• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorun tavrı moralimi bozdu

Lütfen öyle hissetmeyin.herseyin bası moral.umarım tedaviniz güzel gecer.ben olsam bu doktoru bırakmazdım.diger ikisinin görmediğini teshis etmiş hem
Evet teşhis etti, her şey güzel gidiyordu. Ancak hormon tahlili yapmadan pko tanısı koymak ve hemen klomene başlamak Ne kadar doğru bilemiyorum burada yazılan yorumlar doğrultusunda.

Evet teşhis etti, her şey güzel gidiyordu. Ancak hormon tahlili yapmadan pko tanısı koymak ve hemen klomene başlamak Ne kadar doğru bilemiyorum burada yazılan yorumlar doğrultusunda.
Tüm yorumları okuyamadım.lütfen cok iyi arastırın ozaman .hassas konular bunlar

Arkadaşlar 6 aydır çocuk istiyoruz, 34 yaşındaydım, ben bu süreçte iki dr a gittim biri özel diğeri devlette. İkisi de bana bir sorun olmadığını, bir tane miyomum olduğunu ama bunun sakıncası bulunmadığını söyledi. Sonra bazı hormon tahlillerinin yapıldığını okudum forumda ve başka bir dr a başvurdum. Bir özel hastaneye gittim Dr vajinal ultrasonla bakması gerektiğini, tahlillere gerek olup olmadığını ancak o zaman söyleyebileceğini söyledi. Ultrasondan sonra ise yumurta rezervlerimin gayet iyi olduğunu, iki tane miyomum olduğunu (1 cm ve 2 cm) , eğer başka bir dr a göstermek üzere istemiyorsam hormon tahliline hiç gerek olmadığını söyledi. Klomen diye yumurtanın sağlıklı büyümesi için bir ilaç yazdı çünkü polikistik over imişim. Ekranda da ayrıntılı bir şekilde gösterdi bana, nasıl görmemiş o iki doktor dedim ben de aylardır boşa kürek çekiyormuşum bu şekilde hamile kalmam zormuş çünkü yumurtlama olmuyormuş büyük ihtimalle. İlişki önereceği tarihlerde şehir dışında olma ihtimalim olacağını söyledim, ona siz karar verin dışarda hastalarım bekliyor dedi. Ben zaten ağlamak üzereyim pko olduğumu yeni öğrendim.Peki gelemezsem gelecek adet döneminde mi kullanayım ilacı dedim, tedaviyi siz başlatmayacaksınız, ben başlatacağım için ben belirleyeceğim zamanını dedi ben çıkarken. Çıkar çıkmaz gözyaşlarım akmaya başladı, duygusal bir anıma mı denk geldi kızlar yoksa gerçekten kabalık mı etti dr sizce? Ben oldukça naif bir insanımdır, asla ukalalık ettiğimi düşünmüyorum. Yani tedaviye aynı doktorla devam etmeli miyim? Pko teşhisini diğer dr lar koyamamıştı çünkü. (Merak eden olursa dr un cinsiyeti erkek.)
Başka bir doktora gitmenizi öneririm çünkü gebelik takibini sevdiğiniz bir doktorun yapması bambaşka bu arada pco korkulacak birşey değil çoğu insan tedavisiz pcolu hamile kalabiliyor bende onlardan biriyim

Başka bir doktora gitmenizi öneririm çünkü gebelik takibini sevdiğiniz bir doktorun yapması bambaşka bu arada pco korkulacak birşey değil çoğu insan tedavisiz pcolu hamile kalabiliyor bende onlardan biriyim
Çok güzel haber, peki ne kadar sürede hamile kaldınız?

Aslında üzüntüm tam olarak pko olduğum için değil, doktorların hepsi farklı farklı şeyler söyleyince yoluma nasıl devam edeceğimi bilemedim. Gelen yorumlardan çok şey öğrendim. Umarım karşıma bu süreci olumlu bir şekilde atlatacağım bir dr çıkar.
Olumlu düşünün hep. Bende pko varken Doğum kontrol hapı da kullandım
İkinci kez ayni ilacı kullandığımda ciddi yan etkileri oldu bıraktım. Böyle 6 ay gebelik oluşmadı diye hemen klomen başlamak doğru mu bilmiyorum. Myom da varmış ama illa ki vardır daha olumlu düşünen doktorlar. Öncelik myom tedavisi olmalı çünkü hamilelikte çok riskli . Ayrıca eşinizin spermiyogram testi de önemli
Bende ilaç kullanmadım 5 cm kistim kendi kendine Yok oldu çok şaşırdım. Tabi soğan kürü yapmıştım 1 yıl sonra da hamileydim planlı olarak

Olumlu düşünün hep. Bende pko varken Doğum kontrol hapı da kullandım
İkinci kez ayni ilacı kullandığımda ciddi yan etkileri oldu bıraktım. Böyle 6 ay gebelik oluşmadı diye hemen klomen başlamak doğru mu bilmiyorum. Myom da varmış ama illa ki vardır daha olumlu düşünen doktorlar. Öncelik myom tedavisi olmalı çünkü hamilelikte çok riskli . Ayrıca eşinizin spermiyogram testi de önemli
Bende ilaç kullanmadım 5 cm kistim kendi kendine Yok oldu çok şaşırdım. Tabi soğan kürü yapmıştım 1 yıl sonra da hamileydim planlı olarak
Nedense 3 dr da 23 mm lik miyomumla hiç ilgilenmedi, risksiz görüyorlar sanırım çok daha büyüklerini gördükleri için, hamilelikte büyür dedi bir önceki dr sadece, ki bir miyomum daha varmış bugün yeni öğrendim.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah, kaçıncı ayda hamile kaldınız peki bebek istemeye başlayınca? Benim dr um yumurtlama olmuyor olabilir, bu şekilde zor hamile kalırsınız dedi, klomen kullanınca bi daha bakıcaktı yumurtaya, ama gelecek aya bırakıcam.
2 ay oylesine denedik yumurtlama gunumu bilmeden hatta oyle ki iki adetin tam ortalarinda yumurtlandigini dahi bilmezdim sonra burada yumurtlama testi yapanlari okudum onu kullandigim ilk ay oldu cok tesekkur ederim bu arada:)

Ben de
Arkadaşlar 6 aydır çocuk istiyoruz, 34 yaşındaydım, ben bu süreçte iki dr a gittim biri özel diğeri devlette. İkisi de bana bir sorun olmadığını, bir tane miyomum olduğunu ama bunun sakıncası bulunmadığını söyledi. Sonra bazı hormon tahlillerinin yapıldığını okudum forumda ve başka bir dr a başvurdum. Bir özel hastaneye gittim Dr vajinal ultrasonla bakması gerektiğini, tahlillere gerek olup olmadığını ancak o zaman söyleyebileceğini söyledi. Ultrasondan sonra ise yumurta rezervlerimin gayet iyi olduğunu, iki tane miyomum olduğunu (1 cm ve 2 cm) , eğer başka bir dr a göstermek üzere istemiyorsam hormon tahliline hiç gerek olmadığını söyledi. Klomen diye yumurtanın sağlıklı büyümesi için bir ilaç yazdı çünkü polikistik over imişim. Ekranda da ayrıntılı bir şekilde gösterdi bana, nasıl görmemiş o iki doktor dedim ben de aylardır boşa kürek çekiyormuşum bu şekilde hamile kalmam zormuş çünkü yumurtlama olmuyormuş büyük ihtimalle. İlişki önereceği tarihlerde şehir dışında olma ihtimalim olacağını söyledim, ona siz karar verin dışarda hastalarım bekliyor dedi. Ben zaten ağlamak üzereyim pko olduğumu yeni öğrendim.Peki gelemezsem gelecek adet döneminde mi kullanayım ilacı dedim, tedaviyi siz başlatmayacaksınız, ben başlatacağım için ben belirleyeceğim zamanını dedi ben çıkarken. Çıkar çıkmaz gözyaşlarım akmaya başladı, duygusal bir anıma mı denk geldi kızlar yoksa gerçekten kabalık mı etti dr sizce? Ben oldukça naif bir insanımdır, asla ukalalık ettiğimi düşünmüyorum. Yani tedaviye aynı doktorla devam etmeli miyim? Pko teşhisini diğer dr lar koyamamıştı çünkü. (Merak eden olursa dr un cinsiyeti erkek.)
Pko luyum. Sırf duygusal sebeplerden ötürü kaç dr değiştirdim bilmiyorum. Son gittiğim doktorla on görüşme talep ettim daha sonra muayeneye karar vereceğimi söyledim. Normalde böyle bir uygulaması yokken beni anlayıp kabul ettiği için onu seçtim. Çok şükür güzel ilerledik ve sonuç aldık. Yani diyeceğim o ki bu süreç ilerde daha hassas bi durum alabilir kesinlikle kendinizi rahat hissedeceğiniz bi doktora gidin

Canım tsh ıma dahiliye bakmıştı bir buçuk ay önce diyetisyene gitmeden önce, 3,56 idi. Açlık şekerim 91 çıkmıştı, hafif insülin direnci var demişti, 2,50 olması gerekiyormuş insülin direnci hesaplaması, bende 3,20 idi. Bunun sonrasında diyete başladım 4 kilo verdim bir ayda, devam ediyorum.
O zaman yakın zamanda yumurtlamanda filan sıkıntı olmaz dert etme bu derdin ilacı diyet ve yürüyüş. Ama tiroid azcık yükselmiş takipte kal, hatta işinin ehli bi kadın doğumcu ya da endokrin doktoru olsa seni tiroid ilacına da başlatabilir bebek düşündüğün için;çünkü gebelik için en ideal tsh değer 0.8 ile 2 arası diyorlar tüp bebek doktorları filan çok dikkat ediyor buna.

Konunla alakalı olarak da şunu söyleyeyim içine sinmeyen doktorla devam etme, psikolojin açısından çok önemli :KK66:

2 doktorun bilememesi gibi birsey olamaz bence benim ilk gittiğim Prof da bana polikistik over teşhisi koydu ama ben başka 3 doktora daha gittim onlar olmadığını söylediler bir doktora daha git bence

Kilo veriyorum şuan diyetisyen eşliğinde, istersen hemen aşılama da yapabiliriz, ya da bir iki ay ilaç tedavisiyle deneyelim dedi. Eşin de test yaptırsın dedi. Hangi doktor iyidir bilemiyorum ki, kilomla ilgili bir şey söylemedi ama spor yapmalısın dedi. Hayır tohumu prolaktini yükseltiyor dediler. Ben 30-33 günde adet olurdum, 37 günde olunca artık iki defa, bu işte bir terslik var dedim.

Öyleyse tedavisiz hamile kalmanız zor, döngünüz 38 günse eğer muhtemelen yumurtlama olmuyordur diye neden söyledi acaba doktor :110: Kafam çok karıştı,üniversite hastanesine fln mı gitsem, bilmiyorum.

hayit suyu fazla degeri dusuruyo dusugu normallestiriyo. prolaktini arttiriyo demeleri sut arttirici olarakta icen oluyodur ondan . universite profosoru olursa iyi olur ama fakultelerde asilama tup bebek asamasina gelmek aylar suruyo. ben yillarca ozele gittim . en son esim is degistirdi filan zaten paramiz kalmamisti fakulteye gittim bos beklemektense diye iki sene bugun git yarin gel her gittimde ayri asistan ayni testleri verir en son bi kriz agladim sinirlendim profisor ordaymis noldu diye cikti dedim olmucak benim coxugum bugun git gel dedi gel bakalim bida birakmadi beni ilgilendi ozeldeki doktorlarimdan daha ilgili ve bilgiliydi istanbuldaysaniz suan orda sanirim bursadaydi istanbula gitmisti baris ata ismi harika bi doktor eside oyle hem ozelde hem universitedeydi.velasil kelam iyi bi doktor bulman sart ama yasida gozonune alarak acele etmelisin. sogan kuru hem zayiflatir hemde yumurtaliklar iyilesir benim midem hasas icenedim ben hayitida zor iciyodum:(

tiroidinin 2/ 2,5 tan asada olmasi bekleniyo bu tedavilerde oda cok onemli senin spor ve kilo vermen bu degrlrini duzrnler

Ben de

Pko luyum. Sırf duygusal sebeplerden ötürü kaç dr değiştirdim bilmiyorum. Son gittiğim doktorla on görüşme talep ettim daha sonra muayeneye karar vereceğimi söyledim. Normalde böyle bir uygulaması yokken beni anlayıp kabul ettiği için onu seçtim. Çok şükür güzel ilerledik ve sonuç aldık. Yani diyeceğim o ki bu süreç ilerde daha hassas bi durum alabilir kesinlikle kendinizi rahat hissedeceğiniz bi doktora gidin
Çok haklısınız şuan hatırladıkça bile geriliyorum. Siz tedavinin hangi aşamasında hamile kaldınız peki? Klomen mi, aşılama mı? Bir arkadaşımın arkadaşı da rahim filmi çektirince diğer ay hemen hamile kalmış.

O zaman yakın zamanda yumurtlamanda filan sıkıntı olmaz dert etme bu derdin ilacı diyet ve yürüyüş. Ama tiroid azcık yükselmiş takipte kal, hatta işinin ehli bi kadın doğumcu ya da endokrin doktoru olsa seni tiroid ilacına da başlatabilir bebek düşündüğün için;çünkü gebelik için en ideal tsh değer 0.8 ile 2 arası diyorlar tüp bebek doktorları filan çok dikkat ediyor buna.

Konunla alakalı olarak da şunu söyleyeyim içine sinmeyen doktorla devam etme, psikolojin açısından çok önemli :KK66:
Çok teşekkür ederim, umarım bulurum o içime sinen doktoru.
2 doktorun bilememesi gibi birsey olamaz bence benim ilk gittiğim Prof da bana polikistik over teşhisi koydu ama ben başka 3 doktora daha gittim onlar olmadığını söylediler bir doktora daha git bence
en son dr a Mart ayında gitmiştim, o zaman yoktu işte, acaba sonradan mı oldu dedim, görememişlerdir dedi, 15-16 yaşında oluşan bi durum dedi. Ek olarak 1cm lik bir miyom daha gördü. Anlayamadım ben de, minik folikülleri ekranda gösterdi bana, bak işte bunlar kistler oluyor dedi. Bir dr a daha görünmek istiyorum ben de.

hayit suyu fazla degeri dusuruyo dusugu normallestiriyo. prolaktini arttiriyo demeleri sut arttirici olarakta icen oluyodur ondan . universite profosoru olursa iyi olur ama fakultelerde asilama tup bebek asamasina gelmek aylar suruyo. ben yillarca ozele gittim . en son esim is degistirdi filan zaten paramiz kalmamisti fakulteye gittim bos beklemektense diye iki sene bugun git yarin gel her gittimde ayri asistan ayni testleri verir en son bi kriz agladim sinirlendim profisor ordaymis noldu diye cikti dedim olmucak benim coxugum bugun git gel dedi gel bakalim bida birakmadi beni ilgilendi ozeldeki doktorlarimdan daha ilgili ve bilgiliydi istanbuldaysaniz suan orda sanirim bursadaydi istanbula gitmisti baris ata ismi harika bi doktor eside oyle hem ozelde hem universitedeydi.velasil kelam iyi bi doktor bulman sart ama yasida gozonune alarak acele etmelisin. sogan kuru hem zayiflatir hemde yumurtaliklar iyilesir benim midem hasas icenedim ben hayitida zor iciyodum:KK43:
İzmirdeyim canım. Araştırıyorum doktor. Zor günler gerçekten sabır gerektiren günler var sanırım önümüzde, hele ki hassas insanlar için daha da zor senin gibi, benim gibi.

Siz alınganlık etmişsiniz. Ilişki önerdiği tarihlerde burada olamayabilirim demissiniz ne desin ki başka adam. Ben kocanızı kuryeyle göndereyim diyemeyecegine göre..... Biraz rahat olun. Eminim bir sürü insan aynısını söyleyecek ama bu dönemde en büyük düşmanınız stres ve beklenti.

Back
X