- 6 Mart 2008
- 1.447
- 184
- 698
- Konu Sahibi Karadenizincisi
-
yaklaşık 1.5 ay kadar sonra allah nasip ederse bebek sahibi olucam hamile kalmayı düşündüğümden bu yana doktor kontrolunde dıyete baslamıstım sporda yapıyordum tabi.. ne kadar zayıflarsam o kadar rahat olur hamılelıgım diye düşündüm aslında kilo fazlalalıgım yoktu ama kendımı zorlamak ıstedım 3-4 kılo verdım hamile kaldım ilk 4 ay rahat gectı canım şerbetli tatlılar isterdi fazla yiyemezdim hep meyve yiyerek şeker ihtiyacımı karşılamaya calıstım takıı 7.aya kadar canım sürekli bişiyler istiyor sürekli tüketiyorum falan derken doktor kontrolü zamanım geldı ve doktorum çok kilo almışsın minik kızımda büyümüş tabi annesi gibi, diyete uymadın galıba dedı valla dayanamadım kaçamaklarım cok oldu dedim son 2 ay daha çok kilo alıcaksın dogumdan sonra cok fazlan olur bu gidişle dikkat et falan dedi moralim bozuldu benımde sımdı canımın istedıgınıde yiyemıyorum neden bu kadar kendımı kasıyorum bılmıyorum ama bıldıgım kadarıyla dogum sonrası kılolar gec gıdıyormus ya da kalıcıda olabılıyormus ne yapacağımı şaşırdım bir yönden vicdanım rahatsız kızıım canın bişiyler istiyor ama anne kilo alıyor o yüzden yemiyor diye kızımla konusuyorum umarım benı anlıyordur doğum sonrası kilolar ne kadar sürede gider hanımlar deneyımlılerden fikir istiyorum...aslında kilo takıntım yok ama orantısız kilo aldıgım için çirkin gözüküyo
bu arada 7 ayda 13 kılo almışım
yaklaşık 1.5 ay kadar sonra allah nasip ederse bebek sahibi olucam hamile kalmayı düşündüğümden bu yana doktor kontrolunde dıyete baslamıstım sporda yapıyordum tabi.. ne kadar zayıflarsam o kadar rahat olur hamılelıgım diye düşündüm aslında kilo fazlalalıgım yoktu ama kendımı zorlamak ıstedım 3-4 kılo verdım hamile kaldım ilk 4 ay rahat gectı canım şerbetli tatlılar isterdi fazla yiyemezdim hep meyve yiyerek şeker ihtiyacımı karşılamaya calıstım takıı 7.aya kadar canım sürekli bişiyler istiyor sürekli tüketiyorum falan derken doktor kontrolü zamanım geldı ve doktorum çok kilo almışsın minik kızımda büyümüş tabi annesi gibi, diyete uymadın galıba dedı valla dayanamadım kaçamaklarım cok oldu dedim son 2 ay daha çok kilo alıcaksın dogumdan sonra cok fazlan olur bu gidişle dikkat et falan dedi moralim bozuldu benımde sımdı canımın istedıgınıde yiyemıyorum neden bu kadar kendımı kasıyorum bılmıyorum ama bıldıgım kadarıyla dogum sonrası kılolar gec gıdıyormus ya da kalıcıda olabılıyormus ne yapacağımı şaşırdım bir yönden vicdanım rahatsız kızıım canın bişiyler istiyor ama anne kilo alıyor o yüzden yemiyor diye kızımla konusuyorum umarım benı anlıyordur doğum sonrası kilolar ne kadar sürede gider hanımlar deneyımlılerden fikir istiyorum...aslında kilo takıntım yok ama orantısız kilo aldıgım için çirkin gözüküyo
Kilo senin ve bebeğin içinde doğumda sıkıntı doğurabilir. Ben çok kilo aldığım için doktorum beni sezeryana alması gerekiyordu alamadı, bebeğin günü geldi, kordon dolanmış boynuna, normal doğuma inemiyordu, sezeryan kilolarımda dolayı daha riskli olacağından 1 gün daha bekledik.Son gün deli gibi yürümüştüm hastanede telaştan,ertesi gün Normal doğum yaptım. Ben kaç kilo mu aldım, senden biraz fazla 30 kg aldım. Ama 7. aya kadar inan kilo almamıştım( toplamda 5 kg idi). 7 aydan sonra herşey çok değişiyor.
ama cok frenlıyorum iştahım ınanlılmaz acık kılo almaya cok müsaitim annem bana hamıle kaldıgında 32 kılo almıs o tesellim oluyo 1 yıldada vermıs kılosunu anneme cektıysem iyi ablamda 21 kılo almıstı oda hemen verdı bakalım ben nasıl olacam
ben bu konuda kötü bir örneğim 30 kilo aldım hamileyken ama şimdi hamile kaldığım kilodayım.
bebeğim yürümeye başladıında hızla kilo verdim ben de:))
bazıları çabuk verir bazıları veremez bu kişye göre değişir.
sana tavsiyem dikkatli ol ama çok fazla da sıkma kendini.
bir de faydalı şeyler ye, cipste mesela hem yağ hem de tuz oranı çok fazla zaten şu anda vücudun ödem yapmaya çok müsait yediklerinle bunu tetikleme...
Yol yakınken bir diyetisyene git, kilo alışını kontrol altına aldır. Benim yaptığım hatayı sende yapma canım.Şimdi çok uğraşıyorum vermek için ve yediğim günlere lanet okuyorum tabiri caizse.bende ondan korkuyorum zaten son 2 ay ne olacagı bellı degıl ben normal dogum dusunuyorum allahın ıznıyle kadının dönum noktası normal dogum bence
Yol yakınken bir diyetisyene git, kilo alışını kontrol altına aldır. Benim yaptığım hatayı sende yapma canım.Şimdi çok uğraşıyorum vermek için ve yediğim günlere lanet okuyorum tabiri caizse.
7 ayda 13 nedir ki,ben hamileliğimde toplam 27 kilo almıştım:) 47 ile hamile kaldım 74 te doğurdum,boyumda kısadır son zamanlarda top gibi olmuştum,doğumdan sonra çoğu gitti ama illaki kalıyor biraz ,birde bünyeye bağlı benim ablam 2 çocuk doğurdu hala 50 kilo ..
hamileliğinin tadını çıkar boşverrrr:) bidaha mı gelcen dünyaya..
abooow ama önemlı olan onları verebılmen doktoruma gore hızlı gıtmısım bu ay 2 ay sıkman grek dedı ya asıl derdım kalıcı hale gelmesı o zaman zor olur
Ay Allahim bende basligi okudumda Allah göstermesin Bebekle ilgili bi sorun var zannettim
Tabiki hamileyken yediklerine dikkat et ama dogumdan sonrada spor yaparsan beslenmene dikkat edersen verirsin kilolarini.
Allah baska dert vermesin, benimde 10-15 kilo fazlaligim var ama insallah yaza kadar onlarida vericem.
Kilolarima savas actim bu siralar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?