Adetlerim 30-33 günde oluyordu canım ama son iki aydır 37 günde oluyor, bu da düşündürdü beni o yüzden gittim biraz da dr.a. İnanın devlet hastanesinde gittiğim kadın dr o da bana onun kadar vakit ayırmıştı ve çok sevecendi, ama işte keşke görebilseydi pko yu.Hastalarim bekliyor ne demek ya? Biz keyfimizden mi devletteki dr a degil de sana geliyoruz tam bi hodukmus bide erkek drlar daha iyi ilgileniyor derlerdi. Bence baska drla devam edin bende pkoluyum hamilelik imkansiz ya da cok zor gibi gorunmesin adetlerinizin duzenini merak ettim ama o da ilacla hallediliyor gerci:)
Yumurtlama günlerini degerlendiremeyecekseniz klomeni içme bence.Canım çok teşekkür ederim güzel yorumların için. İşte ben de bekledim ki diğer adetinde gel ilaca başlayalım o zaman desin. Ayın 13-18 arası burada değilim diyorum, gelmeyecekseniz arayın randevuyu iptal edelim diyor adam, demiyor ki gelecek ay regl ol öyle gel. Bir de tek başıma gitmek zorunda kaldım eşim şehir dışında bugün, nasıl zordu anlatamam benim için. Diğer yandan da teşhisi koyduğu ve beni bilgilendirdiği için bilemiyorum, bir kez daha giderim olmazsa, klomen bitince randevu verdi haftaya cuma.
Sanırım benim başka bir dr um daha olduğunu düşündü ben ona adetin 3. günü yapılan hormon tahlilleri varmış dediğimde.Söyleyiş tarzını tonunu bilemediğim için okurken bana normal geldi açıkçası.
Kaba bir şekilde söylememiş siz duygusalsınız ve şey sanırım duygusal anınıza denk gelmiş üzmeyin kendinizi boş yere :)
Gitmeye yakın terslemesene anlam veremedim, 70 tl muayene ücreti veriyorum ve sorularıma tam cevap bulamadan odadan çıkmam isteniyor, üstelik sert iğneleyici bir tavırla.doktorda bi sıkıntı göremedim. sonuçta hamile kalamamış olmanız sizin için büyük problem. doktor da önerisini sunuyor. şehir dışındayım diyorsunuz. e doktor ne yapabilir ki yani.
ben de öyle demesini beklerdim ve o beklentiyle sordum ama sanırım muayeneye tekrar gelmeden kendi kendime ilaca başlayacağımı düşündüğümü sandı.Dışarda hastalarım bekliyor dediğinde "bende hatır gönül burda değilim zaten ücretli hastanızım" deseydin ya.
Şehir dışından dönünce tekrar gelin diyebilirdi neticede.
İnan başka bir doktor fln geçmiyordu aklımdan, ama direkt hormon tahlili isteyince ben, kendisi öyle düşündü sanırım. Ben de bilgisi ve tecrübesi var diye ikilemde kaldım canım.Kendini iyi hissetmeyecegin doktorla devam etme derim.Gebelik gerceklestigini ve dogumda dahil süreci düşünürsen nereden baksan en az bir yıl sürecek bir süreç var.Tavri ilk başta çok güzelmiş ve senin ihtiyaç duyduğun bilgileri vermiş ama sonrasında onunla devam etmeyeceğinin sinyallerini almış ve muayene yi bitirmek için agresiflesmis gibi.Bizim çocuk doktorumuz da çok terstir ama bilgisine çok güveniyorum ve kızım 8 yaşında olmasına rağmen grip aşısına kadar ona gidiyorum
sanırım öyle yapacağım,yumurta rezervin çok iyi, fsh fln bakmaya gerek yok dedi, yumurtalıklarımdaki minik folikülleri de gösterdi bana, inanın bilemiyorum.Doktorun söyleyiş tarzını falan bilmiyorum ama 17 yaşımdan beri bir pcos hastası olarak diyorum ki nasıl tahlil yapmaz belki görünürde pcos??? Başka doktora gidin ve hormon tahlili istediğinizi söyleyin.
Benim 1 başarısız aşılama oldu 1 yıl kadar klomen ve gonalf tedavisi gördüm ben kendimi bildim bileli reglim hep gecikir Dr tercihi çok önemli ve Dr önerdiği şekilde beslenmek ama nasip kısmet bu işler herseyin hayırlısı inşallah sende en kisa zamanda hayırlısı sağlığıyla bebeğine kavuşursunSağlıkla al kucağına canım bebeklerini inşallahBen bir taraftan diyetisyene gidiyordum evlenince kilo aldım diye, pko da sebep oluyormuş meğer, zaten şüpheleniyordum ama dr lar teşhis koymuyordu. Bana birkaç ay klomenle deneyelim dedi, sonrası aşılama, aşılamayı da istersen beklemeden yapabiliriz siz bilirsiniz acele ediyorsanız dedi. Yumurta rezervi iyiyse hemen gerek yok dedim, bir kaç ay deneyip sonrasında tüplere bakmak için rahim filmi de çekebiliriz dedi. Ay bilmiyorum, inşallah hayırlısı olur. Peki canım bizim yumurtalar gelişemeden kistleşiyorsa adet kanamasında gelen ne oluyor? 30 günden 37'ye yükseldi benim döngü aram. Dr pko 16-17 yaşlarında oluyor dedi, sonradan olan bir şey değilmiş.
bunu bilmiyordum çok teşekkür ederim, ben de her ay adet oluyorum nasıl olsa, yumurtlamam oluyordur diye düşünüyordum. Ekrandaki görüntüde bana minik siyah yuvarlakları gösterdi, burdan anlamış pko olduğumu.Doktorun tavrında bir gariplik göremedim, siz biraz fazla alınganlık yapmış olabilirsiniz ancak hormon değerlerine bakmadan tedaviye başlaması çok doğru gelmedi, bu sebeple başka bir doktora görünmenizi tavsiye ederim.
Adet kanamasında 1 ay boyunca gebelik için hazırlanan rahim duvarı kalıntıları atılır, kanama için yumurtlama olması şart değil, hormon dalgalanmaları sebebiyle olur kanama.
Arkadaşlar 6 aydır çocuk istiyoruz, 34 yaşındaydım, ben bu süreçte iki dr a gittim biri özel diğeri devlette. İkisi de bana bir sorun olmadığını, bir tane miyomum olduğunu ama bunun sakıncası bulunmadığını söyledi. Sonra bazı hormon tahlillerinin yapıldığını okudum forumda ve başka bir dr a başvurdum. Bir özel hastaneye gittim Dr vajinal ultrasonla bakması gerektiğini, tahlillere gerek olup olmadığını ancak o zaman söyleyebileceğini söyledi. Ultrasondan sonra ise yumurta rezervlerimin gayet iyi olduğunu, iki tane miyomum olduğunu (1 cm ve 2 cm) , eğer başka bir dr a göstermek üzere istemiyorsam hormon tahliline hiç gerek olmadığını söyledi. Klomen diye yumurtanın sağlıklı büyümesi için bir ilaç yazdı çünkü polikistik over imişim. Ekranda da ayrıntılı bir şekilde gösterdi bana, nasıl görmemiş o iki doktor dedim ben de aylardır boşa kürek çekiyormuşum bu şekilde hamile kalmam zormuş çünkü yumurtlama olmuyormuş büyük ihtimalle. İlişki önereceği tarihlerde şehir dışında olma ihtimalim olacağını söyledim, ona siz karar verin dışarda hastalarım bekliyor dedi. Ben zaten ağlamak üzereyim pko olduğumu yeni öğrendim.Peki gelemezsem gelecek adet döneminde mi kullanayım ilacı dedim, tedaviyi siz başlatmayacaksınız, ben başlatacağım için ben belirleyeceğim zamanını dedi ben çıkarken. Çıkar çıkmaz gözyaşlarım akmaya başladı, duygusal bir anıma mı denk geldi kızlar yoksa gerçekten kabalık mı etti dr sizce? Ben oldukça naif bir insanımdır, asla ukalalık ettiğimi düşünmüyorum. Yani tedaviye aynı doktorla devam etmeli miyim? Pko teşhisini diğer dr lar koyamamıştı çünkü. (Merak eden olursa dr un cinsiyeti erkek.)
Allah bağışlasın evladını canım :) yaşım 34 olduğu için ne gerekiyorsa yapayım dedim bir an önce. Ovulasyon testi aldım ama daha kullanamadım, gelecek ay kullanmayı düşünüyordum. Ay ortasında çok şiddetli ağrılarım oluyor, devlet hastanesindeki dr yumurtlama ağrısıdır o dedi, yumurtan 8cm demişti o zaman, yumurtlama günüme de az kalmıştı, değerlendirdik, olmadı. Benim de vajinal muayeneydi ama belki adet dönemimde olduğu için bu dr kolay görmüştür bilemiyorum. Adetim normalde 32-33 gündü, son iki aydır 37-38 günde oluyor.Canım .pko lu birki bir kadın olarak söylüyorum klomenlerde kullandım ancak hamile kalamadim sonra bıraktım herşeyi.. dedim tamam olmuyor ne diye uğraşıyorsun saldım kendimi kiloluydum obez oldum sonra bir gün bir baktim hamileyim 110 kilo ile hamile kaldım 130 larda doğuma gittimşimdi kuzum 2 yaşında pko için üzülme rabbim ol dedinen oluyor zaten ha birde regl düzenin nasıl eğer duzenliyse bilki yumurtlama var benim 40-45 gunu bulurdu bazen 30 u bulurdu . Tükürükle ovulasyon testi alıp bir süre kullandım yumurtlama tarihlerini degerlendirdim bununda çok etkisi oldu pcos vajinal muayenede gözüktü benimde karından gorunmeyebiliyor galiba yada ben kiloluydum ondan bilemiyorum Dr un tavrınada sıkma canını sen duygusal davranmissin tabiki ilk kez duyunca pcos olduğunu bu çok normal .. üzme kendini bir ay dene bu doktoru beğenmezsen başkasına geçersin canım
Doğru diyorsunuz evet, sadece bu ay yumurtlama dönemini değerlendiremeyebilirim, yine de klomene başlamalı mıyım?Yaş itibariyle de kritik döneme girdiğiniz için yerinizde olsam takılacağım son şey adamın tavrı olurdu.Geçici bir süre hayatınızda olacak bir daha görmezsiniz bile.Bu süreçte önemli olan işinize yarayıp yaramadığı olsun.Sonuçta diğerlerinden farklı birşey söylüyor adam.Denemeye değer
Bu doktor amh bakmadan yumurta rezervimin iyi olduğunu nasıl anladı acaba. Yumurta rezervim iyi olduğu için fsh fln gerekmiyor bakmaya dedi. Tsh ım 3,56 bu arada, dahiliyeye yaptırmıştım.Başka Dr a daha git canım . Tedaviye o karar verebilir ama size uygunluğu da önemli . Hem pko teşhisi için kan değerleri de gereklidir sadece ultrason ile anlaşılmaz .
Adetin 2. Veya 3. Günü lh fsh progesteron e2 gibi tahliller yapılması gerekiyor yumurta rezervi için de amh testi yapılması lazım .
Bu tarz konularda dr çok onemli gereksiz zamanınızı ve paranızı alma peşinde malesef bir çoğu yada deneme tahtası yaparlar .
İyi araştırıp öyle bir dr bulun derim .
Klomen hiç bildiğim bişey değil ama gidince sor yinedeDoğru diyorsunuz evet, sadece bu ay yumurtlama dönemini değerlendiremeyebilirim, yine de klomene başlamalı mıyım?
Teşekkür ederim bilgilendirici yorumunuz için :) siz bilirsiniz konusu da şöyle, bu ay o tarihlerde burda değilim dediğimde sizi görmem gerekebilir dedi, peki dedim diğer ay başlasak tedaviye yine adet döneminde mi kullanmam gerekiyor ilacı, ona ben karar veririm dedi işte sanırım benim muayeneye gitmeden tek başıma kullanacağımı sandı klomeni.Siz ilk defa pkolu olduğunuzu ogreniyorsunuz bu büyük şok ama doktor için hiç önemli birşey değil. Çünkü gebe kalma şansın oldukça fazla. Eminim ki bu şekilde gebe kalan onlarca hastası olmuştur ki ilaç yazıyor-direkt tedaviye yönlendirmiyor. Adam kadın doğumcu, yılların doktoru. Ne kayıplar görmüştür bunca yılda, çocuğunu defalarca kaybedenler, doğum aksilikleri... Binbir çeşit şey. Ona göre alt tarafı PKO, yani hassas olmasını gerektirecek bir durum yok.
Kaldı ki siz başka sehirde olsanız da adam ne yapabilir ki ? Yumurtlama tarihiniz o yani. Öne alınmaz,geriye çekilmez...gerçekten de siz bilirsiniz çünkü belki iş gezisidir-yerinize başkasını gönderirsiniz, belki akraba düğünüdü4 sınırları zorlar beraber gidersiniz, belki tatildir iptal edersiniz,ya da bir aydan birşey olmaz der bir dahaki aydan başlarsınız.
Yani yine doktorun dediğine çıkıyor: siz bilirsiniz.
Yine de iyi bir doktora benziyor mesleki açıdan,ki başkalarının göremediğini görmüş. Bence hamile kalana kadar bu doktorda devam edin, hamile kaldıktan sonra kendinize daha sirin, pozitif, enerji veren bir doktorla yolculuğunuza devam edin.
İnşallah bir an önce kavuşursunuz bebeğinize.
Bu arada pko çook yaygın bir kist. Kadınlar kulübünü 7-8 yıldır takipteyim,ne pkolar bebek sahibi oldu, moralinizi yüksek tutun
İlişki önerdiği tarihlerde burda değilim derseniz adamım diyeceği başk bir şey kalmamış olur zaten. Belki sert söyledi bilemiyorum ama böyle bakınca bana pek tuhaf gelmedi
Bu doktor amh bakmadan yumurta rezervimin iyi olduğunu nasıl anladı acaba. Yumurta rezervim iyi olduğu için fsh fln gerekmiyor bakmaya dedi. Tsh ım 3,56 bu arada, dahiliyeye yaptırmıştım.
Adetim normalde 30-33 günde olurdu, son 7 ay içerisinde 10 kilo aldım, geçen ay dört kilosunu verdim ve devam ediyorum diyetime. Ancak son iki aydır adetim 37-38 günde oluyor, ve önceki bir kaç ay da 35 günden önce olmadı.Klomen kullanmış biri olarak söylemeliyim ki doktor doğrusunu söylemiş
Bu arada adet düzenin nasıl
Hastalarım bekliyor cümlesi bana çok itici geldi, halbuki ne güzel bilgilendirmişti başta, 70 lira muayene ücreti veriyoruz ama aklımızdaki bütün soruları soramayacaksak, 10 dakika dolmadan odadan kibarca kovulacaksak bilemiyorum Ne anlamı kalıyor ki.Canım benim. Onlar her gün aynı sorunları dinledikleri için hissizleşiyorlar bi süre sonra. Sen henüz hissiyatını kaybetmemiş birini bul bence. Ayakların geri geri gitmesin. Şunu sorsam tersler mi diye düşünmeyeceğin birine git.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?