Doktorun hic hatasi yok mu?

Selinata

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
24
0
16
İstanbul
Tecrubesi olan arkadaslar ve hatta bu topigi okuyan doktorlar lutfen cebaplayiniz:

Tup bebek ve/ya Asilama islemlerinde doktorun hic hatasi yok mudur?

Bu benim 4. denemem ve her olumsuz denememin sonucunda basarisizligi benim yasima ve yumurta kalitemin cok iyi olmamasina bagliyorlar ve beni yolluyorlar. Evet dogru 43 yasindayim ve yumurta kalitem de cok iyi degil.Peki doktorun hic mi hatasi yok?

Merak ediyorum:

Acaba doktor transferi yaparken iyi yerlestiremedi mi? Dogru yeri bulamadi mi?
Acaba doktor yumurta gelisimi sirasinda dogru ilaclari ve dogru zamanlamayi kullanamadi mi?

Lutfen yardim edin. Varsa tecrubelerinizi ve bildiklerinizi paylasin.

Cok tesekkur ederim.
Selin.

Tecrubesi olan arkadaslar ve hatta bu topigi okuyan doktorlar lutfen cebaplayiniz:

Bu benim 4. denemem ve her olumsuz denememin sonucunda basarisizligi benim yasima ve yumurta kalitemin cok iyi olmamasina bagliyorlar ve beni yolluyorlar. Evet dogru 43 yasindayim ve yumurta kalitem de cok iyi degil.Peki doktorun hic mi hatasi yok?

Merak ediyorum:

Acaba doktor yumurta gelisimi sirasinda dogru ilaclari ve dogru zamanlamayi kullanamadi mi?

Cok tesekkur ederim.
Selin.

Öncelikle geçmiş olsun. Rabbim en kısa zamanda seni de bebeğine kovuştursun.

Seçtiğin dr.a göre durum değişir.

Hastalık yoktur, hasta vardır... derler. Yani her hasta farklıdır, ilaçlara verilen tepki, vücudun mekanizması farklıdır, kişiye özeldir. Dr en iyisi bile olsa bazen senin için en doğrunu bulamaya bilir. Bazen doğrunu bulmak için tekrar tekrar deneme yapmak gerekir. Bazı dr lar büyük hata yapar, onları geçtim. Ama bazı dr ların hatası görünmez ola bilir. Sadece hatasını sonradan göre bilen ve düzelten dr.lar var. Hatasını göremeyip hatasında israr eden dr.lar var. Bir de kendi zayıflığını hastalara yükleyen dr.lar var.

Yaş 40 a geçince verilen ihtimal de keskin azalıyor. Hatta yalnış hatırlamıyorsam 5% başarı ihtimali verildiyini duymuştum. Sadece bu durumla uğraşa bilen dr.lar ve içinden çıkamayan dr.lar var.

Aslındaysa her şey Yaratanın iradesinde bitiyor. O isterse 45-50 yaşında da oluyor. İstemezse 20 yaşında bile olsan olmuyor.

Allah kalbine ferahlık versin.

Merak ediyorum:

Cok tesekkur ederim.
Selin.
geçmiş olsun....
bende 29 yaşındayım ve 5 tüpbebek denemem var hepsi negatif ... ve ben bu tedavilere başladığımda 23 yaşındaydım
dr lar o kadar umut vermişlerdi ki yaşım itibari ile ama her defasında olmadı .....
yani rabbim ol demedikten sonra yaş bahane...
dr hatasımıdır bilemiyorum ama sizin için yeni çıkan yöntemler uygulanabilir....

Son düzenleme:
Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Paylasimlariniz insanin icine rahatlik veriyor. Herkeze iyi dileklerimi yolluyorum.

Sevgili arkadaslar malesef son tup bebek denememde olumsuz. 4. basarisiz tup bebek tedavisi gecirdim. Hic bir seferde gebelik olusmadi. herseferinde benim yasimin ileri olmasina bagladilar. dogrudur yasim 43 ve bu ileri bir yas ama soylemedikleri baska faktorler de var midir acaba? doktor hatasi yasayan var mi aranizda? transferdeki el beceresi, embriyolog doktorlarin dolleme ve gelisimi takip etme konusundaki basarisizligi da olabilir mi? belki son bir kez daha denerim o yuzden yukaridaki sorumu tekrar sormak istedim, acaba artik baska bir merkeze mi gitsem yoksa beni ve bedenimin bu tedaviye verdigi tepkilere asina olmus ayni merkezle mi yine denesem?

Sevgili doktorlar eger sizde okuyorsaniz lutfen siz de fikir veriniz..

herkeze tesekkurlerimle...

Sevgili arkadaslar malesef son tup bebek denememde olumsuz. 4. basarisiz tup bebek tedavisi gecirdim. Hic bir seferde gebelik olusmadi. herseferinde benim yasimin ileri olmasina bagladilar. dogrudur yasim 43 ve bu ileri bir yas ama soylemedikleri baska faktorler de var midir acaba? doktor hatasi yasayan var mi aranizda? transferdeki el beceresi, embriyolog doktorlarin dolleme ve gelisimi takip etme konusundaki basarisizligi da olabilir mi? belki son bir kez daha denerim o yuzden yukaridaki sorumu tekrar sormak istedim, acaba artik baska bir merkeze mi gitsem yoksa beni ve bedenimin bu tedaviye verdigi tepkilere asina olmus ayni merkezle mi yine denesem?

canım çok geçmiş olsun kismetimizdeki neyse onu yaşıyoruz umarım en yakın zamanda bir evlat sahibi olursun tüp bebek denemelerinin dördü de aynı merkezdemi oldu eğer öyleyse keşke 4. denemeyi orda yaptırmadan önce bir dusunseydin eğer sakincasi yoksa denemeleri yaptigin merkezin adını yazabilirmisin birde infertilite sebebin belli mi ?

Geçmiş olsun. Sebep konusunda farklı bir şey yazamıycam, ancak merkez değiştirmek fikrini onaylıyorum. Farklı başka gözlerin görmesi daha iyi ola bilir (bu benim eski dr.umun bir hastaya verdiği nasihatti). Gideceyin merkez zaten önceden yapılmış olan her şeye bakıyor, yani seni tanımıycak deyil.

Ben de aynı merkezde 5 kez (2 donmuş, 3 taze, bir kez gebelik oldu, onu da kayb ettim) denedikten sonra merkezi değiştirdim ve iyiki de deyişmişim. Farklı göz sana daha farklı baka biliyor. Tabii gideceyin yeni merkezin de iyi olması gerek.

Geçmiş olsun. Sebep konusunda farklı bir şey yazamıycam, ancak merkez değiştirmek fikrini onaylıyorum. Farklı başka gözlerin görmesi daha iyi ola bilir (bu benim eski dr.umun bir hastaya verdiği nasihatti). Gideceyin merkez zaten önceden yapılmış olan her şeye bakıyor, yani seni tanımıycak deyil.

Ben de aynı merkezde 5 kez (2 donmuş, 3 taze, bir kez gebelik oldu, onu da kayb ettim) denedikten sonra merkezi değiştirdim ve iyiki de deyişmişim. Farklı göz sana daha farklı baka biliyor. Tabii gideceyin yeni merkezin de iyi olması gerek.

Sumeyye008 cok tesekkur ederim yazdiklarin icin.

canım çok geçmiş olsun kismetimizdeki neyse onu yaşıyoruz umarım en yakın zamanda bir evlat sahibi olursun tüp bebek denemelerinin dördü de aynı merkezdemi oldu eğer öyleyse keşke 4. denemeyi orda yaptırmadan önce bir dusunseydin eğer sakincasi yoksa denemeleri yaptigin merkezin adını yazabilirmisin birde infertilite sebebin belli mi ?

tesekkur ederim. Benim infertilite sebebim ileri yas dolayisiyla zayif yumurta kalitesi. dollenme olmakla beraber embriyolar 5.gune gidemiyorlar. Tum denemeler sonucunda sadece 1 kez yani son denemede 1 embriyo 5.gune gidebildi. blasto transferine ragmen gebelik olusmadi. Bana yumurta donasyonu konusunu dusunmem gerektigini soylediler.

Sanirim sumeyye nin de soyledigi gibi baska bir merkezde belki bir kez daha deneyecegim. Iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim ve sana da iyi sanlar dilerim. saglikla hamile kalip cocuguna kavusursun umarim.

Doktorlar negatif almani yasa baglasalarda,2. denemede 45 yasinda bile tek yumurtayla yeni dogum yapmis bir arkadasimiz var, tüp bebek özel bölümde 40 yasindan sonra anne olmaya cabalayanlar topigi var, arada oraya ugrarsan senin yaslarda bebek sahibi olmaya calisan arkadalarsa konusabilirsin.umarim bebek özlemin cok sürmeden sende bu duyguyu tadarsin arkadasim.

tesekkur ederim. Benim infertilite sebebim ileri yas dolayisiyla zayif yumurta kalitesi. dollenme olmakla beraber embriyolar 5.gune gidemiyorlar. Tum denemeler sonucunda sadece 1 kez yani son denemede 1 embriyo 5.gune gidebildi. blasto transferine ragmen gebelik olusmadi. Bana yumurta donasyonu konusunu dusunmem gerektigini soylediler.

Sanirim sumeyye nin de soyledigi gibi baska bir merkezde belki bir kez daha deneyecegim. Iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim ve sana da iyi sanlar dilerim. saglikla hamile kalip cocuguna kavusursun umarim.

Cnm okudugum kadarıyla senin durumunda olanlarda mini tüp bebek tedavisi olumlu sonuç veriyormuş.mini tüp bebek tedavisi görenler diye başlık var orada tup bebek merkezi falanda öneriyorlar.rabbım yardimcin olsun

Doktorunun hatası var mı hangi merkezde tedavi gördün bilemeyeceğim ama ayrıntılı profesyonel inceleme, her açından detaylı tahliller, iyi bir laboratuvar dersen Şişli Memorial Prof. Semra kahraman'ı tavsiye ederim. Birçok zor vaka o merkez sayesinde bebeğine kavuştu. Ben de orada tedavi görüyorum. Bu ay dondurulmuşlarımı deneyeceğim. Hakkında hayırlısı olsun.

Doktorunun hatası var mı hangi merkezde tedavi gördün bilemeyeceğim ama ayrıntılı profesyonel inceleme, her açından detaylı tahliller, iyi bir laboratuvar dersen Şişli Memorial Prof. Semra kahraman'ı tavsiye ederim. Birçok zor vaka o merkez sayesinde bebeğine kavuştu. Ben de orada tedavi görüyorum. Bu ay dondurulmuşlarımı deneyeceğim. Hakkında hayırlısı olsun.

Tesekkur ederim. Senin icin de hakkinda hayirli olsun ve ugurlar uzerinde olsun. Memorial ile ilk gorusmeye gittigimde icimde hic olumlu hisler birakmamisti bu merkez. Semra hanim beni 3 saat beklettikten sonra gorusmeye aldi. Yumurta toplamaya senelerdir girmedim transfere de ancak burdaysam girerim, zaten haftada 1 gun yokum dedi. bu arada resepsiyona beklerken sormustum pek cok kez de konferanslara gidiyormus yani o yoksa kararlari kim aliyor merakina dustum. Kendisine tedavi secenekleri hakkinda bir cok soru sordum cunku bana standard antagonist bir yontem yazdi. Benim yasimda bir hasta icin herkeze uyguladiklari bir yontem acaba en uygun olanimiydi kuskulara dustum. Bu kadar bekledikten sonra pekde davetkar olmayan bu tutum karsisinda biraz kizdim ve orayi tercih etmedim. Senin doktorun hangisi, nasil deneyimler yasiyorsun yazarsan cok sevinirim. Belki olumsuz hislerime ragmen yine de tekrar gidebilirim.

Akasya tesadüfen gördüm iyi olmana çok sevindim diğer topikte rastlasamamıştık ne zamandır. Hayırlı olsun canım

Tesekkur ederim. Senin icin de hakkinda hayirli olsun ve ugurlar uzerinde olsun. Memorial ile ilk gorusmeye gittigimde icimde hic olumlu hisler birakmamisti bu merkez. Semra hanim beni 3 saat beklettikten sonra gorusmeye aldi. Yumurta toplamaya senelerdir girmedim transfere de ancak burdaysam girerim, zaten haftada 1 gun yokum dedi. bu arada resepsiyona beklerken sormustum pek cok kez de konferanslara gidiyormus yani o yoksa kararlari kim aliyor merakina dustum. Kendisine tedavi secenekleri hakkinda bir cok soru sordum cunku bana standard antagonist bir yontem yazdi. Benim yasimda bir hasta icin herkeze uyguladiklari bir yontem acaba en uygun olanimiydi kuskulara dustum. Bu kadar bekledikten sonra pekde davetkar olmayan bu tutum karsisinda biraz kizdim ve orayi tercih etmedim. Senin doktorun hangisi, nasil deneyimler yasiyorsun yazarsan cok sevinirim. Belki olumsuz hislerime ragmen yine de tekrar gidebilirim.

Düşüncelerimi ve tecrübemi yazayım canım. Öncelikle bu işte laboratuvar ve embiryolog çok önemli. Doktorlar aynı işlemleri yapsa da laboratuvar iyi değilse embiryolar yaşamıyor. İyi embiryo bile kaybedilebiliyor. Memorial'ın laboratuvarı bu anlamda çok çok iyi.

Kendi yaşadıklarımı anlatırsam ben Memorial'da ilk tedavimde hamile kaldım. Embiryolarımın tümü 5. güne kadar yaşadı. Hatta 6. gün transfer oldu. Ama farklı sebeplerle bebeği kaybettim.

İkinci tedavim temmuzda oldu. Muayenelerime Semra Hocanın girmesini talep ettim. Merkezde olduğu sürece Semra Hoca kontrolümü yaptı. Embiryolarıma PGT yapıldı. 4 sağlıklı bulundu. Tümü 5. güne gitti. 5. gün transfer oldu ama nasip değilmiş tutmadı. Bu ay kalan dondiriklerimi deneyeceğim. Doktorum Nur Hanım. Dünya şekeri bir insan. Şiddetle tavsiye ederim. Memorial'da tüm hastaların dosyaları Semra Hoca tarafından inceleniyor. Zaten hergün toplantı yapıyorlar. O nedenle Semra Hoca durumu bilmez gibi bir şey yok. Ayrıca dediğim gibi merkezdeyse ve sen özellikle istediysen seni muayene eder. Edemese de dosyanı bilir, doktoru yönlendirir.

Benim tavsiyem Nur Hoca ile görüş. Pişman olmazsın. Hakkında hayırlısı olsun. İnşallah en kısa sürede bebeğine kavuşursun.

Akasya tesadüfen gördüm iyi olmana çok sevindim diğer topikte rastlasamamıştık ne zamandır. Hayırlı olsun canım

Canım PGT topiğine yazamadım epeydir. Nasipse bu ay dondirikleri deneyeceğim. Dua et bana. Sen de iyisin dimi ? Prenses geliyormuş :16: çok sevindim :21:

Back
X