı çıkmaktan kendime bakmaktan evle ilgilenmekten, eşime hele hiç tahammülüm yoktu. tamam sinirlenmiyordum fakat içime attığım için bunalıma giriyordum. şimdi biraz daha iyiyim

3 gün içinde herşey bu kadar nasıl düzelebilir ki? Bence içine sinmiyorsa eğer başka doktora en yakın zamanda gitmeli ve doktorun tavsiyelerine uymalısın.
Antidepresan kullanmazsam eğer hastalığımın daha kötüye, kendimin daha kötüye gittiğini hissediyorum. Ve yıllardan beri hergün mutlaka aksatmadan ve unutmadan kullanıyorum. 1 yıl olacak kullandığım. Daha önce de iyileşip, kullanmayı kesmişti doktor. Fakat yaşadığım şeylerden dolayı tekrarladı.

cip.ralex die bir ilaç kullanıyordum. drla konuştum. beni daha kötü yaptı diye. doktorumda, tedavinin 3. ayında ilacı değiştirirsem baştan başlamak zorunda kalırız dedi. açıkçası doktorum ilaç firmasıyla anlaşmalı diye düşünüyorum. arkadaşım önceden lu..stral diye bir ilaç kullanıyormuş. çok faydasını gördüm dedi. daha sonra benim doktoruma o da gitti. aynı benim ilaçtan yazmış onada. o da hiç faydasını görmediğini söyledi. ilacı kendi başıma bıraktım ve hiç de öyle sorun çıkmadı. diğer antidepresanlar birden bırakınca zaralı olduğu söyleniyor. demekki benim ilaç gerçekten faydasız. eğer tekrar şikayetlerim olursa farklı bir dra gitcem. bu saatte bile uykum geldi. ki ben 3-4 e kadar uyatamıyordum o ilacı kullandığımda.

Ben de lust..lı kullandım 1.5 sene, iyileştirdi beni. Geçenlerde 6-7 ay daha kullandım bu sefer etki etmedi. Doktora gittiğimde cipral.x verdi onu kullandım, iyi gelmedi. Şimdi başka ilaç kullanıyorum. Bunlara nazaran daha iyi etkisi. Doktoruma ilacın iyi gelmediğini düşündüğümü söylediğimde değiştiriyor. Boşa gidecek şu kadar zaman demiyor. Bir iyileşme yoksa ve sen de bunu hissediyorsan zaten kullanman boşadır. Başka ilaca geçilmeli, denenmeli.

cnmm bence hemen başka dr.a gitmelisin.bende ilaç kullanıyorum ama dr.a kesinlikle kilo yapmayan bir ilaç vermesini söylemiştim.oda pro..c isimli ilaçtan verdi.kilo bile verdim üstelik.bu durumu sıkıntı yapıyorsan buda psikolojini bozar ki bayanlar için kilo önemli sonuçta..uykusuzluk ve diğer şikayetlerde hayatını etkiliycektir.nerede oturuyorsun acaba büyükçekmece civarıysa önerebilrim bir psikiyatr cnm

ben kullanmıyorum ama bildiğim kadarıyla çoğu antidepresanın en belirgin yan etkileri kilo değişiklikleri ve cinsel isteksizlik. bunların olması gayet normal yani.

evet arkadaşlar antidepresanları tamamen bıraktım. çok ama çok kilo aldırıyordu. kendime güvenimi kaybeymiştim. bıratıgım ilk haftasında kilo vermeye başladım. şimdi sıkıntılı zamanım kullanma gereği duymuyarom. gerçekten ilaç bağımlılığı çok kötü. sağlıklı düşünüp tepki bile veremiyoruz. düşünemiyordum nerdeyse. sizde kullanmayın mecbur kalmadıkça.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…