- Konu Sahibi _chocolate_
-
Hayir canim bana özel degil cünki uzun uzun anlatti daha öncede duymustum bunu bir diyetisyenden. Ögünlerin arasinda hicbirsey yememek gerekiyormuski vücut rahat rahat yediklerimizi yaksin. Inan bende ara ögün yenmesi gerektigini ilk defa duyuyorum :1shok:
Simde metabolizmamizin yavaslamamasi icin gerekli olan tek sey yeteri kadar kalori almak. Bu kalorileride ögünlerde aliyoruz. Sürekli yemek yersek vücuda yediklerimizi yakacak yeterince zaman vermeyiz ki
bence başka bir doktora daha gitlmaz:
çok şaşırdım.. hemen hemen bütün beslenme uzmanları ara öğünlerin asla atlanmaması gerektiğini söyler.. az az ve sık sık yenmesidir onların bahsettiği şey.. ara öğünler metabolizmanın çalışması içingerekli.. diğer türlü vucut alınan besinleri yaga ceviriyor. googledan rahatlıkla bulabilirsin aslında bu konuyla ilgili bir sürü yazı var cunku.
Google baktim tabi canim sizin dediginiz gibi türkce aradigim zaman sizin dediginiz gibi ara ögün yenmesi gerektigi yaziyor. Ancak bunu hicbir doktordan veya profesörden bulamadim. Almancaya baktigim zaman ise kesinlikle ara ögün yenmemesi gerektigini buldum. Eger sizde bir doktorun yazisi veya repörtaji varsa bana gönderin bir zahmet gerekirse planimi degistireyim.
Yani suanda internette okudugum yazilarla birde doktordan sahsen duydugum önerilerde doktorun tavsiyeleri agir basiyor ama eger bunu türkiyedeki doktorlardan birinin söyledigini görürsem birde onlarin dedigi gibi denerim icabinda.
MERHABA KISLAR ......Canlarim tamam dogru söylüyorsunuzda inanin birtane dr veya professörün öyle bir yazisini görsem inanin hemen doktorumu degistirecegim de böyle bir yaziyi ne ben bulabiliyorum nede sizden biri bana gönderebiliyor onun icin bunlar benim icin kulaktan duyma seyler olarak kaliyor...
Az yedikden sonra geceyarisi yemek yense bile zayiflanir ama bu gece yemek yiyince zayiflaniyor anlamina gelmez ki. Onun icin kararsiz kaldim vallaha ve ben internette bulamadim profosyonel birinin öyle dedigini siz bulursaniz lütfen lütfen bana gönderin
bu bilgiler gayet dogru ....... yasaklananların hepsi benim yaptıgım diyettede yasak . (ekmek hariç)tam ekmek yiyyorum sadece sabahları ....Ben birtürlü zayiflayamadigim icin doktorumdan yardim aldim bugün.
Öncelikle bana kesinlikle yasakladigi seyler:
HERTÜRLÜ ekmek
Makarna
Pirinc
Tatlilar/cikolatalar/mesrubatlar
Hertürlü light ürünler (aslinda cok kilo aldiriciymis bunlar)
Sonra aksam yemegini yememenin zayiflattigi gibi bir inanc vardir hepimizde ancak bu cok yanlismis günde 3 ögün yemek sart aksi takdirde vücut alarma geciyor ve yakmayi birakiyor!
Kahvalti Sabah 8:00 de
Öglen yemegi 13:00 de
Aksam yemegi 18:00 de
Bu ögünler arasinda hicbirsekilde kalori almayacaksiniz, tek bir sakiz, kücücük bir seker veya bir elma bile yediklerinizi yakma calismasini yarida birakir! Su ve sekersiz kahve/ cay icmek serbest.
Son olarakda tabii ki rejimin olmazsa olmazi! Spor. Haftanin 4 günü bir saat mutlaka Spor yapilmali. Sporsuz uzun vadeli zayiflamak I-M-K-A-N-S-I-Z bunun bilincine varmamiz gerekli.
Bu ipuclarin hepsi doktorumdan oldugu icin yanilma payi yok güvenle uygulayabilirsiniz arkadaslar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?