Siz ilk defa pkolu olduğunuzu ogreniyorsunuz bu büyük şok ama doktor için hiç önemli birşey değil. Çünkü gebe kalma şansın oldukça fazla. Eminim ki bu şekilde gebe kalan onlarca hastası olmuştur ki ilaç yazıyor-direkt tedaviye yönlendirmiyor. Adam kadın doğumcu, yılların doktoru. Ne kayıplar görmüştür bunca yılda, çocuğunu defalarca kaybedenler, doğum aksilikleri... Binbir çeşit şey. Ona göre alt tarafı PKO, yani hassas olmasını gerektirecek bir durum yok.
Kaldı ki siz başka sehirde olsanız da adam ne yapabilir ki ? Yumurtlama tarihiniz o yani. Öne alınmaz,geriye çekilmez...gerçekten de siz bilirsiniz çünkü belki iş gezisidir-yerinize başkasını gönderirsiniz, belki akraba düğünüdü4 sınırları zorlar beraber gidersiniz, belki tatildir iptal edersiniz,ya da bir aydan birşey olmaz der bir dahaki aydan başlarsınız.
Yani yine doktorun dediğine çıkıyor: siz bilirsiniz.
Yine de iyi bir doktora benziyor mesleki açıdan,ki başkalarının göremediğini görmüş. Bence hamile kalana kadar bu doktorda devam edin, hamile kaldıktan sonra kendinize daha sirin, pozitif, enerji veren bir doktorla yolculuğunuza devam edin.
İnşallah bir an önce kavuşursunuz bebeğinize.
Bu arada pko çook yaygın bir kist. Kadınlar kulübünü 7-8 yıldır takipteyim,ne pkolar bebek sahibi oldu, moralinizi yüksek tutun
sert ve iğneleyici biri şekilde söyledi, bir de hastalarım bekliyor cümlesi bana biraz ağır geldi işte, ben de tam randevu saatimde alınmadım sonuçta, uzun aralıklar versinler o zaman. Ama muayeneyi gayet güzel yaptı işte birşey diyemiyorum, diğer iki dr gibi değil, daha iyi görebilmek için uğraştı.gayet normal konusmus . alinganlik etmissiniz. ses tonuda onemli ama dr yanlis birsey soylememis.
benim de beklediğim tek cümle oydu canım, ama içimizde ta eskilerden gelen doktorlardan çekinme hissi varya, ondan sanırım bir şey diyemedim. Ben annemi özel göz hastanesine götürdüm, orda anneciğim muayene olacağı sırada çantasını koyacak yer bulamadı yere bırakıverdi, hani eskiden kalma bir azarlanma olayı bir hor görülme olayı mutlaka yaşamış ya da yaşatmaktan çekiniyor dedim o an, asistan kız yerden aldı çantayı, teyze yere bırakmış dedi, bana uzattı :) ben de annem gibi çekindim sanırım bir şey diyemedim.Dışarda hastalarım bekliyor dediğinde "bende hatır gönül burda değilim zaten ücretli hastanızım" deseydin ya.
Şehir dışından dönünce tekrar gelin diyebilirdi neticede.
diğer ay adet döneminde yine gel demesini beklerdimİlişki önerdiği tarihlerde burda değilim derseniz adamım diyeceği başk bir şey kalmamış olur zaten. Belki sert söyledi bilemiyorum ama böyle bakınca bana pek tuhaf gelmedi
Benimde buna benzer anim varArkadaşlar 6 aydır çocuk istiyoruz, 34 yaşındaydım, ben bu süreçte iki dr a gittim biri özel diğeri devlette. İkisi de bana bir sorun olmadığını, bir tane miyomum olduğunu ama bunun sakıncası bulunmadığını söyledi. Sonra bazı hormon tahlillerinin yapıldığını okudum forumda ve başka bir dr a başvurdum. Bir özel hastaneye gittim Dr vajinal ultrasonla bakması gerektiğini, tahlillere gerek olup olmadığını ancak o zaman söyleyebileceğini söyledi. Ultrasondan sonra ise yumurta rezervlerimin gayet iyi olduğunu, iki tane miyomum olduğunu (1 cm ve 2 cm) , eğer başka bir dr a göstermek üzere istemiyorsam hormon tahliline hiç gerek olmadığını söyledi. Klomen diye yumurtanın sağlıklı büyümesi için bir ilaç yazdı çünkü polikistik over imişim. Ekranda da ayrıntılı bir şekilde gösterdi bana, nasıl görmemiş o iki doktor dedim ben de aylardır boşa kürek çekiyormuşum bu şekilde hamile kalmam zormuş çünkü yumurtlama olmuyormuş büyük ihtimalle. İlişki önereceği tarihlerde şehir dışında olma ihtimalim olacağını söyledim, ona siz karar verin dışarda hastalarım bekliyor dedi. Ben zaten ağlamak üzereyim pko olduğumu yeni öğrendim.Peki gelemezsem gelecek adet döneminde mi kullanayım ilacı dedim, tedaviyi siz başlatmayacaksınız, ben başlatacağım için ben belirleyeceğim zamanını dedi ben çıkarken. Çıkar çıkmaz gözyaşlarım akmaya başladı, duygusal bir anıma mı denk geldi kızlar yoksa gerçekten kabalık mı etti dr sizce? Ben oldukça naif bir insanımdır, asla ukalalık ettiğimi düşünmüyorum. Yani tedaviye aynı doktorla devam etmeli miyim? Pko teşhisini diğer dr lar koyamamıştı çünkü. (Merak eden olursa dr un cinsiyeti erkek.)
Evet tsh ımı da söyledim dr'a, diğer kan tahlillerimi de gösterdim bir sorun yok dedi. Neden hormon tahlillerini yapmak istemedi anlamıyorum. Ben adetimin 3. gününü özellikle bekleyip randevu almıştım.Ultrasonda gelişen yumurtaları görmüştür fazla demek ki . Ama bu testlerin yapılmaması gerekir anlamına gelmez testler yapılmalı . Benim söylediklerim de eksiklikler var tabi ki çok detaylı yazmadım . Sadece iyi bir dr bulmanız gerektiği taraftarıyım. Verdiği klomen hormon ilacı bu tarz bir tedaviye başlamadan emin olmanız gerekir bazen gerçekten sadece vakit ve para kaybı .
Tsh niz da yüksek bu arada . Yaşınız da çok değil ama küçük de değilsiniz . Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama konuda uzman bir dr bulun .
Benimde buna benzer anim var
Aile hekimimiz ilaç yazacak
Kapsül dedi içemem dedim
Ilaç dedi içemiyorum çiğneyince acı oluyor dedim
Iğne dedi hocam hergun nerede vurdurayim misafirim dedim
En son doktor
MUSKAMI YAZAYIM DEDI şakayla karışık
Kadın doğum doktorum da klomen tedavisinde
Sizin dediğiniz gibi eşim yanım da yok asker eşim görevde bu ayda dedim
SENIN ESIN YANIN DA YOK BEBEK ISTIYOSUN NASIL OLACAK DEDI
BU AYDA ESIN GELEMEZSE BEN GÖNDERCEM HELIKOPTERLE Demisti
Oda insan belki bi sıkıntısı vardı sana yansımış olabilir sonuçta senin gibi benim gibi kaç hastası geliyor onlar duygusal bakmazlar sende çok takma bence tedavine devam et aynu doktorda beğendinse tabi
Ben İzmirdeyim, ve daha yeniyim bu şehirde, doktor tavsiyesi de alabilirim.Genelde klomeni reglin üçüncü günü başlatıyorlar bir daha ki reglinizin üçüncü gelirsiniz diyebilirdi, zaten kendimiz başlatmıyoruz sadece soru sormuşsunuz bazı özel hastane doktorları böyle oluyo bende pkoyum doktorumu değiştirdim iyiki de değiştirmişim diyorum
Evet tsh ımı da söyledim dr'a, diğer kan tahlillerimi de gösterdim bir sorun yok dedi. Neden hormon tahlillerini yapmak istemedi anlamıyorum. Ben adetimin 3. gününü özellikle bekleyip randevu almıştım.
Evet, bir kaç ay klomenle denemeden sonra olmazsa aşılama yapabiliriz, vakit kaybetmek istemezseniz hemen de aşılama yapabiliriz, eşiniz de sperm analizi yaptırsın dedi. Eşime bu ayki planımı erteleyebileceğimi söyledim, diğer ay deneriz dedi, istersen ilacını kullan bi baksın yumurtanın durumuna dedi, ama değerlendiremeyeceğimiz bir tarih söylerse ne anlamı kalır ki klomeni bu ay kullanmanın.Anlıyorum canım sıkıntını. Anlattığın kadarıyla güven vermiyor tahliller olmadan ılaca başlatmak istemesi sizin bir sonra ki ay başlama isteğinizi terslemesi normal gelmedi aceleci davranıyor.
Dediğim gibi vakit de kaybetmek istemezsiniz sanırım . Pko aşırı korkulacak bir durum değil ama doğru tedavi gerektirir.
Evet, bir kaç ay klomenle denemeden sonra olmazsa aşılama yapabiliriz, vakit kaybetmek istemezseniz hemen de aşılama yapabiliriz, eşiniz de sperm analizi yaptırsın dedi. Eşime bu ayki planımı erteleyebileceğimi söyledim, diğer ay deneriz dedi, istersen ilacını kullan bi baksın yumurtanın durumuna dedi, ama değerlendiremeyeceğimiz bir tarih söylerse ne anlamı kalır ki klomeni bu ay kullanmanın.
Çok teşekkür ederim çok faydalı oldu yorumlarınızBak bunlarda mantıklı konuşmuş yani tedavi aşamaları. ama dedigin gibi esin yoksa hormon niye alasın ki vücuduna çok saçma ki bence kullanmamalisin esin yoksa.
Eşiniz de vakit kaybetmeden bir sperm testi versin sizin de bütün tahlilleriniz yapılsın ondan sonra adım atın tedaviye .
Aceleyle onu dene bunu dene farketmeden daha fazla zaman geçer.
Belki o arada bu konuda uzman bir dr bulursun tavsiye üzerine .
Çok teşekkür ederim çok faydalı oldu yorumlarınız
Ses tonu ve uslubu mu sizi kirdi bilemem.
Yoksa soylediginde bir sey yok. Siz sehir disinda olacaksaniz dr ne yapsin?
Esnetebilecegi bir tarih degil ki sizin is planiniza gore uydursun.
Ya isi erteleyeceksiniz
Ya bebegi
Bunu da tabi ki siz bilirsiniz. Doktorun dedigi gibi...
Bu konuda yanlış canımbunu bilmiyordum çok teşekkür ederim, ben de her ay adet oluyorum nasıl olsa, yumurtlamam oluyordur diye düşünüyordum. Ekrandaki görüntüde bana minik siyah yuvarlakları gösterdi, burdan anlamış pko olduğumu.
Sağlıkla al kucağına canım, pko su olanlarda dış gebelik yaygın yaşanıyor sanırım, ya da ben öyle gördüm. Eşin de sperm sayımı yaptırsın dedi. Dış gebelik nasıl farkedildi peki, geç kalındığında tüple birlikte alıyorlarmış, ondan korkuyorum ben de. Sırf yaşımdan dolayı acele ediyorum canım.Bu konuda yanlış canım
Eğer yumurtlamazsan adet olmazsın..!! Net
Yumurtalısını için rahim duvarın kalınlaşıyor ve adet oluyorsun. Ha ne var yumurtaların gerekli olgunluğa erişemediği için çatlamadan atılıyor veya kistleşiyor. Buda hormonlarından dolayı oluşuyor
Ben 3 ay kullandım klomen son ay artık aşılama deri doktor. Son ay eşimde göründü ona bi ilaç verdi o ay kullandı hamile kaldım yani
Eşininde görünmesi lazım canım tek başına olmaz bi kaç ay tek devam et baktın olmuyor eşin sperm testi versin.morelini bozma sakın bide kafaya takmamaya çalış stres olmaması için en büyük etken. Bide doktor hoşuna gitmediyse devam etme sonuçta 9 ay o doktorla devam edeceksin memnun kalırsan. Çok geçmiş olsun
Bu arada benim 2,5 sene sonra oldu ondan önce bi kimyasal gebelik geçirdim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?