Doktorum ve hiçbir şey bilmiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar ısrarla anlatmak istediğimi anlamıyorsunuz ama aşağıda da yazdım mesela tıpta ilaç ismi öğretmezler, içerik öğretirler bunu da 1-2 aya oturtur. En basiti bu ayrıca tek nöbet tutulmaz genellikle yeni olan doktorların yanında daha tecrübeli bi doktor daha olur uyum sürecinde alsın adamı öldürsün diyoruz sanki linçlenmeye yer arıyorsunuz 🤷🏻‍♀️
Güven ne olacak peki? Kendine güvenmeyen doktora biz nasıl güveneceğiz? Hiç birşey bilmiyorum diyor, yani ezberlemiş geçmiş. Ben size ilaç milaç sormuyorum. İlaç ne alaka benim yazdığımla? 1-2 aya oturtana kadar hiç inisiyatif alıp hastayla birebir iletişime geçmeyecek mi? O kolay ya dediğiniz 1-2 ayda kaç hasta geliyor bir hastaneye? Ben doktorun gözünün içine bakacağım iyi bir şeyler söylesin tedavi etsin beni diye ama o doktor göz kaçıracak gidip başkasına soracak.

Tıp okudu diye doktorluk yapmak zorunda değil. Soruların çalınıp dağıtıldığı bir ülke burası. Mülakatların sözlü sınavların nasıl yapıldığını herkes biliyor. KPSS'de 90-95 alıp sözlü sınavda elenenleri duydunuz mu hiç? Siz mesleğinizde başarılı olabilirsiniz, ne güzel takdir ederim sizin gibileri ama tereddüt edilecek bir meslek değil doktorluk. Uzman doktor da öğretmek için azimli istekli hevesli mezun ister. 6 senede tıp fakültesinde öğretilen her şeyi hastanede baştan mı öğretiyorlar mezun olunca.

Yüreklendirin böyle, gayret etmemeye isteksizliğe, bişey olmazmış yeaa demeye devam etsin. Orda bana zaten öğreteceklermiş basitmiş desin daha bir salsın kendini.

Muhtemelen gittiğiniz hastaneden kaynaklıdır. İcapcı cerrahı kadın doğumcusu çocuk dr u olması lazım acilde ki dr derin kesiye dikiş atıp geçmez normalde

Şimdi tıpta normal sınava girdim çıktım olmuyor bide kurul sınavları oluyor. Her dersin hocalarıyla birebir sözlü gibi. O yüzden boş olmayacağını söyledim. Yazılı sınavı çıkmış sorularla geçse kurulda karşısındaki dersin profu doçenti hadi bu hocalardan birisi de umursamaz olsun ikisi umursamaz olsun onlarca hoca bişey bilmeden geçirmez sözlü sınavda sorar kesinlikle. Karşıdaki insan hayatı olduğu için mesela bi öğretmen gibi ben hazırım tamamım gidip dersimi anlatıp çıkarım cesareti olmaz. Artı şuda da var mesela ilaç isimleri zamanla oturacak çünkü hangi hastalığa hangi içerik kullanılıyor sadeceiçerik öğreniyorlar ilaç içeriklerini zamanla oturtacaklar. zaten yeni mezun bi doktoru hiç bi yerde tek başına nöbete bırakmazlar en az 1-2 ay. Bu şekilde hissetmesi normal çümkü yapacağı yanlış yada eksik karşısındakinin hayatına mal olabilecek bişey olabilir ben mükemmelim hazırım demesi daha sıkıntı bence
Nasil hastaneden kaynakli.. kalitesi dusuk olabilirde bu kadar olur mu cidden? Normal mi yani basit bir kirik icin bile ne yapmasi gerektigini bilmemesi? Ya da yapmamasi?🙄 biz mi ogretelim gorevlrrini🙄

Son düzenleme:
defalarca burada yazdım ortaokulda lisede ot gibi ders çalışan inek hayatsız öğrenciler tıp yazıyor. ne insanlarla ilişki kurmayı biliyor ne de doğru dürüst ilgileniyor. tıpı da kazanması zor, girince oturuyorsun ezberliyorsun. allah elinize düşürmesin diyorum bir tane asistan doktor yüzünden babam ölüyordu, gittik kelli felli bir profesöre 1,5 saatte ameliyatı etti babamın hayatını kurtardı.

eğitim sisteminin tamamının değişmesi lazım. inek gibi otlayarak ders çalışan değil, zeki, eli yatkın ve pratik zeka olan öğrencilerin tıpı seçmesi lazım. nice gerçekten hak eden genç bu eğitim sistemimiz yüzünden doktor mühendis olamadı. halkımıza da yazık işin kötüsü.

çocuklarınıza ders çalışın baskısı yapmayın veliler. oğlum marangoz ya da pizza şefi olmak istiyorum dese sonuna kadar destek olacağım.

soru sahibi size gelince, bence iyi düşünün. tusa hazırlanma sürecinde bir şeyler kaparsınız belki. nöbette de mi bir şey öğrenemediniz anlamadım ki. vicdanınızı rahatlatacak bir bahane bulmak yerine çalışın çaba gösterin.
Kalbi olan insan iyi doktor,öğretmen,hakim……. Oluyor bu ülkede, ülkenin olanakları çoğu ülkeye göre çok çok iyi ama gelin görün dediğiniz gibi eğitim sistemi komple çöp 🥴

Bir zamanlar bilgiye ulaşmak zor olduğundan olmasın
Şimdi bilgi her yerde en kalitelisi birde
Bunda şaşacak birşey yok
Bu zamanda insan yeterki istesin mümkündür
Bu herkesin doktor olabileceği ve olması gerektiği anlamına gelmiyor. O kadar çok kötü doktor anım var ki saysam sayfalar dolar burda. 100 iqlu bi insanın soruları ezberleyip tıp kazanması sistemi çökertir zaten durum da böyle. Tıp eğitimi insanlara ezberden çok daha fazlasını katabiliyor olmalı. Mevcut durum bundan çok uzak.

Umarim birgün denk gelmeyiz size 🫣
Siz önce kendinize güveninki bizde size güvenelim bi doktor olarak. Kendinizi geliştirebilirsiniz hicbirşey bilmediginizi düşünüyorsaniz. Ayrica bu kadar az bilgiyle yurtdişina zor gidersiniz.
Esimin kuzenide doktor ve cok calisti ezber yapmanin aksine hep doktorlardan detayli bilgi aldi, ameliyatlara girdi. Bos zamanlarini bile hastanede gecirdi daha cok ne ögrenirim diye.

Konudan bağımsız ama doktorlar ne kadar maaş alıyor ortalama? Özelde çalışan değil normal devlet hastanesinde çalışanlar. Bu maaşlar çok konu oldu benimde soracağım kimse yok çevremde merak tamamen

Bu herkesin doktor olabileceği ve olması gerektiği anlamına gelmiyor. O kadar çok kötü doktor anım var ki saysam sayfalar dolar burda. 100 iqlu bi insanın soruları ezberleyip tıp kazanması sistemi çökertir zaten durum da böyle. Tıp eğitimi insanlara ezberden çok daha fazlasını katabiliyor olmalı. Mevcut durum bundan çok uzak.
Zaten herkes dr olamıyor eğitim sistemimizde 1.5 milyonluk katılım içerisinde ilk 12 bin tıba girebiliyor
Yani bu kızcağız ne kadar kötü olabilir
Yks ye giriş sorularını full yada fulle yakın yapabilmek hiçte 100 ıq luk birşey değil
Ama herkes dr olmalımı elbette hayır
Gönül isterdiki sevdiği yetenekli olduğu dalda ilerlesin
Bizim durumumuzu anlatan bir yazı okumuştum
Sizinlede paylaşmak isterim

İşte stratejileriyle ünlü İngiltere'nin bir büyükelçici olan Jane Marriot'un, İngiliz avam kamarasına sunduğu Arap dünyasında eğitim konulu rapor...

"En zeki öğrenciler tıp ve mühendisliğe gidiyorlar.
İkinci derece mezunlar ise iş idaresi ve iktisat gibi bölümlere giderek birinci derece mezunların yöneticisi oluyorlar.
Üçüncü derece mezunlar ise siyasete yöneliyorlar ve ülkenin siyasetçileri olarak birinci ve ikinci derece mezunlara hükmediyorlar.
Fakat eğitimde tamamen başarısız olanlar ise ordu ve emniyete katılarak siyaset ve iktisata tahakküm ederek, onları mevkilerinden indirip, isterlerse öldürüyorlar.
Gerçekten dehşet verici olansa asla hiçbir okula gitmeyenler parlamentoya seçiliyor, kabile şeyhlerini kullanarak herkesin onlara itaat etmesini sağlıyorlar."

ne kadar tanıdık geldi bana

Kuzenimin eşi rahatsızdı, yakındaki kasabanın pratisyen hekimi ilaç yazmış. 2 aylık bebeği var , emziriyor kadın. Bakayım ilaçlara dedim ki iyi ki demişim. 4 ilaç yazmış 3ünün prospektüsde hamile ve emziren kadınların kullanımına uygun değildir yazıyor. Doktora sorun falan değil, direk uygun değildir. Birinde talk var yardımcı madde , birinde 3 çeşit paraben var yardımcı madde. Biri zaten halüsinatif olmasıyla ün yapmış bir ilaç. Gençmiydi dedim kuzenime , gençti yeni mezun herhalde dedi. Demek ki aslında yeni mezun doktor yetersizliği diye bir şey yaygın.

Zaten herkes dr olamıyor eğitim sistemimizde 1.5 milyonluk katılım içerisinde ilk 12 bin tıba girebiliyor
Yani bu kızcağız ne kadar kötü olabilir
Yks ye giriş sorularını full yada fulle yakın yapabilmek hiçte 100 ıq luk birşey değil
Ama herkes dr olmalımı elbette hayır
Gönül isterdiki sevdiği yetenekli olduğu dalda ilerlesin
Bizim durumumuzu anlatan bir yazı okumuştum
Sizinlede paylaşmak isterim

İşte stratejileriyle ünlü İngiltere'nin bir büyükelçici olan Jane Marriot'un, İngiliz avam kamarasına sunduğu Arap dünyasında eğitim konulu rapor...

"En zeki öğrenciler tıp ve mühendisliğe gidiyorlar.
İkinci derece mezunlar ise iş idaresi ve iktisat gibi bölümlere giderek birinci derece mezunların yöneticisi oluyorlar.
Üçüncü derece mezunlar ise siyasete yöneliyorlar ve ülkenin siyasetçileri olarak birinci ve ikinci derece mezunlara hükmediyorlar.
Fakat eğitimde tamamen başarısız olanlar ise ordu ve emniyete katılarak siyaset ve iktisata tahakküm ederek, onları mevkilerinden indirip, isterlerse öldürüyorlar.
Gerçekten dehşet verici olansa asla hiçbir okula gitmeyenler parlamentoya seçiliyor, kabile şeyhlerini kullanarak herkesin onlara itaat etmesini sağlıyorlar."

ne kadar tanıdık geldi bana
size katılmıyorum. ösym sınavlarında birinci olmak zeka gerektirmez ama 2 milyonuncu adam 100 iq altındadır. bu da genetik ve çevresel faktörlere bağlı. kpss birincisi olarak diyorum bunu.

Uzmanlık için eğitim alan doktor bu.
Evet yani ben tus a girip yerleşirsem alacağım maaş bu. Onu soruyor diye düşünüyorum. Hatta bir arkadaşım TUS açıklanınca uzmanlık eğitim tercihinde istanbulda istediği hastanenin ordaki evlerin kirası yaklaşık 6 bin tl olduğu için başka şehir yazmak zorunda kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X