Çözüm yok diye birşey yok lütfen ümitsiz olma. İş yerimizde seninle aynı durumda olan hamile bir arkadaşımız var. Onunla da benzer şeyleri konuşuyoruz.
Senden bir şey rica ediyorum bebeğin için ketojenik beslenmeyi araştır lütfen youtube da falan bir sürü kaynak var.
Şeker hastalığının sadece %1-2 lik kısmı genetik miras asıl sorun sanayi devriminden sonra beslenme şeklimizin değişmesi.
Yediğin mercimek, bulgur, ne kadar tahıl varsa, meyve ,ekmek,paketlenmiş gıdalar, hatta soğan ve domateste bile yoğun şeker var.
Senin özellikle hamilelik döneminde şeker tüketmemen gerekiyor ki insülin değerlerin zıplayıp durmasın. Ketojenik diyetle bir çok insan şeker hastalığından kurtuldu. Hatta kanserin yayılmasını bile önlüyor. Ben uzun süredir şeker tüketmiyorum. Ailemin iki tarafında da şeker hastası yakınlarım var. Kilomu koruyorum lütfen şu dönemde tahıl, bakliyat, ekmek, meyve suları,hazır gıdalar,diyet ürünler,meyveler hepsini hayatından çıkar, et, sebze va kaliteli yağları tüket ( zeytinyağı, kuruyemişler,avakado, tereyağı gbi)
İnsan ne yerse odur .Lütfen bu beslenme ile ilgili bebeğin için araştırma yap. ve Allah'a dua etmeyi ihmal etme. Çok geçmiş olsun.