Doktorum ve hiçbir şey bilmiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yüzde 80 hep kaliteli dr larla karşılaştım yüzde seksen hep iyi öğretmenlerle karşılaştım.kalan yüzde yirmiyi de eleştirme hakkım yok mu? :KK45:
Vatandas olarak var tabiiki.. insanlari memnun etmek zor kabul ediyorum bunu.. ama soru sordugunda, ben kalkayim gel sen otur yerime diyen bir dr asla saygiyi hak etmiyor benim nazarimda..

Vatandas olarak var tabiiki.. insanlari memnun etmek zor kabul ediyorum bunu.. ama soru sordugunda, ben kalkayim gel sen otur yerime diyen bir dr asla saygiyi hak etmiyor benim nazarimda..
tıp kazanacak zekamız yok diye eleştirme hakkımızda yokmuş bir üye yazmış ya yukarda.rüyamızda görürmüşüz tıp ı. :KK45: ülkeyi de biz yönetmiyoruz ama on yıllardır eleştirmiyor muyuz beğenmediğimiz şeyleri?ne saçma mantık.eşim dereceyle mezun bir mühendis ben ortalama üniversite mezunuyum.evde beni mi aşağılasın beğenmesin şimdi bu adam?ya da ben onu hiç eleştiremeyim mi?bu kafalarla insanları sınıflandırarak bir arpa boyu yol katedemeyiz.yeri gelir köydeki teyzeden öyle bilgiler öğrenilir ki şaşar kalınır

Durup dururken doktor düşmanı olduğumu anladım oturduğum yerde. Oysa o kadar saygı duyuyorum ki işini iyi yapan doktorlara. Yıllar önce çok sevdiğim eşimin ölümüne taş döşeyen de oldu, bana hayatımı geri verip minnetimi nasıl ödeyeceğimi bilemediğim doktorlar da oldu. Doktorların donanımlı olmasını beklemek düşmanlık etmek değil ki. Kaldı ki zaten çıkmış soruları cevapladık, öyle ağır bir üni de değil bizim ki diyen konu sahibinin kendisi. Ne olursa olsun, sürekli gelişmek isteyen, merak eden, bu işi sadece maddiyata indirgemeden aşkla tutkuyla yapan araştıran düşünen doktor adaylarına ihtiyacımız var.

tıp kazanacak zekamız yok diye eleştirme hakkımızda yokmuş bir üye yazmış ya yukarda.rüyamızda görürmüşüz tıp ı. :KK45: ülkeyi de biz yönetmiyoruz ama on yıllardır eleştirmiyor muyuz beğenmediğimiz şeyleri?ne saçma mantık.eşim dereceyle mezun bir mühendis ben ortalama üniversite mezunuyum.evde beni mi aşağılasın beğenmesin şimdi bu adam?ya da ben onu hiç eleştiremeyim mi?bu kafalarla insanları sınıflandırarak bir arpa boyu yol katedemeyiz.yeri gelir köydeki teyzeden öyle bilgiler öğrenilir ki şaşar kalınır
Herkesin zekasi bir olmak zorunda mi? Herkesin basarili oldugu bir alan vardir. Dr oluyor ulkemizde insanlar ama ne icin? Cogu emin ol insanlara yardim etme askindan degil..maasim iyi olsun ve havali bir etiketim
Olsun diye..(tabii bu sebeplerinde belli sebepleri var) Zaten o yuzden yillardir pohpohladilar tepemize cikardilar bazilarini. Illa dr mu olmamiz lazim hep birlikte, elestiri yapmak icin😐🙄😂isini iyi yapsin canimi yesin, her ne sebeple sectiyse ya da basardiysa dr olmayi…

Bu sadece dr degil kuaforde iyi yapsin isinj, yapmazsa onuda elestiririz.

Düzenleme:
Arkadaşlar biraz kendimi yanlış ifade ettim sanıyorum. Tabi ki okula gittim derslere girdim zaten devamlilik zorululugu var. Ama eskiden çooook çalışkan ve tüm derslere hakim olan bir öğrenci olduğum için şu an kendimi eksik hissettiğim için fazlaca abartmış olabilirim. Bu alanda çalışan kişilerin beni anladığını görmek biraz içimi rahatlatsa da diğer kişilerin korku dolu yorumlarindan dolayi suçluluk hissettim.
Hangi şehirde ne doktoru olduğunu da söyle de gelmeyelim muayeneye

O üye benim kırdıysam soryy. Eşini de senide tebrik ederim bu arada.
Aşağılama konularına falan hiç girmicem, bu benim bahsettiğim değil senin alınman ve kendi iç dünyandan yaptığın bir çıkarım.
Bugün en güzel hayat bilgisinin okuldan değil, onu tecrübe etmiş herhangi birinden alınacağını çok çok iyi bilir ve savunurum. Ama tıp eğitimi için, onu yapan kişinin işi ile ilgili eleştiriler için düşüncem sabit. Bir doktorun yaptığı tedaviyi eleştirmem onun savını çürütmem için konuyu bilmem lazım.

Ara sayfaları çok okumadım ama tıp kazanmış neredeyse kızım yaşında birinin kendisini bu derece eksik görmesine tabiri caizse dövmesine gönlüm razı gelmedi. Biraz egolarını okşamak ve kendisine getirmekti amacım.
Ha evet mesleğine başlayacak ama haklı çekinceleri olan birine "sende doktor olacaksan adını söylede bulunduğun hastaneye gitmeyelim, boş beyinlisin, sıfırsın" tarzı hakarete varan tarzda yazanlara üzülüyorum. Onca insancıl yaklaşım dururken bu yolu tercih ettikleri için.

Ayrıca ben değil Konfüçyüs demiş.
Bir işi bilen yapar
Az bilen akıl verir
Bilmeyen eleştirir
Yapamayan çamur atar diye...

Size birşey anlatayım.
Yakın bir zamanda eşimin dirseğinde derin bir kesik oluştu gittiği doktor mr çekmeden uğraşmamak için ya da bilgisizlikten direk dikiş atıp geçmiş .
O doktor dediğimiz insanın düşünmediğini ben düşünüp eşimi zorla geri hastaneye götürdüm siniri kesilmiş kopma noktasındaydi ve ellinde parmaklarda his kaybı olmaya başladı .
Günlerce başka doktor aradık kimse tekrar açıp uğraşmak istemedi en sonunda bulduk .
Ve ben ozaman hamileydim bu stres benim erken doğum yapmama bebeğimin kuveze gitmesine sütümün kesilmesine daha bircok dolaylı yoldan sorun açtı direk sebep olmasa bile .
Bunu anlattım ki bilgisizseniz bir insanın ve ailesinin hayatı nasil etkileniyor görün diye .
Umarım vatana millete kendinize hayırlı olursunuz emekleriniz boşa gitmesin kendinizi geliştirin .

Çok geçmiş olsun. Umarım eşiniz ve çocuğunuz iyi ve sağlıklıdır şu an.

Aşağılama konularına falan hiç girmicem, bu benim bahsettiğim değil senin alınman ve kendi iç dünyandan yaptığın bir çıkarım.
Bugün en güzel hayat bilgisinin okuldan değil, onu tecrübe etmiş herhangi birinden alınacağını çok çok iyi bilir ve savunurum. Ama tıp eğitimi için, onu yapan kişinin işi ile ilgili eleştiriler için düşüncem sabit. Bir doktorun yaptığı tedaviyi eleştirmem onun savını çürütmem için konuyu bilmem lazım.

Ara sayfaları çok okumadım ama tıp kazanmış neredeyse kızım yaşında birinin kendisini bu derece eksik görmesine tabiri caizse dövmesine gönlüm razı gelmedi. Biraz egolarını okşamak ve kendisine getirmekti amacım.
Ha evet mesleğine başlayacak ama haklı çekinceleri olan birine "sende doktor olacaksan adını söylede bulunduğun hastaneye gitmeyelim, boş beyinlisin, sıfırsın" tarzı hakarete varan tarzda yazanlara üzülüyorum. Onca insancıl yaklaşım dururken bu yolu tercih ettikleri için.

Bir işi bilen yapar
Az bilen akıl verir
Bilmeyen eleştirir
Cikmis sorulari soruyorlar diyen konu sahibiydi, boyle mezun olacak birine güvenebiliyorsaniz oda sizin tercihiniz. Ben canımı boyle guvensiz ve bos beles sinif gecmis birine emanet edemem

Bir işi bilen yapar
Az bilen akıl verir
Bilmeyen eleştirir
Guzel bir soz ama… isini iyi yapmayan dr lar icin uygun bir soz degil.

Insanlarinda kotu tecrubeleri varsa anlatiyolar burda laf acilmisken, bunun zekayla veya yapamamakla ne ilgisi var🙄 illa dr mu olalim😐😂

Kaldi ki kadin yukarda kendi anlatmis kirik ayakla dolasmis kac gun.. yani medyum ya da dr olmaya gerek yok rontgen cekecegini bilmek icin.. ha birde o rontgeni okuyamiyorsa hic oturmasin orda.

Cikmis sorulari soruyorlar diyen konu sahibiydi, boyle mezun olacak birine güvenebiliyorsaniz oda sizin tercihiniz. Ben canımı boyle guvensiz ve bos beles sinif gecmis birine emanet edemem
Ben sosyal bilgiler öğretmenliğiokudum başladığım yıl bilgisayar dersi hep çıkmış soru sorarmış gittim aldım çalıştım o yılda adam yukarıdan uyarılmış bu hoş bir tutum değil diye, sınavda bir güzel kalmıştım. Tıp ne biliyim şimdi 🤦🏽‍♀️

Ben sosyal bilgiler öğretmenliğiokudum başladığım yıl bilgisayar dersi hep çıkmış soru sorarmış gittim aldım çalıştım o yılda adam yukarıdan uyarılmış bu hoş bir tutum değil diye, sınavda bir güzel kalmıştım. Tıp ne biliyim şimdi 🤦🏽‍♀️
Sonra Boyle doktorlar gereken tedaviyi degil hastanin istedigi tedaviyi yapiyor, cunku bilmiyor ve kendisine guvenmiyor.

Kuzenimin eşi rahatsızdı, yakındaki kasabanın pratisyen hekimi ilaç yazmış. 2 aylık bebeği var , emziriyor kadın. Bakayım ilaçlara dedim ki iyi ki demişim. 4 ilaç yazmış 3ünün prospektüsde hamile ve emziren kadınların kullanımına uygun değildir yazıyor. Doktora sorun falan değil, direk uygun değildir. Birinde talk var yardımcı madde , birinde 3 çeşit paraben var yardımcı madde. Biri zaten halüsinatif olmasıyla ün yapmış bir ilaç. Gençmiydi dedim kuzenime , gençti yeni mezun herhalde dedi. Demek ki aslında yeni mezun doktor yetersizliği diye bir şey yaygın.
Ben de hastayım şu anda
Bir ilaç verdiler boğazım için
Aynısını diş hekimi de vermişti aylar önce emzirirken. Prospektüsünde direkt olarak emzirenler kullanmasın diyordu kullanmadım.
Şimdi acilde doktor yine aynı ilacı verdi. Kullanabilirsin dedi. İçime sinmedi çocuk doktorumuza attım emziriyorum diye.
O da kullanabilirsin dedi. Kullandım.
Bazen oluyor sanırım

Kendinizi amma dövmüşsünüz yahu, tıp kazanmış ve o zor dersleri vermiş birisiniz.
Hal böyleyken bu kadarını rüyasında göremeyecek insanların eleştirisine maruz kalmışsınız.
Gerçi yazmışlar ama bende yenileyeceğim, teori ve pratik apayrı şeyler.
Teoride öğrendiğiniz şeyler pratik yaparken karşınıza çıkacak.
Bilmiyorum dediğiniz şeyler bilinçaltınızda/hafızanızda tetikte bekliyor emin olun.
O bilgiler ışığında yorum ve tedavi yapabileceksiniz zaten.
Fakülteden mezun olduğunuz anda sizden uzman doktor ustalığı beklenmez.
O yüzden stajyer veya asistan doktor basamaklarından geçeceksiniz.
Ha ben doktormuyum hayır ama mesleğinde 20 yılı devirmiş birinin tecrübesine göre söylüyorum.
Bugün prof. olmuş bir doktor bile araştırmalar yapar, farklı kaynaklar okur, seminerlere katılır.
Çünkü bil denen şey derya deniz, ucu bucağı yok.
Okuldan ilk mezun olduğumda sizin gibi düşünmüştüm, ama mesleğimi yapmaya başladığımda okulda öğrendiğim şeyler teker teker aklıma gelirdi. Asıl sadece kitaptan aldığımız şeyler zamanla unutulur ama pratikle birleşince uzmanlaştırır oturur yerine.
Ayrıca "bilmediğinizi görebilmeniz için daha çok şey bilmeniz gereklidir" bunu hiç unutmayın.
Şu anda mesleğinizde farkındalığınız arttığı ve daha derin bilgileri fark ettiğiniz, daha uzman insanları gördüğünüz için kendinizi yetersiz hissediyorsunuz.
Ama böylesi bir insan için güzel bir özelliktir çünkü yerinizde saymaz, hep bir üstünü hedeflersiniz.
O yüzden prof. da olsanız kendinizi hep daha az hissedeceksiniz.

Sayisalda Turkiye derecesi yaparak muhendislik okumus, mesleginde 8. yilinda biri olarak diyebilirim ki ben de hala kendime guvenmiyorum, ben de hala surekli arastiriyorum ve yanlis yapmaktan korkuyorum. Acikcasi kendine asiri guvenen tiplerin de hangi meslekte olursa olsun bombos tipler oldugunu dusunuyorum. Biri yurtdisi ornegi vemis, linc yemis. Yurt disinda yasayan biri olarak ben de soyleyeyim, uzman doktor olmak turkiye'de oldukca kolay. Her doktor her hastaliga bakiyor, norolog noroloji ile ilgili her konuya bakiyor, benim yasadigim ulkede ise ms ile ilgilenen ayri, beyin tumorlerinin tiplerine gore ilgilenen doktor ayridir ve bunun icin omrunu verip bu konuda uzmanlasmis, hayatini adamistir. Zira Turkiye'de kapi kapi gezip cozemedigim rahatsizligimi bu sayede tek doktorda cozduk ve sadece fizik tedaviye ihtiyacim oldugunu ogrendim. Ha fizik tedavi demisken o da benim rahatsizligim konusunda uzmanlasmisti, elimi kolumu sallayarak gitmedim yani. Tum bunlari dusundugunuzde Turkiye sistemi icerisinde kendine guvenmemesi normal bence bir doktorun, guvenmemesi de gerek zaten zira bir ortopedist butun kiriklarda, butun catlak ve yaralanmalarda uzman olamaz, imkani yok. Ben daha once de yazdim sevmiyorsaniz meslegi ilac sektoru olabilir ya da bir konu secip asiri uzmanlasarak ozguveninizi zaman icinde kazanabilirsiniz. Okuldan kim ne bilerek mezun oldugunu iddia ediyor ona da sasirdim, yeni mezunun koydugu taniya guvenmek de ayri bi kafa, umarim Turkiye'de yeni mezunlar tani koymuyordur.

Sayisalda Turkiye derecesi yaparak muhendislik okumus, mesleginde 8. yilinda biri olarak diyebilirim ki ben de hala kendime guvenmiyorum, ben de hala surekli arastiriyorum ve yanlis yapmaktan korkuyorum. Acikcasi kendine asiri guvenen tiplerin de hangi meslekte olursa olsun bombos tipler oldugunu dusunuyorum. Biri yurtdisi ornegi vemis, linc yemis. Yurt disinda yasayan biri olarak ben de soyleyeyim, uzman doktor olmak turkiye'de oldukca kolay. Her doktor her hastaliga bakiyor, norolog noroloji ile ilgili her konuya bakiyor, benim yasadigim ulkede ise ms ile ilgilenen ayri, beyin tumorlerinin tiplerine gore ilgilenen doktor ayridir ve bunun icin omrunu verip bu konuda uzmanlasmis, hayatini adamistir. Zira Turkiye'de kapi kapi gezip cozemedigim rahatsizligimi bu sayede tek doktorda cozduk ve sadece fizik tedaviye ihtiyacim oldugunu ogrendim. Ha fizik tedavi demisken o da benim rahatsizligim konusunda uzmanlasmisti, elimi kolumu sallayarak gitmedim yani. Tum bunlari dusundugunuzde Turkiye sistemi icerisinde kendine guvenmemesi normal bence bir doktorun, guvenmemesi de gerek zaten zira bir ortopedist butun kiriklarda, butun catlak ve yaralanmalarda uzman olamaz, imkani yok. Ben daha once de yazdim sevmiyorsaniz meslegi ilac sektoru olabilir ya da bir konu secip asiri uzmanlasarak ozguveninizi zaman icinde kazanabilirsiniz. Okuldan kim ne bilerek mezun oldugunu iddia ediyor ona da sasirdim, yeni mezunun koydugu taniya guvenmek de ayri bi kafa, umarim Turkiye'de yeni mezunlar tani koymuyordur.
BaZı konularda burada da öyle ama o doktoru araştıracaksın, jinekoloji doktoru ama riskli gebelik için başka, kadın hastalığı için başka kendi alanında uzmanlaşmış doktoru buluyorsun çok rahat.

Aslında hanımefendi şundan linç yedi tıp okuyup çıkmış sorularla okul geçmiş sizce normal mi?

Ben de hastayım şu anda
Bir ilaç verdiler boğazım için
Aynısını diş hekimi de vermişti aylar önce emzirirken. Prospektüsünde direkt olarak emzirenler kullanmasın diyordu kullanmadım.
Şimdi acilde doktor yine aynı ilacı verdi. Kullanabilirsin dedi. İçime sinmedi çocuk doktorumuza attım emziriyorum diye.
O da kullanabilirsin dedi. Kullandım.
Bazen oluyor sanırım
Süs olsun diye mi yazmislar onu🙄

BaZı konularda burada da öyle ama o doktoru araştıracaksın, jinekoloji doktoru ama riskli gebelik için başka, kadın hastalığı için başka kendi alanında uzmanlaşmış doktoru buluyorsun çok rahat.

Aslında hanımefendi şundan linç yedi tıp okuyup çıkmış sorularla okul geçmiş sizce normal mi?
Bu da ulkemizdeki egitimin hali, bu kizin sucu degil ki. Ben okurken de baska okullardaki muhendislik okuyan arkadaslarim dersleri aynen boyle gecerdi, o yuzden sasiramadim. Egitim kalitemiz bu yani.

Yorumlarda ilk sayfanın gerisine gidemedim. Çok korkmuş bir sürü insan var. Ama şuan sizin hissettikleriniz çok normal çünkü hastane deki ortamla dersteki asla bir olmayacak ve şunu da ekleyim. Bilmiyor değilsiniz pratiğiniz az. Çünkü teori ve pratik asla aynı olmaz. Ben bunu eminim çok iyi bir doktor olacaksınız. Ama en önce güvenin kendinize
Aşağıdaki bilgi doğruysa konu sahibi hastane yüzü görmemiş değil. Ben görümcemden de hatırlıyorum son 2 veya 3. senesinde bazı günler okula değil hastaneye gidiyordu. 14 sene geçmiş üzerinden, yanlış bir şey yazmak istemem.
6.sınıf tıp öğrencisinin pratiği nasıl az oluyor? Bir doktor gelip bizi aydınlatırsa memnun olurum.

Tıp eğitiminin son üç yılında klinik stajlar yer alır. Dördüncü yılda büyük stajlar olarak adlandırılan ana kliniklerde (Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, iç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum), beşinci yılda ise diğer klinik bölümlerde eğitim gören öğrenciler altıncı yılda internlik adı verilen aile hekimliği programı kapsamında 12 ay boyunca, farklı kliniklerde aktif olarak hekimlik uygulamalarına katılırlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X