Sayisalda Turkiye derecesi yaparak muhendislik okumus, mesleginde 8. yilinda biri olarak diyebilirim ki ben de hala kendime guvenmiyorum, ben de hala surekli arastiriyorum ve yanlis yapmaktan korkuyorum. Acikcasi kendine asiri guvenen tiplerin de hangi meslekte olursa olsun bombos tipler oldugunu dusunuyorum. Biri yurtdisi ornegi vemis, linc yemis. Yurt disinda yasayan biri olarak ben de soyleyeyim, uzman doktor olmak turkiye'de oldukca kolay. Her doktor her hastaliga bakiyor, norolog noroloji ile ilgili her konuya bakiyor, benim yasadigim ulkede ise ms ile ilgilenen ayri, beyin tumorlerinin tiplerine gore ilgilenen doktor ayridir ve bunun icin omrunu verip bu konuda uzmanlasmis, hayatini adamistir. Zira Turkiye'de kapi kapi gezip cozemedigim rahatsizligimi bu sayede tek doktorda cozduk ve sadece fizik tedaviye ihtiyacim oldugunu ogrendim. Ha fizik tedavi demisken o da benim rahatsizligim konusunda uzmanlasmisti, elimi kolumu sallayarak gitmedim yani. Tum bunlari dusundugunuzde Turkiye sistemi icerisinde kendine guvenmemesi normal bence bir doktorun, guvenmemesi de gerek zaten zira bir ortopedist butun kiriklarda, butun catlak ve yaralanmalarda uzman olamaz, imkani yok. Ben daha once de yazdim sevmiyorsaniz meslegi ilac sektoru olabilir ya da bir konu secip asiri uzmanlasarak ozguveninizi zaman icinde kazanabilirsiniz. Okuldan kim ne bilerek mezun oldugunu iddia ediyor ona da sasirdim, yeni mezunun koydugu taniya guvenmek de ayri bi kafa, umarim Turkiye'de yeni mezunlar tani koymuyordur.