Doktorun tavrı moralimi bozdu

pko luyum ve sut hormonumda yuksekti 7 sene tedavi gordum tup bebek iptal edildifi ay ilk defa kesin olmaz dedigim ay hamile kaldim. pkoda moral cok onemli yasinda onemli cok daha iyi bi doktora gitmelisin sadece sen degil esinde test yaptiracak. pkolu oldugun icin esinin sperm sayisi hareketi onemli . belkide direk asilama tup bebek gerekicek. kesinlikle hormon testlerinin yapilmasi lazim . tiroitlerinede mutlaka baktir. kilon varsa mutlaka ver yumurta kalitesini arttirir. sogan kuru yapabilirsen mucezisini sende gorursun. ve HAYIT suyu ... ilaclarla adet olamazken hayit suyuyla oluyodum ben hep. allah hayirli saglikli evlat nasip etsin

Pko bir hastalık bile değil her 4 kadından birinde görülüyor. Üreme açısından bir sakıncası yok. Tıp derslerinde de hastada endişe yaratmaması için hastaya söylenmemeli diye anlatılır. Boşuna duygusal davranmışsınız bence

Pko olduğunuz için mi duygusallasip ağladınız. Valla pko lularin bu abartmasi neni öldürecek. Hanfendi içtiğiniz içeceğiniz bi kliman bi catlatma iğnesi vs. Biraz sabretseniz 1 yıla çocuğunuz ölü bu ne abartma.
Not: Değiştir doktoru tavrını beğenmedim.

Doktoru nazik, tatlı dilli olsun diye seçmiyorsunuzdur herhalde. O yüzden bu konudan doktor değiştirmeyin.
Evet "dışarıda hastalarım bekliyor" demesi hiç hoş değil ama işini iyi yapıyorsa sorun değil.

Canım doktora değil sana yorum yapmaya geldim. 6 ay olmuş daha çok yeni. Tabi ki tedavilerine tam gaz devam et ama asla moralini bozma hep yüksek tut. Çocuk meselesine takılı kalmamaya çalış. Insallah en kisa zamanda hepimizin olsunn.. bir de burada yeni bir konu var. 8 aylık bebeği varken, spiral taktirmisken,eşi korunuyorken ve pkolu iken gebe kalan biri konu acmisti hayatimin şoku diye. Gelecegi zaman geliyor bebiş yani ne yapsan da.... gelmeyecekse de gelmiyor. Beklemedeyiz hepimiz. Üzülme.
O konuyu okudum çok ilginç gerçekten, yorum da yaptım hatta tedaviyle çocuğu olanların ikinci çocuğu anlamadan oluveriyor diye :) O kadar takmıyordum ama dr muhtemelen yumurtlama olmuyordur dedi, adetlerim 37 günde olmaya başladı bir de 2 aydır.

Pko olduğunuz için mi duygusallasip ağladınız. Valla pko lularin bu abartmasi neni öldürecek. Hanfendi içtiğiniz içeceğiniz bi kliman bi catlatma iğnesi vs. Biraz sabretseniz 1 yıla çocuğunuz ölü bu ne abartma.
Not: Değiştir doktoru tavrını beğenmedim.
Bugün pko olduğumu öğrendikten sonra araştırma yaparken pko'lu kadınların diğer kadınlara oranla daha fazla ruh hali değişimleri olduğunu, adet öncesi dönemi kat kat daha yoğun ve buhranlı yaşadıklarını okudum :) Demek bu yüzdenmiş o duygu durum değişimlerim, bir ağlayıp bir neşelenmelerim, adetim yaklaşınca artan depresifliğim. Sonuçta hormonlarla ortaya çıkan bir durum, çok normal. Ağlamama gelince sanırım eşimin şehir dışında olmasından dolayı yeni taşındığım şehirde tek başıma dr a gidip bunu öğrendiğimde kendimi fazlasıyla yalnız hissetmem, ve bu hassaslığımın üzerine doktorun iğneleyeci sözleri olabilir sanırım sebebi :) O kadar da kolay olduğunu sanmıyorum hem, bi iğne bi ilaç dediğiniz şeyin üzerine dış gebelik yaşayan çok kişi var. Allah dermansız dert vermesin tabi. Çok şükür halimize.

Doktoru nazik, tatlı dilli olsun diye seçmiyorsunuzdur herhalde. O yüzden bu konudan doktor değiştirmeyin.
Evet "dışarıda hastalarım bekliyor" demesi hiç hoş değil ama işini iyi yapıyorsa sorun değil.
İşini iyi yapıyor gibi geldi, lakin neden hormon tahlili istemedi bilemiyorum.

pko luyum ve sut hormonumda yuksekti 7 sene tedavi gordum tup bebek iptal edildifi ay ilk defa kesin olmaz dedigim ay hamile kaldim. pkoda moral cok onemli yasinda onemli cok daha iyi bi doktora gitmelisin sadece sen degil esinde test yaptiracak. pkolu oldugun icin esinin sperm sayisi hareketi onemli . belkide direk asilama tup bebek gerekicek. kesinlikle hormon testlerinin yapilmasi lazim . tiroitlerinede mutlaka baktir. kilon varsa mutlaka ver yumurta kalitesini arttirir. sogan kuru yapabilirsen mucezisini sende gorursun. ve HAYIT suyu ... ilaclarla adet olamazken hayit suyuyla oluyodum ben hep. allah hayirli saglikli evlat nasip etsin
Kilo veriyorum şuan diyetisyen eşliğinde, istersen hemen aşılama da yapabiliriz, ya da bir iki ay ilaç tedavisiyle deneyelim dedi. Eşin de test yaptırsın dedi. Hangi doktor iyidir bilemiyorum ki, kilomla ilgili bir şey söylemedi ama spor yapmalısın dedi. Hayır tohumu prolaktini yükseltiyor dediler. Ben 30-33 günde adet olurdum, 37 günde olunca artık iki defa, bu işte bir terslik var dedim.
Pko bir hastalık bile değil her 4 kadından birinde görülüyor. Üreme açısından bir sakıncası yok. Tıp derslerinde de hastada endişe yaratmaması için hastaya söylenmemeli diye anlatılır. Boşuna duygusal davranmışsınız bence
Öyleyse tedavisiz hamile kalmanız zor, döngünüz 38 günse eğer muhtemelen yumurtlama olmuyordur diye neden söyledi acaba doktor :110: Kafam çok karıştı,üniversite hastanesine fln mı gitsem, bilmiyorum.

:KK48: Alem bu doktorlar yahu, çeşit çeşit, bazısı aşırı ciddi, bazısı agresif, bazısı esprili. Ananem der ki ben doktora gidince gördüm ki onlar da bizim gibi insanmış, ben insan olduklarını bilmiyordum onların :KK48: sana hormon tahlili yapmış mıydı peki canım, neler yaptın sonrasında?
Ilahi annanneeee beni güldürdü ellerinden öperim onun canım benim ya
Canım sonrasında eşim 6 ay göreve gitti başlamadan bitti tedavimiz bende bi sıkıntı yok çok şükür eşim görev dönüşü sol varikosel ameliyatı oldu 4 aydır yine yok
Sanırım doktor haklı esim yok ben bebek istiyorum :KK66:

Bilmiyorum ne denli buraya yazmam ama benim tedavi seklimi doktorum
6 ay klomen+ catlatma iğnesi hiç ara vermeden
Sonrası farklı ilacti tedavi boyleydi
Adet düzensizliği pko vs olan arkadaşım kolaylıkla hamile kaldı olmaz denilirken darısı hepimize insallah

Ilahi annanneeee beni güldürdü ellerinden öperim onun canım benim ya
Canım sonrasında eşim 6 ay göreve gitti başlamadan bitti tedavimiz bende bi sıkıntı yok çok şükür eşim görev dönüşü sol varikosel ameliyatı oldu 4 aydır yine yok
Sanırım doktor haklı esim yok ben bebek istiyorum :KK66:
Ben sende de pko var sandım canım pardon. Bir arkadaşımın eşi de hep görevlerdeydi, ikinci çocuk kendiliğinden olmadı tüp bebek sürecinde onlar da benzer şeyler yaşamışlardı. Olur inşallah hayırlısıyla ikimizin de. Eşine de bebeğine de sağlıkla kavuşmanı dilerim :KK200:

Doktorun tavrına bisey diyemiyorum çünkü orda olup görmek lazım. Mimik, ses tonu falan önemli
Siz bitkisel kürleri hiç arastirdiniz mı?

Ah canım seni okadar iyi anlıyorum ki
Hacettepede bi dr a bebek istediğimizi söyledim tahlil yaptı direk fsh çok yüksek bebek olmayabilir dedi yüksek dediği de 9 yani 40larda olanlar var düşün. Siz deneyin olmazsa gelin dedi suratı 5 karış sanki gece benle yattı neyse çıktım nası ağlıyorum ama
Hemen başka hastaneye gittim doktorum okadar mükemmel bi insandı ki 9 ne ki dedi bebeğin olur korkma dedi başka tahliller yaptık o ay hamile kaldım ve bu dr la devam ettim öyle güzel bi hamilelik dönemi geçirdim ki bu bahsettiğim dr devlet hastanesinde hem de.
Hastane değil doktor araştır bence üzülme hiç kendileri yaşamadan bilemezler
Bu işi mecburmuş gibi yapanlar var dr dediğin gönüllü olmalı
Kıyamam o anı canlandırdım gözümde. Beni başka meselelerde de ağlatan doktorlar oldu, mesela daha yeni okula başlamıştım göz doktoru bana bu gözlüğü takmak zorundasın diye bağırmıştı :) travma oldu bende, o günden beri çekinirim drlardan, her merak ettiğimi soramam, bu defa sordum sonu azarlanma oldu :) umarım ben de aradığım dr u bulabilirim. Fsh ne için bakılıyor bu arada? Benim fsh bakmaya gerek yok dedı, yumurta rezervlerin gayet iyi dedi, alttan ultrasonla nasıl gördü anlamadım.

Ben sende de pko var sandım canım pardon. Bir arkadaşımın eşi de hep görevlerdeydi, ikinci çocuk kendiliğinden olmadı tüp bebek sürecinde onlar da benzer şeyler yaşamışlardı. Olur inşallah hayırlısıyla ikimizin de. Eşine de bebeğine de sağlıkla kavuşmanı dilerim :KK200:
Amin canım inşallah sağol
Anne olunca topik açacağım diye söz verdim kendime orada buluşmak dileğiyle

O konuyu okudum çok ilginç gerçekten, yorum da yaptım hatta tedaviyle çocuğu olanların ikinci çocuğu anlamadan oluveriyor diye :) O kadar takmıyordum ama dr muhtemelen yumurtlama olmuyordur dedi, adetlerim 37 günde olmaya başladı bir de 2 aydır.
Ben gecen aylarda cok stres yaptim. Bu arada benim de neredeysr 1bucuk yildir olmuyor. Stres yaptigim bir ayda adet olmadim. Hem de 30 günde bir hep olurken. Tam 60 gün olmadim. Stresten de oluyor o kilo artislari ve gecikmeler. Hepsi de birbirini tetikliyor. Salmak lazim. Ama tedaviye de devam edin arastirin hep. Bu arada esiniz de tahlil yaptirsin. Bizim sperm morfolojilerimiz bozuk cikti. Esim de tedavi oluyor.

Ben gecen aylarda cok stres yaptim. Bu arada benim de neredeysr 1bucuk yildir olmuyor. Stres yaptigim bir ayda adet olmadim. Hem de 30 günde bir hep olurken. Tam 60 gün olmadim. Stresten de oluyor o kilo artislari ve gecikmeler. Hepsi de birbirini tetikliyor. Salmak lazim. Ama tedaviye de devam edin arastirin hep. Bu arada esiniz de tahlil yaptirsin. Bizim sperm morfolojilerimiz bozuk cikti. Esim de tedavi oluyor.
Yani cocuk 1 bucuk yildir olmuyor. Adeti her ay olurum karismasin

Ben başka doktorla devam ederdim sanırım. Dışarıda başka hastaların beklemesi beni ilgilendirmiyor çünkü zaten ben ücretimi ödemişim bana ayrılan zamanda illaki merak ettiklerimi sorabilirim. Babasının hayrına bakmıyor sonuçta. Çok sinir oluyorum şu ukala doktorlara.

Eşim de yaptıracak canım dr da söyledi. Hayırlısı diyelim bakalım. Ben de yaştan dolayı acele ediyorum (34)

Bende 3 düşüşten sonra Dr a gittim Dr a anlattım dusuklerimi anlatırken USG de bakalım kestirdi baktı sorun yokk dedi..
Bende dusuklerim normal değil biri boş diğeri dış gebelik diğeri de kimyasal dedi m
Dr un cevabı eeee ee ben ne yapayım ne yapmamı istiyorsun oldu ben şok dedim siz Dr defilmisinz size geldim tahlil mi olur Tüp bebek min olur siz bileceksin veterinere gidecek Halim yok ya dedim ..ve dışarı çıktım kimliğin masasindaydi masaya vurarak cık cık cık dedim yüzüne yüzüne hiç sesi çıkmadı beyfendinin

Back
X